X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2014, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bambi85 wrote:
    Fasia czemu by Cie mieli zostawic jak wszystko bedzie dobrze, sprawdza ile cm ma szyjka, czy zamknieta czy szew sie trzyma i do chaty, ja nie wiem gdzie wy macie takie szpitale ze tak chetnie przyjmuja, w Poznaniu jest wprost przeciwnie.

Ja się boję, że nie będzie dobrze i będę musiała zostać :P

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2014, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 ja mam kamyka i sie odezwał w ciąży niestety

• Bambi85 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2014, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy uwazaj z tymi "mędami " hihi
    Angela - no ze spokojem,, wazne zebys kolki nie dostala, duzo pij .
    Dobrze ze Was mam i moge sobie troche "podiagnozować" bo boje sie ze jak za prawie poltora roku wroce do roboty to wszystkiego zapomne, mialam czytac jakies moje "madre" ksiazki cala ciaze, a tu prawie 3 trymestr a ja nie zajrzalam do zadnej : P

Amy lubi tę wiadomość

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • kluska Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2014, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia ja tak miałam jak dłuższy czas leżałam na jednym boku. I tak jak mówisz bolało przy zmianie pozycji. Ja się wtedy kuliłam i zaraz przechodziło. Teraz tak nie mam ale to dlatego, że całe noce się wierce. Jak masz być niespokojna to jedź na IP ale jak taki ból jest tylko chwilowy i jesteś spokojna to może nie ma powodów do obaw. Zrób jak uważasz. To musi być Twoja decyzja.

Fasia lubi tę wiadomość

zrz6p07wtzdrpy2l.png

Aniołek * * * 04.11.2013r.
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2014, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy wrote:
    jestem 2 tygodnie do przodu z ciążą i nie mam takich objawów jak ty... ale to też nic nie musi oznaczać, nigdy nie miałam też twardnienia macicy ani ciągnięcia w pachwinach :)

Bo Ty z innej bajki jesteś :P Ja od poczatku mam ciągle coś :P

Moja gin na wizycie 2 tyg temu powiedziała, że szew jest pięknie założony i, że on na pewno będzie trzymać, że nie ma opcji, że puści. Mają mnie martwić bóle brzucha a bardziej napinania i skurcze. A tego nie mam ..

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2014, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A powiedzcie mi czy skurcz jest wtedy skurczem gdy boli czy wystarczy ze twardnieje macica? ;)

• Bambi85 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2014, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    Ja się boję, że nie będzie dobrze i będę musiała zostać :P
    Fasia jesteś mądrą kobietką, obserwuj, a jak bedziesz miala dalej niepokojace Cie objawy jedz, na pewno podejmiesz dobra decyzje. Przeciez jak pojedziesz i okaze sie ze nie jest dobrze tzn ze Twoje obawy byly uzasadnione a przeciez nie chodzi o nic innego tylko o dobro Julka : )

Fasia lubi tę wiadomość

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2014, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bambi85 wrote:
    Amy uwazaj z tymi "mędami " hihi
    Angela - no ze spokojem,, wazne zebys kolki nie dostala, duzo pij .
    Dobrze ze Was mam i moge sobie troche "podiagnozować" bo boje sie ze jak za prawie poltora roku wroce do roboty to wszystkiego zapomne, mialam czytac jakies moje "madre" ksiazki cala ciaze, a tu prawie 3 trymestr a ja nie zajrzalam do zadnej : P

No lekarka kazała mi zdiagnozować aby w razie WU jakbym kolkę dostała to na IP mam iść i bez problemu kroplówkę rozkurczową mi dadzą.

• Gosha Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2014, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi przy pierwszym odeszły wody, zero skurczy, zero rozwarcia... Oxytocyna podawana i nic, skoki na piłce, wyginanie na worku... Nic. Po kolejnej oxy sie zaczęło. Poród tez jakby wywoływany, bo Mis jeszcze nie chciał wychodzić, był to 37 tydz.
    Myślałam ze nie mam mleka, przez cała ciąże nawet kropelki nie widziałam, jak mi położna go przyłożyła to myślałam ze mi macice przez cyca wyciągnie ;)
    Ale wiadomo 2-3 dni siara, zero wprawy było cieżko :(
    Az w nocy sie budzę nawał pokarmu! Zalane łóżko chyba z litr mleka mi wyleciał! I potem to juz było tylko dobrze... Sutki bolały jsk nie wiem, krew leciała na początku a potem doszłam do wprawy.
    Mleko jest zawsze, chyba ze sie zaczynaja choroby itp. Nie ważne czy cyc jest mały, czy duży... Bledne opinie panują. Jak sie chce karmić to sie karmi.
    A jak nie to wcale nie oznacza ze jest sie gorsza mamusia... Niektóre od początku nue przystawiając maleństwa bo nie chcą. Ja jak najbardziej szanuje takie decyzje :)

Ida, weronika86 lubią tę wiadomość

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • Bambi85 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2014, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HWESTA dopbre pytanie z tymi skurczami, mnie twardniala kiedys co chwile, nie bolala, raczej takie nieprzyjenme ciagniecie to bylo, co tez pojechalam na izbe, na ktg ani pół skurczu a moja kolezanka niby z opisu te same objawy , tez bez bolu a w ktg skurcze co 3 min i wyladowala na patologii na pompie z fenoterolem, akurat na swieta ; (

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • Bambi85 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2014, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    No lekarka kazała mi zdiagnozować aby w razie WU jakbym kolkę dostała to na IP mam iść i bez problemu kroplówkę rozkurczową mi dadzą.
    no no usg jak najbardziej, tez Ci chyba tak podpowiadalam ; )

Angela89 lubi tę wiadomość

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • malinka1984 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2014, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze chciałam wrzucić foty ale mi strasznie wielkie się wklejają :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2014, 14:58

Czekamy na Kacperka
    TP 01.04 ale Kacperek ani myśli wychodzić.
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2014, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam pojęcia co to są skurcze macicy czy jak Wy to mówicie - napinanie czy stawianie się macicy. Mi brzuch twardnieje ale z prawej strony, powstaje wtedy wybrzuszenie, mega twarde jak kamyk i czuję takie rozpieranie właśnie w miejscu wybrzuszenia. W tym czasie lewa strona jest miękka. Mam tak kilkanaście razy dziennie ale pytałam o to dwóch lekarzy, nawet jak trafiłam do szpitala miesiąc temu i podczas usg własnie powstało takie wybrzuszenie, lekarz zbadał i powiedział, że to dzidziuś. Więc tego się trzymam że to Julek :)

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Bambi85 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2014, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no jak polowa macicy to na bank dzidziuś, mnie tez tak sie coraz czesciej wypina i tez czesciej z prawej strony ... malo przyjemne to dla mnie jest ale to akuarat niepokoju nie wzbudza i za chwile znika

Fasia lubi tę wiadomość

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2014, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosha, ja też uważam ze kobieta ma wybór czy chce karmić czy nie i to jest jej wybór. Ale nie czaje jak czytam ze ktoś podaje mm zaraz po wyjściu ze szpitala a potem pisze, ze ona usilnie walczy o karmienie piersią :/ albo dzwonią do doradcy laktacyjnego bo mają mało pokarmu a jak otrzymują rade to mają pretensje za taką pomoc bo one nie będą dziecka co chwile przystawiac... Albo jedno albo drugie

Bambi85, Gosha, Fasia, weronika86 lubią tę wiadomość

• malinka1984 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2014, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a1689deab872fa4dm.jpg

Bambi85, hwesta, Anka1501, Gosha, Fasia, Amy, Angela89, mantissa, CzaryMary, Hela85, KasiaKwiatek, Ewelcia lubią tę wiadomość

Czekamy na Kacperka
    TP 01.04 ale Kacperek ani myśli wychodzić.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2014, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba póki mocno nie boli i nie ma jakiegoś krwawienia to jest ok,bo też nie ma co panikowac i nakręcić się. Mi się napina od wczoraj czesciej,ale nie boli i w sumie poza zrobieniem skrzydelek na dziś nic nie mam w planach,moge leżeć, a jak się utrzyma to twardniecie i napinanie to najwyżej 2 stycznia pójdę szybciej na wizyte,o

• Bambi85 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2014, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaaa przyjechał, własnie parkuje :)
    Miłego wieczorku Kochane, udanej zabawy i Szczśliwego Nowego Roku Mamuśki ; P

Anka1501, hwesta, Fasia, Amy, iwonka1077, Angela89, Hela85, Ida, sylvia007, weronika86, liloe lubią tę wiadomość

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2014, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bambi85 wrote:
    no jak polowa macicy to na bank dzidziuś, mnie tez tak sie coraz czesciej wypina i tez czesciej z prawej strony ... malo przyjemne to dla mnie jest ale to akuarat niepokoju nie wzbudza i za chwile znika

Mój też sobie upodobal prawą stronę :D

Krysti, Amy lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2014, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1501 wrote:
    Mój też sobie upodobal prawą stronę :D
    Moj tez na prawej :D

‹‹ 1737 1738 1739 1740 1741 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ