Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Fasia wrote:Dziewczyny od kilku dni mam tak, że jak próbuję się przekręcić w nocy z jeden strony na drugą to czuję mega mocne ciągnięcie, nawet ból w lewej lub prawej pachwinie, który nachodzi na brzuch. Musze wtedy wrócić do pozycji z której próbowałam się przekręcić, poleżeć chwilę i za jakiś czas już jest lepiej.. Nie miałam tak wcześniej i nie wiem czy to normalne czy znowu coś mi się zaczyna dziać
-
Fasia, nie wiem. Mnie ostatnio przez dwa dni ciągnęło w prawej pachwinie i samo przeszło. Ale u ciebie to inna sytuacja.
Muszę się pochwalić, dziś po raz pierwszy ktoś z zewnątrz zauważył, że jestem w ciąży. W zimowej kurtce.Babeczka z piekarni zapytała czy jej się dobrze wydaje, że będę mamą, bo od dwóch tygodni zauważa, że mi się tak kurtka jakoś opina.
Miło mi się zrobiło.
Bambi85, sylvia007, Amy, Gosha, Hela85, weronika86 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Fasia wrote:Dobrze wiedzieć, że można odciągać sobie pokarm i im zostawiać
ja jestem taka zielona w temacie, że wolę Was pytać
Dzięki
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2014, 14:29
-
nick nieaktualnyBambi85 wrote:ja tez wyszlam na chwile dpo slpeu, porazka, zalowalam ze opuscilam moje lozeczko juz w drzwiach wejsciowych, a połki w biedrze prawie puste.
Amy. rzeczywiscie problematyczna to malo powiedziane : P, ale tak powaznie dobrze ze wszystko sie dobbrze skonczylo, szczegolnie te 27 lat temu bo wiadomo, teraz zupelnie inne realia
A ja dalej czekam na małża, no gdzie on jest, ile mozna jechac 400 km ; P
Ja też byłam rano w sklepie z teściem i jest tragedia... ludzie jakby się na wojne szykowali
A ja miałam dość dużo szczęścia, bo u mnie guz był ulokowany między nerwami na policzku obok ucha i pojawił się z w nocy 9/10 doba po urodzeniu i szybko się powiększał i liczyły mi się minuty, jak mnie przywieźli do szpitala to zaraz poszłam pod nóż i wtedy właśnie wyszło że mam egzemę
Ja też czekam na swojegoteż jedzie jakieś 400km
ale dopiero wyjechał więc będzie pewnie koło 21
Bambi85 lubi tę wiadomość
-
Amy wrote:Dziwne że przy skazie białkowej ktoś (położna, lekarz) uważa że jak matką będzie unikać nabiału i alergenów to dziecko nadal może pić mleko z cyca.
Ja urodziłąm się 27 lat temu ze skazą białkową i żadne karmienie piersią nei wchodziło w grę, od razu przeszłąm na Humanę... oczywiśćie wiadomo, jaki ogromny był wtedy problem, bo humana była praktycznie niedostępna... Czasy starszne... Rodzice jeździli i dzwonili po całej Polsce za tym mlekiemDObrze, że teraz jest o wiele łątwiej
Ja też na Humanie leciałam, ale nie wiem czy z powodu skazy białkowej czy problem był jakiś inny. W każdym razie ojciec podobno wszelkie znajomości uruchamiał, żeby tylko zdobyć. Lekko nie było, bo ryczkiem ponoć byłam niesamowitym i uspokajałam się tylko u taty albo dziadka na rękach. -
nick nieaktualnymantissa wrote:Ja też na Humanie leciałam, ale nie wiem czy z powodu skazy białkowej czy problem był jakiś inny. W każdym razie ojciec podobno wszelkie znajomości uruchamiał, żeby tylko zdobyć. Lekko nie było, bo ryczkiem ponoć byłam niesamowitym i uspokajałam się tylko u taty albo dziadka na rękach.
o jednak nie tylko ja taka problematyczna
a ja się uspakajałam tylko w samochodzieojciec mnie musiał wozić
mantissa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ehhh dziewczyny nie mówcie mi o szpitalu .. dziś Sylwester, a ja wiem że jak tam pojadę na IP to mnie zostawią ... Mam tak tylko w nocy, po długim leżeniu na jednym boku. Zasypiam na lewym po północy i po 5 się budzę w tej samej pozycji i jak chcę się na prawy przekręcić to mam takie mocne ciągnięcie. Więc muszę chwilę odczekać i to mija .. Uznałam, że to raczej nic złego, bo w ciągu dnia nic z tych rzeczy się nie dzieje..
-
nick nieaktualnyFasia wrote:Ehhh dziewczyny nie mówcie mi o szpitalu .. dziś Sylwester, a ja wiem że jak tam pojadę na IP to mnie zostawią ... Mam tak tylko w nocy, po długim leżeniu na jednym boku. Zasypiam na lewym po północy i po 5 się budzę w tej samej pozycji i jak chcę się na prawy przekręcić to mam takie mocne ciągnięcie. Więc muszę chwilę odczekać i to mija .. Uznałam, że to raczej nic złego, bo w ciągu dnia nic z tych rzeczy się nie dzieje..
uznałaś, że nic złego a jednak zasiało to jakiś niepokój w Tobie..
NIkt Cię nie zmusi do podjechania na IP, sama będziesz czuła jak coś niedobrego się bedzie działo -
Cześć laseczki. Ja dzisiejszą noc spędzę bez ukochanego. Musi iść do pracy. Jadę do rodziców, nie mam w ogóle ochoty na świętowanie. Mam piwko bezalk. i szampana dla dzieci. Spijemy sobie z mamą.
Czy Wam też tak cycki nadal rosną? Mnie to chyba z dnia na dzień. Przed świętami kupiłam dwa staniki z małym zapasem i już są ciasnawe.
Ja też miewam ból w okolicach pępka. To takie chwilowe. Myślę że to kwestia rozciągającej się skóry.
Dziewczyny życzę Wam uroczej nocy i samych pomyślności na przyszły rok. Synuś dołącza się do życzeń. Mocno wierzga właśnie do WasAmy, mantissa, Hela85 lubią tę wiadomość
-
AMY mnie obecnie wszystko niepokoi także podchodzę do tego z rezerwą
Gdyby mi się w ciagu dnia tak zdarzyło ze dwa razy to na bank od razu IP - nie bagatelizuję objawów. Pytam, bo może też macie coś podobnego i może to właśnie te wiązania. Dziecko coraz większe i cięższe i może jak się brzuch uleży na jednej stronie to później boli jak się przekręcam na drugą. No nie wiem .. Zobaczymy po dzisiejszej nocy czy znowu sie to pojawi. Będę się obserwować ..
-
Fasia czemu by Cie mieli zostawic jak wszystko bedzie dobrze, sprawdza ile cm ma szyjka, czy zamknieta czy szew sie trzyma i do chaty, ja nie wiem gdzie wy macie takie szpitale ze tak chetnie przyjmuja, w Poznaniu jest wprost przeciwnie.
liloe lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyFasia wrote:AMY mnie obecnie wszystko niepokoi także podchodzę do tego z rezerwą
Gdyby mi się w ciagu dnia tak zdarzyło ze dwa razy to na bank od razu IP - nie bagatelizuję objawów. Pytam, bo może też macie coś podobnego i może to właśnie te wiązania. Dziecko coraz większe i cięższe i może jak się brzuch uleży na jednej stronie to później boli jak się przekręcam na drugą. No nie wiem .. Zobaczymy po dzisiejszej nocy czy znowu sie to pojawi. Będę się obserwować ..
-
nick nieaktualnyBambi85 wrote:Fasia czemu by Cie mieli zostawic jak wszystko bedzie dobrze, sprawdza ile cm ma szyjka, czy zamknieta czy szew sie trzyma i do chaty, ja nie wiem gdzie wy macie takie szpitale ze tak chetnie przyjmuja, w Poznaniu jest wprost przeciwnie.
U mnie też nie zostawiają mendyBambi85 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny