X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • sylvia007 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2014, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    Dziewczyny od kilku dni mam tak, że jak próbuję się przekręcić w nocy z jeden strony na drugą to czuję mega mocne ciągnięcie, nawet ból w lewej lub prawej pachwinie, który nachodzi na brzuch. Musze wtedy wrócić do pozycji z której próbowałam się przekręcić, poleżeć chwilę i za jakiś czas już jest lepiej.. Nie miałam tak wcześniej i nie wiem czy to normalne czy znowu coś mi się zaczyna dziać :(
    Ją też tak mam od kilku dni i obstawiła więzadła, bo mi to przypomina ból naciągniętego mięśnia.

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • mantissa Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2014, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia, nie wiem. Mnie ostatnio przez dwa dni ciągnęło w prawej pachwinie i samo przeszło. Ale u ciebie to inna sytuacja.

Muszę się pochwalić, dziś po raz pierwszy ktoś z zewnątrz zauważył, że jestem w ciąży. W zimowej kurtce. :) Babeczka z piekarni zapytała czy jej się dobrze wydaje, że będę mamą, bo od dwóch tygodni zauważa, że mi się tak kurtka jakoś opina. :) Miło mi się zrobiło. :)

Bambi85, sylvia007, Amy, Gosha, Hela85, weronika86 lubią tę wiadomość

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
  • Bambi85 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2014, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FASIA szczerze mowiac ja na Twoim miejscu bym pojechala sprawdzić szyjkę, 10 min i po sprawie a bedziesz spokojniejsza , mialas dmuchac na zimne : )

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2014, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola widzisz nie ma cocsię stresować jak dobrze jest lekarz powiedzial to tak jest ,nie ma co się doszukiwać.

• sylvia007 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2014, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    Dobrze wiedzieć, że można odciągać sobie pokarm i im zostawiać :) ja jestem taka zielona w temacie, że wolę Was pytać :) Dzięki
    W szpitalu gdzie ją będę rodzic na oddziale wieśniaków są nawet specjalne szpitalne laktatory dla mam, żeby nie musiały swoich nosić ciągle.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2014, 14:29

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2014, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bambi85 wrote:
    ja tez wyszlam na chwile dpo slpeu, porazka, zalowalam ze opuscilam moje lozeczko juz w drzwiach wejsciowych, a połki w biedrze prawie puste.

Amy. rzeczywiscie problematyczna to malo powiedziane : P, ale tak powaznie dobrze ze wszystko sie dobbrze skonczylo, szczegolnie te 27 lat temu bo wiadomo, teraz zupelnie inne realia

A ja dalej czekam na małża, no gdzie on jest, ile mozna jechac 400 km ; P

Ja też byłam rano w sklepie z teściem i jest tragedia... ludzie jakby się na wojne szykowali :D
    A ja miałam dość dużo szczęścia, bo u mnie guz był ulokowany między nerwami na policzku obok ucha i pojawił się z w nocy 9/10 doba po urodzeniu i szybko się powiększał i liczyły mi się minuty, jak mnie przywieźli do szpitala to zaraz poszłam pod nóż i wtedy właśnie wyszło że mam egzemę ;)
    Ja też czekam na swojego :) też jedzie jakieś 400km :) ale dopiero wyjechał więc będzie pewnie koło 21 :(

Bambi85 lubi tę wiadomość

• mantissa Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2014, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy wrote:
    Dziwne że przy skazie białkowej ktoś (położna, lekarz) uważa że jak matką będzie unikać nabiału i alergenów to dziecko nadal może pić mleko z cyca.
    Ja urodziłąm się 27 lat temu ze skazą białkową i żadne karmienie piersią nei wchodziło w grę, od razu przeszłąm na Humanę... oczywiśćie wiadomo, jaki ogromny był wtedy problem, bo humana była praktycznie niedostępna... Czasy starszne... Rodzice jeździli i dzwonili po całej Polsce za tym mlekiem :) DObrze, że teraz jest o wiele łątwiej :)

Ja też na Humanie leciałam, ale nie wiem czy z powodu skazy białkowej czy problem był jakiś inny. W każdym razie ojciec podobno wszelkie znajomości uruchamiał, żeby tylko zdobyć. Lekko nie było, bo ryczkiem ponoć byłam niesamowitym i uspokajałam się tylko u taty albo dziadka na rękach. :P

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2014, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bambi85 nie pospieszaj malza, ważne żeby wrócił w całości :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2014, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mantissa wrote:
    Ja też na Humanie leciałam, ale nie wiem czy z powodu skazy białkowej czy problem był jakiś inny. W każdym razie ojciec podobno wszelkie znajomości uruchamiał, żeby tylko zdobyć. Lekko nie było, bo ryczkiem ponoć byłam niesamowitym i uspokajałam się tylko u taty albo dziadka na rękach. :P

o jednak nie tylko ja taka problematyczna :D
    a ja się uspakajałam tylko w samochodzie :D ojciec mnie musiał wozić :P

mantissa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2014, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia ja bym pojechała na IP.
    W twoim przypadku raczej nie można olewać żadnego niepokojącego objawu, nawet żeby miał nic nie znaczyć warto skontrolować

Bambi85, Hela85 lubią tę wiadomość

• Fasia Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2014, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehhh dziewczyny nie mówcie mi o szpitalu .. dziś Sylwester, a ja wiem że jak tam pojadę na IP to mnie zostawią ... Mam tak tylko w nocy, po długim leżeniu na jednym boku. Zasypiam na lewym po północy i po 5 się budzę w tej samej pozycji i jak chcę się na prawy przekręcić to mam takie mocne ciągnięcie. Więc muszę chwilę odczekać i to mija .. Uznałam, że to raczej nic złego, bo w ciągu dnia nic z tych rzeczy się nie dzieje..

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Bambi85 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2014, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1501 wrote:
    Bambi85 nie pospieszaj malza, ważne żeby wrócił w całości :)
    no wiem wiem, jemu powiedzialam zeby jechal tak zeby dojechac, ale Wam moge hih, tak sie stesknilam, w koncu od niedzieli go nie bylo a ja tu sama ; (

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2014, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    Ehhh dziewczyny nie mówcie mi o szpitalu .. dziś Sylwester, a ja wiem że jak tam pojadę na IP to mnie zostawią ... Mam tak tylko w nocy, po długim leżeniu na jednym boku. Zasypiam na lewym po północy i po 5 się budzę w tej samej pozycji i jak chcę się na prawy przekręcić to mam takie mocne ciągnięcie. Więc muszę chwilę odczekać i to mija .. Uznałam, że to raczej nic złego, bo w ciągu dnia nic z tych rzeczy się nie dzieje..

uznałaś, że nic złego a jednak zasiało to jakiś niepokój w Tobie.. :)
    NIkt Cię nie zmusi do podjechania na IP, sama będziesz czuła jak coś niedobrego się bedzie działo :)

• kluska Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2014, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć laseczki. Ja dzisiejszą noc spędzę bez ukochanego. Musi iść do pracy. Jadę do rodziców, nie mam w ogóle ochoty na świętowanie. Mam piwko bezalk. i szampana dla dzieci. Spijemy sobie z mamą.
    Czy Wam też tak cycki nadal rosną? Mnie to chyba z dnia na dzień. Przed świętami kupiłam dwa staniki z małym zapasem i już są ciasnawe.
    Ja też miewam ból w okolicach pępka. To takie chwilowe. Myślę że to kwestia rozciągającej się skóry.
    Dziewczyny życzę Wam uroczej nocy i samych pomyślności na przyszły rok. Synuś dołącza się do życzeń. Mocno wierzga właśnie do Was :)

Amy, mantissa, Hela85 lubią tę wiadomość

zrz6p07wtzdrpy2l.png

Aniołek * * * 04.11.2013r.
  • Fasia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AMY mnie obecnie wszystko niepokoi także podchodzę do tego z rezerwą :P Gdyby mi się w ciagu dnia tak zdarzyło ze dwa razy to na bank od razu IP - nie bagatelizuję objawów. Pytam, bo może też macie coś podobnego i może to właśnie te wiązania. Dziecko coraz większe i cięższe i może jak się brzuch uleży na jednej stronie to później boli jak się przekręcam na drugą. No nie wiem .. Zobaczymy po dzisiejszej nocy czy znowu sie to pojawi. Będę się obserwować ..

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Bambi85 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia czemu by Cie mieli zostawic jak wszystko bedzie dobrze, sprawdza ile cm ma szyjka, czy zamknieta czy szew sie trzyma i do chaty, ja nie wiem gdzie wy macie takie szpitale ze tak chetnie przyjmuja, w Poznaniu jest wprost przeciwnie.

liloe lubi tę wiadomość

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2014, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie ten bol kolo pepka to chyba jednak więzadła, bo jeszcze swędzenie skóry doszlo,chyba mi rośnie ;) dużo mam wydzieliny białej od jakiegoś czasu,ale to chyba indywidualna sprawa

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2014, 14:43

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2014, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    AMY mnie obecnie wszystko niepokoi także podchodzę do tego z rezerwą :P Gdyby mi się w ciagu dnia tak zdarzyło ze dwa razy to na bank od razu IP - nie bagatelizuję objawów. Pytam, bo może też macie coś podobnego i może to właśnie te wiązania. Dziecko coraz większe i cięższe i może jak się brzuch uleży na jednej stronie to później boli jak się przekręcam na drugą. No nie wiem .. Zobaczymy po dzisiejszej nocy czy znowu sie to pojawi. Będę się obserwować ..
    jestem 2 tygodnie do przodu z ciążą i nie mam takich objawów jak ty... ale to też nic nie musi oznaczać, nigdy nie miałam też twardnienia macicy ani ciągnięcia w pachwinach :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2014, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bambi85 wrote:
    Fasia czemu by Cie mieli zostawic jak wszystko bedzie dobrze, sprawdza ile cm ma szyjka, czy zamknieta czy szew sie trzyma i do chaty, ja nie wiem gdzie wy macie takie szpitale ze tak chetnie przyjmuja, w Poznaniu jest wprost przeciwnie.

U mnie też nie zostawiają mendy :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2014, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bambi widzę ze jesteś - chciałam Ci napisać że moja dr również twierdzi że gdzieś mam kamyka. Po tych wolnych muszę do rodzinnego się udać aby dał mi skierowanie na usg

‹‹ 1736 1737 1738 1739 1740 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ