X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2014, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1501 wrote:
    Wiesz ja trochę żałowałam, że nie dawałam od początku cycka i na zmiane ściągnięte mleko przez dobrą butelke bo może byłoby latwiej. Ale każde dziecko inaczej ma i ciężko powiedzieć. Mój syn nie wiedział od początku co to smoczek

Mam nadzieję że moje dziecie zaakceptuje butelkę i cyca :) Ale pierwsze miejsce cyc. Będę próbowała tak i tak :) Oczywiście mleko do butelki ściągnięte. Jestem daleka od MM - oczywiście jeżeli wyjścia by nie było to trudno ale zrobię wszystko aby karmić piersią.

• sylvia007 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2014, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy wrote:
    też o tym gdzieś czytałam, tzn nie gdzieś tylko Tu Kwiatek pisałą o tej butli, żeby nie dawać jak chcemy karmić piersią, a jak dajemy butle, to żeby nie być zdziwionym, że dziecko cyca już nei chce...
    Boje się tylko o to czy będę miałą pokarm ;P
    Na to nie ma reguły, moja Gabi od początku była karmiona i butelka i cycem i tak karmiona była przez 11,5 miesiąca. Jadła chętnie i z cyca i z butelki. Najważniejsze to mieć taką butelkę, która nie rozleniwia!!"

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2014, 13:25

Amy, Angela89, Rudzia, Krysti lubią tę wiadomość

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2014, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzia wrote:
    ''Dziecko nie chce piersi po tym jak biegałam!
    To dlatego, że powstający podczas wysiłku fizycznego kwas mlekowy zmienia smak mleka. Nie znaczy to od razu, że jest ono kwaśne. Może być jednak np. gorzkawe i dlatego Twoje dziecko odmawia piersi, kiedy próbujesz je nakarmić po treningu. Jak sobie poradzić w takiej sytuacji? Karm przed treningiem. Albo odciągaj pokarm tak, abyś bezpośrednio po wysiłku nie musiała tego robić. Dzięki temu Twoje dziecko będzie najedzone a Ty nie będziesz miał problemu z przepełnionymi piersiami podczas biegania. ''

Ja biegałam, ćwiczyłam z Chodakowska i silownia a mój syn pił mleko bardzo chętnie :) ale jak już pisałam, u niego wszystko na opak :D ale myślę, że to przesada.

Amy lubi tę wiadomość

• Ola89 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2014, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1501 wrote:
    To jak to poziom glukozy Ci rósł zamiast spadać? Ja się nie znam może ale wydawało mi się, że glukoza powinna spadać

No nie wiem w normach mam podane ze do 140 a ja mam 106 myslalam ze to dobry wynik... Zna się może którąś z Was czy to dobrze czy cos jest nie tak?

relgwn15ds2ncxvn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2014, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvia007 wrote:
    Na to nie ma reguły, moja Gabi od początku była karmiona i butelka i cycem i tak karmiona była przez 11,5 miesiąca. Jadła chętnie i z cyca i z butelki. Najważniejsze to mieć taką butelkę, która nie rozleniwia!!"

ja nie chce butelek :P chce karmić piersią na początku, ale na pewno nie chcę z tym cycem ugrzęznąć na 10 miesięcy, maaaaaaaaax pół roku

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2014, 13:29

Rudzia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2014, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1501 wrote:
    Ja biegałam, ćwiczyłam z Chodakowska i silownia a mój syn pił mleko bardzo chętnie :) ale jak już pisałam, u niego wszystko na opak :D ale myślę, że to przesada.

no piszą właśnie, że to kwaśnienie mleka zdarza się bardzo rzadko :D
    Dajesz nadzieję bo już się przestraszyłam :P

Anka1501 lubi tę wiadomość

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2014, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy wrote:
    A ja czytałam o tym że dziecko dokarmiane nei chce cyca bo musi się przy tym cycu napracować, z butelki szybciej leci ;) więc to może nie z Kwiatka wypowiedzi wyczytałam

To prawda ale są butelki z których dziecko musi się bardzo napracować podobnie jak na piersi. Raczej dobrze dobrany smoczek z odpowiednio mała dziurką powinien być ok.

Amy, Gosha lubią tę wiadomość

• sylvia007 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Mam nadzieję że moje dziecie zaakceptuje butelkę i cyca :) Ale pierwsze miejsce cyc. Będę próbowała tak i tak :) Oczywiście mleko do butelki ściągnięte. Jestem daleka od MM - oczywiście jeżeli wyjścia by nie było to trudno ale zrobię wszystko aby karmić piersią.
    Angela ja np. musiałam dokarmiać MM bo na początku laktacja nie chciała mi się rozkręcić, a jak musiałam zostawić małą z mężem, to w żaden sposób nie mogłam odciągnąć pokarmu :-(

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvia007 wrote:

Czyli mówisz że już od początku mogę dawać to i to ? Wiadomo pierwsze tygodnie tylko cyc aby pokarm się robił a później na zmianę cyc / butelka ?
    Ja kupiłam butelkę aventa anty kolkową koleżanka mówiła że jej córa musiała się nacmokać aby zjeść.

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2014, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola89 wrote:
    No nie wiem w normach mam podane ze do 140 a ja mam 106 myslalam ze to dobry wynik... Zna się może którąś z Was czy to dobrze czy cos jest nie tak?

Nie sugeruj się moim postem bo ja się nie znam. 106 to dobry wynik tylko dziwi mnie to, że po 1godz miałaś mniej niż po 2godz.

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2014, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvia007 wrote:
    Angela ja np. musiałam dokarmiać MM bo na początku laktacja nie chciała mi się rozkręcić, a jak musiałam zostawić małą z mężem, to w żaden sposób nie mogłam odciągnąć pokarmu :-(

A laktator nie da rady ? Wiadomo że różnie z pokarmem bywa, nie nastawiam się że tylko pokarm z cyca bo różnie bywa i później aby nie było płaczu. Ale chce zrobić wszystko aby pokarm był i mogła karmić i zostawiać swój pokarm.

sylvia007, weronika86 lubią tę wiadomość

• sylvia007 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2014, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy wrote:
    ja nie chce butelek :P chce karmić piersią na początku, ale na pewno nie chcę z tym cycem ugrzęznąć na 10 miesięcy, maaaaaaaaax pół roku
    Ja też nie chciałam, a później rzeczywistość wszystko zweryfikowała. Dlatego warto zaopatrzyć się w butelkę i to lepiej od razu taka 250 ml, bo przyda się na późniejszy okres

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2014, 13:32

Amy lubi tę wiadomość

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2014, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvia007 wrote:
    Ja też nie chciałam, a później rzeczywistość wszystko zweryfikowała. Dlatego warto zaopatrzyć się w butelkę i to lepiej od razu taka 250 ml, bo przyda się na późniejszy okres

czyli odpuścić sobie te malutkie butelki? :)

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2014, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvia007 wrote:

Ale dlaczego musiałaś dawać MM? Przecież to dokarmianie powoduje zanik laktacji

Militta110816 lubi tę wiadomość

• sylvia007 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2014, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    A laktator nie da rady ? Wiadomo że różnie z pokarmem bywa, nie nastawiam się że tylko pokarm z cyca bo różnie bywa i później aby nie było płaczu. Ale chce zrobić wszystko aby pokarm był i mogła karmić i zostawiać swój pokarm.
    Ja miałam ręczny i moje cyce wogóle na niego nie reagowały, położne mi powiedziała, że to pewnie bardziej na podłożu psychologicznym. Co do karmienia z butli zrób test naleje wodę do butelki i zobacz cze że skoczka nie kapie, jak ją przekreć do góry dnem, jeśli nic nie kapie jest ok.
    Mojej córce avent nie podpasował, my używałyśmy lovi :-)

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2014, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvia007 wrote:
    Ja miałam ręczny i moje cyce wogóle na niego nie reagowały, położne mi powiedziała, że to pewnie bardziej na podłożu psychologicznym. Co do karmienia z butli zrób test naleje wodę do butelki i zobacz cze że skoczka nie kapie, jak ją przekreć do góry dnem, jeśli nic nie kapie jest ok.
    Mojej córce avent nie podpasował, my używałyśmy lovi :-)

Patrzałam, i nie kapie nawet jak naciskam to się nie leje :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2014, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Militta110816 wrote:
    Witajcie :-) Hela-lezy od soboty cukier mu zbijaja dietą. W sobote jeszcze mial wysoki po kolacji bo mial 497!!jeszcze wyzszy niz na czczo w sobote.. Niedziela ok 200 na czczo a po posilku juz 160 i wczoraj ladny mial bo 115,130 dzis tez 130 ale dieta dieta, ruch teraz sie zacznie dopiero.. Dostal pelno broszur co jesc czego nie, glikometr, i wczoraj bylam u jego doktor prowadzacej i mowi ze sklaniaja sie do cukrzycy typu 2..kwasica ketonowa mu nie wyszla. Insuline dostawal w sobote 10jednostek w niedziele 6 a w poniedzialek 1 tylko. I lekarka mowi ze dostanie tabletki i insuline 1 raz dziennie bd musial sie ukłuc i musi schudnac troche bo moze wtedy uda nam sie odstawic cos z tabletek albo insuline. Bo M w mlodosci lubial sobie nakupowac slodyczy i gazowane i teraz ma.. Na sylwka nie wychodzi, zostaje do jutra lub piatku :'( plakac mi sie chce jak pomysle ze sylwester a on w szpitalu.. A ja w domu :-( i teraz diete musze wprowadzic dla niego i doktorka powiedziala zeby nie jesc tak do przejedzenia ze do pelna tylko zjesc ale nie byc najedzonym
    Eh... Ale cud ze teraz to wyszlo niz mialby zaslabnac gdy bylibysmy sami z mała :-( albo on gdzies za kierownica :-(
    będzie dobrze jeśli będzie trzymał się diety, znam przypadki gdzie rygorystyczna dieta wyleczyła nawet z cukrzycy typu 1 tylko trzeba już całe życie na niej pozostać,dobrze że opatrzność nad Wami czuwała i zostały szybko podjęte kroki, trzymam kciuki by było dobrze a TY nie smuć się, co tam sylwester będą następne ze zdrowym mężem:)Pozdrawiam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2014, 13:41

weronika86 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2014, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja póki co obstawiam na butle Tommee Tippee

Anka1501, Fasia lubią tę wiadomość

• sylvia007 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2014, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1501 wrote:
    Ale dlaczego musiałaś dawać MM? Przecież to dokarmianie powoduje zanik laktacji
    U mnie było tak, że na początku tego mleka nie było prawie wcale i nie trwało to 2-3 dni tylko prawie miesiąc. Ta decyzję podjęła pediatra, bo moja Gabi chudła. Ale ją walczyłam, przystąpiła ją one wypijala wszystko z cyca, a później dojadała z butelki. Ale w końcu po ok. 1,5 miesiąca udało się i mleczko zaczęło się produkować na przyzwoitym poziomie :-)

Militta110816 lubi tę wiadomość

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2014, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvia007 wrote:
    U mnie było tak, że na początku tego mleka nie było prawie wcale i nie trwało to 2-3 dni tylko prawie miesiąc. Ta decyzję podjęła pediatra, bo moja Gabi chudła. Ale ją walczyłam, przystąpiła ją one wypijala wszystko z cyca, a później dojadała z butelki. Ale w końcu po ok. 1,5 miesiąca udało się i mleczko zaczęło się produkować na przyzwoitym poziomie :-)

Rozumiem ale Twoja mała była np. wcześniakiem/miałaś cesarkę/ miałaś zapalenie piersi/niedrożnośc kanalikow?
    Bo to tylko wtedy może taki problem występować z laktacją.

‹‹ 1734 1735 1736 1737 1738 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ