Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Ja ze spaniem tez mam problem, wszystko mnie boli cala noc co zmieni bok to zraz znowu musze bo boli, a z jedzeniem to tez jem malo, chyba ze raz na jakis czas mam taki wiekszy apetyt to szamie co lezy pod reka
-
nick nieaktualnyAngela89 wrote:Ja właśnie chce na samym początku tylko cyca podawać aby się dziecko przypadkowo nie przyzwyczaiło do butelki bo słyszałam że im wygodniej z butelki się pije i później cyca nie chcą ale z czasem będę podawała też z butelki aby później bez problemów móc wyjść z domu.
też o tym gdzieś czytałam, tzn nie gdzieś tylko Tu Kwiatek pisałą o tej butli, żeby nie dawać jak chcemy karmić piersią, a jak dajemy butle, to żeby nie być zdziwionym, że dziecko cyca już nei chce...
Boje się tylko o to czy będę miałą pokarm ;P -
nick nieaktualnyJa tez chodze pózno spać i wstaje rano zjem i znów zasypiam budze się o 12 no dziś
w nocy dzis ciezko caly bok nogi od krzyza bolal mnie strasznie,moze to przez buty na koturnie ktore wczoraj nosilam.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2014, 13:15
-
Ja bede na poczatku tylko cyca dawac ale gdzies po 2,3 miesiacach dodam butle i bede odciagac mleko, bo chce zaczac biegac i cwiczyc a po wysilku niby dzieciaczki nie bardzo chca pic z cycca bo melko kwasne sie robi czy cos? wiec przed treningiem bede odciagac
-
Angela89 wrote:Ja właśnie chce na samym początku tylko cyca podawać aby się dziecko przypadkowo nie przyzwyczaiło do butelki bo słyszałam że im wygodniej z butelki się pije i później cyca nie chcą ale z czasem będę podawała też z butelki aby później bez problemów móc wyjść z domu.
Wiesz ja trochę żałowałam, że nie dawałam od początku cycka i na zmiane ściągnięte mleko przez dobrą butelke bo może byłoby latwiej. Ale każde dziecko inaczej ma i ciężko powiedzieć. Mój syn nie wiedział od początku co to smoczek -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyRudzia wrote:Ja bede na poczatku tylko cyca dawac ale gdzies po 2,3 miesiacach dodam butle i bede odciagac mleko, bo chce zaczac biegac i cwiczyc a po wysilku niby dzieciaczki nie bardzo chca pic z cycca bo melko kwasne sie robi czy cos? wiec przed treningiem bede odciagac
kwaśne mleko z cycka po wysiłku fizycznym?? pierwsze słyszę takie dziwy!!!
Anka1501, weronika86 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyRozmiar 56 62
śpiochy 10 12
body krotki 5 7
body dlugie 3 9
Bluzy,kaftaniki 4 19
pol śpiochy 2 1
rampersy 5 7
spodenki 4 6
sukienki 2 12
polary sweterki 5 6
kombinezon 1
pajacyki 2 5
Moja skromna listaNie dopisałam do niej czapeczek ani skarpetek
Ewelcia lubi tę wiadomość
-
Amy wrote:też o tym gdzieś czytałam, tzn nie gdzieś tylko Tu Kwiatek pisałą o tej butli, żeby nie dawać jak chcemy karmić piersią, a jak dajemy butle, to żeby nie być zdziwionym, że dziecko cyca już nei chce...
Boje się tylko o to czy będę miałą pokarm ;P
Jak będziesz chciała karmić to będziesz miała pokarm ale wtedy nie można dziecka dokarmiać. Kasi chyba chodziło o to, że mamy dokarmiają dzieci mlekiem mm a potem się dziwią, że nie mają mleka. To działa na zasadzie -popyt-podażim częściej przystawiasz dziecko tym więcej masz mleka
Amy lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAż poszłąm poczytać artukuły na temat kwaśnego mleka
na szczęście zdarzają się takie przypadki dość rzadko i kobieta musiałaby bardzo intensywnie ćwiczyć
i piszą ze godzinny areobik na pewno mleku nie zaszkodzi, więc luz blus
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2014, 13:20
Anka1501 lubi tę wiadomość
-
Rudzia wrote:Ja bede na poczatku tylko cyca dawac ale gdzies po 2,3 miesiacach dodam butle i bede odciagac mleko, bo chce zaczac biegac i cwiczyc a po wysilku niby dzieciaczki nie bardzo chca pic z cycca bo melko kwasne sie robi czy cos? wiec przed treningiem bede odciagac
Nie prawda -
Amy wrote:kwaśne mleko z cycka po wysiłku fizycznym?? pierwsze słyszę takie dziwy!!!
''Dziecko nie chce piersi po tym jak biegałam!
To dlatego, że powstający podczas wysiłku fizycznego kwas mlekowy zmienia smak mleka. Nie znaczy to od razu, że jest ono kwaśne. Może być jednak np. gorzkawe i dlatego Twoje dziecko odmawia piersi, kiedy próbujesz je nakarmić po treningu. Jak sobie poradzić w takiej sytuacji? Karm przed treningiem. Albo odciągaj pokarm tak, abyś bezpośrednio po wysiłku nie musiała tego robić. Dzięki temu Twoje dziecko będzie najedzone a Ty nie będziesz miał problemu z przepełnionymi piersiami podczas biegania. '' -
Amy wrote:Aż poszłąm poczytać artukuły na temat kwaśnego mleka
na szczęście zdarzają się takie przypadki dość rzadko i kobieta musiałaby bardzo intensywnie ćwiczyć
i piszą ze godzinny areobik na pewno mleku nie zaszkodzi, więc luz blus
no tylko ja mialam na mysli bieganie a nie jakies cwiczenia lekkieAmy lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAnka1501 wrote:Jak będziesz chciała karmić to będziesz miała pokarm ale wtedy nie można dziecka dokarmiać. Kasi chyba chodziło o to, że mamy dokarmiają dzieci mlekiem mm a potem się dziwią, że nie mają mleka. To działa na zasadzie -popyt-podaż
im częściej przystawiasz dziecko tym więcej masz mleka
A ja czytałam o tym że dziecko dokarmiane nei chce cyca bo musi się przy tym cycu napracować, z butelki szybciej leciwięc to może nie z Kwiatka wypowiedzi wyczytałam
Gosha, weronika86 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyRudzia wrote:no tylko ja mialam na mysli bieganie a nie jakies cwiczenia lekkie
mnie bieganie nie wzruszadlatego je tratktue na róni z areobikiem
jest za słabe, więc myślę że przy bieganiu też by mi się nic nie stało
okaże się po porodzie
Rudzia lubi tę wiadomość