Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyCzaryMary wrote:Kobiety podrzućcie jakiś fajny przepis na lekki obiad. Mam postanowienie noworoczne, że będziemy zdrowiej się odżywiać ale w związku z tym, że ja jestem totalnie zielona w temacie gotowania to mam problem
CzaryMary lubi tę wiadomość
-
CzaryMary wrote:Kobiety podrzućcie jakiś fajny przepis na lekki obiad. Mam postanowienie noworoczne, że będziemy zdrowiej się odżywiać ale w związku z tym, że ja jestem totalnie zielona w temacie gotowania to mam problem
Spaghetti pełnoziarniste ze szpinakiem, pomidorami i kurczakiemKrysti, CzaryMary lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyLwica wrote:Kolejne USG wow. A to na NHS czy prywatnie bo już już miałam 2 i maluszka zobaczę jak sie urodzi.
-
Fasia wrote:Cześć dziewczyny
Kiedy robi się to drugie badanie połówkowe czy jak tam ono się nazywa ? W jakich miesiącach ?Fasia lubi tę wiadomość
-
Ida wrote:Drugie badanie połówkowe? Ja nie słyszałam o takim...
Ok znalazłam.
USG rozwoju ciąży połówkowe 18-22 tyg. i 28-32 tyg.
Wizytę mam w 27tc więc pewnie wtedy mi zrobi to badanie to od razu poporszę zeby mi je zgrała na płytke, bo jeszcze żadnego filmu nie mam a chciałabym mieć pamiątkęCzaryMary lubi tę wiadomość
-
Krysti wrote:No na Nhs mam w szpitalu lekarz kazal mi isc do okienka i za bukowac na 28 tydz .Lwica ja wiem ze są dwa usg tu w uk ale ja mam ze wzgledu na te cisnienie serce tak .Ja się leczylam dlugo przed zajsciem tabletki bralam beta blokery na serce .I na cisnienie tez tu w uk .
A ok, rozumie.a to z twoim serduchem pozwolili ci rodzic naturalnie? -
Krysti wrote:Andzia a jak ty robisz spaghetti oprócz szpinaka
zapodaj mi tu przepis bo z kurczakiem nie jadlam nigdy.
Ja na patelni z odrobina masła duszę cebulę szalotke i czosnek, potem daje szpinak a na sam koniec pomidory (najbardziej lubię malinowe) a kurczaka smaze osobno w papierze do pieczenia (lekko nasmarowany oliwą i przyprawami -ja daje zioła i chilli) i smaze ok 2-3 min, potem ukladam na spaghettiLwica, CzaryMary, Krysti lubią tę wiadomość
-
Fasia wrote:Ok znalazłam.
USG rozwoju ciąży połówkowe 18-22 tyg. i 28-32 tyg.
Wizytę mam w 27tc więc pewnie wtedy mi zrobi to badanie to od razu poporszę zeby mi je zgrała na płytke, bo jeszcze żadnego filmu nie mam a chciałabym mieć pamiątkę -
CzaryMary wrote:Kobiety podrzućcie jakiś fajny przepis na lekki obiad. Mam postanowienie noworoczne, że będziemy zdrowiej się odżywiać ale w związku z tym, że ja jestem totalnie zielona w temacie gotowania to mam problem
CzaryMary lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny