Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Lwica wrote:Dzięki czyli jak kupie 6 w opakowaniu to powinno stykać.
A staniki tez 2 kupie w takim razie.
Tylko zastanów się jakie majtki chcesz bo niektóre majtki jednorazowe to masakra jest. Muszą być elastyczne, żeby nigdzie Cie nie uwieralo. Ja po porodzie różne miałam a tylko w Horizon czułam się komfortowoLwica lubi tę wiadomość
-
Fasia wrote:A jakie majtki kupujecie ? Wiem też że są jakieś podkłady poporodowe ? podpaski specjalne ? O co chodzi bo ja zielona ...
Majtki Horizon poporodowe (wg mnie najlepsze) a podkłady Bella lub Seni (tych nie próbowałam)Fasia lubi tę wiadomość
-
Ja mam 4 karmniki (jeden bez fiszbin, jeden większy na dni z nawałem) a majtek jednorazowych nie bedę kupować. W szpitalu na pingwina najlepiej a w domu majtki gatta takie bezszwowe albo najzwyklejsze bawełniane i normalnie będę prać. Podkłady będą bella bo wszyscy je polecają
Lwica lubi tę wiadomość
-
Ogólnie to radzę wszystkim popytać na porodowke gdzie zamierzacie rodzic czy takie majtki są np dozwolone bo wiem, że nie wszędzie. U mnie na stronie internetowej porodowki jest wszystko napisane np co wymagają, co nie, jak po porodzie będzie itp. Warto się dowiedzieć bo to się na porodowkach różni
Fasia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyFasia - ja podkłady poporodowe kupiłam Canpola
http://www.bangla.pl/zdjecia-canpol-babies-wysokochlonne-podklady-poporodowe-73-003-up39066-13.htm
wydają mi się bardziej komfortowe, te bella mama to takie gałgany ale pewnie lepiej chłonne ( na pewno tez kupię jedną paczkę)
A i podkłady na łożko też się przydadzą - ja kupiłam Seni rozm. 60x90Fasia lubi tę wiadomość
-
Shimmer_lip u nas zachęcają do majtek jednorazowych bo kobieta się lepiej czuje i lepiej trzyma podkład. Zdarzały się kobietki, którym podkłady zakrwawione wypadaly albo się przesuwaly i wszystko w skrzepach i krwi było. Ale nie wszędzie pozwalają
-
nick nieaktualny
-
witam sie
a mialo byc malo do czytania ...
odespalam sylwester hehe
co majtek jednorazowych to u mnie nie mozna w szpitalu a jak sie na klinike zdecyduje to tam tez w samych podpaskach tych wielkich oczywiscie dla mnie drobnej jak pieluchy
ja wlasnie posciele ogladam musze kupic bez ochraniacza patrze bo pamietam że na początku wcale nie zakładałam bo dziecko chciałam widzieć, najwyzej pozniej dokupie i juz -
U mnie na stronie szpitala jest taka lista dla mamy :
dla Matki:
wygodna nocna bielizna umożliwiająca karmienie piersią (3 sztuki), biustonosz do karmienia piersią, mały jasiek przydatny przy karmieniu;
szlafrok, obuwie zmienne oraz klapki pod prysznic;
majtki jednorazowe;
dwie paczki zwykłych jednorazowych pieluch np. Bella, paczka zwykłych podpasek;
przybory toaletowe, w tym stosowany dotychczas preparat do higieny intymnej;
dwa ręczniki (kąpielowy i zwykły);
papier toaletowy;
woda mineralna niegazowana 2 litry (istnieje możliwość zakupu w szpitalnym sklepiku), kubek, sztućce;
rzeczy, bez których nie wyobraża sobie Pani spędzenia czasu w Szpitalu;CzaryMary lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNa stronie mojego szpitala następujące informacje :
Szanowne Panie,
w oczekiwaniu na poród spakujcie swoją torbę trzy tygodnie przed planowanym
terminem porodu.
Potrzebne będą:
koszula nocna umożliwiająca karmienie, szlafrok oraz kapcie,
biustonosz, bawełniana bielizna osobista,
przybory toaletowe oraz ręcznik,
zapas podkładek (podpasek) ginekologicznych, niejałowych, z wkładem
chłonnym na cały okres pobytu
podkłady jednorazowe na łóżko o wymiarach ok. 60x60 cm
miękkie, tekstylne obuwie dla osoby towarzyszącej.
Wyposażenie dla noworodka:
5 pieluch tetrowych
1 paczka pieluszek jednorazowych
10 opakowań gazików jałowych 5x5 cm
1 kocyk lub rożek
3 koszulki
3 pary śpiochów lub pajacyków
3 czapeczki
3 pary skarpetek
2 ręczniki frotte
chusteczki nawilżające
krem pielęgnacyjny na pośladki
Koszulki i śpiochy powinny być wyprane i wyprasowane.
Bielizna i odzież pozostająca w bezpośrednim kontakcie ze skórą dziecka powinna
być wykonana z naturalnych włókien.
Zabieramy ze sobą tylko niezbędne, wymienione powyżej rzeczy w jednej niedużej
torbie lub walizce.
W dniu wypisu ze Szpitala należy przynieść ubranka dla dziecka dostosowane do
pory roku.
Niezbędne dokumenty:
dokument tożsamości
karta przebiegu ciąży
wyniki badań laboratoryjnych, przede wszystkim: grupy krwi, WR, GBS, HBsAg,
USG, posiewu z pochwy oraz innych dodatkowych badań i zaświadczeń
informujących o Twoim stanie zdrowia
wskazane jest zabranie ze sobą wypełnionej ankiety „Plan porodu”Lwica, Fasia lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny co do majtek jednorazowych to ją sobie nie wyobrażam chodzic bez nich podczas całego pobytu w szpitalu. Podczas porodu to każą chodzic bez nich tylko z samym podkładem, no ale później to już chyba w każdym szpitalu pozwalają
-
sylvia007 wrote:Dziewczyny co do majtek jednorazowych to ją sobie nie wyobrażam chodzic bez nich podczas całego pobytu w szpitalu. Podczas porodu to każą chodzic bez nich tylko z samym podkładem, no ale później to już chyba w każdym szpitalu pozwalają
Ja tez sobie nie wyobrażam, na szczęście można u nas.
Tylko podczas obchodów trzeba zdjąćWiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2015, 14:20