Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyAnka1501 wrote:Ja na patelni z odrobina masła duszę cebulę szalotke i czosnek, potem daje szpinak a na sam koniec pomidory (najbardziej lubię malinowe) a kurczaka smaze osobno w papierze do pieczenia (lekko nasmarowany oliwą i przyprawami -ja daje zioła i chilli) i smaze ok 2-3 min, potem ukladam na spaghetti
uu brzmi smakowicie : ) robie dziś spaghetti:) kopiuje wklejam do notatek i lece do sklepu
pomidory malinowe mam:) parmezan mam makaron mam czosnek mam papier tez mam do smazenia tylko kurczaka
kupie
Anka1501 lubi tę wiadomość
-
Ida wrote:Ja wiem o takim w połowie ciąży, o tym późniejszym nic nie wiem. To są jakieś normy, że się robi też w 28-32 tygodniu?
Mi ginekolog mówiła, że własnie koło 28 tygodnia robi się drugie takie bardziej szczegółowe badanie.Krysti, Ida lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyIda wrote:Ja wiem o takim w połowie ciąży, o tym późniejszym nic nie wiem. To są jakieś normy, że się robi też w 28-32 tygodniu?
ja w mojej książeczce ciążowej mam wpisane następujące terminy usg:
11-14 t.c
21-26 t.c
27-32 t.c
Weronika - będę Ci ogromnie wdzięczna
Ida, Fasia lubią tę wiadomość
-
Krysti wrote:To ja juz obiad dziś mam
uu brzmi smakowicie : ) robie dziś spaghetti:) kopiuje wklejam do notatek i lece do sklepu
pomidory malinowe mam:) parmezan mam makaron mam czosnek mam papier tez mam do smazenia tylko kurczaka
kupie
Ja nie daje parmezanu ale można dodaćKrysti lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLwica wrote:A ok, rozumie.a to z twoim serduchem pozwolili ci rodzic naturalnie?
Lwica lubi tę wiadomość
-
A tak w ogóle, to ostatnie badanie to już tak luźniej się w czasie rozkłada i można je zrobić nawet ok 35 tc. w nim chodzi głównie o wypatrzenie jakichś nieprawidłowości w budowie anatomicznej płodu, wad rozwojowych, ułożenia stóp w stosunku do nóżek itp. Dlatego większość lekarzy radzi jednak nieco później niż wcześniej, bo wiadomo im dzidzia większa tym lepiej coś zaobserwować. ale dolna granica, to skończony 28 tydzień z tego co ja się orientuję, choć wiadomo są lekarze, którzy zrobią to badanie w 27 tc i też będzie to ok.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
CzaryMary wrote:Dziewczynki a macie jakąś taką sensowna listę wyprawkową ?
W internecie cała masa ale żadna mi jakoś w 100% nie podpasowała.CzaryMary lubi tę wiadomość
-
Ja mam teraz badanie w 27tc więc możliwe, że zrobi mi takie bardziej szczegółowe badanie właśnie teraz. Kolejna wizyta pewnie za 3-4tyg czyli koło 31-32tc. Tylko, że u mnie wiecie różnie bywa więc myślę, że to badanie zrobimy teraz
-
nick nieaktualny