X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Ida Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2016, 22:39

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1501 wrote:
    Liloe to jest zdanie Krysti i ma do tego prawo. Ja ślubu nie chce bo wg mnie w 99% to hipokryzja i mogę dbać o swojego faceta i kochać go bez ślubu ale to też tylko moje zdanie
    No i super kazdy ma swoje zdanie :) jedni szczesliwi ze slubem drudzy bez i zyją znam ludzi co juz po 16 lat są razem i zyją bez slubu :) i sobie radzą kochają się .

weronika86, Anka1501 lubią tę wiadomość

• weronika86 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    Słyszałam różne opinie na ten temat, ale oczywiście trzymam się tej, że nic nie czuć :)
    ja nie czulam kompletnie nic a bylam mocno nacieta..jedynie co to cieplo w tylek mi sie zrobilo, szycia nie czulam rowniez

Ida lubi tę wiadomość

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • sylvia007 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    Da się wtedy przekręcać i zmieniać pozycje z 10-cm rozwarciem?
    Ida, a dlaczego nie??? Ja jeszcze przechodziłam w trakcie z jednego łóżka na drugie. uwierz, poza skurczami to czujesz się całkiem normalnie, tzn. nie czujesz rozwarcia szyjki.

Ida lubi tę wiadomość

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • Ola89 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się wlasnie cieszę ze juz większość rzeczy dla małego juz mam zostały mi tylko te dla mnie do porodu. Wszystko systematycznie kupowalam i powiem szczerze ze się ciesze bo teraz juz mi się nie chce na jakieś większe zakupy chodzic

relgwn15ds2ncxvn.png
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    Właśnie, a jeśli już przy porodach jesteśmy, to zapytam doświadczonych - jakie pozycje? Jak rodziłyście?

Najlepiej wykorzystać siłę grawitacji czyli jak najwięcej w pionie. Mnie położna super kierowała. Przy skurczu przysiad z parciem i będzie dobrze. :) ja się tylko kladlam żeby położna mogła rozwarcie sprawdzić i jak miałam już ostatnie skurcze parte. I wtedy brodę mocno do klatki piersiowej (mąż może pomóc)

Ida, weronika86 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1501 wrote:
    W szpitalu raczej mają piłki, nie trzeba brać swojej. Chociaz nie wiem jak u Was
    Tu mają ale stare :/ wiem bo kolezanka mi mówila co pracuje w tym szpitalu jeszcze moze się okazac ze na nią trafie :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz wozek w tym miesiacu zamawiam .

Ida lubi tę wiadomość

• Lali Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida z ta waskoscia i bolem to niestety tez tak mam, kazde badanie trauma a i do seksu z mezem musialam sie przyzwyczaic(rozmiar :D ), na poczatku bol a pozniej przyjemnie :) ale u mnie po rozmowie z lekarzem i ordynatorem bylo to wskazanie do cc, ja bardzo nie chcialam przez to rodzic sn. Bylam psychicznie nastawiona na cc i przeszlam to bardzo dobrze, bez zadnych komplikacji. Teraz nie wyobrazam sobie innej drogi wyjscia niz cc.

Krysti, Ida, CzaryMary lubią tę wiadomość

6gcc7ob.png
    Pola 04.2012 <3
    Laura 04.2015 <3
  • Ida Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2016, 22:40

• sylvia007 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1501 wrote:
    Najlepiej wykorzystać siłę grawitacji czyli jak najwięcej w pionie. Mnie położna super kierowała. Przy skurczu przysiad z parciem i będzie dobrze. :) ja się tylko kladlam żeby położna mogła rozwarcie sprawdzić i jak miałam już ostatnie skurcze parte. I wtedy brodę mocno do klatki piersiowej (mąż może pomóc)
    Ja musiałam niestety przez większą część porodu leżeć, bo Gabi się źle wstawiła w kanał rodny. Później niby już była dobrze więc skakałam sobie na piłce, a jak już parte się zaczęły to o chwili znowu musiałam na ten lewy bok, bo się przekręciła trochę.

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już piłkę nadmuchałam :) i jest super jak mnie ogonek boli :)

Krysti, weronika86, KasiaKwiatek lubią tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2016, 22:40

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bedzię dobrze Ida :) ja 19 tego dowiem się czy u mnie cc czy naturalny poród .Wolala bym cc

Ida lubi tę wiadomość

• Ola89 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byleby tylko wytrzymać do terminu porodu żeby dzieciaki nie urodziły się za wczesnie to i z porodem damy rade :)

Ida, weronika86 lubią tę wiadomość

relgwn15ds2ncxvn.png
  • sylvia007 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    Kochana, nie wiem, nigdy nie rodziłam! Myślałam, że to taki ból, że nie da się nic robić.
    Nie Ida spokojnie, między skurczami jest błogi relaks :-) jeśli można to tak nazwać. Moja położna zawsze się śmieje, że pierworódki to podczas partych boją się wstać, bo myślą, że im dziecko wypadnie. Dlatego naprawdę gorąco polecam dobre szkoły rodzenia, gdzie takie wątpliwości są wyjaśniane.

Anka1501, Ida lubią tę wiadomość

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • Anka1501 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    Kochana, nie wiem, nigdy nie rodziłam! Myślałam, że to taki ból, że nie da się nic robić.

Tak jak Sylwia pisze poza skurczami normalnie się ruszasz. Ja skakalam na piłce, brałam prysznic i robiłam przysiady :)

Ida lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2015, 13:02

weronika86 lubi tę wiadomość

• weronika86 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola89 wrote:
    Ja się wlasnie cieszę ze juz większość rzeczy dla małego juz mam zostały mi tylko te dla mnie do porodu. Wszystko systematycznie kupowalam i powiem szczerze ze się ciesze bo teraz juz mi się nie chce na jakieś większe zakupy chodzic
    u mnie w sumie identycznie :-) ja juz nawet siedzenie do karmienia...mam w sumie wszytko do roku czasu :-) wiekszosc uzywane, podostawane. jedynie czego mi brakuje to : fotelika do samochodu/ nosidelka, piekuszek jednorazowych, z 5 tetrowych jeszcze, kapcie do szpitala, ochraniacz do lozeczka choc zastanawiam sie czy wogole kupowac, wieksza tubka bepanthenu do pupy i sutkow, gruszka lub aspirator do noska, proszek i pkyn do p!ukania..juz kupilam ale chce najpierw sprawdzic kilka na sobie, i silikonowe oslonki na sutki i tyle...wozka nie kupujemy...do lipca bedzie nosidelko i chusty a dopiero lepsza spacerowke kupie w lipcu..chyba ze uda mi sie upolowac wozek z fotelikiem uzywane to wezme.

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • Ola89 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wrote:
    Jacw biodrach bardzo wąska czu to ma wplyw tez na poród!

A ja znowu mam szerokie biodra zawsze miałam przez to kompleksy :)

Krysti lubi tę wiadomość

relgwn15ds2ncxvn.png
‹‹ 1764 1765 1766 1767 1768 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ