Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Ja to się najbardziej boję, że dziecko nie będzie chciało przejść przez kanał. Nie wiem jak to powiedzieć, ale wydaje mi się, że jestem bardzo wąska...
Zawsze mam z tym problem, zawsze podczas badania u gina mnie boli, często podczas seksu też boli (na początku), więc sądzę, że jestem za wąska i może być ciężko. Nawet tampon mi się cieżko aplikuje
-
nick nieaktualny
-
KasiaKwiatek wrote:Druga ciąża styczniówki
Czary Mary ja rodzę na Inflanckiej
Moja trzecia ciążaale "pocieszyła" mnie położna, że organizm wraca do normalnego stanu 3/4 lata po porodzie i potem to jak kolejny pierwszy raz więc może u mnie takiego ekspresu nie będzie
ale z drugiej strony...szkoda, że miałoby się łatwiej nie być
hahaha dzwonilam do szpjtala czy maja wyniki...oczywiscie tekst JAKBY BYLO ZLE TO BYSMY DZWONILI! a ja milym tonem, Wg PRAW NHS MAM PRAWO DO WGLADU WYNIKOW...zmiana tonu glosu
haha nie ma to jak znac swoje prawa
i trzymanie sie zdrowego trybu zycia tak jak pisalam dla goshy oplacilo sie
nie jestem nawet bliska cumrzycy
ale goshu mleka nie pije i sucharkow niet
wiec mkje wyniki sa super...normy w uk dla ciezarnych : na czco norma to mniej niz 95mg/dL lub 5,3 mmol/L....a ja mam 4,2 mmol, wiec jest super
normy po 2 godzinach to ma bc mniej niz 155mg/dL lub 8,6 mmol/L .....a ja mam ( uwaga, uwaga
) 7,0 mmol/L ...jestem mega happy
oplacilo sie jesc zdrowo
KasiaKwiatek lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Liloe to jest zdanie Krysti i ma do tego prawo. Ja ślubu nie chce bo wg mnie w 99% to hipokryzja i mogę dbać o swojego faceta i kochać go bez ślubu ale to też tylko moje zdanie
sylvia007, KasiaKwiatek, Krysti, weronika86, liloe, Fasia lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, czy tylko ja mam takie wrażenie, że czas mnie goni i muszę już wszystko szykować??? Mam wrażenie, że mogę nie zdążyć, ze wszystkim, zostały 3 miesiące do terminu, a ja prawie nic nie mam z tych drobnych rzeczy dla dzidzi. Sobie też muszę kupić szlafrok jeszcze i koszulę do porodu. Do karmienia na szczęści mam z poprzedniego razu 2. I te wszystkie kosmetyki, pieluszki, chusteczki, jejku chyba naprawdę czas się wziąć za ostre kupowanie!
KasiaKwiatek, Anka1501, Krysti, weronika86 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyIda wrote:Ja to się najbardziej boję, że dziecko nie będzie chciało przejść przez kanał. Nie wiem jak to powiedzieć, ale wydaje mi się, że jestem bardzo wąska...
Zawsze mam z tym problem, zawsze podczas badania u gina mnie boli, często podczas seksu też boli (na początku), więc sądzę, że jestem za wąska i może być ciężko. Nawet tampon mi się cieżko aplikuje
-
Ida wrote:Ja to się najbardziej boję, że dziecko nie będzie chciało przejść przez kanał. Nie wiem jak to powiedzieć, ale wydaje mi się, że jestem bardzo wąska...
Anka1501 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyliloe wrote:A dlaczego powinien? To decyzja dwojga ludzi i chyba innym nic do tego.
A co do norm cukrzycy to może zamiast się zamartwiać warto poczekać na to, co powie lekarz prowadzący ciążę? W końcu to on się powinien na tym znać i odpowiednio zinterpretować, a te normy i przedziały są najróżniejsze w sieci i innych źródłach, tylko zamęt w głowie wprowadzają. -
Ida wrote:Ja to się najbardziej boję, że dziecko nie będzie chciało przejść przez kanał. Nie wiem jak to powiedzieć, ale wydaje mi się, że jestem bardzo wąska...
porod ciezki ale wydaje mi sie ze moj byl ciezki nie z powodu budowy anatomicznej a raczej z braku wiedzy i przygotowania...mialam 16 !at, wogole myslalam ze ktos przyjdzie i cudownie, bezbolesnie wyjmie dziecko
haha na sali przerazenie, zero pojecia o oddychaniu o pozycjach..zero wiadomosci..i to wg mnie mogl byc powod!
Ida lubi tę wiadomość
-
Ida wrote:Słyszałam różne opinie na ten temat, ale oczywiście trzymam się tej, że nic nie czuć
-
Ida wrote:Właśnie, a jeśli już przy porodach jesteśmy, to zapytam doświadczonych - jakie pozycje? Jak rodziłyście?
-
Ida wrote:Słyszałam różne opinie na ten temat, ale oczywiście trzymam się tej, że nic nie czuć
Powiem Ci, że urodziłam szybko i duże dziecko. Pękła mi szyjka obustronnie i miałam dwa razy nacinane krocze (łącznie 19 szwów) a nacinane krocze czułam, że położna cos tam robi nizyczkami ale nie czułam tego jako ból. Za to bolalo mnie szycie, choć wg położnej nie powinno.Ida lubi tę wiadomość