X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1501 wrote:
    Niedawno czylałam pazdziernikowe mamy a to już styczniowki lecą jedna za drugą :) zaraz i u nas się zacznie :D
    Ciekawe ktora u nas pojdze pierwsza cO

• Ida Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to się najbardziej boję, że dziecko nie będzie chciało przejść przez kanał. Nie wiem jak to powiedzieć, ale wydaje mi się, że jestem bardzo wąska...:D Zawsze mam z tym problem, zawsze podczas badania u gina mnie boli, często podczas seksu też boli (na początku), więc sądzę, że jestem za wąska i może być ciężko. Nawet tampon mi się cieżko aplikuje :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2015, 13:01

KasiaKwiatek lubi tę wiadomość

• weronika86 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaKwiatek wrote:
    Druga ciąża styczniówki :-)
    Czary Mary ja rodzę na Inflanckiej
    Moja trzecia ciąża :-) ale "pocieszyła" mnie położna, że organizm wraca do normalnego stanu 3/4 lata po porodzie i potem to jak kolejny pierwszy raz więc może u mnie takiego ekspresu nie będzie :-P ale z drugiej strony...szkoda, że miałoby się łatwiej nie być :-D
    mi wlsnie polozna w uk powiedziala to samo, wiec jak ja rodzilam 11,5 roku twmu to bede rodzic jak pjerworodka naajprawdopodobniej...nie pocieszyla :-) hahaha dzwonilam do szpjtala czy maja wyniki...oczywiscie tekst JAKBY BYLO ZLE TO BYSMY DZWONILI! a ja milym tonem, Wg PRAW NHS MAM PRAWO DO WGLADU WYNIKOW...zmiana tonu glosu :-) haha nie ma to jak znac swoje prawa :-) i trzymanie sie zdrowego trybu zycia tak jak pisalam dla goshy oplacilo sie :-) nie jestem nawet bliska cumrzycy :-) ale goshu mleka nie pije i sucharkow niet :-) wiec mkje wyniki sa super...normy w uk dla ciezarnych : na czco norma to mniej niz 95mg/dL lub 5,3 mmol/L....a ja mam 4,2 mmol, wiec jest super :-) normy po 2 godzinach to ma bc mniej niz 155mg/dL lub 8,6 mmol/L .....a ja mam ( uwaga, uwaga :-) ) 7,0 mmol/L ...jestem mega happy :-) oplacilo sie jesc zdrowo :-)

KasiaKwiatek lubi tę wiadomość

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1501 wrote:
    Własnie musze w weekend pojechać juz sobie piłkę kupić do siedzenia :)
    Ja kupilam juz dawno :)jak bede rodzic naturalnie biore pilke do szpitala:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2015, 12:06

Anka1501 lubi tę wiadomość

• Anka1501 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liloe to jest zdanie Krysti i ma do tego prawo. Ja ślubu nie chce bo wg mnie w 99% to hipokryzja i mogę dbać o swojego faceta i kochać go bez ślubu ale to też tylko moje zdanie

sylvia007, KasiaKwiatek, Krysti, weronika86, liloe, Fasia lubią tę wiadomość

• Ida Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [Q

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2016, 22:38

• sylvia007 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy tylko ja mam takie wrażenie, że czas mnie goni i muszę już wszystko szykować??? Mam wrażenie, że mogę nie zdążyć, ze wszystkim, zostały 3 miesiące do terminu, a ja prawie nic nie mam z tych drobnych rzeczy dla dzidzi. Sobie też muszę kupić szlafrok jeszcze i koszulę do porodu. Do karmienia na szczęści mam z poprzedniego razu 2. I te wszystkie kosmetyki, pieluszki, chusteczki, jejku chyba naprawdę czas się wziąć za ostre kupowanie! :-)

KasiaKwiatek, Anka1501, Krysti, weronika86 lubią tę wiadomość

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    Ja to się najbardziej boję, że dziecko nie będzie chciało przejść przez kanał. Nie wiem jak to powiedzieć, ale wydaje mi się, że jestem bardzo wąska...:D Zawsze mam z tym problem, zawsze podczas badania u gina mnie boli, często podczas seksu też boli (na początku), więc sądzę, że jestem za wąska i może być ciężko. Nawet tampon mi się cieżko aplikuje :P
    U mnie to samo :)cizes

• sylvia007 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    Ida, a może to nie problem wąskości, a suchości???

Anka1501 lubi tę wiadomość

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • Anka1501 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    Dlatego raczej nastawiam się na nacięcie, bądź pęknięcie... A to już nie jest takie śmieszne...

Akurat ani nacięcia ani pęknięcia nie poczujesz wiec się nie martw :)

Ida, liloe lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    liloe wrote:
    A dlaczego powinien? To decyzja dwojga ludzi i chyba innym nic do tego.

A co do norm cukrzycy to może zamiast się zamartwiać warto poczekać na to, co powie lekarz prowadzący ciążę? W końcu to on się powinien na tym znać i odpowiednio zinterpretować, a te normy i przedziały są najróżniejsze w sieci i innych źródłach, tylko zamęt w głowie wprowadzają.
    No raczej ale wyrazilam swoje zdanie bo wiem jak u mnie w domu zawsze bylo tak mówione.

• Ida Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    H

• weronika86 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    ja mam tak samo idus, ale jak weszlo to musialo wyjsc :-) porod ciezki ale wydaje mi sie ze moj byl ciezki nie z powodu budowy anatomicznej a raczej z braku wiedzy i przygotowania...mialam 16 !at, wogole myslalam ze ktos przyjdzie i cudownie, bezbolesnie wyjmie dziecko :-) haha na sali przerazenie, zero pojecia o oddychaniu o pozycjach..zero wiadomosci..i to wg mnie mogl byc powod!

Ida lubi tę wiadomość

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • Ida Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [

weronika86 lubi tę wiadomość

• Anka1501 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wrote:
    Ja kupilam juz dawno :)jak bede rodzic naturalnie biore pilke do szpitala:)

W szpitalu raczej mają piłki, nie trzeba brać swojej. Chociaz nie wiem jak u Was

• Ida Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2016, 22:39

• sylvia007 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    Słyszałam różne opinie na ten temat, ale oczywiście trzymam się tej, że nic nie czuć :)
    tzn. ja np. coś tam czułam jak mnie nacinali, ale bolesne to tonie było, raczej takie delikatne szczypnięcie.

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • sylvia007 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    Właśnie, a jeśli już przy porodach jesteśmy, to zapytam doświadczonych - jakie pozycje? Jak rodziłyście?
    Ja na początku partych skurczów skakałam na piłce, później musiałam trochę przeć leżąc na lewym boku, a ostatnie 3-4 skurcze leżałam na plecach

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    Słyszałam różne opinie na ten temat, ale oczywiście trzymam się tej, że nic nie czuć :)

Powiem Ci, że urodziłam szybko i duże dziecko. Pękła mi szyjka obustronnie i miałam dwa razy nacinane krocze (łącznie 19 szwów) a nacinane krocze czułam, że położna cos tam robi nizyczkami ale nie czułam tego jako ból. Za to bolalo mnie szycie, choć wg położnej nie powinno.

Ida lubi tę wiadomość

‹‹ 1763 1764 1765 1766 1767 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ