Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
kluska wrote:O Sylwia dzięki. To już coś. Gondola to każda się pewnie sprawdzi a ze spacerówką gożej. Dzięki o to mi chodziło. A powiedz jeszcze czy dostęp do tej "torby" pod spodem jest dobry? Jutro akurat odwiedzę komisy gdzie na bank mają x-landery i jumpery. Będę miała porównanie.
kluska lubi tę wiadomość
-
mimka84 wrote:Cześć kwietnióweczki!!!!
Ja byłam dziś na wizycie. Cukrzycy ciążowej brak. Na czczo 77, po godzinie 95, po 2 godzinach 105. Jak się okazuje jednak po 2 może być wyższe, lekarka mówi że czasem tak się zdarza.
Robotka, leukocyty moje to na tą chwilę 14,38 i ni huga nie wiem czemu. Zastanawiam się czy nie od zęba czasem...
Jestem 7,5kg do przodu.
Hwesta, dobrze że wszystko w porządku i że Cię wypuścili.
-
sylvia007 wrote:Proszę bardzo. Szkoda, że laboratoria nie podają norm dla kobiet w ciąży, miałybyśmy mniej zmartwień chociaż w tej kwestii
sylvia007 lubi tę wiadomość
-
....
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2015, 19:42
-
nick nieaktualnyz tego co wiem Młoda Damo to niezależnie od rodzaju umowy należy Ci się macierzyński
i nie mogą zmienić umowy gdy urodzisz, to nie oni będą Ci wypłacać świadczenie tylko Zus. W momencie zajścia w ciążę miałaś umowę więc zasiłek Ci się należy
ale chyba najlepiej zapytać w ZusieWiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2015, 20:38
-
nick nieaktualny
-
MłodaDama wrote:A dziewczyny jesteście w stanie mi pomóc? zastanawiam się czy cokolwiek mi przysługuje chodzi o macierzyńskie czy jakieś inne pieniądze. Pracuje od stycznia najpierw 2 miesiące umowa zlecenie potem od marca do 1 czerwca na okres próbny a od 1 czerwca umowa o pracę na czas określony do 31 grudnia z tym,że jest automatycznie przedłużona do dnia porodu a co potem czy powinnam już składać jakieś wnioski czy cokolwiek mi się należy w ogóle?
Chyba nie bardzo ,bo pewnie po dacie porodu dadzą mi wypowiedzenie raczej już mnie tam nie będą chcieli.. -
...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2015, 19:42
-
MłodaDama wrote:Dzięki wielkie ,bo kurczę no nic a nic nie mam o takich rzeczach pojęcia a teściowa gadała,że nic mi się nie należy i olałabym to ale nie daje mi to spokoju także przy najbliższej okazji spytam w Zusie dokładniej może mi powiedzą co robić jakie wnioski składać i załatwie to:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2015, 21:01
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyhwesta wrote:A kiedy się składa dokumenty na macierzynski?