Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Mi kadrowa z pracy kazała przyjść ze 2 tyg. przed terminem, żeby wypełnić jaki wybieram (80% czy 100 a potem 60%), więc to chyba będzie równoznaczne ze złożeniem dokumentacji o macierzyński w ogóle. Aha, mąż ma wypełnić dokument, że on rezygnuje z tacierzyńskiego.
Angela89 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnywniosek można ściągnąć z netu, ale dla osób zatrudnionych najłatwiej pobrać go w pracy w kadrach, wypełnić i zanosi się przed lub po porodzie, bodajże mamy na to 2 tyg od narodzin, oczywiście bezpośrednio po porodzie trzeba chociaż telefonicznie powiadomić pracodawcę aby wprowadził u siebie info i od tego dnia zaczyna nam bić macierzyński.
Nie przejmujecie się L4, nawet jak będzie na dłuższy termin to Zus sobie automatycznie przechodzi na macierzyński, bo oni dostaną też info z urzędu, a urząd od szpitalaWiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2015, 21:46
Angela89 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnydlatego nawet lepiej mieć zwolnienie ponad termin porodu, ja zamierzam zadbać o to u mojego gina i wezmę zwolnienie z zapasem, tak aby potem płynnie przejść w macierzyński, szkoda mi tracić nawet pojedynczego dnia
no chyba, że sytuacja sama się rozwiąże i urodzę przed terminem...byłaby to dla mnie duża niespodzianka po dwóch przenoszonychWiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2015, 22:32
Anka1501 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Tak sobie leże patrzę jak mały mi się po brzuchu panoszy i nie mogę się go doczekać
niby wiem to szybko juz minie bo raptem 3 miesiące ale jakoś zaczęło mi się dluzyć znowu może dlatego ze siedze w domu i czasu na myślenie jest za duzo
za dwa tygodnie mam kolejne USG to znowu zobacze maluszka
ostatnio miałam niby dwa razy robione USG w szpitalu 14 i 16 grudnia ale to tak na szybko było co innego jak u mojego gin i stesknilam się za widokiem małego...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2015, 23:24
Krysti, Fasia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
U mnie ciut lepiej, choc dzien sie jeszcze dobrze nie zaczal..musialam sie mocno przeziebic i do tego przeziebilam szczeke..lewy dolny kiel i lewy gorny kiel..czeka mnie dentysta bo spuchlam
jak to jest ze znieczuleniem w ciazy? kurwa inaczej nie dam rady, strasznie sie boje dentysty
boje sie ze antybiotyk bedzie konieczny bo juz sporo spuchlam
-
weronika86 wrote:U mnie ciut lepiej, choc dzien sie jeszcze dobrze nie zaczal..musialam sie mocno przeziebic i do tego przeziebilam szczeke..lewy dolny kiel i lewy gorny kiel..czeka mnie dentysta bo spuchlam
jak to jest ze znieczuleniem w ciazy? kurwa inaczej nie dam rady, strasznie sie boje dentysty
boje sie ze antybiotyk bedzie konieczny bo juz sporo spuchlam
Wiem ze jest jakieś znieczulenie które można podać w ciąży ale nie każde dlatego najlepiej najpierw porozmawiać z dentysta czy takie ma -
Ola89 wrote:Wiem ze jest jakieś znieczulenie które można podać w ciąży ale nie każde dlatego najlepiej najpierw porozmawiać z dentysta czy takie ma
do kwietnia niedaleko a po urodzeniu malej zabieram sie za zeby. Tym bardziej ze do 7 kwietnia 2016 mam calkowiocie darmowa opieke po narodzinach dziecka.
-
nick nieaktualny
-
Cześć Brzuchatki
mamy dziś z Julkiem studniówkę!!!
Wczoraj spędziliśmy dzień u mojej przyjaciółki, która dała nam wózek - gondola+spacerowka w idealnym stanie, leżaczek-bujaczek z fisher price, lozeczko z zyrafka, elektroniczna nianie z monitorem oddechu, bramke zabezpieczajaca np na schody, podgrzewacz do butelek i sudocremJestem zachwycona!!
))
Lali, Gosha, KasiaKwiatek, Ulka84, liloe, iwonka1077, Rudzia, Krysti, MartaAlvi, Hela85, sylvia007, weronika86, CzaryMary, Ewelcia lubią tę wiadomość