X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • mimka84 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi kadrowa z pracy kazała przyjść ze 2 tyg. przed terminem, żeby wypełnić jaki wybieram (80% czy 100 a potem 60%), więc to chyba będzie równoznaczne ze złożeniem dokumentacji o macierzyński w ogóle. Aha, mąż ma wypełnić dokument, że on rezygnuje z tacierzyńskiego.

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

relgh371djw8agni.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2015, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wniosek można ściągnąć z netu, ale dla osób zatrudnionych najłatwiej pobrać go w pracy w kadrach, wypełnić i zanosi się przed lub po porodzie, bodajże mamy na to 2 tyg od narodzin, oczywiście bezpośrednio po porodzie trzeba chociaż telefonicznie powiadomić pracodawcę aby wprowadził u siebie info i od tego dnia zaczyna nam bić macierzyński.
    Nie przejmujecie się L4, nawet jak będzie na dłuższy termin to Zus sobie automatycznie przechodzi na macierzyński, bo oni dostaną też info z urzędu, a urząd od szpitala :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2015, 21:46

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam l4 do terminu porodu a potem macierzyński mimo że nie urodziłam jeszcze.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2015, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dlatego nawet lepiej mieć zwolnienie ponad termin porodu, ja zamierzam zadbać o to u mojego gina i wezmę zwolnienie z zapasem, tak aby potem płynnie przejść w macierzyński, szkoda mi tracić nawet pojedynczego dnia :)

no chyba, że sytuacja sama się rozwiąże i urodzę przed terminem...byłaby to dla mnie duża niespodzianka po dwóch przenoszonych ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2015, 22:32

Anka1501 lubi tę wiadomość

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie :/ Ja tym sposobem straciłam 16 dni :( cóż...

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2015, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sobie leze i filmy ogladam :)

• Ola89 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak sobie leże patrzę jak mały mi się po brzuchu panoszy i nie mogę się go doczekać :) niby wiem to szybko juz minie bo raptem 3 miesiące ale jakoś zaczęło mi się dluzyć znowu może dlatego ze siedze w domu i czasu na myślenie jest za duzo :) za dwa tygodnie mam kolejne USG to znowu zobacze maluszka :) ostatnio miałam niby dwa razy robione USG w szpitalu 14 i 16 grudnia ale to tak na szybko było co innego jak u mojego gin i stesknilam się za widokiem małego...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2015, 23:24

nick nieaktualny, Fasia lubią tę wiadomość

relgwn15ds2ncxvn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2015, 23:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia zleci zobaczysz nie obejrzymy się a tu na porodówce będziemy:)mnie tez się dłuzy czas :D

weronika86, Ola89 lubią tę wiadomość

• Lali Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry Laski :) co do zwolnienia to lekarz wypisze maksymalnie do terminu porodu innej mozliwosci nie ma. Jesli ciaza jest przenoszona to juz tracimy te kilka-kilkanascie dni.

Ja pije kawke i wcinam rogaliki maminej roboty :)

6gcc7ob.png
    Pola 04.2012 <3
    Laura 04.2015 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2015, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry kobitki :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2015, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze dwa tyg i Ignasia zobacze :) ah jej juzcsię doczekac nie mogę naprawdę:)

Gosha lubi tę wiadomość

• Lali Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti jest na co czekac :) ja wczoraj widzialam mala kózke i zakrywala raczkami buzke <wstydzioch> :)

weronika86, nick nieaktualny, Gosha, Ulka84, sylvia007 lubią tę wiadomość

6gcc7ob.png
    Pola 04.2012 <3
    Laura 04.2015 <3
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie ciut lepiej, choc dzien sie jeszcze dobrze nie zaczal..musialam sie mocno przeziebic i do tego przeziebilam szczeke..lewy dolny kiel i lewy gorny kiel..czeka mnie dentysta bo spuchlam :( jak to jest ze znieczuleniem w ciazy? kurwa inaczej nie dam rady, strasznie sie boje dentysty :( boje sie ze antybiotyk bedzie konieczny bo juz sporo spuchlam

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • Ola89 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronika86 wrote:
    U mnie ciut lepiej, choc dzien sie jeszcze dobrze nie zaczal..musialam sie mocno przeziebic i do tego przeziebilam szczeke..lewy dolny kiel i lewy gorny kiel..czeka mnie dentysta bo spuchlam :( jak to jest ze znieczuleniem w ciazy? kurwa inaczej nie dam rady, strasznie sie boje dentysty :( boje sie ze antybiotyk bedzie konieczny bo juz sporo spuchlam

Wiem ze jest jakieś znieczulenie które można podać w ciąży ale nie każde dlatego najlepiej najpierw porozmawiać z dentysta czy takie ma

relgwn15ds2ncxvn.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola89 wrote:
    Wiem ze jest jakieś znieczulenie które można podać w ciąży ale nie każde dlatego najlepiej najpierw porozmawiać z dentysta czy takie ma
    no wlasnie...nie musza mi tego teraz leczyc niech tylko cos zrobia zeby przestalo bolec :( do kwietnia niedaleko a po urodzeniu malej zabieram sie za zeby. Tym bardziej ze do 7 kwietnia 2016 mam calkowiocie darmowa opieke po narodzinach dziecka.

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2015, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wczoraj filmy w 3d ogladali :D do pózna hihi

• Gosha Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dziękuje wam wszystkim za wszystkie rady i linki dot mojej diety cukrzycowej :* jesteście niezastąpione :)

nick nieaktualny, nick nieaktualny, weronika86 lubią tę wiadomość

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • Ola89 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się witam w 3 trymestrze :)

Fasia, Gosha, Ulka84, sylvia007 lubią tę wiadomość

relgwn15ds2ncxvn.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Brzuchatki :D mamy dziś z Julkiem studniówkę!!! :D

Wczoraj spędziliśmy dzień u mojej przyjaciółki, która dała nam wózek - gondola+spacerowka w idealnym stanie, leżaczek-bujaczek z fisher price, lozeczko z zyrafka, elektroniczna nianie z monitorem oddechu, bramke zabezpieczajaca np na schody, podgrzewacz do butelek i sudocrem :D Jestem zachwycona!! :)))

Lali, Gosha, nick nieaktualny, Ulka84, nick nieaktualny, iwonka1077, Rudzia, nick nieaktualny, MartaAlvi, nick nieaktualny, sylvia007, weronika86, nick nieaktualny, Ewelcia lubią tę wiadomość

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Ida Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    H

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2016, 22:44

‹‹ 1774 1775 1776 1777 1778 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Spokój rodziców zaczyna się od jednego sprytnego urządzenia. Czy niania elektroniczna to must have rodziców?

Pierwsze miesiące z dzieckiem to wyjątkowy czas, ale też nieustanna czujność i troska o jego bezpieczeństwo. Coraz więcej rodziców sięga po nowoczesne rozwiązania, które pomagają spokojniej czuwać nad snem malucha. Czy niania elektroniczna to rzeczywiście niezbędny element domowej wyprawki, czy tylko kolejny gadżet? Sprawdź, jak działa, co daje na co dzień i czy może realnie ułatwić życie rodzicom.

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ