Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Mi kadrowa z pracy kazała przyjść ze 2 tyg. przed terminem, żeby wypełnić jaki wybieram (80% czy 100 a potem 60%), więc to chyba będzie równoznaczne ze złożeniem dokumentacji o macierzyński w ogóle. Aha, mąż ma wypełnić dokument, że on rezygnuje z tacierzyńskiego.
nick nieaktualny lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnywniosek można ściągnąć z netu, ale dla osób zatrudnionych najłatwiej pobrać go w pracy w kadrach, wypełnić i zanosi się przed lub po porodzie, bodajże mamy na to 2 tyg od narodzin, oczywiście bezpośrednio po porodzie trzeba chociaż telefonicznie powiadomić pracodawcę aby wprowadził u siebie info i od tego dnia zaczyna nam bić macierzyński.
Nie przejmujecie się L4, nawet jak będzie na dłuższy termin to Zus sobie automatycznie przechodzi na macierzyński, bo oni dostaną też info z urzędu, a urząd od szpitala
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2015, 21:46
nick nieaktualny lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnydlatego nawet lepiej mieć zwolnienie ponad termin porodu, ja zamierzam zadbać o to u mojego gina i wezmę zwolnienie z zapasem, tak aby potem płynnie przejść w macierzyński, szkoda mi tracić nawet pojedynczego dnia

no chyba, że sytuacja sama się rozwiąże i urodzę przed terminem...byłaby to dla mnie duża niespodzianka po dwóch przenoszonych
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2015, 22:32
Anka1501 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Tak sobie leże patrzę jak mały mi się po brzuchu panoszy i nie mogę się go doczekać
niby wiem to szybko juz minie bo raptem 3 miesiące ale jakoś zaczęło mi się dluzyć znowu może dlatego ze siedze w domu i czasu na myślenie jest za duzo
za dwa tygodnie mam kolejne USG to znowu zobacze maluszka
ostatnio miałam niby dwa razy robione USG w szpitalu 14 i 16 grudnia ale to tak na szybko było co innego jak u mojego gin i stesknilam się za widokiem małego...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2015, 23:24
nick nieaktualny, Fasia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
U mnie ciut lepiej, choc dzien sie jeszcze dobrze nie zaczal..musialam sie mocno przeziebic i do tego przeziebilam szczeke..lewy dolny kiel i lewy gorny kiel..czeka mnie dentysta bo spuchlam
jak to jest ze znieczuleniem w ciazy? kurwa inaczej nie dam rady, strasznie sie boje dentysty
boje sie ze antybiotyk bedzie konieczny bo juz sporo spuchlam
-
weronika86 wrote:U mnie ciut lepiej, choc dzien sie jeszcze dobrze nie zaczal..musialam sie mocno przeziebic i do tego przeziebilam szczeke..lewy dolny kiel i lewy gorny kiel..czeka mnie dentysta bo spuchlam
jak to jest ze znieczuleniem w ciazy? kurwa inaczej nie dam rady, strasznie sie boje dentysty
boje sie ze antybiotyk bedzie konieczny bo juz sporo spuchlam
Wiem ze jest jakieś znieczulenie które można podać w ciąży ale nie każde dlatego najlepiej najpierw porozmawiać z dentysta czy takie ma -
no wlasnie...nie musza mi tego teraz leczyc niech tylko cos zrobia zeby przestalo bolecOla89 wrote:Wiem ze jest jakieś znieczulenie które można podać w ciąży ale nie każde dlatego najlepiej najpierw porozmawiać z dentysta czy takie ma
do kwietnia niedaleko a po urodzeniu malej zabieram sie za zeby. Tym bardziej ze do 7 kwietnia 2016 mam calkowiocie darmowa opieke po narodzinach dziecka.
-
nick nieaktualny
-
Cześć Brzuchatki
mamy dziś z Julkiem studniówkę!!! 
Wczoraj spędziliśmy dzień u mojej przyjaciółki, która dała nam wózek - gondola+spacerowka w idealnym stanie, leżaczek-bujaczek z fisher price, lozeczko z zyrafka, elektroniczna nianie z monitorem oddechu, bramke zabezpieczajaca np na schody, podgrzewacz do butelek i sudocrem
Jestem zachwycona!!
))
Lali, Gosha, nick nieaktualny, Ulka84, nick nieaktualny, iwonka1077, Rudzia, nick nieaktualny, MartaAlvi, nick nieaktualny, sylvia007, weronika86, nick nieaktualny, Ewelcia lubią tę wiadomość

Ja tym sposobem straciłam 16 dni