X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • iwonka1077 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaKwiatek wrote:
    Ohoho ale się u styczniówek ruszyło :-D jedna za drugą się rozpakowują :-D ciekawe jak to u naas będzie?
    no ci powiem ze jak czytalam u nich co sie dzieje to stresa zaczynam mieć chyba przestane je czytać bo spać po nocach nie mogę i mysle ze nagle rodze, masakra :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2015, 11:09

KasiaKwiatek lubi tę wiadomość

Marcelek 3560,58 cm <3
    201504034562.png
    12.02.2014 [*]aniołek <3
  • iwonka1077 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry tak w ogóle,
    Fasia ty to szczęsciara jestes, ja w sumie też łóżeczko mam od kolezanki, podgrzewacz starego typu ale jest, tylko lezaczek hustawke musze kupic...

Fasia lubi tę wiadomość

Marcelek 3560,58 cm <3
    201504034562.png
    12.02.2014 [*]aniołek <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2015, 13:02

hwesta, Fasia, kluska lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie zakupiłam polecany przez Was termometr, kupiłam zielony i do tego zestaw kubków na pokarm do przechowywania w lodówce i zamrażarce :-) poszukałam na różnych stronach ale najtaniej tam gdzie link wrzuciłyście.

Gosha kupuj kurtkę! Fajna i na pewno przyda się po ciąży bo fason taki jak parka i z regulacją :-)
    Nie chciałam Ci już głowy siostrą zawracać przy tych Twoich przejściach cukrzycowych, zadzwonię do niej i życzenia złożę po prostu :-)

• iwonka1077 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lali wrote:
    Ja licze ze mi zrobia cc tydzien przed terminem :)
    Fasia ale masz super tyle rzeczy dostalas :)
    ja tez licze na cc tydzien przed terminem tyle ze to świeta wypadają to chyba już wolę po świętach niż obolala w świeta lezec...

Marcelek 3560,58 cm <3
    201504034562.png
    12.02.2014 [*]aniołek <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liloe polecam tkane ze splotem skośnokrzyżowym. Obczytałam się przed zakupem sporo bo dostaliśmy od Mikołaja :-)
    Ja zamówiłam na stronie firmy Lennylamb. Polecana polska firma :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2015, 11:16

liloe lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2015, 13:02

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja cały czas się zastanawiam pomiędzy Tako a Jedo ;) ale chyba będzie Jedo,w lutym zamawiamy

kluska lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liloe my oboje mamy w okolicach 170cm i doradziła nam położna od chustowania i kobietka a Lennylamb rozmiar L. U Was duża różnica wzrostu ale wydaje mi się, że właśnie L byłoby super ok czk 4.6 metra. Ja mam bawełnianą z domieszką włókna bambusowego. Ważne żeby ten splot był on daje elastyczność ale i wytrzymałość, pozostałe parametry to już dowolność :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2015, 18:53

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia super musisz mieć znajomych ze tyle rzeczy ci po dawali extra .Mam nadxieje ze to zaufani znajomi i ze dupy ci nie obsmarują ,moja siostra dostala dawno temu cos od przyjaciolki najlepszej tezvsporo jej nadawala to wiesz co franca zrobila dupe mojej siostrze obrobila do innych ludzi :( przykre siostra wszystko jej oddala i powiedziala zeby w dupe sobie to włozyla co dostala od niej :D taka przyjaciolka dobra byla .

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedzcie mi dziewczyny jak jest z jasnymi wózkami, bo te jedo jasne śliczne ale czy funkcjonalne??http://allegro.pl/mega-zestaw-wozek-jedo-fyn-memo-2w1-spiwor-i4924382361.html?no-rwd=1

• iwonka1077 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hwesta wrote:
    Powiedzcie mi dziewczyny jak jest z jasnymi wózkami, bo te jedo jasne śliczne ale czy funkcjonalne??http://allegro.pl/mega-zestaw-wozek-jedo-fyn-memo-2w1-spiwor-i4924382361.html?no-rwd=1
    hej ja mam bezowy po corci, gondoli nie pralam ani razu bo nie bylo potrzeby a ja praktycznie codzień na podwórko wychodziłam, spacerówka ze 3 razy prana i teraz wiadomo bede musiała obie części odświeżyć, w spacerówce najbardziej się brudz tak gdzie dziecko raczki trzyma i ogólnie tam gdzie siedzi bo często je sobie w wózku i wiadomo jak taki malec je :D

Marcelek 3560,58 cm <3
    201504034562.png
    12.02.2014 [*]aniołek <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hwesta jasny kolor ladny ale moze byc brudzący chyba ze bedziesz pilnowac by nikt brudnymi lapskami nie dotykal go i przecierala wrazie pobrudzenia w deszczową chlape.Ale jadne ladne są zwlaszcza w sezonie wiosenno letnim sloneczko swieci :) .Ja tez zastanawiam się czy nie kupie innego koloru bialo szarego:)

• iwonka1077 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A gdzie to nasza Amy sie zaszyła :)
    pewnie patrzy czy olek podrósł :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2015, 12:14

Marcelek 3560,58 cm <3
    201504034562.png
    12.02.2014 [*]aniołek <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2015, 13:03

hwesta, iwonka1077, Fasia lubią tę wiadomość

• Ida Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2016, 22:46

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://allegro.pl/porod-wyprawka-do-szpitala-dla-przyszlej-mamy-i4891082345.html warto? Czy taniej wyjdzie osobno??

• mantissa Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, dziewczyny! Ostatnio sypiam do 11 i później muszę was nadrabiać. :P

Fasia, ale super masz koleżankę! U mnie też większość znajomych zostawia dla drugiego dziecka albo juz sprzedała od razu. Chociaż jedna pożyczy mi huśtawkę. :) A z drugą będę rozmawiać czy nie pożyczyłaby tego fotelika/nosidełka na pierwsze miesiące, tylko nie wiem czy jeszcze nie sprzedała. No i od kuzynki rzeczy, więc jakoś to będzie, bo finansowo krucho coś. Chyba czas w końcu poważnie przemyśleć listę wyprawkową, pooznaczać co może dostanę i najpotrzebniejsze, co trzeba kupić na już.

Powiedzcie, kiedy wy przyjmujecie żelazo? Bo ja biorę od dzisiaj i na opakowaniu jest, żeby brac przed śniadaniem lub w trakcie. Za to na necie wyczytałam, że najlepiej na czczo, bo przy posiłku słabiej się wchłania. I żeby nie łączyć z lekami na tarczycę, bo wtedy L-tyroksyna się słabiej wchłania. Więc na czczo brać, żelaza nie mogę, bo biorę wtedy Euthyrox. Z kolei wieczorem łykam kleik z siemienia, który też ostabia wchłanianie. To co, między posiłkami to żelazo brać, jak myślicie?

A, Kwiatku, podałabyś link do tych pojemników na mleko? Bo gdzieś mi umknął.

Liloe, a powiedz czy te Jedo Fyn Memo i JEdo Fyn 4ds to to samo czy zupełnie inny model, bo ludziska na olx raz piszą Memo 4ds, raz samo memo a raz 4ds i już zgłupiałam. :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2015, 14:01

Fasia, liloe lubią tę wiadomość

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
  • sylvia007 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Mam dzisiaj jakoś gorszy dzień, dosłownie wszystko mnie boli, nawet tyłek, jak chodzę.
    Fasia super prezenty dostałaś, ja to nawet nie mam ci liczyć na nic takiego. Co prawda mija szwagierka ma sporo rzeczy po swoich córkach, niektóre nawet całkiem fajne, ale nawet nie wspomina że mogłaby mi coś pożyczyć, a jak ją coś kiedyś napomknełam, to udała, że nie słyszy :-)
    No ale nic na szczęście stać nas na to, żeby kupić to co potrzebne

Fasia lubi tę wiadomość

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • MartaAlvi Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mantissa wrote:
    Powiedzcie, kiedy wy przyjmujecie żelazo? Bo ja biorę od dzisiaj i na opakowaniu jest, żeby brac przed śniadaniem lub w trakcie. Za to na necie wyczytałam, że najlepiej na czczo, bo przy posiłku słabiej się wchłania. I żeby nie łączyć z lekami na tarczycę, bo wtedy L-tyroksyna się słabiej wchłania. Więc na czczo brać, żelaza nie mogę, bo biorę wtedy Euthyrox. Z kolei wieczorem łykam kleik z siemienia, który też ostabia wchłanianie. To co, między posiłkami to żelazo brać, jak myślicie?

Mi lekarz milion razy powtarzał, że mam brać wszystkie witaminy razem z posiłkiem bo inaczej się nie wchłoną, albo tylko w małej części. Dodatkowo, żeby cała operacja miała sens, posiłek musi być enzymatyczny czyli ma zawierać jakieś warzywa. Dodatkowo powiedział, że sok ze świeżo wyciskanych pomarańczy czy grejfrutów poprawia wchłanianie żelaza :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2015, 14:06

24.04.2014r. Zawsze będziemy Cię kochać Aniołku [*] 10tc
    fQ2H26U.jpgfQ2Hp2.png
‹‹ 1776 1777 1778 1779 1780 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ