X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie:) szyja długa! 53 mm:)
    Moja cora pozostaje cora:)
    Ma już kilogram:)
    Wszystko dobrze:)
    Fasia wózek :) na prawdę:)
    Rudzia zobaczysz że przed porodem dostaniesz te wszystkie rzeczy:)
    Koleżanki na pewno myślą że jeszcze masz czas i nikt nie przypuszcza że my dużo wcześniej wszystko możemy skompletować:)

A teraz spadam na domowke:)

shimmer_lip, Fasia, sylvia007, hwesta, mimka84, liloe, Ida, Krysti, mantissa lubią tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • Lali Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylvi sliczne, dwa pierwsze pajacyki tez mam dla malej krolewny:) a ile kosztuja te body w promocji?

6gcc7ob.png
    Pola 04.2012 <3
    Laura 04.2015 <3
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylvia ale słodkie !! Body w sówki jest cudne <3 ja ostatnio kocham wszystko co jest w sówki :D

sylvia007 lubi tę wiadomość

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Lali Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia tak na prawde masz juz wiekszosc najdrozszych rzeczy :) a powiedz jak ta kolezanka i jej synek??

Fasia lubi tę wiadomość

6gcc7ob.png
    Pola 04.2012 <3
    Laura 04.2015 <3
  • sylvia007 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lali wrote:
    Sylvi sliczne, dwa pierwsze pajacyki tez mam dla malej krolewny:) a ile kosztuja te body w promocji?
    Body 22,2 za 2-pack :-)
    Super są te rzeczy. Chętnie bym pojechała do dużego tesco, bo dzisiaj byłam w takim mniejszym i tych rzeczy to już niewiele.

Lali, Fasia lubią tę wiadomość

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • adk_1989 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kluska, ja do tej pory miałam w głowie tylko i wyłącznie Jedo Fyn Memo ale właśnie siostra męża kupiła Baby designe Lupo i powiem Ci, ze chyba zmienię zdanie. Bardzo mi się ten wózek podoba, stoi u nas w domu zresztą bo nie ma go gdzie chwilowo trzymać i dość solidnie się nim pobawiłam. W prownaniu do Jedo to wszystkie mechanizmy (wpinanie, wypinanie gondoli, spacerówki) chodzą dużo lżej. Jedyne co to budka w gondoli rozkłada się głośno i ciężko ale to pewnie z czasem się wyrobi i będzie chodzić bardziej gładko. W Jedo bardziej mi sie podoba za to budka w spacerówce która można bardzo mocno przedłużyć i jak położysz dziecko na płasko to przykryć je praktycznie po same nóżki, w Lupo tego nie ma.

Podsumowując my się chyba zdecydujemy na Baby Desig Lupo Dotty - czyli to samo ale z nowymi materiałami (nie chcę takiego samego jak szwagierka a z tych Lupo podstawowych tylko ten szary co ona wzięła mi się podoba). Wyjdzie drożej ale dziadkowie dają na wózek 2000 wiec się spokojnie zmieścimy.

kluska lubi tę wiadomość

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • shimmer_lip Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimka ja też już na nic od nikogo nie liczę. Umiesz liczyć, licz na siebie w moim wypadku się sprawdza niestety.

Iwonka wczoraj miałaś doła zakupowego? Minie :) są takie dni, że człowiek jest jakiś bezdecyzyjny. Ja też ostatnio miałam takiego doła, ze nawet sobie trochę powyłam :) a dziś jest git :)

Gosha bo my dbamy żebyś jadła coś normalnego a nie jakieś dziwolągi, no i ciężarówka głodna to ciężarówka nieszczęśliwa i zemdlona więc wiesz :) i kurtka przezajebiaszcza :)

Weronika ja byłam u dentysty i jedyne co powiedziałam od progu to, ze jestem w ciąży. Ja też sobie nie dam zajrzeć do gęby bez znieczulenia i już lekarz wiedział co ma robić. Z tego co rozmawiał z asystentką to znieczulenie dla ciężarnych jest bez adrenaliny. Tak przynajmniej między sobą mówili. A działa normalnie :)

Fasia cudny ten wózek, serio :) no i super koleżanka z Twojej koleżanki :)

Aaa bym zapomniała Sylwia piękne ciuszki :) jak kupiłam w tesco czapeczkę do kompletu do tego zajączka :)

sylvia007, mimka84, Fasia, iwonka1077 lubią tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • sylvia007 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to u mnie czapeczki nie było :-( powiem wam, że mam rzeczy z tesco po Gabi i są naprawdę w super stanie więc myślę, że warto tam czasami coś kupić

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2015, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To moja Alicja tez pewnie już kg waży :) w 23 tyg wazyla 556 gram :)

Angela89 lubi tę wiadomość

• Fasia Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lali wrote:
    Fasia tak na prawde masz juz wiekszosc najdrozszych rzeczy :) a powiedz jak ta kolezanka i jej synek??

Dziękuję, że pytasz. Jest ciężko. Powiedziałabym nawet, że bardzo ... Radzi sobie, bo w zasadzie nie ma innego wyjścia. Mały jest taki żywy i radosny, że gdyby nie coraz bardziej łysa główka i taka papierowa, blada cera to byś nie powiedziała, że jest chory. Jeżdżą co kilka tygodni na kolejne sesje chemioterapii. Rozsyłamy dokumentację po świecie - Stany, Meksyk, Niemcy, Hiszpania i czekamy wciąż na jakieś informacje. W poniedziałek kolejny tomograf komputerowy żeby sprawdzić czy guz, który się odnowił może pod wpływem chemii zniknął, czy są kolejne.. No i tak mija miesiąc za miesiącem ..

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2015, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2015, 15:11

Fasia, shimmer_lip lubią tę wiadomość

• Lali Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia w glowie sie to nie mieści przez co ona przechodzi, stracila meza, synek chory :( ehhh gdzie tu sprawiedliwosc? Oby wygrali ta walke...zycze im tego z calego serca!

6gcc7ob.png
    Pola 04.2012 <3
    Laura 04.2015 <3
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lali wrote:
    Fasia w glowie sie to nie mieści przez co ona przechodzi, stracila meza, synek chory :( ehhh gdzie tu sprawiedliwosc? Oby wygrali ta walke...zycze im tego z calego serca!

Dziękuję! Dla nas to jest wciąż jak jakiś sen .. Nie rozumiem jak to się dzieje, że na jednego człowieka spada tyle cierpienia, tyle zła i niesprawiedliwości. I to na tak dobrego człowieka jakim Ona zawsze była... Pewnych rzeczy nie da się pojąć..
    Nie bierzemy żadnej innej opcji pod uwagę niż ta, że mały wyzdrowieje. Nie chcę myśleć co się stanie z Nią jak jego zabraknie .. To zbyt dużo jak na jedną osobę

To wszystko co działo się przez ostatnie dwa lata (wtedy kiedy Jej mąż zachorował na raka) bardzo przewartościowało moje życie. Śmierć mojej Mamy 14lat temu również ale wtedy byłam mniejsza, mniej o świecie wiedziałam .. Teraz znów patrzę na wszystko inaczej tylko szkoda, że poprzez takie tragiczne doświadczenia ..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2015, 18:04

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny straszne to jest :( ale ja mam taką osobistą teorię, że jak już jest tak ch***wo to znaczy, że teraz już będzie coraz lepiej bo ciągle źle być nie może!!!

Zmienię trochę temat :)
    Czy wszystkie pieluchy dada są takie słodkie???
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/fbc8eba50fb1.jpg

Fasia, mimka84, Ida, KasiaKwiatek lubią tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2015, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2015, 13:03

shimmer_lip, kluska, Fasia, sylvia007 lubią tę wiadomość

• kluska Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adk ja też tak nagle zmieniłam zdanie co do wózka. Mam zamiar zakupu dokonać na koniec miesiąca lub z początkiem lutego, zobaczymy co do tego czasu ;)
    Mogłabyś sprawdzić czy w tym wózku co stoi u Ciebie jest taki stabilizator gondoli. Znajduje się pod budką i opiera się o stelaż z przodu. Mnie zdecydowanie właśnie on przekonał, inne gondole po prostu latają przy nierównej nawierzchni a my mamy w planach budowę i dużo pewnie latem będziemy przebywać na działce w lesie. Bardzo fajnie stabilizuje gondolę. No i składa się do małych rozmiarów. Jak dla mnie super.
    Sylwia a za ile te pajace. Są cudne.
    Fasia zazdroszczę Ci Twoich znajomości. Wiele naszych znajomych ma dzieciątka w wieku ok 1,5 roku i nikt nam nic nie zaproponował. Nawet siostra mojego będzie rodzić teraz ale już zapowiedziała, że ciuszki będę mogła od niej ODKUPIĆ. Niech sobie w buty wsadzi.

shimmer_lip, Fasia lubią tę wiadomość

zrz6p07wtzdrpy2l.png

Aniołek * * * 04.11.2013r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2015, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2015, 13:03

• Fasia Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ROBOTKA - skąd Ty masz taką długą szyjkę ??? Nie nadajesz się do nas :P :P :P

Shimmer - własnie tak myśleliśmy jak G. zmarł zostawiając 2 letnie dziecko i żonę, nie mając nawet 30 lat - że gorzej już być nie może, a tu 5 miesięcy później powtórka z rozrywki? Oby to już było ostatnie i najgorsze co ich w życiu spotyka !
    Pieluszki czaderskie !! swoich nie rozpakowywałam więc nie wiem jak wyglądają :D

LILOE jaka wiedza na temat wózków. Wow! :)

Kluska wiesz, ja jestem w stanie zrozumieć jak ktoś wydaje kupę kasy na rzeczy dla dziecka, a później miałby to wszystko oddać za darmo to może nie jest do końca fajne. Ja mam kilka bliskich memu sercu osób, którym dałabym wszystko co mam po dziecku ale dalszym osobom pewnie byłabym mniej chętna. To też zależy czy rzeczy ktoś kupił czy dostał. Tak czy siak fajnie jest dostawać :)

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • kluska Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masz rację liloe co do tej regulacji gondoli. Małe szanse żeby nie obudzić dziecka przy tej operacji. My mamy mały bagażnik w focusie 3 drzwiowym i jeszcze koło zapasowe w bagażniku. Znów siedzisko będę wyjmować co spacer bo stelaż sostanie na dole, mieszkamy obecnie w bkoku na 3 piętrze. Jutro jeszcze raz przyjrzę się Jedo Fyn są akurat w sklepie koło mnie.

zrz6p07wtzdrpy2l.png

Aniołek * * * 04.11.2013r.
  • sylvia007 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kluska wrote:
    Adk ja też tak nagle zmieniłam zdanie co do wózka. Mam zamiar zakupu dokonać na koniec miesiąca lub z początkiem lutego, zobaczymy co do tego czasu ;)
    Mogłabyś sprawdzić czy w tym wózku co stoi u Ciebie jest taki stabilizator gondoli. Znajduje się pod budką i opiera się o stelaż z przodu. Mnie zdecydowanie właśnie on przekonał, inne gondole po prostu latają przy nierównej nawierzchni a my mamy w planach budowę i dużo pewnie latem będziemy przebywać na działce w lesie. Bardzo fajnie stabilizuje gondolę. No i składa się do małych rozmiarów. Jak dla mnie super.
    Sylwia a za ile te pajace. Są cudne.
    Fasia zazdroszczę Ci Twoich znajomości. Wiele naszych znajomych ma dzieciątka w wieku ok 1,5 roku i nikt nam nic nie zaproponował. Nawet siostra mojego będzie rodzić teraz ale już zapowiedziała, że ciuszki będę mogła od niej ODKUPIĆ. Niech sobie w buty wsadzi.
    Pajace 35zł za 2-pack

kluska lubi tę wiadomość

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
‹‹ 1778 1779 1780 1781 1782 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ