Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Fasia ja też rozumiem ale akurat tak bliskiej osoby jak siostra akurat nie rozumiem. Większość rzeczy odkupiła od koleżanki za 100zł, poza tym zawsze chce na nas zarabiać. A to najbliższa rodzina. Sama natomiast często od nas wiele wymaga i często jej pomagamy. No cóż, nie ma co narzekać, trzeba liczyć na siebie.
shimmer_lip lubi tę wiadomość
-
kluska wrote:Fasia ja też rozumiem ale akurat tak bliskiej osoby jak siostra akurat nie rozumiem. Większość rzeczy odkupiła od koleżanki za 100zł, poza tym zawsze chce na nas zarabiać. A to najbliższa rodzina. Sama natomiast często od nas wiele wymaga i często jej pomagamy. No cóż, nie ma co narzekać, trzeba liczyć na siebie.
No tak, jeśli chodzi o rodzinę to też byłoby mi ciężko zrozumiec, że siostra nie chce mi dać rzeczy dla dziecka z których już nie korzysta .. Ale też troszkę jest tak, że często i gęsto to własnie od obcych osób dostajemy więcej niż od własnej rodzinyPrzykre..
weronika86 lubi tę wiadomość
-
kluska wrote:Fasia ja też rozumiem ale akurat tak bliskiej osoby jak siostra akurat nie rozumiem. Większość rzeczy odkupiła od koleżanki za 100zł, poza tym zawsze chce na nas zarabiać. A to najbliższa rodzina. Sama natomiast często od nas wiele wymaga i często jej pomagamy. No cóż, nie ma co narzekać, trzeba liczyć na siebie.
ewentualnie tego carera
a dziś termometr zamówiłamstrasznie mi poprawiają humor takie dzieciowe zakupy
dziś jak kupiłam pieluchy to mi się ryj cieszył chyba z godzinę do tych pingwinków
no i właśnie strasznie jestem ciekawa czy wszystkie dady są takie?
sylvia007, Fasia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Angela89 wrote:Co do zakupów to mi jakoś entuzjazm znikł. Ubranka bym mogła kupować bez końca ale kurcze te inne rzeczy mnie przerażają a czasu coraz mniej. Wydaje mi się że jestem w tyle z innymi rzeczami albo mam wielką obawę że czegoś zapomnę kupić i będę tego potrzebować w szpitalu.
ale jakoś mi się raźniej zrobiło. Rozpisałam sobie na wszystkie pozostałe nam miesiące przychody i wydatki i kwoty, które mi zostaną na małą i rozpisałam co w którym zamówię/dokupię. Jak na wojnę się wyszykowałam
ale serio mi pomogło
Angela89, KasiaKwiatek, Fasia, Hela85 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyshimmer_lip wrote:Ja właśnie miałam już takiego doła zakupowego ale przeszedł. Naczytałam się różnych list wyprawkowych i stworzyłam w końcu swoją, taką ze wszystkimi bajerami, które mi do głowy wpadły. Nie muszę mieć wszystkiego, pewnie część rzeczy sobie zostawię dla ewentualnych odwiedzających
ale jakoś mi się raźniej zrobiło. Rozpisałam sobie na wszystkie pozostałe nam miesiące przychody i wydatki i kwoty, które mi zostaną na małą i rozpisałam co w którym zamówię/dokupię. Jak na wojnę się wyszykowałam
ale serio mi pomogło
Podzielisz się listą ?Bo ja naprawdę straciłam wenę.
-
Angela89 wrote:Podzielisz się listą ?
Bo ja naprawdę straciłam wenę.
czekaj przepiszę ją tylko bo mam ją w kalendarzu
a i ona jest bez ubranek bo tu to wiadomo, że szaleństwo nastąpiło i nie ma co tego dokumentować
aaa i ja wychodzę z założenia, ze kołdrę i tego typu rzeczy chociaż będą potrzebne potem kupuję teraz bo teraz mam 100% pensji a potem będzie tylko 80%.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2015, 18:46
hwesta, Fasia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyshimmer_lip wrote:Pewnie
czekaj przepiszę ją tylko bo mam ją w kalendarzu
a i ona jest bez ubranek bo tu to wiadomo, że szaleństwo nastąpiło i nie ma co tego dokumentować
aaa i ja wychodzę z założenia, ze kołdrę i tego typu rzeczy chociaż będą potrzebne potem kupuję teraz bo teraz mam 100% pensji a potem będzie tylko 80%.Bardzo dziekuje z góry za listę
-
Wyprawka:
wózek
łóżeczko
materac
rożek
prześcieradło x3
pościel x2
kołdra + podusia
klin pod materac
ceratka na materac x2-3
kocyk x2 (jeden normalny, drugi z wycięciami na pasy fotelika)
ręcznik z kapturkiem x2
ręcznik bez kapturka x2
termometr na podczerwień (będzie i do czoła i do sprawdzania wody)
pieluchy tetrowe x20
pieluchy flanela x5
płyn do kąpieli
oliwka (na ciemieniuchę i w razie wyschnięcie skóry, a jak się nie przyda to mamusia bedzie szczęśliwa i we własne dupsko wsmaruje)
krem do pupy
krem na dwór
gruszka do nosa
octenisept
waciki z ogranicznikiem
chusteczki nawilżane
pieluchy jednorazowe
nożyczki do paznokci z okrągłymi końcówkami
szczoteczka do kudełków
butelka ze smoczkiem (sztuka bo się nastawiam na cyce)
szczotka do mycia butelek
płyn do prania
smoczek
osłonki na sutki do karmienia
kropelki na wzdęcia
myjka
podkłady higieniczne
sól fizjologiczna
wanienka
fotelik samochodowy
moskitiera
folia przeciwdeszczowa
krzesełko do karmienia z Ikea Antylopka
Kosmetyki wszystkie będę testować z Rossmana albo Hipp bo sa naturalneoby dupka Basi się z tym zgadzała
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2015, 19:01
Fasia, Ida, KasiaKwiatek, Hela85, Angela89, Ulka84, Krysti lubią tę wiadomość
-
Wyprawka dla gości ewentualnie jak nie będzie cycowego karmienia/ pierdy nie do końca potrzebne:
huśtawka
mata edukacyjna
niania elektroniczna/ monitor oddechu
leżaczek bujaczek
karuzela nad łóżeczko
nawilżacz powietrza
podgrzewacz do butelek
wyparzacz
sztuczne mleczko
płyn do butelek do mycia
Fasia, Angela89 lubią tę wiadomość
-
Dla mnie:
pojemniki na pokarm (dużo bo ja planuję mieć dużo mleka)
laktator (na pierwszy rzut jakąś taniochę żeby zobaczyć czy będzie potrzebny - w wyskoczenie do sklepu z kilkudniowym oseskiem po cc nie wierzę)
maść do sutków (Ziaja bo skład ma dobry czyli lanolina a cena cudowna)
staniki karmniki x4
koszule do karmienia x3
herbatka na laktację
tantum rosa
wielgachne podpachy poporodowe x pierdyliard sztuk, Bella ze cztery paki
majtki bawełniane wieeelgachne/jednorazowe x4 sztuki
wkładki laktacyjne.
KasiaKwiatek lubi tę wiadomość