Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Lali Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida od pierwszego dnia po zwolnieniu lekarskim nalicza sie macierzynski, a lekarz wystawi L4 maksymalnie do daty porodu wyliczonej z OM. Tak mi tlumaczyl moj ginekolog, bo bedac u niego dzwonila do niego pacjentka z pytaniem czy moze jej wystawic L4 po terminie.

6gcc7ob.png
    Pola 04.2012 <3
    Laura 04.2015 <3
  • Ida Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2016, 22:45

• Fasia Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida, tak to super, że tyle dostaliśmy. Wszystko to kosztowne rzeczy wiec sporo wydatków nam odchodzi :) tak, mamy dwa wózki :) ten co dostaliśmy wcześniej jest wg mnie lżejszy ale stary, bo to model sprzed 8 lat, którym jeździło dwóch chłopców. Ten z wczoraj jest dość ciężki, nie jest markowy natomiast wygląda dość nowoczesnie jeśli chodzi o stelaż. Granatowy z elementami pomarańczowymi. Wnosić go nie musze bo mam windę w bloku więc jakoś dam rade :)

Ida, Lali, iwonka1077, sylvia007 lubią tę wiadomość

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Ida Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [

Fasia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lali wrote:
    Dobry Laski :) co do zwolnienia to lekarz wypisze maksymalnie do terminu porodu innej mozliwosci nie ma. Jesli ciaza jest przenoszona to juz tracimy te kilka-kilkanascie dni.

Ja pije kawke i wcinam rogaliki maminej roboty :)

Tak myślałam Lali dlatego dobrze, że Miki o tydzień wyprzedza wg usg termin porodu z om wpisany do książeczki ciąży jako TP. Jest szansa, że się wyrobię a w ostateczności niewiele przekroczę :-P

Lali lubi tę wiadomość

• Lali Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja licze ze mi zrobia cc tydzien przed terminem :)
    Fasia ale masz super tyle rzeczy dostalas :)

Fasia lubi tę wiadomość

6gcc7ob.png
    Pola 04.2012 <3
    Laura 04.2015 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, i ja witam się w skończonym 27 tygodniu, rozpoczetym 28 i w 3 trymestrze!!! :) Leżę plackiem w łóżku od wczoraj,w pizamie,dzis jeszcze poleze i zobaczę jak z napinaniem przy wstawaniu. Ciągle nie wiem jak dietę przy cukrzycy trzymać, ale czytam o tym i teściowa mi jutro glukometr przywiezie, to będę mogla skontrolować. Zaaplikowalam właśnie sobie luteine,okropne jest to, że ona wylatuje taka rozpuszczona;) poprosiłam meza,aby mi Asmag kupił i będę go brała zamiast magnezub6

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2015, 10:24

Fasia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I w sumie u większości z nas chyba tak jest, że dzieciaczki większe niż termin om wskazuje... Może o to chodzi lekarzom :-P i w ten sposób dodają nam te kilka dni :-D

• Ida Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [

• Ida Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na te pomiary usg trzeba patrzeć z przymrożeniem oka.

• Gosha Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taka kurteczka jest przeceniona na 18€ w H&M, co sądzicie?
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/4ecc160edf3b.jpg
    Chyba sie zdecyduje... Nie mam pod czym chować swojego balonika ;)

nick nieaktualny, Ida, nick nieaktualny, Fasia, Ulka84, nick nieaktualny, nick nieaktualny, sylvia007, weronika86 lubią tę wiadomość

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://swietaztesco.wp.pl/wid,17112345,przepisy.html?smgrfpb2014ticaid=114183 fajny przepis na kawkę

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam magneB6 kolejne opakowanie wczoraj bo mi się skończył. Już w trzeciej aptece mi go poleciła kobieta jak jedyny z magnezów zarejestrowany jako lek inne to suplementy diety. Pewnie nie ma większego znaczenia ale kupuję już ten z przyzwyczajenia :-)

Fasia super! To najlepszy sposób dostać tyle rzeczy od znajomych :-) Ja tak właśnie dostałam wózek, poduchy do spania, podgrzewacz do butelek, wanienkę, pościel, kupę ciuchów, fotelik. Ogromna pomoc i oszczędność, wtedy spokojnie można sobie pozwolić na tą wypasioną spacerówkę czy inne rzeczy nie ma pierwszej potrzeby ale, które chciałoby się mieć...takie zachcianki :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2015, 10:31

Fasia lubi tę wiadomość

• Ida Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    G

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja szukam spódnicy ciążowej, jest na allegro z limone nawet fajna i tania :) czekam aż mąż wróci ze swoim synem,bo po niego pojechal,dzis sobota- do 19 jest u nas,nie leży mi dziś to bo leze w pieleszach,nie mogę wstawać, ale trudno jakoś przeżyje :) ale na basen ich nie puszcze,bo nie chce zostawac sama,troche się cykam

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ohoho ale się u styczniówek ruszyło :-D jedna za drugą się rozpakowują :-D ciekawe jak to u naas będzie?

weronika86 lubi tę wiadomość

• Fasia Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida później wkleje zdjęcie teraz pisze z telefonu. Jadę załatwić kilka rzeczy w mieście i jak wrócę to Wam pokaże :) i racja, że ten pomarańcz mnie prześladuje :D

KasiaKwiatek to super, że ktoś jest w stanie dać nam coś tak po prostu za darmo, to ogromna oszczędność! Wiadomo, że te nowe wózki są śliczne i sama chciałabym taki kupić ale rozsądek bierze tu górę nad emocjami i zachciankami :) po prostu szkoda kasy na rok roku jeżdżenia, tak jak piszesz lepiej zainwestować w super spacerowke, a na chwile obecna w dobry fotelik/nosidełko :)

nick nieaktualny, Ida lubią tę wiadomość

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosha kurtka super. Kupuj!! :)

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Ulka84 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurtka super i cena też ok ;) ja bym brała

m3sx3e3kz15rjscs.pngmhsvk6nlmw3zvwuz.png[/url]
    Aniołek - maj 2016
    Aniołek - maj 2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia tylko pozazdrościć znajomych :) U mnie znajomi albo dla siebie zachowują albo sprzedają, choć koleżanka obiecała rzeczy to i tak biorę na to poprawkę. Jedna koleżanka przekazała mojej przyjaciółce ubranka muszę je odebrać.
    Ja mężowi powiedziałam że też rzeczy sprzedamy jeżeli większość sami kupujemy bynajmniej zwróci się nam coś i będziemy mogli kolejne rzeczy maleństwu kupić.

Fasia lubi tę wiadomość

‹‹ 1775 1776 1777 1778 1779 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ