X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2015, 13:30

Fasia, KasiaKwiatek lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2015, 13:30

Ida, liwi, CzaryMary, KasiaKwiatek lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia, wyniki super :) mi się poprawiły teraz i mam hemoglobine 10,9 a hematokryt 32 :)

Fasia lubi tę wiadomość

• Ida Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    C

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2016, 23:00

• Fasia Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liloe właśnie czułam, że z tym ZUSem to cos jest nie tak. Chyba masz rację, że chodziło o kota! Musze to dokładniej sprawdzić kolejnym razem :D

Hwesta i Ida - dzięki, też mi się wydaje że wyniki jak na ciążę są ok :)

Mój syn ułożony główkowo od samego początku. Teraz ma zbyt mało miejsca zeby się przekręcić więc na pewno zostanie dalej z główką na dole. Jedynym minusem tego jest to, że czuję Go strasznie nisko !! Teraz np trzymam dłoń na wzgórku łonowym, na linii jak się kończą włosy i co chwile pojawia się tam gulka - pewnie rączka .. Mam wrażenie, że jest zaraz u wyjścia :( martwi mnie to no ale nic nie poradzę ...

Ida lubi tę wiadomość

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Ida Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny doświadczone - od którego tygodnia/ miesiąca chodzi się już na częstsze wizyty?

• liwi Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    Mój syn ułożony główkowo od samego początku. Teraz ma zbyt mało miejsca zeby się przekręcić więc na pewno zostanie dalej z główką na dole. Jedynym minusem tego jest to, że czuję Go strasznie nisko !! Teraz np trzymam dłoń na wzgórku łonowym, na linii jak się kończą włosy i co chwile pojawia się tam gulka - pewnie rączka .. Mam wrażenie, że jest zaraz u wyjścia :( martwi mnie to no ale nic nie poradzę ...

Moja mała też ułożona główkowo i też czuje ją tak nisko. Moja ginka mówi że ok.

8p3oikgn0sqp2ob1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2015, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie pamiętam :D

• liwi Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    Dziewczyny doświadczone - od którego tygodnia/ miesiąca chodzi się już na częstsze wizyty?

Z tego co mi wiadomo to ostatni miesiąc. Pewnie zależy od lekarza.
    Ja w poprzedniej ciąży nie zdążyłam chodzić częściej bo urodziłam trzy tygodnie za wcześniej. Ale do tego 37 tygodnia chodziłam normalnie.

8p3oikgn0sqp2ob1.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    liwi wrote:
    Moja mała też ułożona główkowo i też czuje ją tak nisko. Moja ginka mówi że ok.

Ale tak bardzo nisko dosłownie nad samą pipką ?? A jak kłade się spać i leżę na lewym boku to mam wrażenie, że mi gmera w pachwinie ! No kosmos :D

Ida nie wiem...

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2015, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te czeste wizyty to zalezy od lekarza... moj np nie wyznacza po 35tyg cotygodniowych wizyt mimo ze takie sa wytyczne jak sie chodzi na nfz. Cala ciaze wizyty co 4 tyg a ostatnie spotkanie na porodowce :D

Fasia lubi tę wiadomość

• Fasia Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie, moim zdaniem częstotliwość wizyt też zależy od ciężarnej i jej stanu. Ja na początku jeździłam co 2 tygodnie na wizytę, teraz średnio co 3 tyg. Nawet nie mam jak spytać o częstotliwośc późniejszą, bo jak się rozpakuję szybciej to co mi z tej wiedzy :P

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • liwi Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam pisać że czuje też w pachwinach, ale sobie pomyślałam że za dużo dziwactw jak na jeden dzień, ale nie no,poważnie czuje w pachwinach, czasami w okolicach biodra. Ale najgorsze jest to ze czuje też ruchy od srodka... w pipie normalnie. Ostatnio się gince skarżyłam ze mam wrażenie że mi młoda noge wystawi albo ręke jakąś, ale zbadała mi szyjkę i wszytsko jest ok.

Amy, KasiaKwiatek lubią tę wiadomość

8p3oikgn0sqp2ob1.png
  • Lali Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ostatnim miesiacu chodzilam czesciej do gina.
    Sylvi ja teraz kupia ta polecana "fride" przez Ciebie, bo masz racje ze ta oryginalna ma szerokie to ujscie do noska.
    Ida gratuluje samy dobrych wiesci:)
    Rudzia a ogladaliscie te domy w sobote? Cos Wam przypadlo do gustu?
    Amy a Wy jak tam mieszkanie czy dom :)?fajny ten dom ktory ogladaliscie?

Ida, sylvia007 lubią tę wiadomość

6gcc7ob.png
    Pola 04.2012 <3
    Laura 04.2015 <3
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w III trymestrze :D

Ida to zależy od lekarza, moja gin od listopada chce mnie widzieć co dwa tygodnie . Właściwie to już nie mam miejsca w karcie ciąży :/

Ale pojadlam łososia z frytkmi :)

Fasia, Ida, KasiaKwiatek, CzaryMary, Krysti, Gosha lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2015, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lali szeregowka :) super :) ale bez garazu to taki minus.. ale nie wiem czy do porodu sie utrzyma choc jedna. Bo my musimy czekac az urodze bo chcemy skorzystac z mdmu a ten dom spelnia warunki :)

Lali, Fasia, KasiaKwiatek, Hela85 lubią tę wiadomość

• Fasia Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liwi ja mam to samo ! Mam wrażenie, że mam dziecko w pipce .. albo że mnie czasem centralnie po odbycie kopie :/ nawet nie czasem te kopniaki w środku z przodu i z tyłu mam codziennie przez większość dnia ... Te przyjemne w brzuszek gdzieś wyżej zdarzają się rzadko .. Dobrze wiedzieć, że też tak macie i z szyjką jest ok, bo troszke się zaczełam martwic, że może Julek się gdzieś obniżył :/

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2015, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    3 staniory kupione, śliczne są! i rzeczywiście wzięłam bez tego trójkąta na cycek bo zawsze mnie to wkurzało poza tym one brzydkie jak na wymiona ;) będę elegancką seksi mamą i nie będę się wstydziła cycka wyciągnąć jak księciuniowi zachce się jeść poza domem albo przy ludziach:

http://bagred.home.pl/zdjecia/staniki/unikat/maja/maja.jpg

http://bagred.home.pl/zdjecia/staniki/unikat/bianka/bianka.jpg

http://bagred.home.pl/zdjecia/staniki/mama_kropki/mama_kropki_czarny_2.jpg

Anka1501, Fasia, Hela85, CzaryMary, Krysti lubią tę wiadomość

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia ja też tak czuje nisko ;) właściwie to dziwne uczucie bo dziecko tak nisko nie jest ale ma się takie wrażenie

• Lali Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy zima to raczej martwy sezon w nieruchomosciach, to w marcu nogi rozkladaj jak najszybciej :D moze sie uchowa chociaz jeden specjalnie dla Was:)

Fasia, Amy lubią tę wiadomość

6gcc7ob.png
    Pola 04.2012 <3
    Laura 04.2015 <3
‹‹ 1814 1815 1816 1817 1818 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ