X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Ola89 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    Hela- dokładnie tak, chcę łóżeczko prostopadle do naszego, więc wolałabym takie cienkie szczebelki dookoła takie same ;) Alem masz rację, generalnie jestem wymagająca ;p

Fasia -dzięki za info, muszę obczaić TkMaxxa bo moje staniki mnie już uwierają, głównie fiszbiny, a głupio mi tak chodzić cały dzień bez, nawet jeśli siedzę sama w domu :P

Angela - to ja takich chluśnięć nie mam, ale przebija się przez majtki ,jak nie mam wkładki.

Piękne te Wasze brzuszki. Teraz to już czy małe czy duże to nie ma wątpliwości, że ciążowe. W końcu to już nasz 7 miesiąc! :)

U mnie kreska też się powoli pojawia. Ale pod i NAD pępkiem. Mozliwe to?

Oj ja tez cierpie na brak stanika mam jeden tylko do karmienia juz ale przydalby mi się jakiś na noc tylko ze ja mam duże piersi i rzadko gdzie maja taki rozmiar bo miseczka musi być dużą a pod biustem malo

relgwn15ds2ncxvn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2015, 14:04

• Fasia Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida ja ostatnio biustonosze tylko w TKmaxx kupuję. Pierwszy jak mi biust urósł zaraz na początku ciąży, kupiłam w Triumphie za jakieś 130zł. Następny też z firmy Triumph w TKmaxxie już za 45zł :) nakupowałam kilka właśnie takich bezszwowych własnie tam i chodzę w nich 24 na dobę. Są bardzo wygodne! A teraz jeszcze sa wyprzedaże więc można firmowe rzeczy dobrej jakoś kupić w naprawdę dobrych cenach. Ten mój ze zdjęcia to Jessica Simpson :) mam też od niej majtki i też się fajnie noszą

Angela89, Hela85, Ida lubią tę wiadomość

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • misia83 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ehhh, a mnie cycki jeszcze nic nie urosły, w dalszym ciągu skromne B:( Jak tak dalej pójdzie to staniki do karmienia kupię dopiero po porodzie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2015, 15:10

mantissa lubi tę wiadomość

bl9c4z17a80ayfoc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2015, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleee miałam niespodziankę, przyjechał do mnie mój chrzestny co go 2 lata nie widziałam i wujek którego 10 lat nie widzialam:) na kawę przyjechali i chrzestny 2000 zl mi dał w prezencie, ale super :) gotowka się teraz przyda :) i teściowa powiedziała, że mamy ani wozka ani lozeczka nie kupowac za swoją kasę :)))

Fasia, Angela89, misia83, Hela85, Krysti, mantissa, Ida, Ewelcia, Agusiek89, weronika86 lubią tę wiadomość

• Fasia Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hwesta super pomoc! :))) czyli te najdroższe rzeczy Wam odchodzą i jeszcze tyle kasy dostaliście. Suuuper :)))

hwesta lubi tę wiadomość

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2015, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co myslicie o tych pastylkach ananasowych na odchudzanie ,w Polsce w aptece są chyba .

• Fasia Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti chcesz się odchudzać ? :P

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2015, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    Krysti chcesz się odchudzać ? :P
    Po porodzie tak myslę zobacze ile przytyje:D ale tez trza brac te specyfiki pod uwage bo karmiąc piersią chyba nie mozna bedzie więc bede musiala sexem kalorie zrzucić hihi:D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2015, 16:13

hwesta lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2015, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez wole naturalnie ,ale kolezanka mi powiedziala o tych ananasowych ze są niby dobre a ja tam pierdziele bo herbalife bedę stosowac :) koktajle odzywcze pić

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2015, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2015, 14:04

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti na prawde nie warto kupować tabletek na odchudzanie! jeśli już chcesz cos kupić, żeby się wspomóc to lepiej kup herbatę czerwoną lisciasta i będzie lepsza niż tabsy które nic nie dają. Zdrowa dieta i ruch i szybko wrócisz do wagi a jak będziesz karmic piersią to schudniesz, nie będziesz wiedziała nawet kiedy :)

Angela89, Krysti, KasiaKwiatek lubią tę wiadomość

• mantissa Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia83 wrote:
    ehhh, a mnie cycki jeszcze nic nie urosły, w dalszym ciągu skromne B:( Jak tak dalej pójdzie to staniki do karmienia kupię dopiero po porodzie.

Hehe, u mnie też niewiele urosły. Tylko żyły się takie grubaśne pojawiły, ostatnio się z chłopem śmiałam, że na pobieraniu powiem, żeby mi z tamtych brali. xD

A w ogóle jaki mi się ogromny siniak zrobił wczoraj po pobraniu. Tai 4x3 cm. I dalej boli, mniej niż wczoraj, ale boli. Chyba w takim razie jutro powinni z innej żyły pobierać, prawda?

I od paru dni mam praktycznie kilka razy dziennie twardy brzuch. Muszę ginowi powiedzieć, w poniedziałek a jak mi znowu powie, że tak się może zdarzyć i nie zmierzy szyjki (jeszcze nigdy nie mialam mierzonej), to się wkurzę. Bo niby wiem, ze nie ma co panikowac, ale takie podejscie, że wszystko mozliwe i normalne mnie trochę drażni.

Czy was też co chwilę wylogowuje dzis z forum?

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    h

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2016, 23:24

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mantissa pewnie miałaś rękę zgieta po pobraniu krwi. nie zgina się ręki bo wtedy zawsze się siniak robi. Ja przyciskam dłonią wacik przez chwilę i nigdy sibiaków nie mam.

Hela85 lubi tę wiadomość

• mantissa Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1501 wrote:
    Mantissa pewnie miałaś rękę zgieta po pobraniu krwi. nie zgina się ręki bo wtedy zawsze się siniak robi. Ja przyciskam dłonią wacik przez chwilę i nigdy sibiaków nie mam.

Ano mas rację, zgięłam po pobraniu, bo ta pielęgniarka co była nawet mi gazika nie przykleiła. ;/ A że musiałam łyknąć glukozę, to musiałam zgiąć, żeby wacik nie wypadł. Dobrze wiedzieć na przyszłość, że to może być od tego.

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida u mnie w rodzinie wszystkie kobiety po ciąży mocno chudly. Moja mama była kiedyś duża a po urodzeniu dzieci 50kg wagi miała, siostra to samo. Ja jak urodziłam syna to tez po paru miesiącach wazylam dużo mniej niż przed ciążą :) teraz liczę na powtórkę :D

Ida lubi tę wiadomość

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mantissa wrote:
    Ano mas rację, zgięłam po pobraniu, bo ta pielęgniarka co była nawet mi gazika nie przykleiła. ;/ A że musiałam łyknąć glukozę, to musiałam zgiąć, żeby wacik nie wypadł. Dobrze wiedzieć na przyszłość, że to może być od tego.

Często pielęgniarki mówią żeby zgiąć i zawsze miałam wielkie siniaki. Parę lat temu byłam w szpitalu w Gdyni i tam była taka pielęgniarka fajna i mówiła, żeby nie zginąć bo siniaki się robią i od tamtej pory nigdy już nie miałam sinych rąk po pobraniu krwi :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2015, 16:54

mantissa, Angela89, Hela85 lubią tę wiadomość

• sylvia007 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Ja miałam wczoraj niefajny incydent wieczorem. Wykąpałam się, oglądałam jeszcze telewizję i gdy wstałam, żeby pójść spaść na górę poczułam taki ból miesiaczkowy w dole brzucha, normalnie czułam swoją szyjkę. Nawet powiedziałam tak odruchowo do męża, że czuje dałbym miała zacząć rodzić. Przestraszył się, lyknelam na raz 2 nospy i 3 magnezy i położyła się na dole, żeby już tych schodów nie pokonywać. Na szczęście dzisiaj nic się nie dzieje, tylko więzadła mnie bolą.

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • sylvia007 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do wagi po porodzie, to chyba zależy, czy ktoś ma predyspozycje do tycia i ile się w ciąży przytylo i od czego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2015, 17:01

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
‹‹ 1822 1823 1824 1825 1826 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ