X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Ida Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2016, 23:24

weronika86 lubi tę wiadomość

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 10kg na plusie i pewnie jeszcze sporo przytyje ale trudno :) za pól roku wszystkie juz będziemy sexy :D

Ida, mantissa, Krysti, Fasia, Hela85, Agusiek89, weronika86 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2015, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    liloe wrote:
    A nie zamierzasz karmić?
    Chcem karmic piersią i sobie odpuszcze i ten herbalife na okres karmienia bo moj mowi ze tez herbalife nie mogę ,on jest dystrybutorem herbalife tez i raczej odmawia mi bym to stosowala .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2015, 17:45

• sylvia007 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    Moja mama i babcia miały tendencję do tycia zarówno przed ciążą, jak i po i stąd ich przekonania, że skoro one tak mają, to ja też. Ja co prawda do chudzielców nie należę, ale już samo to, że na razie przytyłam jedynie 0,5 kg, a nie 20kg jak moja mama, już mi daje nadzieję, że jednak nie "skończę" jak one z nadwagą po ciąży.
    Ida no to chyba rekord pobiłaś na kwietniówkach :-) Ty to nam chyba swojego brzuszka nie pokazywałaś prawda? Ciekawa jestem jak go oceniasz duży czy bardzo?

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2015, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1501 wrote:
    Krysti na prawde nie warto kupować tabletek na odchudzanie! jeśli już chcesz cos kupić, żeby się wspomóc to lepiej kup herbatę czerwoną lisciasta i będzie lepsza niż tabsy które nic nie dają. Zdrowa dieta i ruch i szybko wrócisz do wagi a jak będziesz karmic piersią to schudniesz, nie będziesz wiedziała nawet kiedy :)
    Aniu moj tez tak do mnie mówi a poza tym śmieje się i mowi ze jak mnie w obroty wezmie to w mig schudne haha:)

Anka1501, Hela85 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2015, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis pizze zamowil moj do domu jezu jaka dobra :D ostatni raz jadlam huhu w marcu bodajrze .

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2015, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2015, 14:04

Krysti, Hela85 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2015, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    liloe wrote:
    Niech tylko poczeka, aż się troszkę zagoisz ;)
    Ależ oczywiscie :)no i także muśi zlecieć wszystko ze mnie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2015, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylvia co to u ciebie teraz doczytalam ,jej odpoczywaj kochana .

• Ida Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    l

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2016, 23:25

Fasia, KasiaKwiatek, Krysti, Hela85 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2015, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hela organiczne olejki do ciala są dobre ! Mają w skladzie oliwe z oliwy naturalne skladniki pytam bo te co kupilam okazuje się ze wlasciwosci mają bardzo dobre przeznaczone dla kobiety w ciàzy i dla niemowlaka rôwnież.

• sylvia007 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to już zapomniała pewnie skoro miesiąc minął. To koniecznie musisz wrzucić fotkę. Co do Twojego tycia, a raczej jego braku ;-) to zdarzają się właśnie takie szczęściary które przybierają bardzo mało albo i wcale :-) choć ja też nie uważam, że jeśli ktoś przytył 15-25 kg to coś w tym złego

Ida lubi tę wiadomość

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • Bambi85 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyjmuje wszystkie kopniaki, na moj ciazowy tyleczek hih. Bo w sumie dopiero teraz doczytalam Was do konca, zaczelam rano, a potem wpadli troche niespodziewanie znajomi i zeszlo mi do teraz.
    Ale to w sumie bardzo mile ze ktos sie o mnie tutaj martwi - dziekuje ; ). Jakos tak mi schodzilo z dnia na dzien, w sumie rzeczywiscie chyba od 1.01 mnie tu nie bylo, nie myslalam sama ze az tak dlugo. A co robilam? hmm w sumie nie wiem, w tej sytuacji powinnam misc jakies solidne wytlumacznie : P. Wykorzystuje jeszcze meza intensywnie (jakkolwiek by to nie brzmialo : )) bo jeszcze tylko do jutra ma urlop- a mial prawie 3 tyg, strasznie zlecialo echh. Troche nadrobil w domu, ogarnelismy sie juz prawie poprzeprowadzkowo. Oczywiscie "prawie" robi roznice jak to mowia, na pare rzeczy jeszcze czekamy ale juz jest faaaajnie. Teraz urzadzanie pokoiku malego, w sumie tez by moglo poczekac bo i tak bezie mieszkal z nami w sypialni, miejsce w duzej szafie tez dla niego zostawilam, ale ten pokoik teraz to tak dla mojej przyjemnosci , w zasadzie jest pomalowany teraz tylko mebelki i jakies ozdoby na sciane - same przyjemnosci. Narazie wisi tam tylko lampa, ktora dzidzius dostal od dziadkow pod choinkę. Od drugich dostal troche kasy na mebelki. Wiec dzidkowie w zaqsadzie pokoj "urzadzą"- fajnie. Co tam jeszcze -a no przyjechala w miedzyczasie nowa kanapa z agaty, wiec teraz juz mam mega wygodnie lezakowac.
    Niby ostatnio czulam sie niezle, ale mam wrazenie, ze jak tylko troche pochodze ( a naprawde nie robie tego czesto tyle co do kibelka i do kuchni czasem ) od razu mam jakis dyskomfort, brzuch mi sie jakis dziwny robi, nie wiem ile z tego ze rosnie, jest coraz wiekszy i to wszystko jakos ciagnie a ile przez ta moja szyjke , ktorej daleko do dokonoalosci. Wizyte mam dopiero za tydzien w piatek, a juz mam jakis niepokoj z nia zwiazany nie wiem :/. Chyba mam jakis kryzys, niby wszystko ok, nie siedze sama w domu bo maz ma wolne, ciesze sie ze oa=garnelismy sie w tym nowym domku ale jakos tak mi zle treoche, samej ze soba chyba. Dobra stop bo zaraz zaczne jeczec.
    Na pocieszenie Wam powiem dla tych co nic nie maja albo prawie nic dla dzidziolka bo chyba byl taki temart, ze ja tez nie, od piatku ( bo chyba przyjdzie wyplata) rzucam sie na internetowe sklepy, caly czas mi sie wydawalo ze za wczesnie zeby cos kupowac, a jak dzaisiaj zobaczylam 97 dni do porodu to troche poczulam cisnieie. A no i bylismy na krotkiej wycieczce - w sumie pierwsze podejscie do wozkow- zalamana jestem, niby wszystkiepodobne, zaden jakos super mi sie nie podoba, jak ma jakies bajerki (jesli chodzi o wyglad glownie, bo podstawowe funkcje sie nie roZnia) to od razu super cena- moze nawet bylabym sklonna wiecej dac za wlasciwie design dla wlasnej przyjemnosci, ale rozsadek podpowiada po co skoro za 1,5 roku pewnie bede szukac jakiejs fajnej spacerowki, mam nadzieje ze maz mnie powstrzyma. Moze w sobote pojedziemy jeszcze dpo dwoch sklepow na szybki przeglad cos wybiorzemy, zamowie przez neta i juz. Jakbym miala wybrany ten wozek bylabym spokojniejsza. Kristi ogladalam "Twoje" x- landery, powiem Ci ze bardzo sympatyczne, nie naleza do najlzejszych, są tez dosc sztywne mimo amortyzacji ale z dobrych materialow, ladne wykonane i takie zgrabne, tez sie nad nimi zastanawiam.

Ida, KasiaKwiatek, misia83, Hela85, Angela89 lubią tę wiadomość

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2015, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bambi85 wrote:
    Przyjmuje wszystkie kopniaki, na moj ciazowy tyleczek hih. Bo w sumie dopiero teraz doczytalam Was do konca, zaczelam rano, a potem wpadli troche niespodziewanie znajomi i zeszlo mi do teraz.
    Ale to w sumie bardzo mile ze ktos sie o mnie tutaj martwi - dziekuje ; ). Jakos tak mi schodzilo z dnia na dzien, w sumie rzeczywiscie chyba od 1.01 mnie tu nie bylo, nie myslalam sama ze az tak dlugo. A co robilam? hmm w sumie nie wiem, w tej sytuacji powinnam misc jakies solidne wytlumacznie : P. Wykorzystuje jeszcze meza intensywnie (jakkolwiek by to nie brzmialo : )) bo jeszcze tylko do jutra ma urlop- a mial prawie 3 tyg, strasznie zlecialo echh. Troche nadrobil w domu, ogarnelismy sie juz prawie poprzeprowadzkowo. Oczywiscie "prawie" robi roznice jak to mowia, na pare rzeczy jeszcze czekamy ale juz jest faaaajnie. Teraz urzadzanie pokoiku malego, w sumie tez by moglo poczekac bo i tak bezie mieszkal z nami w sypialni, miejsce w duzej szafie tez dla niego zostawilam, ale ten pokoik teraz to tak dla mojej przyjemnosci , w zasadzie jest pomalowany teraz tylko mebelki i jakies ozdoby na sciane - same przyjemnosci. Narazie wisi tam tylko lampa, ktora dzidzius dostal od dziadkow pod choinkę. Od drugich dostal troche kasy na mebelki. Wiec dzidkowie w zaqsadzie pokoj "urzadzą"- fajnie. Co tam jeszcze -a no przyjechala w miedzyczasie nowa kanapa z agaty, wiec teraz juz mam mega wygodnie lezakowac.
    Niby ostatnio czulam sie niezle, ale mam wrazenie, ze jak tylko troche pochodze ( a naprawde nie robie tego czesto tyle co do kibelka i do kuchni czasem ) od razu mam jakis dyskomfort, brzuch mi sie jakis dziwny robi, nie wiem ile z tego ze rosnie, jest coraz wiekszy i to wszystko jakos ciagnie a ile przez ta moja szyjke , ktorej daleko do dokonoalosci. Wizyte mam dopiero za tydzien w piatek, a juz mam jakis niepokoj z nia zwiazany nie wiem :/. Chyba mam jakis kryzys, niby wszystko ok, nie siedze sama w domu bo maz ma wolne, ciesze sie ze oa=garnelismy sie w tym nowym domku ale jakos tak mi zle treoche, samej ze soba chyba. Dobra stop bo zaraz zaczne jeczec.
    Na pocieszenie Wam powiem dla tych co nic nie maja albo prawie nic dla dzidziolka bo chyba byl taki temart, ze ja tez nie, od piatku ( bo chyba przyjdzie wyplata) rzucam sie na internetowe sklepy, caly czas mi sie wydawalo ze za wczesnie zeby cos kupowac, a jak dzaisiaj zobaczylam 97 dni do porodu to troche poczulam cisnieie. A no i bylismy na krotkiej wycieczce - w sumie pierwsze podejscie do wozkow- zalamana jestem, niby wszystkiepodobne, zaden jakos super mi sie nie podoba, jak ma jakies bajerki (jesli chodzi o wyglad glownie, bo podstawowe funkcje sie nie roZnia) to od razu super cena- moze nawet bylabym sklonna wiecej dac za wlasciwie design dla wlasnej przyjemnosci, ale rozsadek podpowiada po co skoro za 1,5 roku pewnie bede szukac jakiejs fajnej spacerowki, mam nadzieje ze maz mnie powstrzyma. Moze w sobote pojedziemy jeszcze dpo dwoch sklepow na szybki przeglad cos wybiorzemy, zamowie przez neta i juz. Jakbym miala wybrany ten wozek bylabym spokojniejsza. Kristi ogladalam "Twoje" x- landery, powiem Ci ze bardzo sympatyczne, nie naleza do najlzejszych, są tez dosc sztywne mimo amortyzacji ale z dobrych materialow, ladne wykonane i takie zgrabne, tez sie nad nimi zastanawiam.
    Bambi x landera kupuj tez :) nie bede sama :) chic dziewczyny chwalà i kupuje w ciemno ,ja w Szkocji mieszkam nie ma tu ich i no moj z pl przywiezie autem ja zamowiè tylko na dres do nas w Pl.

• Fasia Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bambi mój mąż też miał teraz 2 tyg wolnego, jutro wraca do pracy - tak to szybko zleciało że szkoda gadać :( I znowu sama całymi dniami będę ...
    Fajnie, że udało Wam się ogarnąć z przeprowadzką. Mam nadzieję, że Ty tylko dyrygowałaś co gdzie postawić i się nie przemęczałaś :)
    Ja żałuje, że nie mam możliwości urządzania pokoju dla Julka. Tym bardziej, że mam większość rzeczy, które wystarczyłoby tylko wstawić. No i moim zdaniem jak sie wszystko wyciągnie i postawi na wierzchu to człowiek się lepiej orientuje w tym co ma, a czego mu jeszcze brakuje ... ja mam ciągle wrażenie, że nie mam niczego bo wszystko jest wszędzie :( No ale tego nie przeskoczę także jakoś muszę to przeżyć :D

Widziałam ostatnio w Smyku jakiś wózek Xlander ale był taki malutki, że wyglądał przy innych jak dla lalek :D nawet ja niezbyt wysoka wyglądałam z nim komicznie :)

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa no i wczoraj jak byłam w Rossmannie to kupiłam dwa opakowania Omegamed Pregna DHA 60 kapsułek w cenie 36,99zł za opakowanie :D Któraś z Was o tym pisała, a że ja muszę jeść tego w cholerę to wzięłam od razu dwa, będę mieć może na kilkanaście dni :D

KasiaKwiatek, liloe, mantissa, Agusiek89 lubią tę wiadomość

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Ida Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    S

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2016, 23:25

Bambi85 lubi tę wiadomość

• Fasia Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się cieszę ze swoich póki co 8kg na plusie :))) całe życie walczyłam aby przytyć z marnym skutkiem. Raz w życiu ważyłam w normie przez jakieś 2 miesiące po czym znowu wróciłam do swojej niedowagi :) ciąża była moją nadzieja na przybranie kilku kg i teraz liczę na to, że te kilka mi zostanie, że nie wrócę do wagi sprzed ciąży :)

Ale ja to odosobniony przypadek jestem :P Pewnie jakbym miała nadwagę albo walczyła całe życie z tym aby ją utrzymać w ryzach to teraz bym się cieszyła jak IDA, że przytyła tylko o,5kg :) swoją drogą wydawało mi się to zawsze niemożliwe, żeby tylko tyle przytyć w ciąży no ale jak widać - da się :D

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2015, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia ja też kupiłam wczoraj omega med w rossmanie :-D mam teraz dwa opakowania a biorę 2 dziennie więc mam na 2 miesiące.

Fasia lubi tę wiadomość

• Fasia Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaKwiatek wrote:
    Fasia ja też kupiłam wczoraj omega med w rossmanie :-D mam teraz dwa opakowania a biorę 2 dziennie więc mam na 2 miesiące.

Ja muszę brać 4 dziennie więc będę mieć na trochę krócej :) no ale cena kusząca więc wzięłam, bo i tak już majątek tracę na tym wszystkim :P

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
‹‹ 1823 1824 1825 1826 1827 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ