Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyBambi85 wrote:Kurcze tez musze sie wziasc za swoje wlosy, bo wygladaja strasznie, nidy idealne nie byly, ale ciaza najwyrazniej im nie sluzy. Sa porowate, nieblyszczace , sklonnosc do krecenia zawsze mialy ale jeszcze wypadaja, jak tak dalej pojdzie to do kwietnia bede lysa. Musze sie tylko w oleje zaopatrzyc, co prawde mam kokosowy, taki prawie prosto z palmy , przywiozlam w zeszlym roku z wakacji, ale nie wiem czy on sie jeszcze nadaje, kupilam go do wlosow wlasinie, ale jakos z uzywaniem bylo gorzej, teraz przy okazji przeprowadzki sie odnalazl : p, musze sie mu przyjrzec.
odżywimy je.hihi zartuje a propo wypadania wlosów mi tez wypadaly ale przestaly myslalam równiez ze łysina będzie myje wlosy co dziennie teraz .
Bambi85 lubi tę wiadomość
-
Pisz pisz Liloe, chcociaz znikac nie zamierzam w najblizyszm czasie, sama nie wiem czemu mi tak wyszlo no ; ).
Kristi DHA 500 mg/d niby standardowe zapotrzebowanie w ciazy,tak mi sie kojarzy, ja narazie 250mg/ d, czasem sobie dobieralam, bo mialam jakies probki, ale teraz chcialabym systematycznie podjadac wiecej.
Kurcze na poczatku ciazy moje wlosy wygladaly lepiej niz kiedykolwiek, a teraz jakas masakra, maz tylko chodzi i odkurza moje kudły , bo sa wszedzie, juz nawet mocno skrocilam, zeby sie wzmocnily, wydawalo mi sie przez moment ze jest lepiej ale chyba niekoniecznie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2015, 19:38
Fasia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyBambi85 wrote:Pisz pisz Liloe, chcociaz znikac nie zamierzam w najblizyszm czasie, sama nie wiem czemu mi tak wyszlo no ; ).
Kristi DHA 500 mg/d niby standardowe zapotrzebowanie w ciazy,tak mi sie kojarzy, ja narazie 250mg/ d, czasem sobie dobieralam, bo mialam jakies probki, ale teraz chcialabym systematycznie podjadac wiecej.
Kurcze na poczatku ciazy moje wlosy wygladaly lepiej niz kiedykolwiek, a teraz jakas masakra, maz tylko chodzi i odkurza moje kudły , bo sa wszedzie, juz nawet mocno skrocilam, zeby sie wzmocnily, wydawalo mi sie przez moment ze jest lepiej ale chyba niekoniecznie. -
Krysti wrote:Moja ma 600mg omega 3 fish oil i 300 mg DHA
No to ja musiałabym brać 3 tabletki. Tak też biorę bo w jednych DHA mam taką zawartość, a w innych mam 250mg więc tych muszę brać 4 -
Ida wrote:Fasia- to Ty tyj do woli
Dziewczyny, a co potrzebujemy do wózka na spacer? Kocyk, rożek? czy musi być taka specjalna poduszeczka i kołderka na wymiar?
No może nie do woli ale ogólnie przybywające na wadze kg nic mi nie robią, a nawet cieszą
Ja bym chciała kocyk i taką płaską podusię. Później latem pewnie sama podusia i pieluszka wystarczy jak bedzie super ciepło. A zimą to już się chyba na spacerówki przeniesiemy więc jakiś grubszy kocyk i śpiworek -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyFasia wrote:No to ja musiałabym brać 3 tabletki. Tak też biorę bo w jednych DHA mam taką zawartość, a w innych mam 250mg więc tych muszę brać 4
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2015, 19:54
-
Ja na razie biorę jedną tabletkę DHA, tą z zestawu Vitaminerem, a od trzeciego trymestru zamierzam brać dwie. Jutro jak będę wracać z glukozy (oby udanej - trzymajcie kciuki) muszę zajść do Rossmana, zobaczyć czy u mnie też tak tanio jest. I czy w ogóle jest. Bo ostatnio byłam taka zła na siebie, że zapomniałam.
Ja też jestem lekką włosomaniaczką, czy raczej byłam, bo w ciąży mi się odechciało jakoś bawić z olejowaniem. Ech, to lenistwo.Bambi, olej kokosowy jest bardzo fajny do włosów (wszystko zależy oczywiście od porowatości włosów - najlepiej dobierać metodą prób i błędów, ale można też posiłkować się doświadczeniem innych np. zobaczyć tutaj: http://mademoiselleevebloguje.blogspot.com/2013/10/dobor-oleju-do-typu-wosow-troche-o.html lub na innych blogach). Obecnie u mnie tylko mycie + maska/odżywka.
Ida, nie pamiętam tych zdjęć. Ale z wzdęciowym brzuszkiem prawie dorównujesz Amy.Fajniutki.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2015, 19:55
Ida, Bambi85, KasiaKwiatek lubią tę wiadomość
-
Fasia, ja mam w wyprawce że mają być dwa kocyki. Jeden cieńszy, drugi grubszy. W la millou jest niewielka różnica w cenie między cienkim a grubym, więc tam kupiłam gruby a cienki za 30 zł na allegro i może coś jeszcze uszyję. Grubego użyję może czasami zamiast kołderki.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMisia pieska masz
przy psie tez duzo roboty zwlaszcza jak szczeniak jest
moja sonia to lobuziara byla mala buty wszystko jej w zęby wchodzilo
naszczescie ją od uczylam nakupilam jej zabawek i kostki do gryzienia i przestala.W domu sikala na mate ale juz pozniej na pole nauczona pod dzwiami stala pare razy w dupe dostala pokazalam ze na sikala i juz wiedziala ze nie moze w domu
misia83 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny