X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2015, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobietki wy po ile DHA buerzecie dziennie po dwie ,bo ja biore jedna tabletke ,macie jakieś wskazania od lekarza .Czy same tak bierzecie po tyle .

KasiaKwiatek lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2015, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bambi85 wrote:
    Kurcze tez musze sie wziasc za swoje wlosy, bo wygladaja strasznie, nidy idealne nie byly, ale ciaza najwyrazniej im nie sluzy. Sa porowate, nieblyszczace , sklonnosc do krecenia zawsze mialy ale jeszcze wypadaja, jak tak dalej pojdzie to do kwietnia bede lysa. Musze sie tylko w oleje zaopatrzyc, co prawde mam kokosowy, taki prawie prosto z palmy , przywiozlam w zeszlym roku z wakacji, ale nie wiem czy on sie jeszcze nadaje, kupilam go do wlosow wlasinie, ale jakos z uzywaniem bylo gorzej, teraz przy okazji przeprowadzki sie odnalazl : p, musze sie mu przyjrzec.
    Bambi nie martw się bede w pl w wakacje to zajade i ci kreatyne zrobie na wlosy :) odżywimy je.hihi zartuje a propo wypadania wlosów mi tez wypadaly ale przestaly myslalam równiez ze łysina będzie myje wlosy co dziennie teraz .

Bambi85 lubi tę wiadomość

• Bambi85 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pisz pisz Liloe, chcociaz znikac nie zamierzam w najblizyszm czasie, sama nie wiem czemu mi tak wyszlo no ; ).
    Kristi DHA 500 mg/d niby standardowe zapotrzebowanie w ciazy,tak mi sie kojarzy, ja narazie 250mg/ d, czasem sobie dobieralam, bo mialam jakies probki, ale teraz chcialabym systematycznie podjadac wiecej.
    Kurcze na poczatku ciazy moje wlosy wygladaly lepiej niz kiedykolwiek, a teraz jakas masakra, maz tylko chodzi i odkurza moje kudły , bo sa wszedzie, juz nawet mocno skrocilam, zeby sie wzmocnily, wydawalo mi sie przez moment ze jest lepiej ale chyba niekoniecznie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2015, 19:38

Fasia lubi tę wiadomość

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti to zależy ile taka tabletka ma zawartości DHA. Ja biorę 1000mg czyli zapewne dwa razy tyle co Wy. Ogólnie wychodzą 4 tabletki dziennie. Zalecenie lekarza

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2015, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam karton stoi z szamponami maskami odzywkami cocochoco ,dziewczyny tu w Szkocji kupują odemnie zadowolone są.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2015, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    Krysti to zależy ile taka tabletka ma zawartości DHA. Ja biorę 1000mg czyli zapewne dwa razy tyle co Wy. Ogólnie wychodzą 4 tabletki dziennie. Zalecenie lekarza
    Moja ma 600mg omega 3 fish oil i 300 mg DHA

• Ida Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    F

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2016, 23:27

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2015, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bambi85 wrote:
    Pisz pisz Liloe, chcociaz znikac nie zamierzam w najblizyszm czasie, sama nie wiem czemu mi tak wyszlo no ; ).
    Kristi DHA 500 mg/d niby standardowe zapotrzebowanie w ciazy,tak mi sie kojarzy, ja narazie 250mg/ d, czasem sobie dobieralam, bo mialam jakies probki, ale teraz chcialabym systematycznie podjadac wiecej.
    Kurcze na poczatku ciazy moje wlosy wygladaly lepiej niz kiedykolwiek, a teraz jakas masakra, maz tylko chodzi i odkurza moje kudły , bo sa wszedzie, juz nawet mocno skrocilam, zeby sie wzmocnily, wydawalo mi sie przez moment ze jest lepiej ale chyba niekoniecznie.
    Moje tluste jak smalec byly teraz juz są normalne .

• Ida Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2016, 23:28

Krysti, KasiaKwiatek lubią tę wiadomość

• Fasia Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wrote:
    Moja ma 600mg omega 3 fish oil i 300 mg DHA

No to ja musiałabym brać 3 tabletki. Tak też biorę bo w jednych DHA mam taką zawartość, a w innych mam 250mg więc tych muszę brać 4 :)

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    Fasia- to Ty tyj do woli :)

Dziewczyny, a co potrzebujemy do wózka na spacer? Kocyk, rożek? czy musi być taka specjalna poduszeczka i kołderka na wymiar?

No może nie do woli ale ogólnie przybywające na wadze kg nic mi nie robią, a nawet cieszą :D

Ja bym chciała kocyk i taką płaską podusię. Później latem pewnie sama podusia i pieluszka wystarczy jak bedzie super ciepło. A zimą to już się chyba na spacerówki przeniesiemy więc jakiś grubszy kocyk i śpiworek :)

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2015, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    Przejrzałam swój pamiętnik i faktycznie mam tam tylko 1 zdjęcie, myślałam że wstawiałam tam też te co tu na forum jakiś miesiąc (?) temu. Wybaczcie :P
    Mialam pisac wlasnie :D ze jedna fota jest :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2015, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    No to ja musiałabym brać 3 tabletki. Tak też biorę bo w jednych DHA mam taką zawartość, a w innych mam 250mg więc tych muszę brać 4 :)
    To sporo bierzesz ,ale jak zlecenia lekarza to tak trzeba brać.A poresztą tez zapobiegają przed wczesnym porodem,suplementacja jak najbardziej jest stosowna i najlepsza z tymi omega dha

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2015, 19:54

• Ida Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2016, 23:28

Krysti, Hela85, Fasia, weronika86, CzaryMary, Gosha lubią tę wiadomość

• mantissa Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na razie biorę jedną tabletkę DHA, tą z zestawu Vitaminerem, a od trzeciego trymestru zamierzam brać dwie. Jutro jak będę wracać z glukozy (oby udanej - trzymajcie kciuki) muszę zajść do Rossmana, zobaczyć czy u mnie też tak tanio jest. I czy w ogóle jest. Bo ostatnio byłam taka zła na siebie, że zapomniałam. :P

Ja też jestem lekką włosomaniaczką, czy raczej byłam, bo w ciąży mi się odechciało jakoś bawić z olejowaniem. Ech, to lenistwo. :P Bambi, olej kokosowy jest bardzo fajny do włosów (wszystko zależy oczywiście od porowatości włosów - najlepiej dobierać metodą prób i błędów, ale można też posiłkować się doświadczeniem innych np. zobaczyć tutaj: http://mademoiselleevebloguje.blogspot.com/2013/10/dobor-oleju-do-typu-wosow-troche-o.html lub na innych blogach). Obecnie u mnie tylko mycie + maska/odżywka.

Ida, nie pamiętam tych zdjęć. Ale z wzdęciowym brzuszkiem prawie dorównujesz Amy. :P Fajniutki. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2015, 19:55

Ida, Bambi85, KasiaKwiatek lubią tę wiadomość

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
  • misia83 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia, ja mam w wyprawce że mają być dwa kocyki. Jeden cieńszy, drugi grubszy. W la millou jest niewielka różnica w cenie między cienkim a grubym, więc tam kupiłam gruby a cienki za 30 zł na allegro i może coś jeszcze uszyję. Grubego użyję może czasami zamiast kołderki.

bl9c4z17a80ayfoc.png
  • misia83 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 17:40

mantissa, Lali, Fasia, Hela85, Krysti, Angela89, Bambi85, Ola89, KasiaKwiatek, CzaryMary, Gosha lubią tę wiadomość

bl9c4z17a80ayfoc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2015, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja uzywam serum na koncówki nakladam na mokre ,susze i są extra :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2015, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia pieska masz :) przy psie tez duzo roboty zwlaszcza jak szczeniak jest :) moja sonia to lobuziara byla mala buty wszystko jej w zęby wchodzilo :D naszczescie ją od uczylam nakupilam jej zabawek i kostki do gryzienia i przestala.W domu sikala na mate ale juz pozniej na pole nauczona pod dzwiami stala pare razy w dupe dostala pokazalam ze na sikala i juz wiedziala ze nie moze w domu :)

misia83 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2015, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia ukradłabym Ci te psinkę,słodziak:)

misia83, Fasia lubią tę wiadomość

‹‹ 1825 1826 1827 1828 1829 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ