Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnymisia83 wrote:Mam jeszcze pytanko o materac jaki wybieracie. Zastanawiam się między lateksowym a gryczano kokosowym. Przyznam że różnica w cenie między nimi jest spora.
Ja mam materac Babys Zone Vivo Climalatex - musiałam znaleźć bo nie pamiętałamWiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2015, 20:19
-
Fasia wrote:Ooo czyli mogę zamiast rożka np używać ?? : Rozumiem, że rączki są na zewnątrz i tylko nóżki w środku? I nie przeszkadza że będzie większy niż dziecko po porodzie ?
-
nick nieaktualnymisia83 wrote:Dzięki dziewczyny. Słodka to ona jest, ale czasem już nie mam siły z nią wychodzić na dworek. Mieszkam na 3 piętrze więc średnio 7-8 razy trzeba kursik zaliczyć:p Do tego obowiązkowo jeden godzinny spacerek i na nic więcej sił nie starcza. Ale chciałam, to mam:) i nie żałuję!!
-
nick nieaktualnymimka84 wrote:Dziewczyny, nie mogę od paru dni na plecach spać, tylko na jednym, albo na drugim boku
Bo jak tylko się na plecy przekręcę to jakiś nerwoból mnie bierze. Kluje mnie w lewej łopatce, podczas wydechu, tak pulsująco, równo z biciem serca.
mimka84 lubi tę wiadomość
-
mimka84 wrote:Dziewczyny, nie mogę od paru dni na plecach spać, tylko na jednym, albo na drugim boku
Bo jak tylko się na plecy przekręcę to jakiś nerwoból mnie bierze. Kluje mnie w lewej łopatce, podczas wydechu, tak pulsująco, równo z biciem serca.
Macica + dziecko ważą już tyle, że mogą uciskać na inne narządy i stąd taki dyskomfort. Zaleca się spanie na tym etapie ciąży na lewym boku żeby nie było nacisku na żyłę główną. Ja na plecach już dawno spać nie mogę, bo mnie cały brzuch boli więc głównie śpię na lewym boku, ale przekręcam się też w ciągu nocy na prawymimka84 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Kluska tego nie słyszałam. Ja w ogóle nie chciałabym rożka kupować. Wolę kupić otulacz albo pieluszka tetrową owijać i kocykiem przykryć. Ale nie wiem..
Dziewczyny rożek jest konieczny na pierwsze tygodnie do spania ?? -
nick nieaktualnyFasia wrote:Kluska tego nie słyszałam. Ja w ogóle nie chciałabym rożka kupować. Wolę kupić otulacz albo pieluszka tetrową owijać i kocykiem przykryć. Ale nie wiem..
Dziewczyny rożek jest konieczny na pierwsze tygodnie do spania ??
Konieczny ? chyba nie , po prostu dziecko czuje się bezpiecznie -
nick nieaktualny
-
Fasia rozek nie jest konieczny, ale jak dla mnie bardzo przydatny. Pewniej bedziesz w rozku na poczatku nosic maluszka. Ale pewnie co mama to inna opinia
Edit: ja nie mialam tego z wkladem usztywnianego.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2015, 20:30
Fasia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny