Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
cześć dziewczyny:)
Staram się czytać Was na bieżąco ale potraficie dać czadu i jeszcze nie nadrobiłam wszystkiego.
Długo nie pisałam, bo mąż na urlopie i nie chciało mi się długo w kompie siedzieć.
Czuje się ok poza przeziębieniem i tu mam pytanie zwłaszcza do Bambi...
Farmacutka dała mi tymianek i podbiał na gardło a ja ciemna masa nie doczytałam że jest napisane aby nie stosować w ciążY! zawsze uważałam to za bezpieczny lek i jakoś nie przyszło by mi do głowy że może zaszkodzićBoje się bo wziełam z 10 tabletek w ciągu 4 dni. Co może się stać?
Czytałam, że tymianek działa poronnie a podbiał uszkadza wątrobę i się załamałam. Brałyście to w ciąży?
mimka84 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Angela89 wrote:No ja narazie liczę na ten polarek plus coś pod. Jak będzie zimno to będę latała na sam koniec mam nadzieję że wtedy coś znajdę
No nie wiempogoda może się zmienić w ciągu dwóch dni diametralnie. Pojdziesz do szpitala to może być wiosennie a przy wypisie mróz. Ja mam dwa i TZ weźmie odpowiedni do pogody.
-
My juz po kościółku zalapalismy się na kolacje u rodziców bo juz powoli przewozimy rzeczy żeby ta przeprowadzka w miarę lekko przebiegła. Przeprowadzamy się 14-15 luty także jeszcze trochę juz się nie mogę doczekać bo tu sama cale dnie siedze i juz na głowę dostaje... Ja w ogóle jestem strasznie niecierpliwa dlatego wszystko robię metoda małych kroczkow
teraz czekam na wizytę w przyszły piątek oby tylko wszystko było ok a potem na koniec stycznia i 31 tydzień
Krysti lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Nadzieja tez uwazam jak Hela, ze w takich dawkach to nie powinno sie nic stac, chociaz na wlasciwosciach ziol sie nie znam za bardzo. Rzeczywiscie na wiekszosci lekow jest napisane, ze nie powinno sie stosowac w ciazy, z prostej przycyzyny ze nikt raczej lekow na kobietach w ciazy nie testuje. Ja jestem zwolenniczka jak najmniejszej ilosci lekow (z OTC czyli dostepnymi bez recepty wlacznie) , w ciazy zwlaszcza, jesli to nie jest konieczne. Na przeziebienie cytrynka, imbir, sok malinowy najlepiej taki domowy, czosnek, syrop z cebuli. A na gardlo plukanie wodą z solą albo wodą z wodą utlenioną - stosunek 2:1 .
Hela85, Nadzieja84 lubią tę wiadomość
-
Ja wlasnie sobie chcialam poczytac co potrzebuje kupic w aptece dla dzidzi i jedynie co wyczytalam to ten aspirator do noska i Bepanthen.. i nic wiecej.. a ta sol czy cos?! Tego nie trzeba?! Dziwne..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2015, 21:31
-
Hela85 wrote:Rudzia sól fizjologiczna, octenisept na pępuszek i czasem też na nasze rany poporodowe, maść nagietkowa
dziekuje Hela,wole to tez kupic chociaz tutaj tego chyba nie uzywaja.. no nigdzie napisane o tym nie ma..
Hela85 lubi tę wiadomość
-
Ja mam na wyjście ze szpitala gdyby było baaardzo zimno taki cudowny, mega ciepły, zimowy kombinezon. Znalazłam go w paczce ciuszków od kuzyna mojego męża :
A jak będzie cieplej troszkę to taki misiu, też super ciepły ale dużo cieńszy od tamtego :
Bambi85, hwesta, Hela85, kluska, Ida, Rudzia, misia83, mantissa, KasiaKwiatek, CzaryMary, Gosha, weronika86, Amy lubią tę wiadomość