X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2015, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jak myslicie ile bawełnianych pajacykow na 56 cm? Z 2?

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimka tylko zabiegi robią tylko w Toruniu i Gdyni :) ale sam zabieg trwa 15 minut i nie boli nic bo to laserowo robią

• mimka84 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2015, 21:30

weronika86 lubi tę wiadomość

relgh371djw8agni.png
  • shimmer_lip Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hwesta wrote:
    Dziewczyny, ile ja potrzebuje dla Alicji ubranek na 56 cm? Bo nie wiem ile zamawiać body,ile polspiochow ile pajacy...
    Tego tak do końca nie wie nikt. Nie wiadomo jaka duża się urodzi. Generalnie ja kupiłam tych mniejszych 10 zmian, czyli 10 bodziaków i 10 par spodenek albo 10 śpiochów czy pajacy z długą nogawą i 10 bodziaków. Poza tym mam jakieś takie bardziej wyczesane rzeczy typu dżinsy i różowy sweterek ale to pewnie bardziej dla zrobienia szału jak gdzieś będziemy szły bo w domu to tak w bawełnie i prosto zebym się nie musiała gimnastykować. A 10 kompletów to mam nadzieję, że pralka będzie chodziła co drugi dzień :) w tym wypadku też się oczywiście nie upieram bo moja mała dupka wszystko zweryfikuje :D

Edit. tylko ja te 10 zmian mniejszych rzeczy to liczę 56 i 62. Jak śpiochy będą za długie to nie problem gorzej jak dziecko nie będzie mogło nogi wyprostować :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2015, 20:44

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • Anka1501 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hwesta wrote:
    I jak myslicie ile bawełnianych pajacykow na 56 cm? Z 2?

Ja będę miała dwa lub trzy właściwie tylko do szpitala a potem 62

• mimka84 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;)

relgh371djw8agni.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2015, 15:25

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mimka84 wrote:
    W Szczecinie też już robią :) Znalazłam klinikę. Cena 1999zł.

O to fajnie. Wszędzie ta sama cena :)

mimka84 lubi tę wiadomość

• mimka84 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;)

Angela89 lubi tę wiadomość

relgh371djw8agni.png
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    W ogole dziś się dowiedziałam w szkole rodzenia że będę musiała już w szpitalu wypisać lekarza dla dziecka znaczy rodzinnego/ pediatrę. Niby nie problem ale muszę takowego jakiegoś konkretnego znaleźć bo moja rodzinna to nie ogarnięte jest. Mimka masz kogoś godnego polecenia ?
    Ja w przychodni na osiedlu :) a z pediatrą to podejrzewam nie będzie tak łatwo i pewnie większość chorób u prywatnego lekarza się będzie kończyć :(

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na stronie mojego szpitala podaja ile się danej doby urodziło chłopców a ile dziewczynek. No i minionej doby na świat przyszły 4 dziewczynki i 7 chłopców :) lekka dysproporcja :)

Hwetsa - ja na 56 to mam tak ok. po 5 szt. wszystkiego :) nooo oprócz kaftaników bo jakoś do mnie nie przemawiają. wydaje mi się, że body są fajniejsze :)

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzaryMary wrote:
    na stronie mojego szpitala podaja ile się danej doby urodziło chłopców a ile dziewczynek. No i minionej doby na świat przyszły 4 dziewczynki i 7 chłopców :) lekka dysproporcja :)

Hwetsa - ja na 56 to mam tak ok. po 5 szt. wszystkiego :) nooo oprócz kaftaników bo jakoś do mnie nie przemawiają. wydaje mi się, że body są fajniejsze :)

Jak rodzilam syna to na 8porodow była jedna dziewczynka :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2015, 15:25

• sylvia007 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hwesta ja wogóle nie kupuje nic na 56, mam jednego mającą po Gabi którego nigdy jej nie założyłam.
    Czary Mary kaftanik jest fajny jeśli chcesz powietrzyc pępuszek, dostęp powietrza sprawia, że zazwyczaj szybciej odpada :-)

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra dziewczyny idę rozciągnąć się w łóżku z Baśką bo cały dzień albo przy kompie albo w rozjazdach :) a jutro to samo :) buziaki :)

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • mantissa Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, tak trochę na żebraka ale co tam. :)
    To do tych z was, które kupiły te Omegamedy z kuponem na audiobooki. Może któraś z was nie trawi audiobooków i wie, że nie skorzysta? W takim wypadku chętnie z kodu skorzystam, bo mój TŻ bardzo lubi i by się ucieszył. :)
    Jakby ktoś coś to chętnie przygarnę. :)

Kurczę, ja się cały czas zastanawiam. Bo mówiłam wam, ze u mnie w mieście jest jedna darmowa szkoła rodzenia, jeśli zadeklaruje się ichnią położną. I byłam zdecydowana, żeby tam dzwonić. Ale sprawdziłam na google maps, gdzie to dokładnie jest, to nie dość, że ode mnie pół godziny autobusem (to na drugim końcu miasta, więc się spodziewałam), to jeszcze od przystanku trzeba pół godziny iść. ;/ A ja nie samochodowa, więc średnio mi się uśmiecha w zimę tak łazić, zwłaszcza, że i na szkołę rodzenia i na zajęcia edukacyjne musiałabym aż tam dygać. Jak myślicie, zdecydować się mimo to? Czy po prostu wybrać jakąś położną bliżej i na same te edukacyjne chodzić? Szkoda trochę, bo chętnie bym do szkoły pochodziła, ale musiałabym ok 1,5h wcześniej wyjść z domu, nie wiadomo ile razy w tygodniu i na powrót też tyle przeznaczyć. Męczarnia trochę, nie?

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia czytałam że karafki kupiłaś :) Ja przed świętami kupiłam zawinięty dzbanek do wina.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja teraz na wyprzedażach zamówię jeszcze 2 pajace na 56, i po 4 sztuki body,polspiochy i kaftaniki :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvia007 wrote:
    Hwesta ja wogóle nie kupuje nic na 56, mam jednego mającą po Gabi którego nigdy jej nie założyłam.
    Czary Mary kaftanik jest fajny jeśli chcesz powietrzyc pępuszek, dostęp powietrza sprawia, że zazwyczaj szybciej odpada :-)

ooo widzisz o tym nie pomyślałam:) to w takim razie trzeba wybrać się na polowania kaftanikowe :)

jutro zaczynamy 28 tydzień!! ostrzegam będą foty :) jak co tydzień :)

hwesta, sylvia007, Hela85, Fasia, weronika86 lubią tę wiadomość

• sylvia007 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Sylwia czytałam że karafki kupiłaś :) Ja przed świętami kupiłam zawinięty dzbanek do wina.
    To ja z tej serii karafki, ten dzbanek też cudny, tylko u nas to trzeba się zapisywać na to, bo tylu chętnych, że jak się pojawiały na półce to od razu znikały. A tak to jak za komuny wpisują Cię na listę i dzwonią jak są dla Ciebie. Teraz zapisałam się jeszcze na 2 karafki z tej drugiej serii

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
‹‹ 1851 1852 1853 1854 1855 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ