Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvia007 wrote:
    Ja za szkołę prywatną płaciłam 60 zł za spotkanie, było ich 9, ale nie żałuję, bo chodziłam do położnej odzialowej z mojego szpitala i w ten sposób miałam cudowną opiekę okołoporodową

Drogo strasznie :/ Ja na szczęście trafiłam na cudowne położne w szpitalu a ta co mi poród odbierala to to super babka. Bardzo dobrze wspominam :)

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusiek89 wrote:
    Anka1501 dziecko dziecku nierówne :) moja kuzynka miała mieć synka z wagą wg uSG 4400 +/- 30% błędu i urodził się 4980 g i 68 cm :D niedługo przed moją córa, tzn w tym samym miesiącu:) śmiesznie wyglądali jak razem leżeli :D

No wiem, dlatego 56cm nie kupuje :)

Agusiek89 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rzeczywiście coś źle policzyłam tą naszą brygadę dziewczynek i chłopaczków :)

Znalazłam fajną serię filmików o pielęgnacji noworodka :

https://www.youtube.com/watch?v=KpUIka9iys4

haneczka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2015, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W takim proszku będe prać jeszcze plyn do plukania ubranek kupie z tej firmy . http://naforum.zapodaj.net/thumbs/58e209ad5631.jpg

Agusiek89, weronika86 lubią tę wiadomość

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I po szkole:) zajęcia 2x w tygodniu.
    Było o zwiastunach porodu, porodzie rodzinnym porodzie w wodzie, lista co potrzebne do porodu, metody łagodzenia bólu:)
    Było że na skurcze BH mamy czas gdzieś do 36 tygodnia ciąży:)
    A jak kogoś niepokoją skurcze to cieplejsza polgodzinna kąpiel i jedli skurcze przejdą to fałszywy alarm a jak nie to poród się zaczyna-ale tyle to wiedziałam bo przy pierwszym porodzie z tej metody korzystałam;)
    Dostałam dużo próbek, butelkę avent i pieluszke z tesco:)
    Oki zmykam spać papa:)

nick nieaktualny, nick nieaktualny, Agusiek89, Fasia, nick nieaktualny, mantissa, Ida, nick nieaktualny, Eweliśka, haneczka lubią tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • Agusiek89 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale mi smaki przyszły, upiekłam szybko okienka tzn snack- przysmak świętokrzyski chyba pisało na opakowaniu :) mniam :)chipsów mi się chce ale w sumie te okienka nie słone więc z dwojga złego wolę je :)

aż mała bzika w brzuszku dostała :) skacze jak dzikuska :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2015, 21:56

nick nieaktualny, mantissa, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• Agusiek89 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a w międzyczasie szukam jakiej super oferty na allegro na buteleczkę :) a nas przy pierwszej była z aventu i teraz też zamówię tylko tę serię natural. 2 lata temu zamawiałyśmy we 4 i wszystkie byłyśmy zadowolone więc oby teraz się powtórzyło :)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• Lali Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wybiore ponownie butelki tommy tippie. kurcze ja jutro jade do lekarza bo te skurcze sa za czesto, jak mi kaze lezec to ja nie wiem co zrobie:(

6gcc7ob.png
    Pola 04.2012 <3
    Laura 04.2015 <3
  • Ida Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 07:58

Lali, mantissa, Fasia lubią tę wiadomość

• Agusiek89 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lali jak mus to mus. Dla dzidzi wszystko :) bądź dobrej myśli i odpoczywaj.

Lali lubi tę wiadomość

• Lali Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak ale ja z corka jestem od rana do wieczora sama, ma nie cale 3 lata to wiecie nie ma jak przy niej polezec :) ale cos bym wymyslila, mama na dyzury by przyjezdzala. Ale mam nadzieje, ze nic zlego sie nie dzieje .

Agusiek89 lubi tę wiadomość

6gcc7ob.png
    Pola 04.2012 <3
    Laura 04.2015 <3
  • mantissa Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    To będziesz leżeć :)

Ewentualnie rozpaczać. Tak jak ja, jeśli mi jutro cukrzyca wyjdzie. A później się dostosujemy dla dobra maluszków. :)

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
  • Agusiek89 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lali wrote:
    No tak ale ja z corka jestem od rana do wieczora sama, ma nie cale 3 lata to wiecie nie ma jak przy niej polezec :) ale cos bym wymyslila, mama na dyzury by przyjezdzala. Ale mam nadzieje, ze nic zlego sie nie dzieje .

Ja na razie mam wszystko ok, ale jakby tak mi się przytrafiło to nie wyobrażam sobie bo moja córa skończyła 2 tyg temu 2 latka i Cię w zupełności rozumiem :)

• Ida Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [Q

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 07:59

• Agusiek89 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mantissa będzie dobrze, głowa do góry :)

mantissa lubi tę wiadomość

• Justinka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja :)
    U mnie mąż miał 2 tygodnie wolnego, więc podczytywałam, ale już brakowało czasu by coś napisać :) Witałam się po świętach, a teraz witam się w nowym roku :) Tym chyba dla nas szczęśliwym :) bo już niedługo będą nasze maluszki :)
    U nas ok, chyba... w czwartek mam wizytę więc się okaże... już się denerwuje, bo wiem że moja szyjka była krótka 22mm a leżeć cały czas nie mogłam, mimo że był mąż... ale zobaczymy co tam u córci... szaleje bardzo w brzuchu, nawet teraz :) słodkie są te falowania :)
    Też boję się strasznie jak będę musiała cały czas leżeć, albo co gorsze położyć się w szpitalu :( z synem [ma 27msc] jestem od rana do wieczora i nie wyobrażam sobie aby mnie nie było przez kilka dni, zwłaszcza że mąż lub dziadkowie musieliby brać wolne, aby się nim zająć, a ja bym chyba uschła z tęsknoty gdybym go nie widziała dłużej niż 3 doby :)

Dziewczyny cudne macie brzuszki!!! Ja miałam trochę przerwy w fotach, ale robiłam w zeszłym tygodniu i widać konkretną różnicę ;)

Dziewczyny co do ZUS i konta PUE.. na odnotowanie tam zwolnienia można czekać nawet do 2 tygodni... co do zasiłku to różnie... wiadomo ktoś musi wydać decyzję, ktoś chyba inny termin wypłaty...
    Ja miałam zwolnienie 18.12-8.01 i jakoś wyjątkowo szybko odnotowali mi zwolnienie, ale na decyzję czekałam do 5.01, a wypłatę mam na 15.01 [to jest moje 3 zwolnienie]
    Ewelcia... proponuję jak najszybciej zapłacić za grudzień składki i to najlepiej te najniższe ale za cały miesiąc, ponieważ po 1. ZUS czeka aż opłacisz składki za miesiąc w którym wystąpiło L4, a po 2. jeśli nie ma decyzji o przyznanym zasiłku, teoretycznie możesz go nie mieć i wg nich powinno się zapłacić za cały miesiąc, oczywiście możesz od najniższej podstawy, ale za wszystkie dni - a jak przyznany zostanie zasiłek, wtedy składasz korektę i zwracają CI za te dni na L4 :)

A co do sprzedających na allegro w poprzedniej ciąży kupowałam praktycznie wszystko od r_p77 o którym pisała Haneczka :) teraz też chyba u niego się zaopatrzę, bo byłam zadowolona, ma mnóstwo rzeczy i ok ceny :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2015, 10:36

mantissa, nick nieaktualny, Fasia, nick nieaktualny, weronika86, nick nieaktualny, haneczka lubią tę wiadomość

Anielka 10.04.2015 /// 3620 g 56 cm
    201504101680.png
    Tymon 28.09.2012 /// 3830 g 58 cm
    683907699a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2015, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lali nie martw się kochana będzie dobrze wszystko.

• mantissa Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 01:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    Ej, co to za czarnowidztwo??
    No tak troszkę się zastanawiam psychicznie, bo moja mama miała cukrzycę, wykrytą ni z tego ni z owego, od razu taką z zastrzykami. Wolę byc pozytywnie zaskoczona niż odwrotnie. :)

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
  • Rudzia Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 01:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie zauwazylam rozstepa na brzuchu!!! :( jak juz mi wylazly to do konca ciazy bede pocieta pewnie!! :( :( choleraaa..

I zaczelysmy wlasnie 29 tydzien <3

Fasia, mimka84 lubią tę wiadomość

18.04.2015 (42+2) Sofia 4500g; 54cm <3
    l22njw4zq8sux6j8.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 05:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry w środku nocy.. nie śpię już od 4.. teraz siedzę w kuchni i jem śniadanie.

Rudzia witam w kolejnym tygodniu! :)

Lali na spokojnie. Niech lekarz wszystko sprawdzi, jak cos bedzie nie tak to wtedy zaczniesz sie martwic. Trzymam kciuki!

Mantissa tak samo - kciukam za dobry wynik krzywej!

Justinka witam w Nowym Roku :)) co do pue to u mnie juz minely 3tygodnie odkad dostarczylam l4 a na koncie zadnych incormacji.. obecne zwolnienie mam od 13.12-12.01 a w pon jade do lekarza po kolejne.. daliby juz td pieniadze, bo chce zamowic reszte potrzebnych rzeczy :)

mantissa lubi tę wiadomość

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
‹‹ 1853 1854 1855 1856 1857 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

💔 Jak przetrwać Święta, gdy Twoje ramiona są puste? Poradnik dla par starających się o dziecko

Święta Bożego Narodzenia. Magiczny czas, pełen ciepła, rodzinnych spotkań i... presji. Dla par, które od dawna marzą o dziecku, grudzień potrafi być emocjonalnym rollercoasterem. Wzruszenie miesza się z frustracją, poczuciem niesprawiedliwości i bólem, a każda reklama czy uśmiechnięte dziecko przy stole tylko uwypukla to, czego w ciągu roku udaje się jakoś nie dostrzegać.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ