Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
sylvia007 wrote:Ja za szkołę prywatną płaciłam 60 zł za spotkanie, było ich 9, ale nie żałuję, bo chodziłam do położnej odzialowej z mojego szpitala i w ten sposób miałam cudowną opiekę okołoporodową
Drogo strasznieJa na szczęście trafiłam na cudowne położne w szpitalu a ta co mi poród odbierala to to super babka. Bardzo dobrze wspominam
-
Agusiek89 wrote:Anka1501 dziecko dziecku nierówne
moja kuzynka miała mieć synka z wagą wg uSG 4400 +/- 30% błędu i urodził się 4980 g i 68 cm
niedługo przed moją córa, tzn w tym samym miesiącu:) śmiesznie wyglądali jak razem leżeli
No wiem, dlatego 56cm nie kupujeAgusiek89 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
I po szkole:) zajęcia 2x w tygodniu.
Było o zwiastunach porodu, porodzie rodzinnym porodzie w wodzie, lista co potrzebne do porodu, metody łagodzenia bólu:)
Było że na skurcze BH mamy czas gdzieś do 36 tygodnia ciąży:)
A jak kogoś niepokoją skurcze to cieplejsza polgodzinna kąpiel i jedli skurcze przejdą to fałszywy alarm a jak nie to poród się zaczyna-ale tyle to wiedziałam bo przy pierwszym porodzie z tej metody korzystałam;)
Dostałam dużo próbek, butelkę avent i pieluszke z tesco:)
Oki zmykam spać papa:)Krysti, CzaryMary, Agusiek89, Fasia, Hela85, mantissa, Ida, KasiaKwiatek, Eweliśka, haneczka lubią tę wiadomość
-
ale mi smaki przyszły, upiekłam szybko okienka tzn snack- przysmak świętokrzyski chyba pisało na opakowaniu
mniam :)chipsów mi się chce ale w sumie te okienka nie słone więc z dwojga złego wolę je
aż mała bzika w brzuszku dostałaskacze jak dzikuska
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2015, 21:56
CzaryMary, mantissa, Krysti lubią tę wiadomość
-
a w międzyczasie szukam jakiej super oferty na allegro na buteleczkę
a nas przy pierwszej była z aventu i teraz też zamówię tylko tę serię natural. 2 lata temu zamawiałyśmy we 4 i wszystkie byłyśmy zadowolone więc oby teraz się powtórzyło
KasiaKwiatek lubi tę wiadomość
-
No tak ale ja z corka jestem od rana do wieczora sama, ma nie cale 3 lata to wiecie nie ma jak przy niej polezec
ale cos bym wymyslila, mama na dyzury by przyjezdzala. Ale mam nadzieje, ze nic zlego sie nie dzieje .
Agusiek89 lubi tę wiadomość
-
Lali wrote:No tak ale ja z corka jestem od rana do wieczora sama, ma nie cale 3 lata to wiecie nie ma jak przy niej polezec
ale cos bym wymyslila, mama na dyzury by przyjezdzala. Ale mam nadzieje, ze nic zlego sie nie dzieje .
Ja na razie mam wszystko ok, ale jakby tak mi się przytrafiło to nie wyobrażam sobie bo moja córa skończyła 2 tyg temu 2 latka i Cię w zupełności rozumiem -
Witam się i ja
U mnie mąż miał 2 tygodnie wolnego, więc podczytywałam, ale już brakowało czasu by coś napisaćWitałam się po świętach, a teraz witam się w nowym roku
Tym chyba dla nas szczęśliwym
bo już niedługo będą nasze maluszki
U nas ok, chyba... w czwartek mam wizytę więc się okaże... już się denerwuje, bo wiem że moja szyjka była krótka 22mm a leżeć cały czas nie mogłam, mimo że był mąż... ale zobaczymy co tam u córci... szaleje bardzo w brzuchu, nawet terazsłodkie są te falowania
Też boję się strasznie jak będę musiała cały czas leżeć, albo co gorsze położyć się w szpitaluz synem [ma 27msc] jestem od rana do wieczora i nie wyobrażam sobie aby mnie nie było przez kilka dni, zwłaszcza że mąż lub dziadkowie musieliby brać wolne, aby się nim zająć, a ja bym chyba uschła z tęsknoty gdybym go nie widziała dłużej niż 3 doby
Dziewczyny cudne macie brzuszki!!! Ja miałam trochę przerwy w fotach, ale robiłam w zeszłym tygodniu i widać konkretną różnicę
Dziewczyny co do ZUS i konta PUE.. na odnotowanie tam zwolnienia można czekać nawet do 2 tygodni... co do zasiłku to różnie... wiadomo ktoś musi wydać decyzję, ktoś chyba inny termin wypłaty...
Ja miałam zwolnienie 18.12-8.01 i jakoś wyjątkowo szybko odnotowali mi zwolnienie, ale na decyzję czekałam do 5.01, a wypłatę mam na 15.01 [to jest moje 3 zwolnienie]
Ewelcia... proponuję jak najszybciej zapłacić za grudzień składki i to najlepiej te najniższe ale za cały miesiąc, ponieważ po 1. ZUS czeka aż opłacisz składki za miesiąc w którym wystąpiło L4, a po 2. jeśli nie ma decyzji o przyznanym zasiłku, teoretycznie możesz go nie mieć i wg nich powinno się zapłacić za cały miesiąc, oczywiście możesz od najniższej podstawy, ale za wszystkie dni - a jak przyznany zostanie zasiłek, wtedy składasz korektę i zwracają CI za te dni na L4
A co do sprzedających na allegro w poprzedniej ciąży kupowałam praktycznie wszystko od r_p77 o którym pisała Haneczkateraz też chyba u niego się zaopatrzę, bo byłam zadowolona, ma mnóstwo rzeczy i ok ceny
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2015, 10:36
mantissa, Krysti, Fasia, Hela85, weronika86, KasiaKwiatek, haneczka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dzień dobry w środku nocy.. nie śpię już od 4.. teraz siedzę w kuchni i jem śniadanie.
Rudzia witam w kolejnym tygodniu!
Lali na spokojnie. Niech lekarz wszystko sprawdzi, jak cos bedzie nie tak to wtedy zaczniesz sie martwic. Trzymam kciuki!
Mantissa tak samo - kciukam za dobry wynik krzywej!
Justinka witam w Nowym Roku) co do pue to u mnie juz minely 3tygodnie odkad dostarczylam l4 a na koncie zadnych incormacji.. obecne zwolnienie mam od 13.12-12.01 a w pon jade do lekarza po kolejne.. daliby juz td pieniadze, bo chce zamowic reszte potrzebnych rzeczy
mantissa lubi tę wiadomość