Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć Dziewczynki, ja o 9 dzwonie do lekarza. Krysti piekne te ciuszki które wczoraj kupiłaś. Ja proszek bede używać lovela, z Pola też używałam i po miesiącu kupiłam dzidziusia i jebs jakas wysypka była. Musiałam wrócic do loveli, ale po roku zaczełamprac w naszym proszku a płukałam w takich delikatnych płynach i do dziś nie ma żadnej wysypki.
Wczoraj mąż był w tesco i body na krótki rękaw disneya z kubusiem puchatkiem takie unisex są za 18,60 zł za 5 szt. Dla mnie jak za darmo bo chyba w lumpie były by droższeChyba dziś podjade i kupie jeszcze wiekszy rozmiar już na lato.
Krysti, Fasia lubią tę wiadomość
-
Cześć Kochane!
Weronika przykro mi z powodu glutenu... on w wielu pysznych produktach jest. Przed ciążą byłam na takiej diecie i cięzko było ale rezultaty nieopisane włącznie z samym zajściem w ciążę więc warto. Teraz bywa różnie u mnie z dietą i zdrowie szwankuje, ale gorszy problem to, że odebrałam wczoraj wyniki i mam tę cholerną cukrzycę ciążową i zielona jestem:( Mam wrażenie że wszystko co jem ma za wysoki indeks glikemiczny. Niedługo mam pierwszą wizytę u diabetologa ale jak macie jakieś diety albo zalecenia to chętnie od Was się pouczę do tego czasu bo jak już wiem o chorobie to muszę uważać do czasu tej wizyty kiedy pewnie wytyczne dostane co i jak. Co można jeść bez ograniczeń a czego wcale nie można?
Do tego mój ginekolog przestaje pracowac w przychodni i muszę szukać pod koniec ciąży lekarza prowadzącego. Załamałam się, miałam zaufanie do niego a teraz z moimi problemami których w czasie ciązy było sporo mam nagle iść do kogoś innego:(
Krysti ja pewnie po ciąży tez jakiś ekspres kupie, bo uwielbiam kawę. Niesety w ciąży nawet słaba powoduje, że mam zgagę.
Czy macie jakieś doświadczenia albo słyszałyście coś o wózkach Jedo?
weronika86 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKurde tesknie za domem w Pl w poprzednim roku zadnego holideya nic nie mialam nawet wakacji bo się latac balam samolotem w ciazy .Auto bedzie w lutym takze luzik wreszcie . Ale odbije w tym roku wakacje w Pl posiedze sobie z Ignasiem w Polsce i z R
-
nick nieaktualnyLali wrote:Cześć Dziewczynki, ja o 9 dzwonie do lekarza. Krysti piekne te ciuszki które wczoraj kupiłaś. Ja proszek bede używać lovela, z Pola też używałam i po miesiącu kupiłam dzidziusia i jebs jakas wysypka była. Musiałam wrócic do loveli, ale po roku zaczełamprac w naszym proszku a płukałam w takich delikatnych płynach i do dziś nie ma żadnej wysypki.
Wczoraj mąż był w tesco i body na krótki rękaw disneya z kubusiem puchatkiem takie unisex są za 18,60 zł za 5 szt. Dla mnie jak za darmo bo chyba w lumpie były by droższeChyba dziś podjade i kupie jeszcze wiekszy rozmiar już na lato.
tez myslę ze juz na lato bede tez kupować zresztą na ebay nówki licytuje dresiki i ogrodniczki spodenki fajne kompleciki 3
kurde fajnie macie w pl bo tam promocje są zapewne jak bym byla w Pl to juz bym z siostrą jezdzila do J Góry
-
nick nieaktualnyNadzieja84 wrote:Cześć Kochane!
Weronika przykro mi z powodu glutenu... on w wielu pysznych produktach jest. Przed ciążą byłam na takiej diecie i cięzko było ale rezultaty nieopisane włącznie z samym zajściem w ciążę więc warto. Teraz bywa różnie u mnie z dietą i zdrowie szwankuje, ale gorszy problem to, że odebrałam wczoraj wyniki i mam tę cholerną cukrzycę ciążową i zielona jestem:( Mam wrażenie że wszystko co jem ma za wysoki indeks glikemiczny. Niedługo mam pierwszą wizytę u diabetologa ale jak macie jakieś diety albo zalecenia to chętnie od Was się pouczę do tego czasu bo jak już wiem o chorobie to muszę uważać do czasu tej wizyty kiedy pewnie wytyczne dostane co i jak. Co można jeść bez ograniczeń a czego wcale nie można?
Do tego mój ginekolog przestaje pracowac w przychodni i muszę szukać pod koniec ciąży lekarza prowadzącego. Załamałam się, miałam zaufanie do niego a teraz z moimi problemami których w czasie ciązy było sporo mam nagle iść do kogoś innego:(
Krysti ja pewnie po ciąży tez jakiś ekspres kupie, bo uwielbiam kawę. Niesety w ciąży nawet słaba powoduje, że mam zgagę.
Czy macie jakieś doświadczenia albo słyszałyście coś o wózkach Jedo?
wklady 4 £ dobry expres jest ja zadowolona zawsze z Dolce Gusto bylam mamie zostawilam w pl ta sobie kawusie pije rózną a ja nie mam
-
nick nieaktualny
-
ale te kapsułki to chyba trochę niezdrowe. Ja jakiś ciśnieniowy ekspres bym wolała.
Niestety z tym cukrem to niefajnie. Trzeba przestawić mózg na inne tory żeby dziecko zdrowe się urodziło bo gdybym miała mysleć o sobie to bym miała w dupie wszystko zarówno moją tarczycę jak i cukrzycę ale dzidzia zmnienia sposób rozumowania.
-
Dzień dobry
Zaraz poczytam co tam u Was od wczoraj, ale najpierw opowiem o wyprawce.
Wczorajsze zakupy na allegro pochłonęły mnie na 4 godziny po czym padłam!Za ok 250zł kupiłam sobie wyprawkę do szpitala i karmienia (podkłady ginekologiczne, podkłady na łóżko, jednorazowe majty
, wkładki laktacyjne, nakładki silikonowe itp. oraz maluszkowi pieluchy (tetrę, flanelki),ceratki, butelki, gaziki, smoczki, szczoteczki, aspirator i wiele wiele innych. Łącznie 64 sztuki bibelotów.
Dodam, że nie kupiłam nic z kosmetyków czy chemii, przede mną jeszcze kupno drugiego kompletu pościeli, kocyków, ręczników i oczywiście dopełnienie ubrankowej wyprawki nowymi egzęplarzami. Pozostałe mam używane z aukcji i od kuzynki męża.
Nie wspominając o stanikach do karmienia, koszulkach nocnych do karmienia dla mnie.
Czuję, że wydam jeszcze majątek. Też tak macie?KasiaKwiatek lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyhaneczka wrote:Dzień dobry
Zaraz poczytam co tam u Was od wczoraj, ale najpierw opowiem o wyprawce.
Wczorajsze zakupy na allegro pochłonęły mnie na 4 godziny po czym padłam!Za ok 250zł kupiłam sobie wyprawkę do szpitala i karmienia (podkłady ginekologiczne, podkłady na łóżko, jednorazowe majty
, wkładki laktacyjne, nakładki silikonowe itp. oraz maluszkowi pieluchy (tetrę, flanelki),ceratki, butelki, gaziki, smoczki, szczoteczki, aspirator i wiele wiele innych. Łącznie 64 sztuki bibelotów.
Dodam, że nie kupiłam nic z kosmetyków czy chemii, przede mną jeszcze kupno drugiego kompletu pościeli, kocyków, ręczników i oczywiście dopełnienie ubrankowej wyprawki nowymi egzęplarzami. Pozostałe mam używane z aukcji i od kuzynki męża.
Nie wspominając o stanikach do karmienia, koszulkach nocnych do karmienia dla mnie.
Czuję, że wydam jeszcze majątek. Też tak macie?drogo jest w sklepach ja tez szczędzić nie będe na poscieli kocach czy recznikach mam zamiar kupic dobre porzadne .kasa pojdzie nie ma co .
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2015, 09:11
haneczka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dzień dobry dwupaczki!
Pędzę do lekarza na 10nie moge sie doczekać kiedy go w koncu znowu zobaczę... W sensie dzidzie...
Trzymajcie kciuki aby cukrzyca była w porę zdiagnozowana i sie nie okazało ze Mały jest juz bardzo Duży
Potem sie odezwę albo jeszcze za chwile gdyby przyszło mi czekać...Eweliśka, CzaryMary, KasiaKwiatek, Fasia, haneczka, Krysti lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNadzieja jakie masz wyniki krzywej? Ja miałam po 2 h 166
teraz codziennie się kluje, o ile rano jest ok to po posiłku tak ok 120-130,a wczoraj skusilam sie na pizze i 147,ale szybko spadlo. Staram się trzymać diete,ale jeszcze trochę jestem w tym ciemna
-
nick nieaktualnyDzień dobry kobietki
Haneczka - ależ się obkupiłaś. Ja później przysiądę i tez muszę uzupełnić braki
Eweliśka - za niedługo wybieram się do Lidla i obczaję te piłki
Krysti - fajnie, że u Was niebieściutkie niebou nas szaro i buro ale ładny śnieżek sobie leży.
tak jak wczoraj mówiłam dzisiaj zaczynamy nowy tydzień. Czas dla mnie zaczyna pędzić!
Foto z dnia dzisiejszego
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2015, 08:00
Eweliśka, misia83, KasiaKwiatek, Gosha, Klaudia90, Angela89, Fasia, haneczka, mantissa, Rudzia, liloe, Krysti, Hela85, sylvia007, Agusiek89 lubią tę wiadomość
-
Hej
ja się witam jeszcze z łóżka
świadomość ze gdyby nie zwolnienie to bylabym teraz w pracy za biurkiem jest cudowna
ja juz dzisiaj nospy po tych twardnieniach nie bralam tak jak mi lekarz powiedział sam magnez wystarczy mam nadzieje
u mnie pogoda śliczna śnieg taki świeży leży słoneczko swieci wiec aż humor lepszy się ma
CzaryMary, Krysti lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDzień dobry
U mnie dzień jak codzieńpobudka o 7. Dziewczyny ogarnięte, młodszą zawiozłam, wyszłam z psem od razu bo dziś cieplej więc spacer przyjemny.
Ja też kontroluję czego mi jeszcze brakuje i domawiam. Są to już właściwie pojedyncze rzeczy, no i zaczynają się zachciankio których pisalysmy... A to wyszukuję gadżety, a to patrzę na ciuszki choć już mam dużo... Nosi mnie
-
Witam
Dziś u mnie jest niania, więc mam czas dla siebie, ale taki którego nie miałam nawet przez te 2 tygodnie co mąż miał wolnewięc cieszę się 'wolnością'
niestety nie poszaleje, ze względu że muszę leżeć, ale to że nikt nic ode mnie nie będzie chciał przez 3-4h jest bezcenne hehe
Mąż w Warszawie... ja na 16 mam wizytę... pojedzie ze mną mama, żebym się tak nie stresowała jazdą autem i samą wizytą... po za tym jakoś jestem nastawiona na złe wieści
KASIAB - z czystym sumieniem mogę polecić ten laktator medela Mini Electric, miałam go przy karmieniu synka i ogromnie mi pomógł, więc kup!
Jedynie zapłaciłam za niego bardzooo dużo, ponieważ był kupowany awaryjnie na już na cito był potrzebny, więc mąż pojechał do pierwszego sklepu no i przepłacił... ale co tam, ważne że i teraz go mam
Fasia - oj to strasznie długo Cię trzymają w niepewności, kiedy kaskaja jestem zła bo liczyłam na nią w tym tygodniu.. a tu dopiero 15.01 i też fundusze się skończyły
remont za 2 tyg a muszę wcześniej to i owo kupić i dupa... czekam na 15...
Weronika - oj nie zazdroszczę tej dietyale najważniejsze że znasz przyczynę złego samopoczucia.
Lali - ja właśnie w niedziele zajechałam do tesco i obkupiłam małą w sukieneczki, tuniczki a wszystko po 5zł! jak policzyłam to zaoszczędziłam 215 zł, a wydałam 55fakt wszystko na lato, ale mam
szkoda tylko że nie było pajaców na promocji... a raczej już pewnie wykupione...
A co do proszku od początku prałam w Dzidziusiu i nic synkowi nie było, teraz sporadycznie zdarzy mi się też wyprać, bo jak skończył ok rok to już wrzucałam z naszymi i jasne prałam w dzidziusiu, a ciemne w naszym płynie... teraz też chciałam w dzidziusiu ale nigdzie nie mogę kupić! wszędzie jest Lovela...
CzaryMary - super brzusio, rośniecie!a i owszem teraz czas będzie pędził... jak patrze że jeszcze 87 dni... a tak na prawdę może być np 80... jej to zaraz przeleci
CzaryMary, Lali lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKasiaKwiatek wrote:Dzień dobry
U mnie dzień jak codzieńpobudka o 7. Dziewczyny ogarnięte, młodszą zawiozłam, wyszłam z psem od razu bo dziś cieplej więc spacer przyjemny.
Ja też kontroluję czego mi jeszcze brakuje i domawiam. Są to już właściwie pojedyncze rzeczy, no i zaczynają się zachciankio których pisalysmy... A to wyszukuję gadżety, a to patrzę na ciuszki choć już mam dużo... Nosi mnie
Kasia - skąd ja to znam. Mnie też dosłownie nosi. Dzisiaj mam ambitny plan przeliczyć garderobę młodzieniaszka. Zobaczymy co z tego wyjdzie...KasiaKwiatek lubi tę wiadomość
-
HWESTA ja dzisiaj na czczo jak nigdy 76, śniadanie zjadłam jak codzień, 2 cienkie kromeczki chleba z maki orkiszowej (własny wyrób) z olejem lnianym i pomidorkiem i 162!!!! Masakra jakas, a co rano jem to samo, zapijam herbatka Roiboos... To chyba przez nerwy spowodowane wizyta