Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMisia - ależ zgrabny brzusio:) jak tak się przyglądam na te nasze brzuchy to stwierdzam, że na mój brzuchol składa się oczywiście miejsce dla syncia ale doskonale "ocieplone" warstewką ptasiego mleczka, cukiereczków, nutelli itp. Jestem tłusta ! będę długo zrzucać, nie ma co się oszukiwać.
Gosha - za obiektywem nic ciekawego nie maJuz po 10tej. Widziałaś maluszka?? jak po wizycie. Zdaj relację, bom ciekawa:)
Jade do Lidla obczaić te piłki. bede pozniej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2015, 10:25
haneczka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Robotka1 wrote:I po szkole:) zajęcia 2x w tygodniu.
Było o zwiastunach porodu, porodzie rodzinnym porodzie w wodzie, lista co potrzebne do porodu, metody łagodzenia bólu:)
Było że na skurcze BH mamy czas gdzieś do 36 tygodnia ciąży:)
A jak kogoś niepokoją skurcze to cieplejsza polgodzinna kąpiel i jedli skurcze przejdą to fałszywy alarm a jak nie to poród się zaczyna-ale tyle to wiedziałam bo przy pierwszym porodzie z tej metody korzystałam;)
Dostałam dużo próbek, butelkę avent i pieluszke z tesco:)
Oki zmykam spać papa:)
To dużo jak na 1. zajęcia.Chętnie dowiem się coś więcej o skurczach bo nie wiem, czy potrafię je rozpoznawać. Miewam bóle w podbrzuszu jak na okres takie silne, ale brzuch nie robi się twardy. Nie wiem co to jest. Ja zaczynam szkołę rodzenia w przyszły piątek. Też liczę na fajne gadżety. Moja sis dostawała tego mnóstwo za darmo.
Justinka wrote:
A co do sprzedających na allegro w poprzedniej ciąży kupowałam praktycznie wszystko od r_p77 o którym pisała Haneczkateraz też chyba u niego się zaopatrzę, bo byłam zadowolona, ma mnóstwo rzeczy i ok ceny
Ooo:) To cieszę się bardzo, że wybrałam sprawdzonego sprzedawcę. Sporo analizowałam zanim go wybrałam. Ale jestem zadowolona z zakupów. Czekam na mega paczkę. Ale będę miała radość z oglądania.)
Dziewczyny, to, że macie skurcze to pewnie nie powód do radości, jeśli musicie leżeć. Ja z kolei zastanawiam się, czy ich kompletny brak jest czymś normalnym w 27 tyg. Tyle się czyta o przepowiadających, a mnie tylko czasem podbrzusze pobolewa, ale brzuch miękki. Od koleżanki wiem, że na tym samym etapie ma już siarę. A ja nic.Zaczynam świrować, czy się to we mnie uruchomi w końcu.
-
Justinka wrote:Witam
Dziś u mnie jest niania, więc mam czas dla siebie, ale taki którego nie miałam nawet przez te 2 tygodnie co mąż miał wolnewięc cieszę się 'wolnością'
niestety nie poszaleje, ze względu że muszę leżeć, ale to że nikt nic ode mnie nie będzie chciał przez 3-4h jest bezcenne hehe
Mąż w Warszawie... ja na 16 mam wizytę... pojedzie ze mną mama, żebym się tak nie stresowała jazdą autem i samą wizytą... po za tym jakoś jestem nastawiona na złe wieści
KASIAB - z czystym sumieniem mogę polecić ten laktator medela Mini Electric, miałam go przy karmieniu synka i ogromnie mi pomógł, więc kup!
Jedynie zapłaciłam za niego bardzooo dużo, ponieważ był kupowany awaryjnie na już na cito był potrzebny, więc mąż pojechał do pierwszego sklepu no i przepłacił... ale co tam, ważne że i teraz go mam
Fasia - oj to strasznie długo Cię trzymają w niepewności, kiedy kaskaja jestem zła bo liczyłam na nią w tym tygodniu.. a tu dopiero 15.01 i też fundusze się skończyły
remont za 2 tyg a muszę wcześniej to i owo kupić i dupa... czekam na 15...
Weronika - oj nie zazdroszczę tej dietyale najważniejsze że znasz przyczynę złego samopoczucia.
Lali - ja właśnie w niedziele zajechałam do tesco i obkupiłam małą w sukieneczki, tuniczki a wszystko po 5zł! jak policzyłam to zaoszczędziłam 215 zł, a wydałam 55fakt wszystko na lato, ale mam
szkoda tylko że nie było pajaców na promocji... a raczej już pewnie wykupione...
A co do proszku od początku prałam w Dzidziusiu i nic synkowi nie było, teraz sporadycznie zdarzy mi się też wyprać, bo jak skończył ok rok to już wrzucałam z naszymi i jasne prałam w dzidziusiu, a ciemne w naszym płynie... teraz też chciałam w dzidziusiu ale nigdzie nie mogę kupić! wszędzie jest Lovela...
CzaryMary - super brzusio, rośniecie!a i owszem teraz czas będzie pędził... jak patrze że jeszcze 87 dni... a tak na prawdę może być np 80... jej to zaraz przeleci
Justinka ja go znalazłam za 220-238zla teraz koleżanka mi mówi że może dać mi swój ale chyba raczej będę kupować a nianie kupie baby ono za 96zl znalazłam bo nie wiem czy jest sens za nią przeplacac i tak trzeba do Dzidzi czasem zajrzeć nawet jak niania cicho siedzi -
nick nieaktualnyJa się zastanawiam nad panią do sprzątania, ale boję sie,ze mój mąż będzie protestowal i ze będzie mu przykro... bo wiecie, on stara się dbać o mieszkanie, sprzata po swojemu itd. ale... mnie do szału doprowadzać zaczyna wanna nieumyta,umywalka,toaleta... sterta prania, bo jak pierze to wszystko jednego dnia. balagan w szafkach w kuchni... balagan w moich szafkach,bo jak zbiera pranie to wrzuca... zastanawiam się co mogę sama zrobić żeby nie robić mu przykrosci tym sprzataniem... w szafce mogę poukładać powoli,na siedzaco,umywalke mogę umyc,lustro... ale wanny nie doszoruje czy szafeczek w kuchni... sama nie wiem co robic
-
Haneczka ja też nie mam żadnych skurczów ani siary, nic mnie nie pobolewa, jedynym znakiem ciąży w moim przypadku jest rosnacy brzuch i szalejąca córka w środku:P ja sie nie martwie tylko ciesze że narazie odpukać nic mi nie dolega bo widzę jak tu dziewczyny się martwią i męczą
haneczka, mantissa lubią tę wiadomość
-
Angela89 wrote:Fasia pisałaś coś o zusie
Oni wypłacają, podejmują decyzje jak chcą
Właśnie weszłam sprawdzić kiedy mi wypłacą kasę zaniosłam im zwolnienie 2 stycznia decyzja jest 7 stycznia a wypłata 28 stycznia będzie ..
No to i tak szybko. Ja zanioslam L4 16 grudnia, a do teraz nie mam żadnej informacji o wypłacie świadczenia ... To już ponad 3 tygodnie !! -
KASIAB wrote:Justinka ja go znalazłam za 220-238zla teraz koleżanka mi mówi że może dać mi swój ale chyba raczej będę kupować a nianie kupie baby ono za 96zl znalazłam bo nie wiem czy jest sens za nią przeplacac i tak trzeba do Dzidzi czasem zajrzeć nawet jak niania cicho siedzi
już wtedy wiedziałam, że zamawiając gdzieś byłoby taniej o co najmniej 50 zł, no ale mus to mus... wcześniej męczyłam się takim starym ręcznym aptecznym laktaotrem, porażka... stwierdziłam że to nie ma sensu i wysłałam męża po laktator
-
Haneczka - masz silne bóle miesiączkowe ?? Konsultowałaś to z lekarzem ?? Z tego co mi wiadomo to właśnie takie bóle są dość niebezpieczne ... Tzn nie wiem jak w Waszym przypadku tzn dziewczyn, które nie mają problemów w ciąży. Ja po operacji miałam baaaardzo silne te bólo-skurcze i dostawałam na to kroplówki na wyciszenie, a i tak zdychałam z bólu na łóżku
teraz mam od razu jechać na IP jak tylko coś takiego się pojawi, a najgorzej jak zaczną się skurcze idące od góry brzucha do dołu, takie jakby prądy
-
Dzień dobry i ja sie witam, mąz poszedl do pracy pierwszy dzien po urlopie, smutno samej, ale pospalam do 10, teraz jem sniadanko, moze troche podzwonie i jakos zleci do popoludnia.
Super brzuszki dziewczyny, chyba tylko moj jest jakis niezgrabny, kanciasty nooo ;(.
Justinka powodzenia na wizycie, wlasnie ostatnio sie zastanawialam co tam u Ciebie i jak Twoja szyjka , ja dopiero ide do gina za tydzien, ale juz mam niepokoj.
Hwesta powiem Ci, ze ja z tym sprzataniem mam podobne dylematy i nad jakas panią caly czas sie zastanawiam
No wlasnie, zapomnialam napisac, zgadzam sie z Fasia, HANECZKA bole jak na okres trzebaby pilniej skonsultowac, kiedy masz wizyte, jak jeszcze dlugo to dzwon do lekarza albo IP.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2015, 11:31
Fasia lubi tę wiadomość
-
Pewnie macie rację. Już się uspokajam
W takim razie życzę Wam, żebyście też skurczów nie miały.
Lali, mam nadzieje, że u Ciebie tylko fałszywy alarm. Powiedz co i jak po wizycie.
ręce. Bez względu na ich ułożenie. Trochę mnie to martwi. Ale żadna z Was o tym nie piszę, więc pewnie jestem osamotniona w tym problemie...
Ja idę do lekarza jutro i powiem o mojej dolegliwości. Otóż od 3 nocy puchną mi przez sen ręce i dłonie do tego stopnia, że palców nie mogę zgiąć. Nogi nic, tylko
CzaryMary, rewelacyjny ten filmik, co wrzuciłaś. Włączam następne. Aż się wzruszyłam przy kąpieli. Pomyśleć, że za 3 miesiące sama będę miała na rękach takie maleństwo
P.S. Ja nie wiem, o jakich ty ptasich mleczkach mówisz, wyglądacie z dzidzią kwitnąco.
Misia też śliczny brzuszek i szczuplutka. Same śliczne mamusie kwietniowe.CzaryMary lubi tę wiadomość
-
Fasia wrote:No to i tak szybko. Ja zanioslam L4 16 grudnia, a do teraz nie mam żadnej informacji o wypłacie świadczenia ... To już ponad 3 tygodnie !!