X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • mimka84 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2015, 21:30

Rudzia, haneczka, Angela89 lubią tę wiadomość

relgh371djw8agni.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam i uprzejmie donoszę, że zakupiłam tą piłę:) przyda się nawet po porodzie, będę się na niej bujała z synciem.
    Chciałam jeszcze zwrócić Waszą uwagę na sportowe staniczki z Lidla. Własnie taki jeden kupiłam ( Fasia pisałaś, że masz taki sportowy) i powiem Wam, że jest suuuper :)Normalnie trzyma moje piersi w ryzach ! :)

Hwesta - ja na Twoim miejscu wynajęłabym taką Panią. To dla Twojego komfortu psychicznego. delikatnie powiedziałabym mężowi, że sprząta doskonale a ta Pani potrzeba jest do ostatecznego szlifu, którego on jako mężczyzna niekoniecznie musi umieć zrobić :)

Haneczka coś Ci chyba zjadło kawałek o rękach??

mimka84 - ja też dzisiaj 29 zaczynam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2015, 11:40

mimka84, Fasia, Hela85, KasiaKwiatek lubią tę wiadomość

• mimka84 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mi się marzy taka piła, ale miejsca brak...

mantissa lubi tę wiadomość

relgh371djw8agni.png
  • Ida Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 07:59

Bambi85, Anka1501 lubią tę wiadomość

• haneczka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie straszcie :( Jutro mam wizytę. No miałam te bóle cały wieczór wczoraj i w nocy aż mi przeszkadzały zasnąć. I takie uczucie kłucia jakby w pochwie. Ale do tej pory z szyjką nie miałam żadnych problemów. Zamknięta, długa. Więc nie chcę wpadać w panikę. Poczekam do jutra na wizytę i wszystko będzie jasne.

• Justinka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bambi85 wrote:
    Justinka powodzenia na wizycie, wlasnie ostatnio sie zastanawialam co tam u Ciebie i jak Twoja szyjka , ja dopiero ide do gina za tydzien, ale juz mam niepokoj.
    Dzięki :) nie mogę się doczekać jak zobaczę dzidzię, ale najbardziej tego właśnie jaka długo jest szyjka... byle by była zamknięta... no a jak nie to się już od 3 tyg nastawiałam że czeka mnie ten krążek, bo tak gin mówiła jeśli szyjka się skróci... mam tylko nadzieję, że założą i nie zostawią w szpitalu?

Anielka 10.04.2015 /// 3620 g 56 cm
    201504101680.png
    Tymon 28.09.2012 /// 3830 g 58 cm
    683907699a.png
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka wrote:
    Pewnie macie rację. Już się uspokajam :) W takim razie życzę Wam, żebyście też skurczów nie miały. :) Lali, mam nadzieje, że u Ciebie tylko fałszywy alarm. Powiedz co i jak po wizycie. :)
    ręce. Bez względu na ich ułożenie. Trochę mnie to martwi. Ale żadna z Was o tym nie piszę, więc pewnie jestem osamotniona w tym problemie...
    Ja idę do lekarza jutro i powiem o mojej dolegliwości. Otóż od 3 nocy puchną mi przez sen ręce i dłonie do tego stopnia, że palców nie mogę zgiąć. Nogi nic, tylko

CzaryMary, rewelacyjny ten filmik, co wrzuciłaś. Włączam następne. Aż się wzruszyłam przy kąpieli. Pomyśleć, że za 3 miesiące sama będę miała na rękach takie maleństwo <3

P.S. Ja nie wiem, o jakich ty ptasich mleczkach mówisz, wyglądacie z dzidzią kwitnąco. :D

Misia też śliczny brzuszek i szczuplutka. Same śliczne mamusie kwietniowe. :)

Poplątało się zdanie, który napisałam. Miało być tak:

Ja idę do lekarza jutro i powiem o mojej dolegliwości. Otóż od 3 nocy puchną mi przez sen ręce i dłonie do tego stopnia, że palców nie mogę zgiąć. Nogi nic, tylko ręce. Bez względu na ich ułożenie. Trochę mnie to martwi. Ale żadna z Was o tym nie piszę, więc pewnie jestem osamotniona w tym problemie...

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć laski :)
    Dziewczyny śliczne brzuszki :)

Mimka jakiś czas temu był nawet wywiad z lekarzem w ddtvn i właśnie rozmawiali o wazektomi.. Myślę, że na yt znajdziesz ten odcinek. Było też małżeństwo, mężczyzna po zabiegu i bardzo chwalili. Z tego co pamiętam to facet zaraz po zabiegu wrócił samochodem do domu i nic nie czuł, tzn zero bólu. :)

CzaryMary, mimka84 lubią tę wiadomość

• Bambi85 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wpadanie w panike na pewno zadnej z nas nie sluzy. HANECZKA jak juz jutro wizyta to dobrze, ale odpoczywaj duzo, lez, a dzisiaj tez Cie boli??

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haneczka ja mam to samo, dłonie dretwieja i nie noszę pierścionków juz bo dłonie puchną :( ale w poprzedniej ciąży miałam to samo i mi mówili, że to normalne. Ale zapytaj lekarza, może cos zaradzi

haneczka lubi tę wiadomość

• Ida Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    H

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 07:59

• KASIAB Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justinka wrote:
    To fajną cenę znalazłaś, mąż 2 lata temu dał 308 zł :| już wtedy wiedziałam, że zamawiając gdzieś byłoby taniej o co najmniej 50 zł, no ale mus to mus... wcześniej męczyłam się takim starym ręcznym aptecznym laktaotrem, porażka... stwierdziłam że to nie ma sensu i wysłałam męża po laktator :)
    Mysle że będzie ok kumpela tez zadowolona. Powodzenia na wizycie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2015, 11:44

f2w3rjjgui4xt8ts.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka wrote:
    Poplątało się zdanie, który napisałam. Miało być tak:

Ja idę do lekarza jutro i powiem o mojej dolegliwości. Otóż od 3 nocy puchną mi przez sen ręce i dłonie do tego stopnia, że palców nie mogę zgiąć. Nogi nic, tylko ręce. Bez względu na ich ułożenie. Trochę mnie to martwi. Ale żadna z Was o tym nie piszę, więc pewnie jestem osamotniona w tym problemie...

ojjj to koniecznie zgłoś to do lekarza. Ciśnienie masz ok?

Gosha - no jak po wizycie kobieto??

• Fasia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haneczka a bierzesz coś na te bóle ?? Jakiś magnez ?? Ja po Twoim opisie już bym była na IP albo po kosultacji z lekarzem ... To, że do tej pory nie miałaś problemów z szyjką nie znaczy, że nagle się one nie pojawią. Broń Boże nie chcę straszyć ale różnie może być, a takie bóle wg mnie są niepokojące i wymagają konsultacji
    A co do puchnięcia palców to może zbyt mało wody wypijasz w ciągu dnia ? Ja zawsze miałam problem z parówkowymi paluszkami jak mało piłam. Odkąd znika średnio 1,5 litra wody plus inne płyny problem zniknął

Justinka no to u mnie jest jakaś masakra z tym ZUSem !! Jeszcze tyle nie czekałam a świadczenia mam wypłacane od września .. ehhh :(

CzaryMary sportowy stanik rządzi !! :D czasem w nim z domu wychodzę, ba zazwyczaj :D no chyba, ze idziemy w odwiedziny do rodziny czy znajomych to ubieram zwykły biustonosz, a tak to śmigam w tym sportowym :) wygoda ogromna!

CzaryMary, Hela85 lubią tę wiadomość

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • MłodaDama Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haneczka - Ja bóle podbrzusza też mam. Same podbrzusze brzuch nie jest twardy,nie czuje to jako skurcz tylko taki średni ból jakby okresowy albo by mnie coś tam cisło? zazwyczaj trwa albo kilka h albo dzień a na drugi już jest okej

Fasia - Ty chociaż dostajesz kaske ,która Ci się należy a ja? od połowy września ma mi wypłacać zus.Do dzisiaj nie ma nic ani grosza,bo mi się nie należy przez porąbanych ludzi.W zusie jestem na umowie zlecenie a ja pracuje na umowe o prace na czas określony i szefostwu ani księgowym nie chce się tego załatwić i zmienić a na doradce mnie nie stać...a oni ,że ja małolata mają mnie gdzieś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2015, 13:09

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

om/tickers/bdhz0tsdh6vmhr9d.png[/img][
  • Gosha Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie.
    Moje maleństwo wazy 1240 ;) lekarz mówi ze idealnie.
    Skurcze ktore miałam tak bolesne ze mnie budziły to przepowiadające... Szyjka długa jak u łabędzia 42 mm i dopatrzył sie 1 mm rozwarcia ;)
    Obrócony tyłkiem nie chciał nic pokazać za bardzo, no i siedzi mi tej szyjce, dosłownie widziałam jak podskakuje i mi tam nogi wciska, stad te bóle i uczucie jskby miało mi cos wyjsć.
    Lekarz mówi ze mu daje czas do 33 tyg żeby sie obrócił, potem mówi ze to sie zadko zdarza. W takiej sytuacji czeka mnie cesarka... Buuu ;)

mimka84, CzaryMary, Bambi85, Eweliśka, liloe, Angela89 lubią tę wiadomość

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • mimka84 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2015, 21:31

Anka1501, haneczka lubią tę wiadomość

relgh371djw8agni.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IDA nie idę dziś na szkołę rodzenia :/ akumulator mi padł w samochodzie, nie naładuje się do 16nastej ... chyba zostaje mi luty albo ta szkoła na Krapkowickiej

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • mimka84 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2015, 21:31

Anka1501 lubi tę wiadomość

relgh371djw8agni.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MłodaDama od września nie dostałaś kasy ?! O matko !! No chyba bym ich tam rozniosła !! Nie możesz zrobić jakieś afery w pracy żeby to załatwili w ZUSie albo niech Ci powiedzą jakie dokumenty do ZUSu trzeba donieść żeby w końcu mogli Ci wypłacić świadczenie i idź do załatw. To są jakieś żarty :/ Co za popier** system ...

Gosha - ależ wielkoludek z tego Twojego Maleństwa :D Do 33tc jeszcze troszkę więc jest szansa, że się obróci jak trzeba :))) ja też mam wrażenie, że mi dziecko wyleci, szczególnie jak jestem w wc i on mnie jeszcze wtedy kopie, no chore uczucie :P

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
‹‹ 1857 1858 1859 1860 1861 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ