WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • mimka84 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2015, 21:30

Rudzia, haneczka, Angela89 lubią tę wiadomość

relgh371djw8agni.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam i uprzejmie donoszę, że zakupiłam tą piłę:) przyda się nawet po porodzie, będę się na niej bujała z synciem.
    Chciałam jeszcze zwrócić Waszą uwagę na sportowe staniczki z Lidla. Własnie taki jeden kupiłam ( Fasia pisałaś, że masz taki sportowy) i powiem Wam, że jest suuuper :)Normalnie trzyma moje piersi w ryzach ! :)

Hwesta - ja na Twoim miejscu wynajęłabym taką Panią. To dla Twojego komfortu psychicznego. delikatnie powiedziałabym mężowi, że sprząta doskonale a ta Pani potrzeba jest do ostatecznego szlifu, którego on jako mężczyzna niekoniecznie musi umieć zrobić :)

Haneczka coś Ci chyba zjadło kawałek o rękach??

mimka84 - ja też dzisiaj 29 zaczynam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2015, 11:40

mimka84, Fasia, Hela85, KasiaKwiatek lubią tę wiadomość

• mimka84 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mi się marzy taka piła, ale miejsca brak...

mantissa lubi tę wiadomość

relgh371djw8agni.png
  • Ida Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 07:59

Bambi85, Anka1501 lubią tę wiadomość

• haneczka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie straszcie :( Jutro mam wizytę. No miałam te bóle cały wieczór wczoraj i w nocy aż mi przeszkadzały zasnąć. I takie uczucie kłucia jakby w pochwie. Ale do tej pory z szyjką nie miałam żadnych problemów. Zamknięta, długa. Więc nie chcę wpadać w panikę. Poczekam do jutra na wizytę i wszystko będzie jasne.

• Justinka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bambi85 wrote:
    Justinka powodzenia na wizycie, wlasnie ostatnio sie zastanawialam co tam u Ciebie i jak Twoja szyjka , ja dopiero ide do gina za tydzien, ale juz mam niepokoj.
    Dzięki :) nie mogę się doczekać jak zobaczę dzidzię, ale najbardziej tego właśnie jaka długo jest szyjka... byle by była zamknięta... no a jak nie to się już od 3 tyg nastawiałam że czeka mnie ten krążek, bo tak gin mówiła jeśli szyjka się skróci... mam tylko nadzieję, że założą i nie zostawią w szpitalu?

Anielka 10.04.2015 /// 3620 g 56 cm
    201504101680.png
    Tymon 28.09.2012 /// 3830 g 58 cm
    683907699a.png
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka wrote:
    Pewnie macie rację. Już się uspokajam :) W takim razie życzę Wam, żebyście też skurczów nie miały. :) Lali, mam nadzieje, że u Ciebie tylko fałszywy alarm. Powiedz co i jak po wizycie. :)
    ręce. Bez względu na ich ułożenie. Trochę mnie to martwi. Ale żadna z Was o tym nie piszę, więc pewnie jestem osamotniona w tym problemie...
    Ja idę do lekarza jutro i powiem o mojej dolegliwości. Otóż od 3 nocy puchną mi przez sen ręce i dłonie do tego stopnia, że palców nie mogę zgiąć. Nogi nic, tylko

CzaryMary, rewelacyjny ten filmik, co wrzuciłaś. Włączam następne. Aż się wzruszyłam przy kąpieli. Pomyśleć, że za 3 miesiące sama będę miała na rękach takie maleństwo <3

P.S. Ja nie wiem, o jakich ty ptasich mleczkach mówisz, wyglądacie z dzidzią kwitnąco. :D

Misia też śliczny brzuszek i szczuplutka. Same śliczne mamusie kwietniowe. :)

Poplątało się zdanie, który napisałam. Miało być tak:

Ja idę do lekarza jutro i powiem o mojej dolegliwości. Otóż od 3 nocy puchną mi przez sen ręce i dłonie do tego stopnia, że palców nie mogę zgiąć. Nogi nic, tylko ręce. Bez względu na ich ułożenie. Trochę mnie to martwi. Ale żadna z Was o tym nie piszę, więc pewnie jestem osamotniona w tym problemie...

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć laski :)
    Dziewczyny śliczne brzuszki :)

Mimka jakiś czas temu był nawet wywiad z lekarzem w ddtvn i właśnie rozmawiali o wazektomi.. Myślę, że na yt znajdziesz ten odcinek. Było też małżeństwo, mężczyzna po zabiegu i bardzo chwalili. Z tego co pamiętam to facet zaraz po zabiegu wrócił samochodem do domu i nic nie czuł, tzn zero bólu. :)

CzaryMary, mimka84 lubią tę wiadomość

• Bambi85 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wpadanie w panike na pewno zadnej z nas nie sluzy. HANECZKA jak juz jutro wizyta to dobrze, ale odpoczywaj duzo, lez, a dzisiaj tez Cie boli??

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haneczka ja mam to samo, dłonie dretwieja i nie noszę pierścionków juz bo dłonie puchną :( ale w poprzedniej ciąży miałam to samo i mi mówili, że to normalne. Ale zapytaj lekarza, może cos zaradzi

haneczka lubi tę wiadomość

• Ida Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    H

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 07:59

• KASIAB Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justinka wrote:
    To fajną cenę znalazłaś, mąż 2 lata temu dał 308 zł :| już wtedy wiedziałam, że zamawiając gdzieś byłoby taniej o co najmniej 50 zł, no ale mus to mus... wcześniej męczyłam się takim starym ręcznym aptecznym laktaotrem, porażka... stwierdziłam że to nie ma sensu i wysłałam męża po laktator :)
    Mysle że będzie ok kumpela tez zadowolona. Powodzenia na wizycie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2015, 11:44

f2w3rjjgui4xt8ts.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka wrote:
    Poplątało się zdanie, który napisałam. Miało być tak:

Ja idę do lekarza jutro i powiem o mojej dolegliwości. Otóż od 3 nocy puchną mi przez sen ręce i dłonie do tego stopnia, że palców nie mogę zgiąć. Nogi nic, tylko ręce. Bez względu na ich ułożenie. Trochę mnie to martwi. Ale żadna z Was o tym nie piszę, więc pewnie jestem osamotniona w tym problemie...

ojjj to koniecznie zgłoś to do lekarza. Ciśnienie masz ok?

Gosha - no jak po wizycie kobieto??

• Fasia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haneczka a bierzesz coś na te bóle ?? Jakiś magnez ?? Ja po Twoim opisie już bym była na IP albo po kosultacji z lekarzem ... To, że do tej pory nie miałaś problemów z szyjką nie znaczy, że nagle się one nie pojawią. Broń Boże nie chcę straszyć ale różnie może być, a takie bóle wg mnie są niepokojące i wymagają konsultacji
    A co do puchnięcia palców to może zbyt mało wody wypijasz w ciągu dnia ? Ja zawsze miałam problem z parówkowymi paluszkami jak mało piłam. Odkąd znika średnio 1,5 litra wody plus inne płyny problem zniknął

Justinka no to u mnie jest jakaś masakra z tym ZUSem !! Jeszcze tyle nie czekałam a świadczenia mam wypłacane od września .. ehhh :(

CzaryMary sportowy stanik rządzi !! :D czasem w nim z domu wychodzę, ba zazwyczaj :D no chyba, ze idziemy w odwiedziny do rodziny czy znajomych to ubieram zwykły biustonosz, a tak to śmigam w tym sportowym :) wygoda ogromna!

CzaryMary, Hela85 lubią tę wiadomość

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • MłodaDama Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haneczka - Ja bóle podbrzusza też mam. Same podbrzusze brzuch nie jest twardy,nie czuje to jako skurcz tylko taki średni ból jakby okresowy albo by mnie coś tam cisło? zazwyczaj trwa albo kilka h albo dzień a na drugi już jest okej

Fasia - Ty chociaż dostajesz kaske ,która Ci się należy a ja? od połowy września ma mi wypłacać zus.Do dzisiaj nie ma nic ani grosza,bo mi się nie należy przez porąbanych ludzi.W zusie jestem na umowie zlecenie a ja pracuje na umowe o prace na czas określony i szefostwu ani księgowym nie chce się tego załatwić i zmienić a na doradce mnie nie stać...a oni ,że ja małolata mają mnie gdzieś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2015, 13:09

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

om/tickers/bdhz0tsdh6vmhr9d.png[/img][
  • Gosha Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie.
    Moje maleństwo wazy 1240 ;) lekarz mówi ze idealnie.
    Skurcze ktore miałam tak bolesne ze mnie budziły to przepowiadające... Szyjka długa jak u łabędzia 42 mm i dopatrzył sie 1 mm rozwarcia ;)
    Obrócony tyłkiem nie chciał nic pokazać za bardzo, no i siedzi mi tej szyjce, dosłownie widziałam jak podskakuje i mi tam nogi wciska, stad te bóle i uczucie jskby miało mi cos wyjsć.
    Lekarz mówi ze mu daje czas do 33 tyg żeby sie obrócił, potem mówi ze to sie zadko zdarza. W takiej sytuacji czeka mnie cesarka... Buuu ;)

mimka84, CzaryMary, Bambi85, Eweliśka, liloe, Angela89 lubią tę wiadomość

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • mimka84 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2015, 21:31

Anka1501, haneczka lubią tę wiadomość

relgh371djw8agni.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IDA nie idę dziś na szkołę rodzenia :/ akumulator mi padł w samochodzie, nie naładuje się do 16nastej ... chyba zostaje mi luty albo ta szkoła na Krapkowickiej

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • mimka84 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2015, 21:31

Anka1501 lubi tę wiadomość

relgh371djw8agni.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MłodaDama od września nie dostałaś kasy ?! O matko !! No chyba bym ich tam rozniosła !! Nie możesz zrobić jakieś afery w pracy żeby to załatwili w ZUSie albo niech Ci powiedzą jakie dokumenty do ZUSu trzeba donieść żeby w końcu mogli Ci wypłacić świadczenie i idź do załatw. To są jakieś żarty :/ Co za popier** system ...

Gosha - ależ wielkoludek z tego Twojego Maleństwa :D Do 33tc jeszcze troszkę więc jest szansa, że się obróci jak trzeba :))) ja też mam wrażenie, że mi dziecko wyleci, szczególnie jak jestem w wc i on mnie jeszcze wtedy kopie, no chore uczucie :P

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
‹‹ 1857 1858 1859 1860 1861 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ