SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Ola89 Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zamowilam sobie poduszkę do spania a potem do karmienia :)

relgwn15ds2ncxvn.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia z serialow to ją jestem bardzo staroswiecka bo oglądam M jak miłość hehe choć już mnie wkurzasz ale oglądam:) wieczór to jedyny czas kiedy mogę coś obejrzeć:)
    Mnie piersi też średnio bolą. Mówią że jak łożysko przejmuje funkcję ciałka żółtego to progesteron się lekko obniża. Pozatym mam super stanik i myślę ze to dużą zasługa.
    Buziak wszystkim i miłej niedzieli:)

Krysti, Lelitka lubią tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2014, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś spiaca strasznie jestem :)

MisiaMisia lubi tę wiadomość

• MisiaMisia Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie
    Dołączam się do Was. To moja pierwsza ciąża. Termin mam na 27.04.2014.
    Na razie z przygodami więc leżę w domu. Piersi bolą ale niespecjalnie urosły, noszę sportowe staniki po domu i w nich śpię.

Militta110816, Krysti, shimmer_lip lubią tę wiadomość

MisiaMisia
    rfxgdqk3jsp86isr.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MisiaMisia wrote:
    Witajcie
    Dołączam się do Was. To moja pierwsza ciąża. Termin mam na 27.04.2014.
    Na razie z przygodami więc leżę w domu. Piersi bolą ale niespecjalnie urosły, noszę sportowe staniki po domu i w nich śpię.

Hej MisiaMisia, ja mam termin a 28go kwietnia wiec prawie tak samo :). Dlaczego z przygodami?

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • misia83 Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj MisiaMisia:)

bl9c4z17a80ayfoc.png
  • ziolko Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też mdłości praktycznie zniknęły, dokuczają tylko delikatnie nad ranem. Piersi bolą, ale jakby mniej. Narazie się nie przejmuję, może już te dolegliwości po prostu mijają? :) nie powiem, że byłoby mi z tym źle :P

Ida, Fasia lubią tę wiadomość

Aniołek 07.05.2014r.- 10tc.
    Synek 19.04.2015r.
    3i49vcqg486cyhk3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2014, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie ze pszechodzi wszystko :)ale wiem ze co nie ktore dziewczyny calą ciąze maja tak ? Ale trza byc dobrej mysli ;)ja dziś jakaś tez nie hallo bylam glowa mnie zaczela bolec i ciąglosci na wymioty na szczescie nie wymiotowalam ,. Uhh czuje ze mi w brzusiu nie zle figlować musi :)) hihi

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2014, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak myslalam dzis o tym szczepieniu na grype dla kobiet w ciązy i chyba się zdecyduje ,teraz tych wirusów będzie i nie chcem paskudztwa zalapać jakiegos .:)na mawia mnie rodzinka w koncu mam w rodzinie lekarzy więc wiedzą co mówią ;)takze posucham

• MisiaMisia Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z przygodami bo odkleja mi się kosmówka i dwa razy już miałam krwiaka. Krwawiłam tydzień temu w piątek i w ten piątek. Plamię. Najważniejsze, że z Maleństwem wszystko w porządku.

MisiaMisia
    rfxgdqk3jsp86isr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2014, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to dobrze jej ,odpoczywaj kochana .

• Ola89 Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny :) ja już w pracy od godziny siedzę i tak mi się nie chce że masakra, a jeszcze w nocy tak strasznie zaczęło mnie boleć gardło, znów się musiałam przeziębić

relgwn15ds2ncxvn.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry:)
    ja w dobrym nastroju w pracy:P choć wczoraj miałam koszmarny dzień, tak mnie oko piekło jakbym miała drzazgę w nim, pojechałam na pogotowie ale była taka kolejka że wystarczyła apteka i kilka rzeczy do zakrapiania,dziś o niebo lepiej choć łzawię....
    ja się ogólnie czuję super, mam więcej siły, wstaję nad ranem na siku a potem snią mi sie glupoty:P i to codziennie, przywyłam już;) nawet zastanawiam się co mi się przyśni kolejnej nocy:)
    mój brzuszek jakby się zmniejszył:) tzn jest ładny okrąglutki ale juz nie napuchnięty wzdęciami, muszę po śniadaniu wypić kawę sypaną słabą i ładnie lecę na kibelek, niestety to jedyny sprawdzony dla mnie sposób i na razie mam zamiar z niego korzystać:)

witam nowe dziewczyny na naszym wątku, to bardzo miłe że sie jeszcze pojawiacie:)

ja też nastawiam sie na poznanie płci za 2 tygodnie choć pamiętam młodą chyba później wychwycilismy mimo że sprzęt lekarz miał najlepszy w powiecie:) tak że zobaczymy:) mąz bardzo chce wiedziec, ja niekoniecznie ale powiedziałam że albo oboje albo wcale:)

aaaa w czwartek mam genetyczne na nfz:) pójdę a co:)

Krysti lubi tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • malinka1984 Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie.
    Czas na wstanie i śniadanie,potem mieszkania sprzątanie a na 10:00 fitnesowanie.
    Udanego dzionka.
    Odliczanie do usg zaczynam: no to 8 dni

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2014, 09:22

Czekamy na Kacperka
    TP 01.04 ale Kacperek ani myśli wychodzić.
  • Ola89 Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja usg mam za równy tydzień :) Już nie mogę się doczekać :)

malinka1984 lubi tę wiadomość

relgwn15ds2ncxvn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2014, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez za równy tydzień :) o 8.40 :)

malinka1984, Militta110816 lubią tę wiadomość

• Ola89 Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hwesta wrote:
    Ja tez za równy tydzień :) o 8.40 :)

To będziesz pierwsza, bo ja mam o 16 40 :)

relgwn15ds2ncxvn.png
  • NY Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie mogę wpisać się na listę - za każdym razem wyskakuje monit że przerwano skrypt a przeglądarka zwiesza się i pozostaje bez odpowiedzi :( Jeśli ktos może wpisać mnie z terminem na 2.04 będę wdzięczna ;) wiek 28/27l, udało się za pierwszym razem, bety nie miałam, dziś mam wizytę i to pierwsze dziecko ;)

Apropos wizyty nie ukrywam, że jak czytam w stopkach jak niektóre z was mają zaznaczone swoje aniołki i tygodnie zbliżone do moich to mnie to strasznie przytłacza i popadam w obsesję bo wyobrażam sobie co by to było gdyby nam się takie nieszczęście przytrafiło :( zwłaszcza ze 3 tyg temu na 2 dni ustąpiły mi wszelkie objawy ciąży zero wymiotów, bólu piersi, nie byłam zmęczona, nic mi nie śmierdziało, czułam się bardzo dobrze ;( wtedy się wystraszyłam ze może to być ciąża obumarła ale na 3dzien objawy wróciły ze zdwojoną siłą i spędziłam nad toaletą cały dzień do późnego wieczora.. ale znowu niedawno przeczytałam ze niektóre dziewczyny nosiły martwy płód nawet 4 tyg bez bólu brzucha i plamień! Wiecie co, myslałam, że zachowam zimną krew, nie bede przewrażliwiona, ale czuje ze popadam w paranoje ;( o 11 wizyta ja najchętniej pominelabym wstep i wskoczyła od razu na leżankę zeby szybko robił mi usg :) 3majcie kciuki

eNortjKzUjIyMjAzMVayBlwwFWgCzg,,11.png
  • Ola89 Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki, będzie dobrze :)

NY lubi tę wiadomość

relgwn15ds2ncxvn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2014, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie na co się martwić na zapas, nie mamy na to za dużego wpływu. Jak na być dobrze to będzie :)

‹‹ 187 188 189 190 191 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ