X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny :)

Dziś znowu fajny poranek. Mdłości zero, no może pociągnęło mnie kilka razy jak otworzyłam lodówkę, ból piersi pojawia się jak je masuję oliwką rano i wieczorem więc na szczęście nie zniknął na dobre ale wrażenie, że są mniejsze, mniej pełne wciąż jest .. takie miękkie się zrobiły ..

Amy tak mi się smutno zrobiło jak przeczytałam historię Twojego Aniołka :( I oczywiście jak u mnie się pojawiają takie objawy jak u Ciebie poza snami to znowu schizuję :( ale wierzę w środku, że na pewno się uda, że Maczek rośnie i zdrowo się rozwija :) mówia, że jak czlowiek myśli pozytywnie to tak też życie mu się układa!

Pędzę pod prysznic i do teściów, bo ich kotka chyba złamała sobie łapkę - kuleje od kilku dni.

No i moja Przyjaciółka trafiła do szpitala z dwuletnim synkiem z zapaleniem płuc ! :( a ja nie mogę nawet do nich pojechać ...

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Polarisa90 Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam dziewczyny jak sie czujecie?? ja sie czułam dobrze a dzisiaj zle , wymiotowac mi sie chce a to juz 11 tydzien, myslalam ze juz to nie powroci:(

34bws65g9zmmwd54.png
    f2wl4z17ghnjtfpr.png
    3jvz2n0arkkg5cmf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2014, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    dzień dobry:)
    ja w dobrym nastroju w pracy:P choć wczoraj miałam koszmarny dzień, tak mnie oko piekło jakbym miała drzazgę w nim, pojechałam na pogotowie ale była taka kolejka że wystarczyła apteka i kilka rzeczy do zakrapiania,dziś o niebo lepiej choć łzawię....
    ja się ogólnie czuję super, mam więcej siły, wstaję nad ranem na siku a potem snią mi sie glupoty:P i to codziennie, przywyłam już;) nawet zastanawiam się co mi się przyśni kolejnej nocy:)
    mój brzuszek jakby się zmniejszył:) tzn jest ładny okrąglutki ale juz nie napuchnięty wzdęciami, muszę po śniadaniu wypić kawę sypaną słabą i ładnie lecę na kibelek, niestety to jedyny sprawdzony dla mnie sposób i na razie mam zamiar z niego korzystać:)

witam nowe dziewczyny na naszym wątku, to bardzo miłe że sie jeszcze pojawiacie:)

ja też nastawiam sie na poznanie płci za 2 tygodnie choć pamiętam młodą chyba później wychwycilismy mimo że sprzęt lekarz miał najlepszy w powiecie:) tak że zobaczymy:) mąz bardzo chce wiedziec, ja niekoniecznie ale powiedziałam że albo oboje albo wcale:)

aaaa w czwartek mam genetyczne na nfz:) pójdę a co:)
    Hello :) super ze wszystko ok u ciebie ,a te oko co zes robila ;)

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NY - ja mam takei same schizy jak widze te wszystkie Aniolki, mam wrazenei ze chyba zadnej kobiety to nei omija przynajmniej raz :/. Tez mam wrazenie ze mi bol piersi troche zanika. Zaraz biegne do lazienki sprawdzic (jestem w pracy ;P)

Dziewczyn. Co wchodzi w sklad badania genetycznego ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2014, 11:18

NY lubi tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2014, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:

Amy tak mi się smutno zrobiło jak przeczytałam historię Twojego Aniołka :( I oczywiście jak u mnie się pojawiają takie objawy jak u Ciebie poza snami to znowu schizuję :( ale wierzę w środku, że na pewno się uda, że Maczek rośnie i zdrowo się rozwija :) mówia, że jak czlowiek myśli pozytywnie to tak też życie mu się układa!
    Ech przepraszam ze w tym watku opisalam o Oli.. nie powinnysmy sie stresowac a historie poronien mocno nas stresuja... nie mysl o tym... jest wiele kobiet ktore donosza i rodza dzieci z pierwszych ciaz.. poronien fakt jest bardzooo duzo ale na szczescie szczesliwe rozwiazania biora gore nad tymi tragicznymi finalami.. zadna z nas nie chce poronic ale na nic nie mamy wplywu.. my kwietniowki powoli wchodzimy w ten bezpieczny okres dla naszych maluchow oby nasze grono juz tylko roslo... :) trzymam za nas kciuki i sie wciaz za nas wszystkie modle..

• misia83 Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 16:01

bl9c4z17a80ayfoc.png
  • adk_1989 Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w ten piękny poniedziałek :) Szkoda, że taka pogoda nie pojawiła się u nas na weekend ale w sumie to już w pewnym sensie standard, że słońce wychodzi w poniedziałek rano po weekendowym odpoczynku :)
    Nam niedziela upłynęła pod kątem dzieciaczka :) Wybraliśmy się do Ikei pooglądać mebelki i do paru innych sklepów pooglądać wózki, wanienki, kołyski, nosidełka, butelki, smoczki, pieluszki i ubranka. Oczywiście absolutnie nic nie kupiliśmy, po prostu chcieliśmy nacieszyć się tą myślą, że już niedługo będzie można kupować :)

Jeśli chodzi o objawy to moje piersi stały się na razie tylko lekko cięższe, nawet nie są pełniejsze ale mam bardzo duży biust (miseczka E/F) więc ja się nawet z tego cieszę bo już nie wiem gdzie bym kupowała biustonosze. A bolesne są tylko sutki i to przy dotyku albo jak nie mam biustonosza i ocierają się o koszulkę. Także myślę, że piersi nie powinny nikogo niepokoić jak widać każda kobieta w ciąży ma inaczej :) Mdłości całodzienne też od soboty już mnie nie męczą ale mam rano odruchy wymiotne. Właśnie jak otwieram lodówkę, nakładam psu jedzenie z puszki, wynoszę śmieci. To mi się nawet zdarzy czasami zwrócić ale koło 10-11 przechodzi i można jakoś żyć. Faktycznie, dopiero po przeczytaniu waszych postów uświadomiłam sobie, że mam teraz mnóstwo snów ale całe szczęście jakoś mnie to nie męczy jeszcze za bardzo. Tylko zaczęłam mieć znowu problemy z zasypianiem, jak przed ciążą. 5-7tc zasypiałam jak dziecko jak tylko przykładałam głowę do poduszki a teraz niestety zaczęłam się walać i przez to jestem zmęczona w dzień.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2014, 11:12

Daisy lubi tę wiadomość

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti hellooouuu:)
    a z okiem to nie wiem, zaczęło boleć i koniec....do wieczora był tylko ryk z bezsilności.

nooo ja dziś na belly przeczytałam że właśnie dziś mija okres największego zagrożenia ale ja z tych co pozytywnie myśla więc i tak wiem że ma być dobrze i już:)
    z maleństwem współpraca nam się układa:D zostawił mi tylko bolące cycki:D

PSOTKA po co do łazienki:D???
    ja sobie za biurkiem mogę ukradkiem spokojnie ścisnąć cyca:D hihi czasem mnie swędzi to się też podrapię:)

ja nie wiem do końća co wchodzi w badanie genetyczne ale chyba mierzy lekarz wszystko i sprawdza przepływy w tętnicach:)

jej nie mogę się doczekać:) to będzie pierwsza wizyta z mężem i córą:D
    boshhh moje 6 letnie dziecko dziś rano mi powiedziało że będzie przebierać groszka jak będę się słabo czuła:D moja malutka kochana:) dość się ostatnio naoglądała matki w fatalnym nastroju:P

nie mam telewizji nadal...i nie bede mieć do puki mąż nie wróci z Grudziądza;/ ale za to czytam książkę:D Zew Pustyni:) fajna:) jeszcze mam kilka w zanadrzu bo wciągam lekturę jak narkoman:D

Daisy lubi tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PsotkaKotka wrote:

Dziewczyn. Co wchodzi w sklad badania genetycznego ?
    Badanie prenatalne a wiec genetyczne to nic innago jak usg wpodczas ktorego sa mierzone wszystkie parametry dziecka lekarz wyklucza lub potwierdza jego wady rozwojowe, genetyczne.. mierzona jest falda karku czyli przeziernosc karkowa.. sprawdzane jest serduszko.. mozg i inne parametry. Mozna usg poszerzyc o test pappa o ktorym bylo juz wspominane. Niby taki zestaw daje ponad 90% skutecznosci w diagnozie jednakze z tego co czytalam to test pappa bywa niewiarygodny w porownaniu do badania gdzie pobrany zostaje plyn owodniowy(?) z pecherza plodowego.

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ADK mam to samo ze snem z tym że wieczorem zasypiam bez problemu natomiast jak wstaję nad ranem na siusiu to potem ciężko mi przysnąć, ale przysypiam.

pisałyście o podusi dla mamuś.
    u mnie dobrze się w tamtej ciąży sprawdzała dodatkowa duża poducha pod głowę kładziona między nóżki:)

na pewno sobie kupię do karmienia podusię bo to było pamiętam niezawodne:)

Krysti lubi tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2014, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmnie piersi juz nie bola jak wczesniej od ponad tygodnia.. moze juz nawet dwa... ale nadal sa "ciezkie" twarde i pelne.. ale bolu jako takiego juz nie odczuwam.. ale jak mi maz przygniecie reka to malo nie fikne z boku :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2014, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka co to za poducha?? Ja sie ratuje na razie jaskiem... wkladam go pod biodro i lekko pod brzuch bo spie na boku i i bez niego czuje jak ciagnie mnie brzuch.. malo przyjemne... budze sie w nocy za kazdum razem kiedy sie przekrecam na drugi bok bo jaska musze na druga strone przewalic :P noce sa tragixzne bo sie caly czas rozbudzam... brzuch jeszcze maly a takie juz problemy..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2014, 11:18

Krysti lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2014, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minie piersi łupią non stop najgorzej na wieczor ze az się schylic nie moge ,pogoda okropna u mnie pada alevja lubie taką pogode :)) hihi ja dziś na badanie plytek krwi tu w uk wszystko sprawdzają ,bo ja mam grupe krwi Rh- a moj ma Rh+ i tak w poerwszej ciazy konflikt nie grozi ale w drugiej tak wiec jak dziecko urodze odrazu zaszczyk w pupe bedzie :) zeby w drugiej ciazy nie bylo zle.a wy jakie grupy krwi macie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2014, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2015, 09:09

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2014, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak nie urok to sraczka:)i tak w kolo ,macieja :)

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś

Dziewczyny. Co wchodzi w sklad badania genetycznego ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2014, 11:24

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2014, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na alegro fajne poduchy są do spania :))mysle ze tez sobie kupie bo juz mi nie wygodnie sie spi ,zanim zasne to z 50razy się musze po obracac koldre owijam i podkladam pod brzuszek tak mi wygodnie ,a te poduszki extra :)

Amy lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2014, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PsotkaKotka wrote:
    Dziewczyny. Co wchodzi w sklad badania genetycznego ?
    Tam wyzej ci napisalam "mniej-wiecej"

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2014, 11:25

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2014, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak się śni to jest się zdrowym :)mi tez się snią róznosci :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2014, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liloe o tak wlasnie od oka mi tez tak promieniowalo.... ja sie paracetamolem ratowalam ale nif nie dalo.. ale wiesz fo mnie ratuje?? Zelowy kompres klade na kark i lagodzi bol... albo klade go na tyl glowy jesli bol stamtad tez idzie..

liloe lubi tę wiadomość

‹‹ 189 190 191 192 193 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ