Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyHej. Zazdroszcze wam dobrego samopoczucia mi ta ciaza tak daje po dupie ze czasem mam juz dosc wiecznego rzygania, mdlosci zlego samopoczucia... za tydzien chce wrocic do pracy po miesiecznym lezeiu w lozku. Nie moge sie juz doczekac
mnie bol glowy dokucza drugi dzien ale dzisiaj przynajmniej nie rzygam-poki co...
Ja w czwartek mam prenTalne.. dzisiaj wlazlam w 13tydzien.. jeszcze tydzien i zacznie sie II trymestr. OBY BYL LEPSZY!Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2014, 09:23
-
nick nieaktualny
-
NY mnie tez przytłacza ilośc aniolków u dziewczyn i przyznam że bałam się początkowo o siebie i o ciążę. ale teraz już jakoś lepiej mi na serduchu.
AMY no to może rzeczywiście skończy się podłe samopoczucie za tydzień czego bardzo Ci życzę.Amy, NY lubią tę wiadomość
-
liloe wrote:Ola89 jaką poduszkę kupiłać? Zastanawiam się nad Motherhood i Supermami. Sprawdza Ci się? Ja nie potrafię spać na boku, zakup to u mnie konieczność, przecież nie będę spała na brzuchu przez całą ciążę
Fasia mnie też piersi właściwie nie bolą, chyba że pod naciskiem, a tak to nic a nic. Nie wszystkie kobiety mają ból piersi w ciąży, no a jak już mają to kiedyś musi przejść
Malinka jaki detektor kupiłaś? daj znać czy Ci się sprawdza.
U mnie już 5 dni bez wymiotów, mdłości mam wieczorem niewielkie albo wcale. To chyba ten czas kiedy objawy powoli ustępują.
Ja kupiłam odpowiednik motherhood tylko polskiej firmy więc tańszą - w gratisie z małą poduchą dla dziecka zapłaciłam 130 zł, mają mi dopiero przysłać więc jeszcze nie testowałam jej, napiszę jak wypróbujePodobnież dla kręgosłupa jest rewelacyjna a ja a\zawsze miałam z nim problemy.
-
nick nieaktualnyNY ja tak mialam jak opisalas.. 7tygodni z martwa corka chodzilam. Ale nie masz co o tym myslec bo jest to niezalezne od nas a stres tylko na wasza niekorzysc wplywa.. powiem ci jedno.. czulabys ze cos jest nie tak... ja czulam.. wiec jesli tylko jest w tobie strach to nie masz co sobie zawracac takimi myslami glowy..kazda z nas go czuje ale nie my przeciez nie powinnysmy sie stresowac.. na pewno jest wszystko dobrze
-
Amy wrote:Hej. Zazdroszcze wam dobrego samopoczucia mi ta ciaza tak daje po dupie ze czasem mam juz dosc wiecznego rzygania, mdlosci zlego samopoczucia... za tydzien chce wrocic do pracy po miesiecznym lezeiu w lozku. Nie moge sie juz doczekac
mnie bol glowy dokucza drugi dzien ale dzisiaj przynajmniej nie rzygam-poki co...
Ja w czwartek mam prenTalne.. dzisiaj wlazlam w 13tydzien.. jeszcze tydzien i zacznie sie II trymestr. OBY BYL LEPSZY!
ja też jeszcze się źle czuje, może od kilku dni jest delikatnie lepiej, ale i tak wymiotuję, jest mi niedobrze, piersi mnie bardzo bolą, mam nadzieję że niedługo będzie lepiejNajbardziej się martwię tym, że powinnam rano na czczo brać tabletki na tarczycę a przeważnie wymiotuję rano i całą tabletkę szlag bierze
-
Amy jeszcze kilka dni temu miałam baaaardzo fatalny nastrój - to nawet nie były wahania tylko cały czas złe samopoczucie na początku przez męczące wymioty a pod koniec przez zmęczenie tymi wszystkimi uciążliwościami, osiągnęłam kres wytrzymałości bo ileż można dni wytrzymać bez światełka w tunelu, ale teraz od 3-4 dni mam lub nie mam (losowo) wymioty tylko rano, lub mdłości popołudniu - da się wytrzymać bo przynajmniej jakiś czas w ciągu dnia czuję się ok!
Nie wierzyłam ze to kiedyś nastąpi
))))
A głowa bolała mnie mocno już 2 razy - nie do wytrzymania -
nick nieaktualnyOla z tymi tabletkami to fakyycznie tragedia bo tez nieraz moje zestawy tabletkowe wyladowaly w kiblu.. ech
nie wiem czy powinno sie wziac kolejna dawke czy nie? Bo ja sie z tymi wymiotami czasem wstrzymuje ale w 20min chyba tabetka sie nie wchlonie...
NY ja tez miewam lepsze dni.. ostatni tydzien byl juz lux a wczoraj bol glowy i wymiotu z samego rana... nic nie moglam wczoraj zjesc... rumianek pilam ale nim tez wymiotowalam... tragedia...Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2014, 09:42
-
nick nieaktualnyNY wrote:7 tygodni ???? :OOOOO
Przykre:*
7... chodzilam na nfz i pierwsze usg mialam w 13tygodniu i to mialy byc prenatalne badania i na nich okazalo sie ze Ola przestala sie rozwijaf w 6tyg.. I tez szok... ale ja juz dluzsza chwile to przeczuwalam. Mdlosci minely jak reka odjal... piersi przestaly bolec i przestaly byc pelne... brzuch nie rosl w ogole.. sny mi mowily ze Mala juz nie zyje i ja tez czulam ze jest zle...ALE po 3 miesiacach zaczelismy znow sie starac i w drugim cyklu zaskoczylo) i tym razem wiem zee bedzie dobrze
) w czwartek na usg sie okaze... ale juz widzialam dzidzie i serduszko pikalo ladnie w 9tygodniu...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2014, 09:43
-
ja notorycznie po tabletkach wymiotowałam! Urosept, euthyrox,kwas foliowy, b1 i b6(dostałam na wymioty) ale tych witamin wybitnie nie tolerowałam no jakbym po prostu musiała je wydalić(o ironio! tabl na wymioty która powoduje wymioty:D) więc je odstawiłam i już nie było takich ostrych reakcji, kwas jem przed samym snem - wtedy go nie zwymiotuję, a euthyrox na tarczycę powinien być rano więc zjadam po porannej wizycie w kibelku
Amy życze poprawyprzed nami podobno najlepszy trymestr
))A jak wrócisz do pracy to też zajmiesz się czymś innym - na mnie rpaca bardzo pozytywnie działa
Amy lubi tę wiadomość
-
Witam
również Nowe Mamusie
Powiem Wam że ja też widząc ilość Aniołków tylko u nas na Kwietniówkach też byłam przerażona i w strachu, ale staram się być spokojna i wierzę że z kropkiem wszystko okdokładnie za 2 tyg mam genetyczne o 11:30 więc jeszcze sporo czasu! A po drodze 27.09 robimy drugie urodzinki synkowi
a przy okazji powiemy o dzidzi prababciom naszych maluchów
dziadkowie i rodzeństwo wiedzą od dawna
Ja przez weekend czytałam Was na bieżąco, ale tyle się działo, że już brakło na odpisywanie, po za tym z komórki nie lubięWywieźliśmy na sb-nd synka do dziadków i z mężem świętowaliśmy naszą 3/4 rocznicę ślubu
była kolacja na Kazimierzu i później kino, super się zrelaksowałam
Co do dolegliwości nadal mam lekkie mdłości, a najgorsze są bóle brzucha na wieczór przez wzdęcia i zaparcia, masakranie wiele zjem i się później męczę... a no i te sny, masakra wcześniej totalnie nic mi się nie śniło a teraz co noc, aż męczące to już jest
-
co do snów dziewczyny to jest tragedia ;)ja mam po kilka rozbudowanych snów każdej nocy i faktycznie książkowo też te erotyczne
ale co gorsza jak śnią mi się koszmary to budzi mnie mój własny płacz i szlochanie
np jak mi się sni ze sie spóźniłam na własny ślub
a sąsiedzi za cienką ścianką w mieszkaniu obok pewnie myślą ze zwariowałam
))
Amy lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNY wrote:w środę zaczynam 13 tydzień
a termin 2.04 - 2 dni przed swoimi urodzinami
)) ciekawe gdzie i w jakim składzie spędzimy Wielkanoc
)))
ja tez przeczuwam ze urodze w kwierniu.. chociaz moj lekarz z okresu wyliczyl termin na 30 marca.. ale ja czuje w sobie kwietniowe zycie