Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ewelcia wrote:Fasia powiem Ci że mnie bolały tylko sutki w 5 tyg i to przez chwilę, teraz komoletnie nic! Nawet mam wrażenie że są mniej pełne ale jakoś się tym nie zastanawiam bo i po co? Nie każdego muszą boleć piersi
Może masz duże i zanim urosną ciążowo to jeszcze trochę potrwa - nie martw się na zapas... Ja żałowałam że nie mam mdłości a teraz chętnie bym je oddała
Poza tym pytałam gina o te piersi i mi powiedział, że to dobrze, przynajmniej spać mogę
Tzn jeśli chodzi o piersi to zaczęły mnie boleć na kilka dni po owulacji z każdym dniem coraz bardziej. Doszło do takiego etapu, że bez biustonosza ryczałam z bólu. Chodzę w sportowym w domu i w nim śpię. Kupiłam większy do codziennego noszenia, bo piersi urosły o dwa rozmiary. Nigdy nie miałam dużych. Takie do rączki hihiTeraz są wg mnie wielkie i ciężkie. Jak dotykam po bokach to owszem nadal bolą ale jak np ściągam biustonosz do kąpieli to nie czuję już takiego mega bólu. To mnie zastanawia czy na pewnym etapie ciąży ta bolesność ma prawo się zmniejszyć i czy nie jest to oznaką czegoś niedobrego..
-
nick nieaktualny
-
Witam wszystkie przyszłe mamy. Jestem tu nowa, jestem w mojej pierwszej ciąży, ze względu na wykonywaną pracę jestem już na zwolnieniu więc mam duuużo wolnego czasu :)Termin mam 25 kwietnia, czy któraś z was ma taki sam? Pozdrawiam
Ewelcia, Militta110816, shimmer_lip, MisiaMisia lubią tę wiadomość
-
Moje zdanie na temat badania płci dziecka jest jedno-specjalista usg+dobry sprzęt+współpracujące dziecko to jedyny dla mnie w tym momencie sposób na prawidłowe określenie płci w odpowiednim tygodniu ciąży i do tych 120 wolałabym trochę dołożyć i skorzystać z wizyty u fachowaca niż kupować jakieś testy.Czekamy na Kacperka
TP 01.04 ale Kacperek ani myśli wychodzić. -
nick nieaktualnyFasia wrote:Tzn jeśli chodzi o piersi to zaczęły mnie boleć na kilka dni po owulacji z każdym dniem coraz bardziej. Doszło do takiego etapu, że bez biustonosza ryczałam z bólu. Chodzę w sportowym w domu i w nim śpię. Kupiłam większy do codziennego noszenia, bo piersi urosły o dwa rozmiary. Nigdy nie miałam dużych. Takie do rączki hihi
Teraz są wg mnie wielkie i ciężkie. Jak dotykam po bokach to owszem nadal bolą ale jak np ściągam biustonosz do kąpieli to nie czuję już takiego mega bólu. To mnie zastanawia czy na pewnym etapie ciąży ta bolesność ma prawo się zmniejszyć i czy nie jest to oznaką czegoś niedobrego..
weronika86 lubi tę wiadomość
-
Witajcie!!!
Zancia witaj:-)
Co do bólu piersi mnie tez wogole nie bola:-)zero wrażliwości i powiększenia są normalne jak przed ciąża!!
A poruszyliscie temat tego testu na płeć.
A wiec.....Ja go robilam jak byłam w ciąży z synem!!Zrobiłem go tylko i wyłącznie dla zabawy i u mnie od razu pokazała się niebieska kreska,czyli się sprawdziło!!!Koleżanka teraz niedawno tez go zrobiła i okazało się ze córka i tez nosi dziewuszke:-)
Te testy jak pytalam się Gina na czym działają mówił mi ze na pH moczu!!!Ponoć niskie pH to dziewczynka a powyżej 6 to chłopczyk!Nie wiem ile w tym prawdy......(w ciąży z synem pH zawsze powyżej 6)
A teraz nie robię tego testu i postanowiliśmy z mężem ze tym razem nie chcemy znać płci za do urodzenia....To będzie taka MEGA niespodziasnka przy porodzie:-)
Choc pewnie czasem bedzie ciezko powstrzymac ciekawosc,mam nadzieje ze wytrzymam:-)
Miłej niedzieli:-)Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2014, 08:24
Ewelcia lubi tę wiadomość
-
Witajcie niedzielnie.Przesyłam Wam łódzkie słoneczko życząc spokojnej niedzieli i kizianki w brzusie moje Drogie przyszłe mamusie.
My odliczając do usg czekamy na info o płci i czuję że będzie syn.
Czekamy na Kacperka
TP 01.04 ale Kacperek ani myśli wychodzić. -
nick nieaktualnyTesty juz nawet wymyslają na płec ,jej ten Świat zaczyna wariować ,
) po to są usg zeby zobaczyć też czy to dziewczynka czy chlipczyk :)nie chciala bym nigdy z testu dowiedzieć się jaka płeć ,przeciez to jest przezycie dwóch rodziców cudowny czas kiedy na usg pani mowi co będzie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2014, 11:50
malinka1984, weronika86 lubią tę wiadomość