X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • mantissa Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, z tymi upałami to chyba naprawdę jest coś na rzeczy. Ja zawsze uwielbiałam upały. 30-35 stopni a ja czuję, że żyję, mogę chodzić, spacerować i żaden skwar mi nie straszny. A tu koniec lipca a mi nagle upał przeszkadza, jakoś duszno, jakoś tak za gorąco, myślę sobie, co jest? Nawet nie pomyślałam, że to może być od ciąży, bo w sumie nie sądziłam, że uda nam się za pierwszym podejsciem. Ale robię test kilka dni po spodziewanym terminie @ i dwie kreseczki. :D Także jak się bardzo cieszę, że nie będę chodziła w upały z dużym brzuchem. Chociaż nie ukrywam, że wolałabym rodzić jakoś maj-czerwiec, ale jak to misia powiedziała - przynajmniej będzie czas, żeby wrócić do formy przed latem. :)

Psotka, ja też mam zawroty głowy, jakoś tak od 6 tygodnia, raz lepiej raz gorzej, ale generalnie w porządku. A jaka niecierpliwa jestem jak muszę stać w kolejce, zaraz mi się zdaje, że mi duszno, że muszę usiąść. Co to będzie jak mi brzuch będzie ciążył.. o.O

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PSOTKA powiem Ci że masz nie lada dylemat. szczególnie jak szkoła czy przedszkole daleko
    u nas na szczęście mimo że na wsi przedszkole mam 100m od domu a szkołe z kilometr.
    zależy też do jakiego życia się przyzwyczailiście, wiesz....teraz inne czasy, po dzieci pojerzdrzają autobusy, jest więcej połączeń, niejednokrotnie są sąsiedzi z którymi można się na zmianę dzielić podwożeniem i odbieraniem dzieci z przedszkola czy szkoły. na wszystko się znajdzie rozwiązanie, ja w to wierzę, tylko trzeba mieć cel do którego chce się dążyć.
    my mamy kredyt na dom, ale mąż ma do emerytury 5 lat i prawdopodobnie za 5 lat spłacimy wszystko co nam pozostało. fakt musi być dobra sytuacja materialna, teraz są fajne rozwiązania bo nie wiem czy funkcjonuje jeszcze albo czy jest coś innego ale pamiętam takie coś jak "rodzina na swoim" chyba w PKO, gdzie odsetki spłacał bank.

osobiście wybraliśmy budowę domu(1.5 roku nam to zajęło) bo nie wyobrażaliśmy sobie tego że moglibyśmy płacić komuś do kieszeni ten tysiąc złotych za wynajem zamiast spłacać rate kredytu.

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • Justinka Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam zawsze marzył się dom... ale kupując mieszkanie prawie 4 lata temu nie byliśmy raczej gotowi na dom.. teraz mamy dwupokojowe mieszkanie i nie mogę sobie wyobrazić jak damy radę z dwójką dzieci... wiem że jest na tyle miejsca, bardziej chodzi o to że mieszkanie co raz bardziej robi się zagracone... teraz zdecydowanie jesteśmy gotowi na dom, dlatego poszukiwania działki... jak uda się w tym roku kupić to może na wiosnę uda się z budową.. strasznie bym chciała :) i jak dom mamy wybrany tak robi się problem z działką... mieliśmy już jedną super duża, cena też fajna, ale okazało się po wyciągnięciu mapy z mediami że jest działka poprzecinana mediami :( a to wiążę się z kosztami, dodatkowymi projektami, pozwoleniami, czasem... więc myślimy i szukamy dalej :)

Anielka 10.04.2015 /// 3620 g 56 cm
    201504101680.png
    Tymon 28.09.2012 /// 3830 g 58 cm
    683907699a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2014, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My domek konczyc bedziemy :)) ah jaj wkleje wam fotke naszego domu w pl:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2014, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://zapodaj.net/0a88c9163d640.jpg.html http://zapodaj.net/8184636824f05.jpg.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2014, 18:00

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2014, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wrote:
    Amy jak zdjęcia do pamiętnika wklejasz:))
    Wrzucam na forosik.pl i tam jest kilka linkow i wybieram ten w kwadratowych nawiasach co ms nad linkiem napisane 500x500 to chyba rozmiar..

Krysti lubi tę wiadomość

• misia83 Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 16:01

bl9c4z17a80ayfoc.png
  • mantissa Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku, jak to fajnie, że wy już tak poustawiane życiowo. :) Ja pracy nie mam, tylko mój TŻ, mieszkamy na razie z tatą (bo po śmierci mamy wróciliśmy z wynajmowania, żeby nie był sam i tak jakoś ciężko się było wyprowadzić) i dopiero będziemy myśleć, co dalej robić. Mimo to dziecko zaplanowaliśmy, bo po 7 latach związku stwierdziliśmy, że jak nie teraz to kiedy? Że nie ma na co czekać, odkładać w nieskończoność, jakoś sobie poradzimy, bo ludzie w gorszych sytuacjach sobie radzą. :) I tak odkładaliśmy długo, bo zawsze myslałam, że będę mamą przed 25, a tu już 27 rok leci. TŻ też już się nie może doczekać, bo ma 33 lata i czuje się stary i martwi się, że już siły na bieganie za piłką nie będzie miał. xD I tak mi źle było, kiedy widziałam, że większość rówieśniczek z liceum, ze studiów już od kilku lat w ciąży albo z maluchami biega. :) Dlatego mimo, że się boję co to będzie i jak to będzie, jestem przeszczęśliwa, że udało się bez żadnych problemów (byle nie zapeszyć). Jest mi tylko tak strasznie przykro, że moja mama wnuków nie doczekała, bo zawsze dzieci uwielbiała. Przepraszam, nie chcę żeby mi tego powodu współczuć czy coś, po prostu ostatnio często myślę o mamie (a to już 5 lat od jej śmierci) i tak mi jest potwornie przykro i płakać się chce, że nie będzie jej przy mnie w tych ważnych chwilach. :(

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2014, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oh jej ale przykre to , boziu ! Ja mam koleżankę w moim wieku co z rakiem wygrała i dzidzia urodziła tyle ze U niej mama chorowała na raka najszczęśliwszych wszystkie zdrowe są:) mam nadzieje ze twoja babcia tez wyzdrowieje . Musicie ją wspierać teraz byc przy niej duzo to ważne .

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2014, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My naszczescie kredytu nie mamy na dom to zasługa ze rodzice pomogli a za dawnych czasów ziemia była tania .

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2014, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mantissa wrote:
    Jejku, jak to fajnie, że wy już tak poustawiane życiowo. :) Ja pracy nie mam, tylko mój TŻ, mieszkamy na razie z tatą (bo po śmierci mamy wróciliśmy z wynajmowania, żeby nie był sam i tak jakoś ciężko się było wyprowadzić) i dopiero będziemy myśleć, co dalej robić. Mimo to dziecko zaplanowaliśmy, bo po 7 latach związku stwierdziliśmy, że jak nie teraz to kiedy? Że nie ma na co czekać, odkładać w nieskończoność, jakoś sobie poradzimy, bo ludzie w gorszych sytuacjach sobie radzą. :) I tak odkładaliśmy długo, bo zawsze myslałam, że będę mamą przed 25, a tu już 27 rok leci. TŻ też już się nie może doczekać, bo ma 33 lata i czuje się stary i martwi się, że już siły na bieganie za piłką nie będzie miał. xD I tak mi źle było, kiedy widziałam, że większość rówieśniczek z liceum, ze studiów już od kilku lat w ciąży albo z maluchami biega. :) Dlatego mimo, że się boję co to będzie i jak to będzie, jestem przeszczęśliwa, że udało się bez żadnych problemów (byle nie zapeszyć). Jest mi tylko tak strasznie przykro, że moja mama wnuków nie doczekała, bo zawsze dzieci uwielbiała. Przepraszam, nie chcę żeby mi tego powodu współczuć czy coś, po prostu ostatnio często myślę o mamie (a to już 5 lat od jej śmierci) i tak mi jest potwornie przykro i płakać się chce, że nie będzie jej przy mnie w tych ważnych chwilach. :(
    Tez przykre ,ale tatę masz bądź szczęśliwa i ciesz sié z tego co jest i masz ,ludzie na świecie pomocy potrzebują wody giną sa zabijani z zimnej krwi ,ja dziękuję Bogu za wszystko co mam i mam świadomość ze tam gdzieś ktos potrzebuje mojej pomocy modlę się o tych wszystkich ludzi co ich zło dotkło .

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2014, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)

Witam wszystkie nowe mamy :) fajnie, że jeszcze ktoś do nas dołącza.
    Widziałam, że rozmawialyscie o poduszkach do spania i karmienia. Rewelacyjna sprawa, szczególnie gdy brzuszek duży sie zrobi. Mąż sie śmiał że mnie że zamiast do niego to do jakiegoś rogala sie tule :P

Krysti a jak tam u lekarza?

• mantissa Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się cieszę z tego co mam, nie chciałam, żeby to zabrzmiało inaczej. :)

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2014, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Umnie dobrze wszystko krew pobrali i tyle ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2014, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to super :)

Mantisa doskonale Cię rozumiem. Moja mama też nie żyje, wczoraj 7 rocznica i najbardziej boli to, że ominęły ja najważniejsze chwile w moim życiu :/

• Fasia Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mantissa, Agucha - moja Mama zmarła 14 lat temu .. i też ciągle o niej myślę, że nie doczekała narodzin mojego maleństwa ale wiem, że patrzy na mnie z góry i opiekuje się mną od lat ..

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Rudzia Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie!

Ja sie nie udzielam ostatnio bo nie najlepiej sie czuje :( od kilku dni mam niskie cisnienie i okropny bol glowy :(

18.04.2015 (42+2) Sofia 4500g; 54cm <3
    l22njw4zq8sux6j8.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie ostatnio zaczyna boleć głowa jak tylko siadam przed laptopem ... dziwne ..

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2014, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie z kolei tak sucha skóra że aż się łuszczy, muszę już chyba na coś bardziej nawilżającego się przestawić, nigdy nie miałam problemu z suchością a teraz masakra,całe ciało takie

• sylvia007 Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wrote:
    My naszczescie kredytu nie mamy na dom to zasługa ze rodzice pomogli a za dawnych czasów ziemia była tania .
    My też bez kredytu budowaliśmy , działkę mój mąż odziedziczył, ale poza tym wszystko robiliśmy sami i za swoje na szczęście. Dom na wsi, z czerwonej cegły i elementami z drewna, taki bardzo ciepły jak dla mnie :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2014, 20:15

Krysti lubi tę wiadomość

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
‹‹ 194 195 196 197 198 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ