SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2014, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    ło rany bosssskie Krysti ale wiadomości z rana;/

ja mam nadzieję że limit na ten rok wyczerpałam. pochowałam 2 babcie, 1 dziadka, ciotkę i córeczkę mojej kuzynki 1.5 roczku....

melisska dobra na wszystko....

dziewczyny macie jakieś fajne ćwiczenia w ciąży?
    Robotka ja wczoraj sié po gimnastykowalam tai chi prubowałam kiedyś lubiałam i tak dla przy pomnienia sobie po cwiczylam:)) pierwszy raz melisę pije :)) muszę sie rozluźnic bo zwariować idzie .Jej co za poranek ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2014, 08:56

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2014, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka masz ćwiczenia:))w ciąży :)) http://www.youtube.com/watch?v=6lsT_W7p7Ps&sns=sms

Robotka1 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2014, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś do lekarza :( chyba mam zapalenie oskrzeli, obawiam się :(

• adk_1989 Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niestety też w tym roku miałam o wiele za dużo pogrzebów i to niestety młodych ludzi, którzy nie powinni od nas tak szybko odchodzić. Myślę, że łatwiej jest się pogodzić ze śmiercią kogoś kto życie miał już za sobą i udało mu się przeżyć wiele wspaniałych chwil z bliskimi. Ale na pewno każda strata jest ogromnym cierpieniem dla tych którzy pozostają. Niestety nie mamy na to wpływu co komu jest pisane :(

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • adk_1989 Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hwesta wrote:
    A ja dziś do lekarza :( chyba mam zapalenie oskrzeli, obawiam się :(

To niedobrze! Daj znać co Ci lekarz powiedział. Trzymaj się ciepło :*

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny:)
    Dawno Was nie odwiedzałam, dużo się działo. Wykańczamy mieszkanie, trochę czasu spędziłam miło z mężem m.in. za domem w lesie na rowerze, czytam babskie książki w ogródku i jakoś ta ciąża szybciej mi teraz leci. :) Mdłości osiągnęły swe apogeum kilka dni temu, wymiotowałam parę wieczorów z rzędu. Na dwa tygodnie straciłam zupełnie apetyt, że aż lekarz straszył szpitalem i kroplówką. Ale jakoś chyba powoli z tego wychodzę.
    Ja też jestem mocno przeziębiona, ale zwalczam infekcję. Napiszę, czym ja się leczę, może to którejś z Was pomoże.
    Na katar i bolesne zatoki robię inhalacje z Inhalolu (olejek sosnowy z apteki). Czytałam, że można go stosować w ciąży.
    Na wzmocnienie rutinoscorbin i syrop Prenalen dla ciężarnych (wyciąg z malin, porzeczek i czosnku, wit C)
    Gardło płuczę ciepłą wodą z dentoseptem / azulanem. Ziołowe, odkażające.
    Poza tym mnóstwo słabych herbatek z miodem i dużą ilością wciśniętej cytryny, malinki ze słoiczka od babci męża. :)

Właściwie to wychodzę z założenia, że wolę podleczyć się jakimiś może nie do końca idealnymi w ciąży ziołami, olejkami i witaminami, żeby uniknąć antybiotyku, który już na pewno byłby szkodliwy dla dzidziusia.

Poczytam wstecz, jak Wy sobie radzicie z przeziębieniami. Może coś mnie natchnie. :)

Fasia, Krysti lubią tę wiadomość

• sylvia007 Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny, a ja się na dzisiaj umówiłam do fryzjera, muszę podciąć moje metrowe ;-) włosy i może sobie pofarbuję. Dzisiaj moi rodzice odbierają córę z przedszkola, więc ja mam popołudnie wolne. A na samą myśl o tym, że nie będę się musiała męczyć z rozczesaniem moich włosów, aż mdłości mi mniej dokuczają :-)

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny :)

hwesta koniecznie daj znać co Ci lekarz powiedział!

haneczka dzięki za metody na przeziębienie, bo ja już mam dość. Od lat mam problemy z zatokami. Leczę je okrągły rok. Zawsze w stanach kiedy zatykało mnie na amen, dosłownie zero mozliwości oddychania nosem ratowałam się Otruvinem, który pozwalał mi normalnie funkcjonować. W obecnej sytuacji otrivin odpada, a ja czuję że z każdym dniem katar sie nasila i do weekendu będę już zatkana na amen a wtedy umrę z bólu głowy i nieprzespanych nocy :(

Co do mieszkania do my z mężem póki co mieszkamy z moim tatą. Nie opłacało nam sie wynajmować mieszkania mając na uwadze, że będziemy się remontować w domku u teściów. Wzięliśmy kredyt no i budowa się zaczęła. Nic nas nie goniło aż do czasu informacji, że będziemy mieć dziecko już w kwietniu :) dach skończony, teraz czas na przebudowę w środku. Roboty od cholera, na rok czasu ale mąż się musi spiąć i do kwietnia chociaż część zrobić. Ma dla kogo się spieszyć :)
    Nasz domek jest położony w fajnej okolicy, niedaleko las ale i do centrum samochodem niecałe 10 min :)

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • misia83 Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 16:01

bl9c4z17a80ayfoc.png
  • solga Przyjaciółka

Wysłany: 16 września 2014, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    joanna.julka wrote:
    nie mam zachcianek, ale ciągnie mnie do jedzenia, tak ogólnie, mogłabym jeść cały czas :) dolegliwości właściwie nie mam, ale męczą mnie zaparcia... :/ masakra

na zaparcia dobre są mieszanki baby and mama med, dobre opinie o nich słyszałam i sama też sobie zamówiłam dzisiaj rano

Famibion + Baby and Mama Med + OmegaMed
    f2w3rjjgrlzhuy1n.png
    Siły natury
    relgcwa1ja1bh6e1.png
  • Ola89 Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a czy zastanawiałyście się nad adapterem do pasów bezpieczeństwa w samochodzie? Podobnież przy hamowaniu i niewłaściwym ułożeniu pasów na brzuchu dziecku może stać się duża krzywda, ale to znów wydatek ponad 100 zł..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2014, 11:33

relgwn15ds2ncxvn.png
  • adk_1989 Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie jestem w trakcie myślenia nad tym czy taki wynalazek jest potrzebny. No bo w sumie chodzi tu o to żeby pas znajdował się jak najniżej i w zasadzie można tego pilnować samemu. Pytanie tylko czy, nawet taki prawidłowo ułożony pas bezpieczeństwa podczas zderzenia nie podsunie się jednak wyżej i nie zrobi krzywdy lokatorowi. Adapter ma go trzymać w odpowiedniej pozycji przez cały czas. No nie wiem. Chyba muszę zadać ten problem do rozwiązania mężowi, niech się naczyta w internecie i wyda wyrok.

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola89 wrote:
    Dziewczyny a czy zastanawiałyście się nad adapterem do pasów bezpieczeństwa w samochodzie? Podobnież przy hamowaniu i niewłaściwym ułożeniu pasów na brzuchu dziecku może stać się duża krzywda, ale to znów wydatek ponad 100 zł..
    Używam od 3 miesięcy i bardzo sobie chwalę. Raz, że maleństwo jest bezpieczne, a dwa to naprawdę duża wygoda, bez adaptera pas uciska brzuch.
    Pozdrawiam, lutówka :)

Fasia lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • adk_1989 Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ja się dzisiaj fatalnie czuję. Na wymioty ciągnie mnie cały czas a przy tym jestem strasznie głodna :( Myślałam, że ten etap mam za sobą ale jednak nie. Jestem nieprzygotowana bo myślałam, że nie potrzebuję już góry jedzenia do pracy i nie zrobiłam zapasów na dzisiaj. Marzę o tym, żeby już iść do domu a tu jeszcze tyle godzin pracy przede mną :(

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • Ola89 Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adk_1989 wrote:
    Jak ja się dzisiaj fatalnie czuję. Na wymioty ciągnie mnie cały czas a przy tym jestem strasznie głodna :( Myślałam, że ten etap mam za sobą ale jednak nie. Jestem nieprzygotowana bo myślałam, że nie potrzebuję już góry jedzenia do pracy i nie zrobiłam zapasów na dzisiaj. Marzę o tym, żeby już iść do domu a tu jeszcze tyle godzin pracy przede mną :(

Ja też dzisiaj jakaś rozlazła jestem, poszłabym do domu a też jeszcze kilka godzin pracy przede mną także łączę się z Tobą w bólu :)

relgwn15ds2ncxvn.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adk_1989 wrote:
    Ja właśnie jestem w trakcie myślenia nad tym czy taki wynalazek jest potrzebny. No bo w sumie chodzi tu o to żeby pas znajdował się jak najniżej i w zasadzie można tego pilnować samemu. Pytanie tylko czy, nawet taki prawidłowo ułożony pas bezpieczeństwa podczas zderzenia nie podsunie się jednak wyżej i nie zrobi krzywdy lokatorowi. Adapter ma go trzymać w odpowiedniej pozycji przez cały czas. No nie wiem. Chyba muszę zadać ten problem do rozwiązania mężowi, niech się naczyta w internecie i wyda wyrok.
    Pasa sama nie ułożysz tak nisko, zawsze będzie podsuwał się do góry.
    Ja mam taki: http://www.clippasafe.pl/index.php?zone=podroze
    Polecam obejrzeć filmik i crash testy - do mnie przemówiło.

Można poszukać też używanych na allegro. Nie niszczą się tak szybko, a swoją funkcję pełnią. http://allegro.pl/listing/listing.php?order=p&string=adapter+do+pasów+dla+kobiet+w+ciąży&search_scope=wszystkie+działy&bmatch=seng-v6-p-3-dz-0904

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2014, 11:45

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej
    a ja dzisiaj w wysmienitym humorze. az sie boje, ze cos nei tak jest. Normalnie tak mi dobrze ze moglabym spiewac :P. Chyba to przez pogode bo u mnie slonko swieci i jest przecudnie, czus jesien w powietrzu :) cudownie!
    dzis teoretycznei zaczelam 9ty tydzien :)

mantissa - strasznei mnei dotknelal twoj post o mamie. Ja mam nadal obojga rodzicow ale tez maja juz swoej lata. Tata ma 76 lat, po dwoch zawalach, z rozrusznikiem a 2tyg temu wstawili mu stent. Bardzo ci wspolczuje :( W sumei to nawet nie mam ochoty nic pisac bo mnie to tak doluje :(. Trzymaj sie. Takie zycie niestety :/.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2014, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2015, 09:09

• NY Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PsotkaKotka widzę, że Ty też jesteś przed ślubem ;))) Ja mam za 2 tyg - 28.09 ;) dziś byłam na kolejnej przymiarce sukni ;) mam nadzieję, że w dniu ślubu się wszystko dopnie na mnie :))))

eNortjKzUjIyMjAzMVayBlwwFWgCzg,,11.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NY wrote:
    PsotkaKotka widzę, że Ty też jesteś przed ślubem ;))) Ja mam za 2 tyg - 28.09 ;) dziś byłam na kolejnej przymiarce sukni ;) mam nadzieję, że w dniu ślubu się wszystko dopnie na mnie :))))

O wow ale super :D
    Ja mam przymiarke peirwsza 29go wrzesnia a odbior sukni pare dni przed lsubem. Troche ryzykownie ale ja nie mieszkam tam gdzie biore slub i gdzie suknia jest, zreszta panei mowily ze to zaden problem wiec im ufam.
    Ja tez troche sie obawiam o rozmiar sukni. Mam gorset sznurowany czyli mozna regulowac ale chodzi o to ze on jednak troche cisnie a moj niust juz jest ze dwa razy wiekszy.
    My to jeszcze kupe zalatwiania mamy. czyasem mysle ze rady nie damy!
    A wogole to ja nie wiem jak ja do 4 rano tam wysiedze bze wodki :P

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
‹‹ 196 197 198 199 200 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ