X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2014, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    ło rany bosssskie Krysti ale wiadomości z rana;/

ja mam nadzieję że limit na ten rok wyczerpałam. pochowałam 2 babcie, 1 dziadka, ciotkę i córeczkę mojej kuzynki 1.5 roczku....

melisska dobra na wszystko....

dziewczyny macie jakieś fajne ćwiczenia w ciąży?
    Robotka ja wczoraj sié po gimnastykowalam tai chi prubowałam kiedyś lubiałam i tak dla przy pomnienia sobie po cwiczylam:)) pierwszy raz melisę pije :)) muszę sie rozluźnic bo zwariować idzie .Jej co za poranek ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2014, 08:56

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2014, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka masz ćwiczenia:))w ciąży :)) http://www.youtube.com/watch?v=6lsT_W7p7Ps&sns=sms

Robotka1 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2014, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś do lekarza :( chyba mam zapalenie oskrzeli, obawiam się :(

• adk_1989 Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niestety też w tym roku miałam o wiele za dużo pogrzebów i to niestety młodych ludzi, którzy nie powinni od nas tak szybko odchodzić. Myślę, że łatwiej jest się pogodzić ze śmiercią kogoś kto życie miał już za sobą i udało mu się przeżyć wiele wspaniałych chwil z bliskimi. Ale na pewno każda strata jest ogromnym cierpieniem dla tych którzy pozostają. Niestety nie mamy na to wpływu co komu jest pisane :(

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • adk_1989 Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hwesta wrote:
    A ja dziś do lekarza :( chyba mam zapalenie oskrzeli, obawiam się :(

To niedobrze! Daj znać co Ci lekarz powiedział. Trzymaj się ciepło :*

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny:)
    Dawno Was nie odwiedzałam, dużo się działo. Wykańczamy mieszkanie, trochę czasu spędziłam miło z mężem m.in. za domem w lesie na rowerze, czytam babskie książki w ogródku i jakoś ta ciąża szybciej mi teraz leci. :) Mdłości osiągnęły swe apogeum kilka dni temu, wymiotowałam parę wieczorów z rzędu. Na dwa tygodnie straciłam zupełnie apetyt, że aż lekarz straszył szpitalem i kroplówką. Ale jakoś chyba powoli z tego wychodzę.
    Ja też jestem mocno przeziębiona, ale zwalczam infekcję. Napiszę, czym ja się leczę, może to którejś z Was pomoże.
    Na katar i bolesne zatoki robię inhalacje z Inhalolu (olejek sosnowy z apteki). Czytałam, że można go stosować w ciąży.
    Na wzmocnienie rutinoscorbin i syrop Prenalen dla ciężarnych (wyciąg z malin, porzeczek i czosnku, wit C)
    Gardło płuczę ciepłą wodą z dentoseptem / azulanem. Ziołowe, odkażające.
    Poza tym mnóstwo słabych herbatek z miodem i dużą ilością wciśniętej cytryny, malinki ze słoiczka od babci męża. :)

Właściwie to wychodzę z założenia, że wolę podleczyć się jakimiś może nie do końca idealnymi w ciąży ziołami, olejkami i witaminami, żeby uniknąć antybiotyku, który już na pewno byłby szkodliwy dla dzidziusia.

Poczytam wstecz, jak Wy sobie radzicie z przeziębieniami. Może coś mnie natchnie. :)

Fasia, Krysti lubią tę wiadomość

• sylvia007 Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny, a ja się na dzisiaj umówiłam do fryzjera, muszę podciąć moje metrowe ;-) włosy i może sobie pofarbuję. Dzisiaj moi rodzice odbierają córę z przedszkola, więc ja mam popołudnie wolne. A na samą myśl o tym, że nie będę się musiała męczyć z rozczesaniem moich włosów, aż mdłości mi mniej dokuczają :-)

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny :)

hwesta koniecznie daj znać co Ci lekarz powiedział!

haneczka dzięki za metody na przeziębienie, bo ja już mam dość. Od lat mam problemy z zatokami. Leczę je okrągły rok. Zawsze w stanach kiedy zatykało mnie na amen, dosłownie zero mozliwości oddychania nosem ratowałam się Otruvinem, który pozwalał mi normalnie funkcjonować. W obecnej sytuacji otrivin odpada, a ja czuję że z każdym dniem katar sie nasila i do weekendu będę już zatkana na amen a wtedy umrę z bólu głowy i nieprzespanych nocy :(

Co do mieszkania do my z mężem póki co mieszkamy z moim tatą. Nie opłacało nam sie wynajmować mieszkania mając na uwadze, że będziemy się remontować w domku u teściów. Wzięliśmy kredyt no i budowa się zaczęła. Nic nas nie goniło aż do czasu informacji, że będziemy mieć dziecko już w kwietniu :) dach skończony, teraz czas na przebudowę w środku. Roboty od cholera, na rok czasu ale mąż się musi spiąć i do kwietnia chociaż część zrobić. Ma dla kogo się spieszyć :)
    Nasz domek jest położony w fajnej okolicy, niedaleko las ale i do centrum samochodem niecałe 10 min :)

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • misia83 Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 16:01

bl9c4z17a80ayfoc.png
  • solga Przyjaciółka

Wysłany: 16 września 2014, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    joanna.julka wrote:
    nie mam zachcianek, ale ciągnie mnie do jedzenia, tak ogólnie, mogłabym jeść cały czas :) dolegliwości właściwie nie mam, ale męczą mnie zaparcia... :/ masakra

na zaparcia dobre są mieszanki baby and mama med, dobre opinie o nich słyszałam i sama też sobie zamówiłam dzisiaj rano

Famibion + Baby and Mama Med + OmegaMed
    f2w3rjjgrlzhuy1n.png
    Siły natury
    relgcwa1ja1bh6e1.png
  • Ola89 Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a czy zastanawiałyście się nad adapterem do pasów bezpieczeństwa w samochodzie? Podobnież przy hamowaniu i niewłaściwym ułożeniu pasów na brzuchu dziecku może stać się duża krzywda, ale to znów wydatek ponad 100 zł..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2014, 11:33

relgwn15ds2ncxvn.png
  • adk_1989 Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie jestem w trakcie myślenia nad tym czy taki wynalazek jest potrzebny. No bo w sumie chodzi tu o to żeby pas znajdował się jak najniżej i w zasadzie można tego pilnować samemu. Pytanie tylko czy, nawet taki prawidłowo ułożony pas bezpieczeństwa podczas zderzenia nie podsunie się jednak wyżej i nie zrobi krzywdy lokatorowi. Adapter ma go trzymać w odpowiedniej pozycji przez cały czas. No nie wiem. Chyba muszę zadać ten problem do rozwiązania mężowi, niech się naczyta w internecie i wyda wyrok.

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola89 wrote:
    Dziewczyny a czy zastanawiałyście się nad adapterem do pasów bezpieczeństwa w samochodzie? Podobnież przy hamowaniu i niewłaściwym ułożeniu pasów na brzuchu dziecku może stać się duża krzywda, ale to znów wydatek ponad 100 zł..
    Używam od 3 miesięcy i bardzo sobie chwalę. Raz, że maleństwo jest bezpieczne, a dwa to naprawdę duża wygoda, bez adaptera pas uciska brzuch.
    Pozdrawiam, lutówka :)

Fasia lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • adk_1989 Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ja się dzisiaj fatalnie czuję. Na wymioty ciągnie mnie cały czas a przy tym jestem strasznie głodna :( Myślałam, że ten etap mam za sobą ale jednak nie. Jestem nieprzygotowana bo myślałam, że nie potrzebuję już góry jedzenia do pracy i nie zrobiłam zapasów na dzisiaj. Marzę o tym, żeby już iść do domu a tu jeszcze tyle godzin pracy przede mną :(

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • Ola89 Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adk_1989 wrote:
    Jak ja się dzisiaj fatalnie czuję. Na wymioty ciągnie mnie cały czas a przy tym jestem strasznie głodna :( Myślałam, że ten etap mam za sobą ale jednak nie. Jestem nieprzygotowana bo myślałam, że nie potrzebuję już góry jedzenia do pracy i nie zrobiłam zapasów na dzisiaj. Marzę o tym, żeby już iść do domu a tu jeszcze tyle godzin pracy przede mną :(

Ja też dzisiaj jakaś rozlazła jestem, poszłabym do domu a też jeszcze kilka godzin pracy przede mną także łączę się z Tobą w bólu :)

relgwn15ds2ncxvn.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adk_1989 wrote:
    Ja właśnie jestem w trakcie myślenia nad tym czy taki wynalazek jest potrzebny. No bo w sumie chodzi tu o to żeby pas znajdował się jak najniżej i w zasadzie można tego pilnować samemu. Pytanie tylko czy, nawet taki prawidłowo ułożony pas bezpieczeństwa podczas zderzenia nie podsunie się jednak wyżej i nie zrobi krzywdy lokatorowi. Adapter ma go trzymać w odpowiedniej pozycji przez cały czas. No nie wiem. Chyba muszę zadać ten problem do rozwiązania mężowi, niech się naczyta w internecie i wyda wyrok.
    Pasa sama nie ułożysz tak nisko, zawsze będzie podsuwał się do góry.
    Ja mam taki: http://www.clippasafe.pl/index.php?zone=podroze
    Polecam obejrzeć filmik i crash testy - do mnie przemówiło.

Można poszukać też używanych na allegro. Nie niszczą się tak szybko, a swoją funkcję pełnią. http://allegro.pl/listing/listing.php?order=p&string=adapter+do+pasów+dla+kobiet+w+ciąży&search_scope=wszystkie+działy&bmatch=seng-v6-p-3-dz-0904

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2014, 11:45

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej
    a ja dzisiaj w wysmienitym humorze. az sie boje, ze cos nei tak jest. Normalnie tak mi dobrze ze moglabym spiewac :P. Chyba to przez pogode bo u mnie slonko swieci i jest przecudnie, czus jesien w powietrzu :) cudownie!
    dzis teoretycznei zaczelam 9ty tydzien :)

mantissa - strasznei mnei dotknelal twoj post o mamie. Ja mam nadal obojga rodzicow ale tez maja juz swoej lata. Tata ma 76 lat, po dwoch zawalach, z rozrusznikiem a 2tyg temu wstawili mu stent. Bardzo ci wspolczuje :( W sumei to nawet nie mam ochoty nic pisac bo mnie to tak doluje :(. Trzymaj sie. Takie zycie niestety :/.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2014, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2015, 09:09

• NY Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PsotkaKotka widzę, że Ty też jesteś przed ślubem ;))) Ja mam za 2 tyg - 28.09 ;) dziś byłam na kolejnej przymiarce sukni ;) mam nadzieję, że w dniu ślubu się wszystko dopnie na mnie :))))

eNortjKzUjIyMjAzMVayBlwwFWgCzg,,11.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NY wrote:
    PsotkaKotka widzę, że Ty też jesteś przed ślubem ;))) Ja mam za 2 tyg - 28.09 ;) dziś byłam na kolejnej przymiarce sukni ;) mam nadzieję, że w dniu ślubu się wszystko dopnie na mnie :))))

O wow ale super :D
    Ja mam przymiarke peirwsza 29go wrzesnia a odbior sukni pare dni przed lsubem. Troche ryzykownie ale ja nie mieszkam tam gdzie biore slub i gdzie suknia jest, zreszta panei mowily ze to zaden problem wiec im ufam.
    Ja tez troche sie obawiam o rozmiar sukni. Mam gorset sznurowany czyli mozna regulowac ale chodzi o to ze on jednak troche cisnie a moj niust juz jest ze dwa razy wiekszy.
    My to jeszcze kupe zalatwiania mamy. czyasem mysle ze rady nie damy!
    A wogole to ja nie wiem jak ja do 4 rano tam wysiedze bze wodki :P

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
‹‹ 196 197 198 199 200 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ