X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    p.s. fajne imię wybraliście dla córci:) ja mam nadal mętlik w głowie:)

a wy macie jakieś typy?
    w sumie podoba mi się Jagoda, Hania, Alicja a z chłopięcych hm.....Olek? no nie wiem:)

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adk_1989 wrote:
    A od której pracujesz?
    od 8

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • Militta110816 Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) jejku ile już naskrobałyście..ciężko was nadrobić:)
    ja mojego aniołka nosiłam 2 tyg a nie wiedziałam ze serduszko przestało mu bić:( ale moje 2 przyjaciółki zginęły w tym czasie i ja to bardzo przeżyłam i akurat na badaniu wyszło ze serduszko przestało bić dzień po śmierci dziewczyn... a wtedy nocami nie spalam płakałam.. także stres :( dlatego teraz jak ktoś mnie wkurzy to wysłucham i jednym uchem wypuszczam :) zero stresu :) będzie dobrze :)

połowa 10 tyg a ja nadal wymiotuje..
    głowa mnie tak napiernicza że oko chce mi wyjść..
    lekarka zleciła mi jeszcze duphaston bo mówi ze się boi i ja zresztą tez.
    my narazie nie wybieramy nic żadnych rzeczy dla maluszka ani nie kupujemy bo nie chce zapeszać,dotrwam połowy wtedy coś zacznę kupować :)
    co do imion dla dziewczynki to typujemy Ola i Karolinka a dla chłopczyka Konrad albo Tymon :) mnie się podoba też Adaś:) jednak mąż jest za Konradem.

01.06.2014 [*] Kochamy Cię Aniołku.. 10tc

♥ Karolinka ♥
    hv4q61j.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oo Adaś bardzo ładnie i Tymoteusz mi się jeszcze przypomniał:)

MILITTA ale historia z przyjaciółkami...wątpię aby ktokolwiek koło takiej sytuacji przeszedł obojętnie;/ kurcze współczuję;/
    jaka połowa 10 tygodnia:D chyba końcówka 11:D spójrz sobie na paseczek z lewej strony:) tam pisze który to tydzień:D za dwa dni zaczbiesz 12:)

mi na szczęście mdłości przeszły, ogólnie nie bardzo toleruję słodkie, a poza tym jest dobrze.
    właśnie zjadłam przepysznego słodziutkiego pomarańcza:D ahhh mniam. w domu zupka ogórkowa i tyle z pyszności:) na dziś nie chcę przeżywać horroru z poprzedniej nocy

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NY wrote:
    My zaplanowaliśmy ślub i niecałe 3 mies przed zaczelismy się starać bo nasłuchałam się wiele opowieści jak to się dziewczyny po 2,3 lata starają, robią świece itp ;) moja siostra 4 lata się starała! Ja miałam jakieś wahania tarczycy i przy tym też może być problem ale udało się za pierwszym podejściem :)))) Są tego plusy i minusy :) cały czas się martwię czy będę się dobrze czuła, bo jednak to jest początek ;) no i też jest jakiś tam stres z powodu takiego wielkiego wydarzenia :) wiele rzeczy na raz się dzieje ;) a później już tylko na maleństwie będzie można się skupić ;)

Ja sie ciesze ze nie mam mdlosci, Bogu normalnei dziekuje. Nie wyobrazam sobei tak jak nie ktore dziewczyny haftowac dniem i noca i na wlasnym slubie si ejeszcze probowac bawic.
    Mysmy sie 2 lata starali i w sumie to w lipcu chcialam zeby byl to ostatni cykl prob i juz sie zapisalam do ginekolog po tabletki anty zeby miec ladna skore (teraz mam mega syfy) na slub i moc si espokojnie napic. Bylam pewna ze nic z tego nei wyszlo w lipcu a jednak sie mylilam ;P. To ci psikus mowie wam :D

Problem mamy za to z podroza poslubna. Mamy dwa tygodnie. Planowalismy Bali, ewentualnie Kolumbie lub cos w Ameryce srodkowej. A teraz to ja tak daleko latac nie chce. Szczerze, to w ogole nie chce latac. Raz, ze tak do konca to nie wiadomo czy ma to jakis wplyw czy nie a dwa ze ja sie bardzo boje latac (choc juz sporo lotow zaliczylam i to dosc dlugich) a dwa ze jak juz lece to tylko pod wplywem ;P. Chyba dlatego bedzie Korsyka lub Sardynia samochodem, zalezy od pogody.

A jesli chodzi o kupowanie rzeczy to ja to zaczne dopeiro jak bede wiedziala ze wszystko ok czyli dopiero w II trymestrze, Teraz to sie jeszcze wszystko moze zdazyc a potem przykro bedzie. Imie bede wybierac dopiero chyba po 25tc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2014, 16:26

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2014, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2015, 18:40

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2014, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:

a wy macie jakieś typy?
    w sumie podoba mi się Jagoda, Hania, Alicja a z chłopięcych hm.....Olek? no nie wiem:)
    Jak córka będzie to Mikella Albo Kalina :)a jak synuś to Antek tak narazie ale moze sie zmienic jesZcze :)

Robotka1 lubi tę wiadomość

• Fasia Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:

a wy macie jakieś typy?

Jagoda bardzo ładne :) moja córcia, jeśli to będzie córa będzie mieć imię po mojej Ś.P. Mamie - Hania :) natomiast jeśli będzie synuś to Julian - po Ś.P. Dziadku mojego męża :)

weronika86 lubi tę wiadomość

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2014, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2015, 18:45

Wysłany: 16 września 2014, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka- wlasnie nie wiem jak mam liczyc te tygodnie.. u lekarki mowi 10 a z moich obliczen wychodzi prawie 12 i sama juz nie wiem jak mam mowic.. czy tyg maluszka czy od miesiączki ;) ale lepiej być do przodu niż w tyle ;)

Robotka1 lubi tę wiadomość

♥ Karolinka ♥
    hv4q61j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2014, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od ostatniego dnia miesiaczki mam liczone u poloznej;)

Wysłany: 16 września 2014, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak więc w czwartek 12 tydzień! :) ale leci :)

Krysti lubi tę wiadomość

♥ Karolinka ♥
    hv4q61j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2014, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam u lekarza, osluchala i pluca,oskrzela czyste :) infekcja jakas. Kazała kupić prenalan syrop,woda morska do nosa i apap ewentualnie+ chciała dać zwolnienie ale nie wzięłam,bo jutro mam wolne i może juz będzie ok,ale w razie czego mam przyjść po zwolnienie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2014, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej to dobrze ze wycieli i ze wszystko dobrze:)

Rudzia lubi tę wiadomość

• Justinka Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to pozostawiam wybór imienia jak będzie znana płeć, bo wiem że łatwe to nie będzie, a przynajmniej skupimy się na imionach jednej płci ;) W pierwszej ciąży mimo że po cichu chciałam córeczkę... później cieszyłam się że jednak syn, bo dla niego mieliśmy więcej opcji na imię, dla dziewczynki kompletnie nic... teraz jednak mam nadzieję że będzie córa więc będziemy się głowić... jak będzie syn to znowu też problem, bo to co podobało mi się wcześniej teraz już nie koniecznie ;) Ale mój synek ma na imię Tymon :) nie Tymoteusz... a mąż Adam, więc w obu imionach jestem zakochana i mi się podobają, no ale nie powtórzę przecież ;)

Rudzia dobrze że to wycieli, oby szybko przestało boleć. Najważniejsze że z dzidzią wszystko ok! Trzymaj się :)

Rudzia lubi tę wiadomość

Anielka 10.04.2015 /// 3620 g 56 cm
    201504101680.png
    Tymon 28.09.2012 /// 3830 g 58 cm
    683907699a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2014, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzia fajnie go już widać! Ja mam spotkanie ze swoim dzieckiem w czwartek o 12. Jutro ze strachu pewnie głowy z kibla nie wyciągnę - już czuje rzyganie w kościach :| już mnie głowa rozpoczęła pobolewać więc jutro będzie kolejna masakra :/ aż się dzisiaj popłakałam bo wiem co mnie jutro czeka ;(

A imieniem sobie nawet dupy nie zawracam bo najważniejsze dla mnie to w końcu zacząć normalnie funkcjonować, bo to co się ostatnio działo to tragedia.. jakaś nie wiem jak ja chcę wrócić w pon do pracy.. chyba przedłuże jeszcze zwolnienie :|

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2014, 19:38

• Justinka Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jutro wizyty mają aż 4 mamusie, więc czekamy na wieści z wizyty :) zwłaszcza tych które mają genetyczne :) Powodzenia!

Amy, Ida, malinka1984 lubią tę wiadomość

Anielka 10.04.2015 /// 3620 g 56 cm
    201504101680.png
    Tymon 28.09.2012 /// 3830 g 58 cm
    683907699a.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzia - czemu wycinali Ci cystę ? jaką miała wielkość ? Ja mam torbiel na prawym jajniku wielkości ponad 7cm. 3tyg temu na usg miała 7,5cm, a tydzień temu 7,1cm czyli przestała rosnąć ale moja gin nie chce jej ruszać. Mówi, że ciąża jest priorytetem i torbielą póki co się nie zajmujemy ..

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r

Wysłany: 16 września 2014, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justinka-właśnie mnie chodzi o imie Tymon nie Tymoteusz :) mnie się podoba, takie inne :)

Rudzia-super wieści i maleństwo jakie duże już:)

Justinka lubi tę wiadomość

♥ Karolinka ♥
    hv4q61j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2014, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justinka wrote:
    A jutro wizyty mają aż 4 mamusie, więc czekamy na wieści z wizyty :) zwłaszcza tych które mają genetyczne :) Powodzenia!
    Również trzymam za was kciuki jutro :) ja mam pojutrze

‹‹ 198 199 200 201 202 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ