Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej
jejku ile już naskrobałyście..ciężko was nadrobić
ja mojego aniołka nosiłam 2 tyg a nie wiedziałam ze serduszko przestało mu bićale moje 2 przyjaciółki zginęły w tym czasie i ja to bardzo przeżyłam i akurat na badaniu wyszło ze serduszko przestało bić dzień po śmierci dziewczyn... a wtedy nocami nie spalam płakałam.. także stres
dlatego teraz jak ktoś mnie wkurzy to wysłucham i jednym uchem wypuszczam
zero stresu
będzie dobrze
połowa 10 tyg a ja nadal wymiotuje..
głowa mnie tak napiernicza że oko chce mi wyjść..
lekarka zleciła mi jeszcze duphaston bo mówi ze się boi i ja zresztą tez.
my narazie nie wybieramy nic żadnych rzeczy dla maluszka ani nie kupujemy bo nie chce zapeszać,dotrwam połowy wtedy coś zacznę kupować
co do imion dla dziewczynki to typujemy Ola i Karolinka a dla chłopczyka Konrad albo Tymonmnie się podoba też Adaś
jednak mąż jest za Konradem.
-
oo Adaś bardzo ładnie i Tymoteusz mi się jeszcze przypomniał
MILITTA ale historia z przyjaciółkami...wątpię aby ktokolwiek koło takiej sytuacji przeszedł obojętnie;/ kurcze współczuję;/
jaka połowa 10 tygodnia:D chyba końcówka 11:D spójrz sobie na paseczek z lewej strony:) tam pisze który to tydzieńza dwa dni zaczbiesz 12:)
mi na szczęście mdłości przeszły, ogólnie nie bardzo toleruję słodkie, a poza tym jest dobrze.
właśnie zjadłam przepysznego słodziutkiego pomarańcza:D ahhh mniam. w domu zupka ogórkowa i tyle z pyszności:) na dziś nie chcę przeżywać horroru z poprzedniej nocy -
NY wrote:My zaplanowaliśmy ślub i niecałe 3 mies przed zaczelismy się starać bo nasłuchałam się wiele opowieści jak to się dziewczyny po 2,3 lata starają, robią świece itp
moja siostra 4 lata się starała! Ja miałam jakieś wahania tarczycy i przy tym też może być problem ale udało się za pierwszym podejściem
))) Są tego plusy i minusy
cały czas się martwię czy będę się dobrze czuła, bo jednak to jest początek
no i też jest jakiś tam stres z powodu takiego wielkiego wydarzenia
wiele rzeczy na raz się dzieje
a później już tylko na maleństwie będzie można się skupić
Ja sie ciesze ze nie mam mdlosci, Bogu normalnei dziekuje. Nie wyobrazam sobei tak jak nie ktore dziewczyny haftowac dniem i noca i na wlasnym slubie si ejeszcze probowac bawic.
Mysmy sie 2 lata starali i w sumie to w lipcu chcialam zeby byl to ostatni cykl prob i juz sie zapisalam do ginekolog po tabletki anty zeby miec ladna skore (teraz mam mega syfy) na slub i moc si espokojnie napic. Bylam pewna ze nic z tego nei wyszlo w lipcu a jednak sie mylilam ;P. To ci psikus mowie wam
Problem mamy za to z podroza poslubna. Mamy dwa tygodnie. Planowalismy Bali, ewentualnie Kolumbie lub cos w Ameryce srodkowej. A teraz to ja tak daleko latac nie chce. Szczerze, to w ogole nie chce latac. Raz, ze tak do konca to nie wiadomo czy ma to jakis wplyw czy nie a dwa ze ja sie bardzo boje latac (choc juz sporo lotow zaliczylam i to dosc dlugich) a dwa ze jak juz lece to tylko pod wplywem ;P. Chyba dlatego bedzie Korsyka lub Sardynia samochodem, zalezy od pogody.
A jesli chodzi o kupowanie rzeczy to ja to zaczne dopeiro jak bede wiedziala ze wszystko ok czyli dopiero w II trymestrze, Teraz to sie jeszcze wszystko moze zdazyc a potem przykro bedzie. Imie bede wybierac dopiero chyba po 25tc.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2014, 16:26
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyRobotka1 wrote:p.s. fajne imię wybraliście dla córci:) ja mam nadal mętlik w głowie:)
a wy macie jakieś typy?
w sumie podoba mi się Jagoda, Hania, Alicja a z chłopięcych hm.....Olek? no nie wiem:)Robotka1 lubi tę wiadomość
-
Robotka1 wrote:p.s. fajne imię wybraliście dla córci:) ja mam nadal mętlik w głowie:)
a wy macie jakieś typy?
w sumie podoba mi się Jagoda, Hania, Alicja a z chłopięcych hm.....Olek? no nie wiem:)
Jagoda bardzo ładnemoja córcia, jeśli to będzie córa będzie mieć imię po mojej Ś.P. Mamie - Hania
natomiast jeśli będzie synuś to Julian - po Ś.P. Dziadku mojego męża
weronika86 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Robotka- wlasnie nie wiem jak mam liczyc te tygodnie.. u lekarki mowi 10 a z moich obliczen wychodzi prawie 12 i sama juz nie wiem jak mam mowic.. czy tyg maluszka czy od miesiączki
ale lepiej być do przodu niż w tyle
Robotka1 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyByłam u lekarza, osluchala i pluca,oskrzela czyste
infekcja jakas. Kazała kupić prenalan syrop,woda morska do nosa i apap ewentualnie+ chciała dać zwolnienie ale nie wzięłam,bo jutro mam wolne i może juz będzie ok,ale w razie czego mam przyjść po zwolnienie
-
nick nieaktualny
-
Ja to pozostawiam wybór imienia jak będzie znana płeć, bo wiem że łatwe to nie będzie, a przynajmniej skupimy się na imionach jednej płci
W pierwszej ciąży mimo że po cichu chciałam córeczkę... później cieszyłam się że jednak syn, bo dla niego mieliśmy więcej opcji na imię, dla dziewczynki kompletnie nic... teraz jednak mam nadzieję że będzie córa więc będziemy się głowić... jak będzie syn to znowu też problem, bo to co podobało mi się wcześniej teraz już nie koniecznie
Ale mój synek ma na imię Tymon
nie Tymoteusz... a mąż Adam, więc w obu imionach jestem zakochana i mi się podobają, no ale nie powtórzę przecież
Rudzia dobrze że to wycieli, oby szybko przestało boleć. Najważniejsze że z dzidzią wszystko ok! Trzymaj sięRudzia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyRudzia fajnie go już widać! Ja mam spotkanie ze swoim dzieckiem w czwartek o 12. Jutro ze strachu pewnie głowy z kibla nie wyciągnę - już czuje rzyganie w kościach
już mnie głowa rozpoczęła pobolewać więc jutro będzie kolejna masakra
aż się dzisiaj popłakałam bo wiem co mnie jutro czeka ;(
A imieniem sobie nawet dupy nie zawracam bo najważniejsze dla mnie to w końcu zacząć normalnie funkcjonować, bo to co się ostatnio działo to tragedia.. jakaś nie wiem jak ja chcę wrócić w pon do pracy.. chyba przedłuże jeszcze zwolnienieWiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2014, 19:38
-
Rudzia - czemu wycinali Ci cystę ? jaką miała wielkość ? Ja mam torbiel na prawym jajniku wielkości ponad 7cm. 3tyg temu na usg miała 7,5cm, a tydzień temu 7,1cm czyli przestała rosnąć ale moja gin nie chce jej ruszać. Mówi, że ciąża jest priorytetem i torbielą póki co się nie zajmujemy ..
-
nick nieaktualny