X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Ola89 Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PsotkaKotka wrote:
    Dzieki Amy za odpowiedz. Myslalam, ze znowu zostalam olana :(.
    a po co ten rogal jest dla kobiet ktore sa w ciazy?

Kręgosłup nie boli w miarę jak brzuszek rośnie no i jest dla brzusia podparcie.

relgwn15ds2ncxvn.png
  • Ola89 Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    liloe wrote:
    Ola89 ja również czekam na recenzję podusi ;)

Mam nadzieje że jutro już dojdzie także w środę recenzja :)

relgwn15ds2ncxvn.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola89 wrote:
    Mam nadzieje że jutro już dojdzie także w środę recenzja :)

Ale w 12tc to chyba nei ma tam jeszcze co podpierac czy sie myle :)?. Moze glupie pytania zadaje ale jeszcze nigdy nei mialam brzuchola ;)

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2014, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam dla was fajną nutkę :))na dzień dobry zYouTube http://www.youtube.com/watch?v=Wq8BqYus40A&sns=sms

Robotka1 lubi tę wiadomość

• Ola89 Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PsotkaKotka wrote:
    Ale w 12tc to chyba nei ma tam jeszcze co podpierac czy sie myle :)?. Moze glupie pytania zadaje ale jeszcze nigdy nei mialam brzuchola ;)

Mi brzuszek trochę już wystaje od kilku dni wstaję niewyspana i z ogromnym bólem kręgosłupa, może poduszka pomoże a tak normalnie to faktycznie gdzieś od połowy ciąży potrzebna

relgwn15ds2ncxvn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2014, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PsotkaKotka wrote:
    Moj tez pierwszy brzusio ,jak ja ciekawa jestem właśnie :)Ola przetestuje to da znać:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2014, 13:04

Ola89 lubi tę wiadomość

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hihi Krysti:D śminka wymiata:D
    ja mam jedną czerwoną i jej praktycznie nie używam:P
    nie lubie:D

też uważam że facet musi być przede wszystkim dojrzały:)

u nas zadziałała chemia, potem przyszła miłość. 8 miesięcy go nie chciałam,nie podobał mi się a teraz mimo że w życiu różnie jest wiem że chcę z nim spędzić resztę życia:)
    ale czasem mnie wkurza:D

PSOTKA zadawaj pytania:) po to jesteśmy aby odpowiadać i się uczyć wzajemnie:)

hm może i pamiętniczek zacznę pisać ale pewnie będzie króciutki i konkretny:) może nawet ze zdjęciami:)

Krysti lubi tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • misia83 Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 16:01

Krysti lubi tę wiadomość

bl9c4z17a80ayfoc.png
  • sylvia007 Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola89 wrote:
    Mi brzuszek trochę już wystaje od kilku dni wstaję niewyspana i z ogromnym bólem kręgosłupa, może poduszka pomoże a tak normalnie to faktycznie gdzieś od połowy ciąży potrzebna
    Ja też planuję sobie zakupić, bo z poprzedniej ciąży zostały mi rozstępy z prawej strony brzucha, właśnie dlatego, że cały czas spałam na lewej stronie i brzusio ciągnął, aż do materaca. Dzięki podusi będzie sobie spokojnie obok mnie leżał ;-)

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2014, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się zawijam szykować prysznic juz wzięłam :)włosy wysuszyć bo ręcznik na głowie mam:) ja lubie właśnie taką muzykę jak zapodalam :) budzi mnie do życia :) energy power

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2014, 13:07

• sylvia007 Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja od kilku dni mam nowy ciążowy objaw-płaczliwość. Normalnie wszystko mnie wzrusza, oglądam coś w telewizji i płaczę, słucham radia, płaczę, a mój mąż tylko dziwnie na mnie spogląda :-)

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2014, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niewiecie czy Joana leci juz tap madel :))) bo ja Polskiej nie mam tv tu a czasem online załapie co nie co

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2014, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvia007 wrote:
    a ja od kilku dni mam nowy ciążowy objaw-płaczliwość. Normalnie wszystko mnie wzrusza, oglądam coś w telewizji i płaczę, słucham radia, płaczę, a mój mąż tylko dziwnie na mnie spogląda :-)
    Identycznie jak ja:)) bedzie córa

• Ola89 Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wrote:
    Niewiecie czy Joana leci juz tap madel :))) bo ja Polskiej nie mam tv tu a czasem online załapie co nie co

leci leci :)

Krysti lubi tę wiadomość

relgwn15ds2ncxvn.png
  • NY Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem już po wizycie :) Wszystko w porządku! Serduszko bije, dzidzia ma 6cm i podskakiwała bardzo podczas badania ;) piękny widok :) Nic mi się nie odkleja, szyjka prawidłowa :) Następna wizyta 13.10 ;) tym razem z mężem ;) A i pierwszy raz miałam USG przez brzuch :)) Na dzień dobry lekarz powiedział, że pięknie wyglądam więc chyba będzie syn :D
    Nie muszę brać już kwasu, witamin jeszcze też mam nie brać, tylko b1 i b6 przez wymioty. Na ból kręgosłupa nie poradzę nic, masaże i nastawianie odpada, tłumaczył że się tam wszystko rozchodzi :)
    A ja się czuję OK :)

Mnie piersi przestały boleć w 9/10 tyg i na chwilę zrobiły się miękkie, nawet ukochany to zauważył :( Ale widać nie jest to powód do zmartwień :)))

Ola89, Krysti, malinka1984, Justinka, kluska, Amy, Fasia lubią tę wiadomość

eNortjKzUjIyMjAzMVayBlwwFWgCzg,,11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2014, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie przyszłe mamy,dziś na 100% dowiedziałam się że jestem w ciąży(USG),czułam że jestem tak od tyg. po owulacji,choć testy wychodziły negatywne a tydzień po spodziewanej @ dostałam strasznych boleści nad ranem i 2 razy wyleciało ze mnie bardzo dużo ciemnych skrzepów, po tym 2 dni lekko plamiłam tak 1-2 razy na dzień, po wizycie w szpitalu powiedziano że to poronienie samoistne( miałam hcg tak na 5 tydzien ciąży). Mój mąż obserwował mnie i twierdził cały czas że wg niego jestem w ciąży( nie miałam objawów typu ból piersi czy mdłości i nadal nie mam) bo dziwnie się zachowuję, szybko wzruszam albo złoszczę, zapominam o wszystkim,dużo spię, mylę się i przede wszystkim non stop sikam, mogłabym siedzieć na kibelku całą dobę(nie piecze i nie swędzi i nic nie boli a posiew i badania ok) dlatego kupił mi znowu testy i kazał zrobić niby już 3 tyg po tym poronieniu i wyszły znowu negatywne, pojechaliśmy do lekarza bo to sikanie i kłucie w okolicy pępka mnie niepokoiło, myślałam że może po tym poronieniu jakaś infekcja się dzieje,a tu jednak ciąża 8 tyg. i wszystko ok,beta hcg także ok, serduszko bije.Na szczęście zdrowo się odżywiam i nie stosuje żadnych używek, zażywam kwas foliowy od 3 miesięcy ale te skrzepy i ten straszny ból z gorączką, drgawkami, nigdy tak nie cierpiałam, nie rozumiem i lekarze też nie potrafią nic wyjaśnić. Czy ktoś miał może choć w przybliżeniu podobne doświadczenia??

malinka1984 lubi tę wiadomość

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MARTA ale niespodzianka:D super:) gratuluję:)
    oj ja nie pomogę, w ciążę zaszłam książkowo bez przykrych niespodzianek.

NY gratuluję pozytywnej wizyty:)
    kurcze tyle się mówi żeby nie brać w pierwszym trymestrze witamin i ciągle się zastanawiam jak to jest do końca......

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2014, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, paracetamol w ciąży można? Łeb mi pęka i rzygam,suuper, powrót objawow

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hwesta możesz

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, nie wiem czy juz sie na ten temat wypowiadalyscie zastanawialscie sie nad plusami i minusami bycia zimowa ciezarowka i kwietniowa mama?

- boje sie ze bedzie mi zimno zima
    - boje sie ze sie gdzies przewroce jak bedzie slisko
    - nie mozna jezdzic na nartach
    - nie mozna bedzie ubierac ladnych letnich sukienek ze slomkowym kapeluszem :P i cieszyc sie sloncem w ciazy
    - obawiam sie ze moj zimowy plaszcz sie nei zapnie a nowego wiekszego nie chcialabym kupowac

zalety :)

- przede wszstkim cieszy mnie to ze kiedy dziecko sie urodzi to dni beda coraz piekniejsze, coraz wiecej slonca, coraz cieplej i latem bedzie juz mozna nawet z maluszkiem nad morze czy jeziorko pojechac :). Uwazam to za ogromna zalete :)
    - nie bedziemy sie meczyc w upale. Ja tez nie mialabym ochoty pokazywac brzucholka w bikini :P
    - jak bedziemy wstawac w nocy do dziecka to nie bedzie okropnie zimno

Dodacie cos od siebie :)?

martafr - niezle przezycia. Jednak organizm ludzki kazdy jest inny i trzeba zawsze na siebei uwazac.

martafr lubi tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
‹‹ 192 193 194 195 196 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ