X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy wrote:
    nie :D szykowałam się do zabrania dupy stąd ;)
    Głupia jesteś ? Do konca dziecko mózg Ci zabrał ?! Ja wiem że chcesz aby Olek był mądry no ale bez przesady ! Dawaj mi tu kaczkę ! Bo ja Cię zaraz spakuje !

Amy, KasiaKwiatek, Fasia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Głupia jesteś ? Do konca dziecko mózg Ci zabrał ?! Ja wiem że chcesz aby Olek był mądry no ale bez przesady ! Dawaj mi tu kaczkę ! Bo ja Cię zaraz spakuje !

luz ;) często działam pochopnie, więc sobie odpuściłam póki co pakowanie szmat :P

MartaAlvi, KasiaKwiatek, Angela89, misia83, Fasia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lali wrote:
    Ja to w ogole mysle, ze taka koleda co roku to po co? Raz w zyciu powinno sie poswiecic dom i chyba wystarczy nie?
    Ja też tak myśle że powinno być - oni chodzą aby zobaczyć komu jak się powodzi..

Amy lubi tę wiadomość

• shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    Hehe mówicie że od coli się spędzić nie możecie? A pamiętam nasze mądrości na początku ciąży co zdrowe a co nie:) i o coli się wszyscy negatywnie wypowiadali:)
    Prawda taka że ciążą się rządzi swoimi prawami i weryfikuje nasze wcześniejsze założenia jak chce:)
    Ją tam cole.też lubię, napije się jak jest ale bardziej wolę mleko którego wcześniej nie lubilam:)
    I tak będzie ze wszystkim :) a cola to samo zuo ale jak dzięki niej mogłam rzygnąć o jeden raz mniej była moim cudem w szklance :D

PS. jutro się nie wysram :D

Robotka1, KasiaKwiatek lubią tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • MartaAlvi Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąz na kolędzie sypnął: "Czy można księdzu dać pieniążki?" hahahahaa myślałam ze padnę trupem!
    Ksiądz na to z oburzeniem: "ale jakie pieniążki?!"
    Mąż: nooo za kolędę!
    Ksiądz: Kolęda jest bezpłatna!
    Ja: Mąż się źle wyraził, czy przyjmie ksiądz datek na Kościół?
    Ksiądz: a, na Kościół... oczywiście! :D

Mój tato dla odmiany na odchodne powiedział do księdza: to do zobaczenia za rok! na co ksiadz: mam nadzieję, że zobaczymy się trochę wcześniej - w kościele!

A teściu zapomniał kolejny rok z rzędu dać księdzu tą cholerną kopertę i znów musiał czekać na niego na klatce :D

Jak to się mówi: dzieckiem i mężem się nie pochwalisz :P

Amy, KasiaKwiatek, Ida, CzaryMary, mantissa, mimka84 lubią tę wiadomość

24.04.2014r. Zawsze będziemy Cię kochać Aniołku [*] 10tc
    fQ2H26U.jpgfQ2Hp2.png
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lali wrote:
    Ja to w ogole mysle, ze taka koleda co roku to po co? Raz w zyciu powinno sie poswiecic dom i chyba wystarczy nie?
    U mnie ksiądz był tylko raz (mieszkam z teściową i ona sobie nie życzy) jak był remont kuchni i rozpierdziel masakryczny lodówka u nas w pokoju, kuchenka w przedpokoju, no kipisz i księdzu otworzyłam z piwkiem w dłoni bo się go nie spodziewaliśmy :D ale był spoko, pożyczył nam szczęścia w remoncie, poświęcił panów od glazury i poszedł :D

Amy, liloe, KasiaKwiatek, Lali, mantissa, misia83, Fasia, Gosha, Agusiek89 lubią tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • Lali Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shimmer_lip wrote:
    U mnie ksiądz był tylko raz (mieszkam z teściową i ona sobie nie życzy) jak był remont kuchni i rozpierdziel masakryczny lodówka u nas w pokoju, kuchenka w przedpokoju, no kipisz i księdzu otworzyłam z piwkiem w dłoni bo się go nie spodziewaliśmy :D ale był spoko, pożyczył nam szczęścia w remoncie, poświęcił panów od glazury i poszedł :D

Padlam :D z piwkiem w reku :D

liloe lubi tę wiadomość

6gcc7ob.png
    Pola 04.2012 <3
    Laura 04.2015 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    od wczoraj mam nową miłość - ciecierzyca, czy tam cieciorka :D mniam!!! nie mogę się najeść :D ma w sobie żelazo i dużo białka więc polecam :)

KasiaKwiatek, CzaryMary, Gosha lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2015, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny na szkole rodzenia Wam powiedzą... Im mniej kosmetyków tym lepiej.
    Rudzia płyn do kąpieli wystarczy, po niej możesz smarować oliwką - włącznie z główką to ciemieniuchy nie będzie. Cienką warstwą żeby nie tluscic bwz potrzeby :-) potem wyczesywanko szczotką do włosów i git będzie :-)
    Krem możesz używać ochronie do twarzy wychodząc, na mróz lub słońce i tyle.
    Do dupci są kremy i maści, maść jest po prostu bardziej płynna.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2015, 14:25

Amy, shimmer_lip, Angela89, Rudzia, misia83, Fasia, Gosha lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy a jak ją robiłaś bo mam w domu i czeka na zamiłowanie :-)

• liwi Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie pewnie jak co roku nie będzie w domu jak ksiądz przyjdzie. ;-)

Mąz mi próbuje helikopterem wylądować na głowie. Zaraz mu je.ne.

Lali, mantissa lubią tę wiadomość

8p3oikgn0sqp2ob1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2015, 14:09

Robotka1, Rudzia lubią tę wiadomość

• shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaKwiatek wrote:
    Ja tylko hummus umiem z niej zrobić. Podobno pieczona jest dobra ale nigdy nie jadłam.

Amy, KasiaKwiatek lubią tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po wizycie na ip,prawdopodobnie przeszłam rotawirus,crp przy normie do 10 mam 30. Morfologia sie polepszyla,ktg skurczy brak. Szyjka 30 mm zamknieta- z lekarzem pessar rozważyć. Dostałam tez skierowanie do poradni diabetologicznej na 20 stycznia. Mała waży pomiędzy 1200 a 1400 gram.

shimmer_lip, Ida, KasiaKwiatek, Angela89, CzaryMary, misia83, Fasia lubią tę wiadomość

• shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hwesta wrote:
    Po wizycie na ip,prawdopodobnie przeszłam rotawirus,crp przy normie do 10 mam 30. Morfologia sie polepszyla,ktg skurczy brak. Szyjka 30 mm zamknieta- z lekarzem pessar rozważyć. Dostałam tez skierowanie do poradni diabetologicznej na 20 stycznia. Mała waży pomiędzy 1200 a 1400 gram.
    Czyli poza szyjką nie jest źle :) to super :)

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2015, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha,ograniczyc nospe do 3-4 razy po nospie zwyklej.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaKwiatek wrote:
    ja miałam taką cieciorkę, którą trzeba zalać wodą i zostawić, więc zostawiłam na moczenie na noc. Wczoraj rano to wypłukałam wlałam świeżej wody i gotowałam - około godziny, z kostką rosołową. Jeśli chodzi o sól - to nie każą solić wody przed gotowaniem bo będzie twarda, tylko włąśnie pod koniec..
    Po godzinie wyłączyłam i miałam ją robić z pomidorami, szpinakiem, czosnkiem i natką piertuszki.. ale jak ją skosztowałam to cały dzień podjadałam garściami i niewiele mi zostało więc odpuściłam szpinakową ucztę :D

KasiaKwiatek, CzaryMary lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2015, 14:09

• liwi Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hwesta wrote:

Hwesta a czemu pessar? kurde ja mam 33mm i mi ginka mówi ze bardzo dobrze.
    Jutro mam wizyte to poprosze zeby znowu zmierzyła i powiedziała czy to w końcu dobrze czy nie.

A do tego 20 stycznia masz jakieś specjalne zalecenia odnośnie diety?

8p3oikgn0sqp2ob1.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilioe eucerin? Ale masz coś oprócz tego dla dzidzius po kąpieli? Chętnie kupiła bym coś naturalnego właśnie, może jakiś olejem kokosowy fo nawilzaniamłodej zamiast oliwki?

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
‹‹ 1959 1960 1961 1962 1963 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ