X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy wrote:
    nie :D szykowałam się do zabrania dupy stąd ;)
    Głupia jesteś ? Do konca dziecko mózg Ci zabrał ?! Ja wiem że chcesz aby Olek był mądry no ale bez przesady ! Dawaj mi tu kaczkę ! Bo ja Cię zaraz spakuje !

Amy, KasiaKwiatek, Fasia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Głupia jesteś ? Do konca dziecko mózg Ci zabrał ?! Ja wiem że chcesz aby Olek był mądry no ale bez przesady ! Dawaj mi tu kaczkę ! Bo ja Cię zaraz spakuje !

luz ;) często działam pochopnie, więc sobie odpuściłam póki co pakowanie szmat :P

MartaAlvi, KasiaKwiatek, Angela89, misia83, Fasia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lali wrote:
    Ja to w ogole mysle, ze taka koleda co roku to po co? Raz w zyciu powinno sie poswiecic dom i chyba wystarczy nie?
    Ja też tak myśle że powinno być - oni chodzą aby zobaczyć komu jak się powodzi..

Amy lubi tę wiadomość

• shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    Hehe mówicie że od coli się spędzić nie możecie? A pamiętam nasze mądrości na początku ciąży co zdrowe a co nie:) i o coli się wszyscy negatywnie wypowiadali:)
    Prawda taka że ciążą się rządzi swoimi prawami i weryfikuje nasze wcześniejsze założenia jak chce:)
    Ją tam cole.też lubię, napije się jak jest ale bardziej wolę mleko którego wcześniej nie lubilam:)
    I tak będzie ze wszystkim :) a cola to samo zuo ale jak dzięki niej mogłam rzygnąć o jeden raz mniej była moim cudem w szklance :D

PS. jutro się nie wysram :D

Robotka1, KasiaKwiatek lubią tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • MartaAlvi Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąz na kolędzie sypnął: "Czy można księdzu dać pieniążki?" hahahahaa myślałam ze padnę trupem!
    Ksiądz na to z oburzeniem: "ale jakie pieniążki?!"
    Mąż: nooo za kolędę!
    Ksiądz: Kolęda jest bezpłatna!
    Ja: Mąż się źle wyraził, czy przyjmie ksiądz datek na Kościół?
    Ksiądz: a, na Kościół... oczywiście! :D

Mój tato dla odmiany na odchodne powiedział do księdza: to do zobaczenia za rok! na co ksiadz: mam nadzieję, że zobaczymy się trochę wcześniej - w kościele!

A teściu zapomniał kolejny rok z rzędu dać księdzu tą cholerną kopertę i znów musiał czekać na niego na klatce :D

Jak to się mówi: dzieckiem i mężem się nie pochwalisz :P

Amy, KasiaKwiatek, Ida, CzaryMary, mantissa, mimka84 lubią tę wiadomość

24.04.2014r. Zawsze będziemy Cię kochać Aniołku [*] 10tc
    fQ2H26U.jpgfQ2Hp2.png
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lali wrote:
    Ja to w ogole mysle, ze taka koleda co roku to po co? Raz w zyciu powinno sie poswiecic dom i chyba wystarczy nie?
    U mnie ksiądz był tylko raz (mieszkam z teściową i ona sobie nie życzy) jak był remont kuchni i rozpierdziel masakryczny lodówka u nas w pokoju, kuchenka w przedpokoju, no kipisz i księdzu otworzyłam z piwkiem w dłoni bo się go nie spodziewaliśmy :D ale był spoko, pożyczył nam szczęścia w remoncie, poświęcił panów od glazury i poszedł :D

Amy, liloe, KasiaKwiatek, Lali, mantissa, misia83, Fasia, Gosha, Agusiek89 lubią tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • Lali Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shimmer_lip wrote:
    U mnie ksiądz był tylko raz (mieszkam z teściową i ona sobie nie życzy) jak był remont kuchni i rozpierdziel masakryczny lodówka u nas w pokoju, kuchenka w przedpokoju, no kipisz i księdzu otworzyłam z piwkiem w dłoni bo się go nie spodziewaliśmy :D ale był spoko, pożyczył nam szczęścia w remoncie, poświęcił panów od glazury i poszedł :D

Padlam :D z piwkiem w reku :D

liloe lubi tę wiadomość

6gcc7ob.png
    Pola 04.2012 <3
    Laura 04.2015 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    od wczoraj mam nową miłość - ciecierzyca, czy tam cieciorka :D mniam!!! nie mogę się najeść :D ma w sobie żelazo i dużo białka więc polecam :)

KasiaKwiatek, CzaryMary, Gosha lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2015, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny na szkole rodzenia Wam powiedzą... Im mniej kosmetyków tym lepiej.
    Rudzia płyn do kąpieli wystarczy, po niej możesz smarować oliwką - włącznie z główką to ciemieniuchy nie będzie. Cienką warstwą żeby nie tluscic bwz potrzeby :-) potem wyczesywanko szczotką do włosów i git będzie :-)
    Krem możesz używać ochronie do twarzy wychodząc, na mróz lub słońce i tyle.
    Do dupci są kremy i maści, maść jest po prostu bardziej płynna.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2015, 14:25

Amy, shimmer_lip, Angela89, Rudzia, misia83, Fasia, Gosha lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy a jak ją robiłaś bo mam w domu i czeka na zamiłowanie :-)

• liwi Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie pewnie jak co roku nie będzie w domu jak ksiądz przyjdzie. ;-)

Mąz mi próbuje helikopterem wylądować na głowie. Zaraz mu je.ne.

Lali, mantissa lubią tę wiadomość

8p3oikgn0sqp2ob1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2015, 14:09

Robotka1, Rudzia lubią tę wiadomość

• shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaKwiatek wrote:
    Ja tylko hummus umiem z niej zrobić. Podobno pieczona jest dobra ale nigdy nie jadłam.

Amy, KasiaKwiatek lubią tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po wizycie na ip,prawdopodobnie przeszłam rotawirus,crp przy normie do 10 mam 30. Morfologia sie polepszyla,ktg skurczy brak. Szyjka 30 mm zamknieta- z lekarzem pessar rozważyć. Dostałam tez skierowanie do poradni diabetologicznej na 20 stycznia. Mała waży pomiędzy 1200 a 1400 gram.

shimmer_lip, Ida, KasiaKwiatek, Angela89, CzaryMary, misia83, Fasia lubią tę wiadomość

• shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hwesta wrote:
    Po wizycie na ip,prawdopodobnie przeszłam rotawirus,crp przy normie do 10 mam 30. Morfologia sie polepszyla,ktg skurczy brak. Szyjka 30 mm zamknieta- z lekarzem pessar rozważyć. Dostałam tez skierowanie do poradni diabetologicznej na 20 stycznia. Mała waży pomiędzy 1200 a 1400 gram.
    Czyli poza szyjką nie jest źle :) to super :)

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2015, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha,ograniczyc nospe do 3-4 razy po nospie zwyklej.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaKwiatek wrote:
    ja miałam taką cieciorkę, którą trzeba zalać wodą i zostawić, więc zostawiłam na moczenie na noc. Wczoraj rano to wypłukałam wlałam świeżej wody i gotowałam - około godziny, z kostką rosołową. Jeśli chodzi o sól - to nie każą solić wody przed gotowaniem bo będzie twarda, tylko włąśnie pod koniec..
    Po godzinie wyłączyłam i miałam ją robić z pomidorami, szpinakiem, czosnkiem i natką piertuszki.. ale jak ją skosztowałam to cały dzień podjadałam garściami i niewiele mi zostało więc odpuściłam szpinakową ucztę :D

KasiaKwiatek, CzaryMary lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2015, 14:09

• liwi Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hwesta wrote:

Hwesta a czemu pessar? kurde ja mam 33mm i mi ginka mówi ze bardzo dobrze.
    Jutro mam wizyte to poprosze zeby znowu zmierzyła i powiedziała czy to w końcu dobrze czy nie.

A do tego 20 stycznia masz jakieś specjalne zalecenia odnośnie diety?

8p3oikgn0sqp2ob1.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilioe eucerin? Ale masz coś oprócz tego dla dzidzius po kąpieli? Chętnie kupiła bym coś naturalnego właśnie, może jakiś olejem kokosowy fo nawilzaniamłodej zamiast oliwki?

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
‹‹ 1959 1960 1961 1962 1963 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ