X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bambi85 wrote:
    kurcze ale mi smaku na cole narobilyscie a nie mam w domu buuuu, i jeszcze ksiadz dzidsiaj popoludniu podobno [przychodzi ale postanowilismy zaszalec i go przyjac wiec sie szykujemy :)

U mnie był ksiądz 2 dni temu, pod wpływem % i jeszcze zamiast modlić się do krzyża to rozglądał się po ścianach. Jeszcze chyba się zawiódł bo nie dostał koperty. Ale ostatnio w Tv widziałam program gdzie ksiądz wypowiadał się że koperta to obowiązek więc stwierdziłam że mam ich jeszcze bardziej w nosie bo mnie nikt nie spyta czy mam.

Amy, Bambi85, KasiaKwiatek, mimka84, Agusiek89 lubią tę wiadomość

• misia83 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 17:44

bl9c4z17a80ayfoc.png
  • misia83 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Ja mam oliwkę w razie ciemieniuchy a tak to właśnie nie wiem co kupić czy krem czy balsam.
    To oliwka nie wystarczy? Boże jaka na ciemna masa jestem ;(

bl9c4z17a80ayfoc.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 08:48

Rudzia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia83 wrote:
    To oliwka nie wystarczy? Boże jaka na ciemna masa jestem ;(

Ja już sama nie wiem :P Planuje się dowiedzieć na szkole rodzenia.

Tak samo kupiłam płyn do kąpieli i chyba to wystarczy nie muszę już kupować żelu bo przecież dziecko się brudzi że trzeba je szorować ? :P

Ida lubi tę wiadomość

• Bambi85 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy wrote:
    może wam kopertę da :D
    no na to licze :P Amy hih albo moze chociaz cole bedzie miał

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2015, 13:47

Amy lubi tę wiadomość

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bambi85 wrote:
    no na to licze :P Amy hih albo moze chociaz cole bedzie miał

no chociaż tyle by mmógł dać :D
    Ja mam uraz do księży - nie skreślam wszystkich, bo poznałam też takich super, którzy wybrali swoją drogę z czystego powołania...
    Ale kilka lat temu był u nas ksiądz po kolędzie. Pomodlił się, poświęcił mieszkanie, pobłogosławił, po czym usiadł wyciągnął swój zeszyt i sprawdza.... wertuje po czym mowi od X lat państwo nie wpłacili ani grosza na kościół... mnie zatkałó, modliłam się tylko żeby tato czegoś nie walnął, ale grzecznie powiedział - jakbym miał to bym dał, mnie się nikt nie pyta czy mam za co rodzinę wykarmić. Ksiądź nic nie powiedział - koperty nie dostał i poszedł

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle zauważyłam że mój brzuch obrósł w futro ! - albo wcześniej tak dobrze tego nie widziałam albo od ciąży mam futro.

shimmer_lip, KasiaKwiatek lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z tego wszystkiego zapomniałąm że dzisiaj Olek zaczął 30 tydzień <3

Lali, MartaAlvi, KasiaKwiatek, Ida, Bambi85, CzaryMary, misia83, Fasia, Gosha lubią tę wiadomość

• Lali Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ło jezu Amy nie znosze takich ksiezy!

Apeluje dziewczyny do Was!!nie jedzcie Marsow przed obiadem!! Porzygam sie chyba :(

KasiaKwiatek, Bambi85 lubią tę wiadomość

6gcc7ob.png
    Pola 04.2012 <3
    Laura 04.2015 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy wrote:
    no chociaż tyle by mmógł dać :D
    Ja mam uraz do księży - nie skreślam wszystkich, bo poznałam też takich super, którzy wybrali swoją drogę z czystego powołania...
    Ale kilka lat temu był u nas ksiądz po kolędzie. Pomodlił się, poświęcił mieszkanie, pobłogosławił, po czym usiadł wyciągnął swój zeszyt i sprawdza.... wertuje po czym mowi od X lat państwo nie wpłacili ani grosza na kościół... mnie zatkałó, modliłam się tylko żeby tato czegoś nie walnął, ale grzecznie powiedział - jakbym miał to bym dał, mnie się nikt nie pyta czy mam za co rodzinę wykarmić. Ksiądź nic nie powiedział - koperty nie dostał i poszedł

U mojej koleżanki była podobna sytuacja tylko ona poszła po zaświadczenie aby być chrzestną.I ksiądz też wyjął swój kajecik i czyta że nie dawali nic na koledzie od kilku lat. To ona mu powiedziała czy ktoś zainteresował się tym że jej siostra ma zanik mięśni jej ojciec jest taksówkarzem a mama kelnerką i nie mają skąd dawać. Ksiądz wypisał grzecznie zaświadczenie nawet nie poprosił o co łaskę.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy wrote:
    z tego wszystkiego zapomniałąm że dzisiaj Olek zaczął 30 tydzień <3
    Właśnie gdzie kaczka ?! Znów ja upiłaś ?!

• shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida ale Ty nie pijesz 2 litrów dziennie ;) a poza tym to nie wiadomo czy to łożysko było takie od coli przecież :) luz, wszystko jest dla ludzi a ciężarówka też ludź :)

Rudzia ja tam nie kupuję ani kremu ani balsamu do całego ciała bo jak będę dolewać jakiś delikatny płyn do mycia i kilka kropelek oliwy do wody to już niczym nie bedę nacierać. Krem tylko na mróz kupuję i z filtrem na słoneczko, coś do pupy i tyle. Całego malucha nie bedę smarować kremami. Nawet tą oliwkę będę co kilka dni dolewać albo wtedy kiedy coś będzie się działo ze skóra :)

I mam moją ukochaną czekoladę z całymi migdałami :) o taką
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/b2ad51213dcd.jpg

Rudzia, KasiaKwiatek, Ida, Bambi85, CzaryMary lubią tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • Robotka1 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski co tu się działo jak mnie nie było? Jestem od dwóch dni na bierzaco i takie spiny??? No nie....
    Alfabetycznie proszę się ustawić w kolejce bo robię grupowe lanie dupska!!
    Amy stawia pierwsza!
    A swoją droga jestem około 2 lata na forum i przyznam że nieraz wiury leciały, kurwy się sypały, laski się obrażały nawzajem ale nigdy nie uraczylam obecności admina gdziekolwiek:)
    Tak że szacun kwietniowki jesteście wielkie:)
    Podejrzewam zr jak będzie trzeba ti samego diabła tu ściągnięcie:))) haha

Hehe mówicie że od coli się spędzić nie możecie? A pamiętam nasze mądrości na początku ciąży co zdrowe a co nie:) i o coli się wszyscy negatywnie wypowiadali:)
    Prawda taka że ciążą się rządzi swoimi prawami i weryfikuje nasze wcześniejsze założenia jak chce:)
    Ją tam cole.też lubię, napije się jak jest ale bardziej wolę mleko którego wcześniej nie lubilam:)

Angela89, shimmer_lip, Amy, liloe, KasiaKwiatek, Ida, Bambi85, CzaryMary, misia83, mimka84, Fasia, Gosha lubią tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    U mojej koleżanki była podobna sytuacja tylko ona poszła po zaświadczenie aby być chrzestną.I ksiądz też wyjął swój kajecik i czyta że nie dawali nic na koledzie od kilku lat. To ona mu powiedziała czy ktoś zainteresował się tym że jej siostra ma zanik mięśni jej ojciec jest taksówkarzem a mama kelnerką i nie mają skąd dawać. Ksiądz wypisał grzecznie zaświadczenie nawet nie poprosił o co łaskę.
    Straszne, to..
    Oni dostają pieniądze z kurii, to nie jest tak, że to my mamy im za wszystko płacic- za świstek papieru, cokolwiek. Kolęda wpisuje się w ich "zakres obowiązków". Rozumiem, że jak są remonty np kościoła, to ludzie powinni dać - ale na wszystko powinno być potwierdzenie wpłaconego datku, powinni wyfakturować się z kosztów itd.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Właśnie gdzie kaczka ?! Znów ja upiłaś ?!

nie :D szykowałam się do zabrania dupy stąd ;)

• MartaAlvi Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    A ja naprawdę nie mogę odgonić się od coli! Matko, co mam zrobić dziewczyny? No nie mogę się oprzeć i koniec... Jak jakaś głupia, jakbym w buszu mieszkała i nigdy coli nie piła... A po każdym łyku mam wyrzuty sumienia...:(

Skąd ja to znam :D hihi
    Generalnie to ja się nie boję 'złego wpływu coli' pod względem zdrowia, ale w związku z moją cholernie szybko rosnącą wagą :(
    Powiem Ci, że przez 3 dni WALCZYŁAM ze sobą żeby się jej nie napić ani trochę, zabroniłam mężowi kupować (bo on kochany czasem mi przynosił - chyba zamiast kwiatków bo wiedział ze większe wrażenie na mnie zrobi cola niż kwiatkiem :P ) i jakoś teraz mnie już nie ciągnie, właściwie wcale. Jakby była to bym się pewnie napiła, ale że nie ma to jakoś nie mam specjalnej potrzeby biec natychmiast do sklepu - a wcześniej niestety tak było :)

Angela89, Ida lubią tę wiadomość

24.04.2014r. Zawsze będziemy Cię kochać Aniołku [*] 10tc
    fQ2H26U.jpgfQ2Hp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2015, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka, możesz mnie lać, zdania nie zmienię.
    Nikogo tu nigdy nie oceniłam, do nikogo nie zwróciłam się personalnie, wystarczyło że napisałam do ogólu, bo mam jakieś swoje zdanie żeby mi ktoś dojebał, że uważam się tu za "Boga" oO

• Rudzia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki za odpowiedzi :) w takim razie kupie jeszcze oliwke tylko :)

shimmer_lip lubi tę wiadomość

18.04.2015 (42+2) Sofia 4500g; 54cm <3
    l22njw4zq8sux6j8.png
  • Lali Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to w ogole mysle, ze taka koleda co roku to po co? Raz w zyciu powinno sie poswiecic dom i chyba wystarczy nie?

Amy, Ida, mantissa, Gosha lubią tę wiadomość

6gcc7ob.png
    Pola 04.2012 <3
    Laura 04.2015 <3
‹‹ 1958 1959 1960 1961 1962 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ