X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Ewelcia Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi ciąża bliźniacza zweryfikowała plany noszenia w chuście :/ ale myślę że wózek i tak bym kupiła. Moja znajoma wyszła z takiego założenia jak Ty Wercia i niestety po kilku msc kręgosłup odmówił posłuszeństwa a mała nie chciała już jeździć w wózku bo była przyzwyczajona :/ Przechodzili koszmar z tego co pamiętam bo to dziecko darło się strasznie jak musieli gdzieś w wózku wyjść:/
    Poza tym jakoś nie wyobrażam sobie noszenia dziecka w chuście w zimę, śnieg, ślizgawica na drodze itp.

Wercia Ty nie planujesz wózka w ogóle czy tyko na początku?

• mimka84 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2015, 21:39

weronika86 lubi tę wiadomość

relgh371djw8agni.png
  • mimka84 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia wrote:
    Moja znajoma wyszła z takiego założenia jak Ty Wercia i niestety po kilku msc kręgosłup odmówił posłuszeństwa a mała nie chciała już jeździć w wózku bo była przyzwyczajona :/

Tego się troszkę boję, dlatego ciągle się waham jak by tu najlepiej zrobić.

relgh371djw8agni.png
  • KASIAB Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    Wiesz co Ci powiem - moja znajoma była aktywna całą ciążę, nie miała żadnych dolegliwości, czuła się świetnie i pracowała niemal do samego końca. Poza tym była aktywna fizycznie zarówno przed ciążą, jak i w jej trakcie. Wierzyła, że to pozwoli jej przejść przez poród łatwiej niż tym, które nie były wysportowane i wyćwiczone. I co? Jej poród był bardzo długi i ciężki i trwał 20 godzin...
    Więc niestety to nie jest reguła. Ale oczywiście życzę Ci łatwego i bezbolesnego rozwiązania! Żeby nie było ;) Tylko opisuję przypadek ;)
    to ja już grzecznie poleze hihi:) nie no może tylko jutro bo po glukozie jade do domu nic nie robie będziemy porządki robić łóżeczko składać:)

Ida lubi tę wiadomość

f2w3rjjgui4xt8ts.png
  • liwi Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja napewno zachustuje bo też młodą do przedszkola i z przedszkola prowadzam a bliziutko mam i myśle ze w chuście bedzie wygodnie.

8p3oikgn0sqp2ob1.png
  • mantissa Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia wrote:
    Kurdę ja na te foty czekam z niecierpliwością, ale jest na nich cyc więc nie wiem czy pokażę :P

To zamażesz cyca. :P Cenzura może być, ale foty chcemy. :)

Ja zamierzam chustować. Miałam dostać chustę od kuzynki, ale w ostatniej paczce nie przyszła. Zobaczymy w następnej. Nosidełko mam w razie czego. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2015, 20:31

mimka84 lubi tę wiadomość

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
  • KASIAB Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hwesta wrote:
    Najważniejsze żeby wynik dobry wyszedl,wszystko da się przeżyć :)
    ja się najbardziej głodu boję bo aż mnie naciąga..o 8.30 to ja już 2 śniadanie jem!:)

f2w3rjjgui4xt8ts.png
  • Ola89 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się tej chusty jakoś boje i sceptycznie do niej podchodze dzieci takie zgniecione się wydają no i nasz kręgosłup jest bardzo obciążony na co ja przy problemach z kręgosłupem i biodrami nie mogę sobie pozwolić no i jeszcze może to wynika z tego ze nigdy takiej chusty nie wiazalam ale chyba bym się bala ze źle ja zawiaze czy się odwinie i cos zrobię dziecku. No i tez nie dobrze jest przyzwyczajac dziecko do ciągłego noszenia bo to się źle kończy niestety a ciężko jest później dziecko odzwyczaic od noszenia także ja chusty nie kupuje

relgwn15ds2ncxvn.png
  • misia83 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KASIAB wrote:
    ja się najbardziej głodu boję bo aż mnie naciąga..o 8.30 to ja już 2 śniadanie jem!:)
    Dla mnie najgorsza była pierwsza godzina po wypiciu. Wypić nie miałam problemu, ale wytrzymać te 2 h, masakra. Nie wiedziałam czy pierw zemdleje, czy sie pozygam. Na szczęście wynik po 2 h 68, lepiej niż na czczo:)

bl9c4z17a80ayfoc.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 08:54

Ewelcia, KasiaKwiatek, CzaryMary, sylvia007, haneczka lubią tę wiadomość

• Lali Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bosz bralam kapiel a Pola chciala wejsc do lazienki, a ze drzwi byly zamkniete to przyniosla krzeselko i bawila sie swiatlem wlacz wylacz i jeszcze sie pytala, czy to widze :) ehhh z lezka w oku wspomnialam wieczory w wannie w goracej wodzie z lampka wina :)

Angela89, KasiaKwiatek, mantissa, Rudzia, sylvia007, Gosha, Agusiek89 lubią tę wiadomość

6gcc7ob.png
    Pola 04.2012 <3
    Laura 04.2015 <3
  • misia83 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 17:45

bl9c4z17a80ayfoc.png
  • KASIAB Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia83 wrote:
    Dla mnie najgorsza była pierwsza godzina po wypiciu. Wypić nie miałam problemu, ale wytrzymać te 2 h, masakra. Nie wiedziałam czy pierw zemdleje, czy sie pozygam. Na szczęście wynik po 2 h 68, lepiej niż na czczo:)
    i co ja tam będe robić 2 godziny?:) proszę siedzieć jutro 7-9 na foum i drukować w końcu będe miała czas czytać:) a kumpela mi mówi (ma ółroczne dziecko), że od czasu glukozy nie słodzi:)

KasiaKwiatek lubi tę wiadomość

f2w3rjjgui4xt8ts.png
  • Lali Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    Kurczę, tak dziwnie bez wózka całkiem, no nie? Ja jakoś sobie nie wyobrażam.

A co do dziewczyn, które z nami były na początku, to była eM oraz Aga89 - obie znów ciąży :) Tylko Kati86 jeszcze czeka...
    Ja juz nawet nie czytam pamietnika Kati86 bo mnie to za duzo kosztuje:( wspolczuje jej..

6gcc7ob.png
    Pola 04.2012 <3
    Laura 04.2015 <3
  • KASIAB Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja bym chciała chustować ale wózek też już czeka:)

f2w3rjjgui4xt8ts.png
  • Bambi85 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iDA nie pamietam na jakim etapie Twoje poszukiwanie lozeczka ale widzialas to
    http://sklep.wisad.pl/719-lozeczko-michas-viii8-120x60-z-szuflada.html

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie zastanawiam się jaką chustę wybrać tkaną czy elastyczna. Czy firmową czyt LL czy jakąś tańszą za dużo tego na moją głowę..

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2015, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja babeczki mam już chustę, bawełnianą z bambusem, tkaną bo te są polecane jako najlepsze i najbezpieczniejsze. Będę chustować bo jest to bardzo dobre dla dziecka, oczywiście z umiarem. Bzdura z przyzwyczajeniem bo po prostu trzeba dozować i tyle, ale jak można dziecku bliskości odmawiać i na ręce nie brać :-) ja mam wózek i wiadomo, że będzie dużo używany, długie spacery bo wolę poczytać ksiązkę na ławce niż w domu siedzieć. A chusta do domu jak będzie mały i coś w domu trzeba zrobić to ręce wolne. A maluchy najbezpieczniej się czują wtedy bo jak w brzuszku.
    Co do zgniecenia to warto nauczyć się dobrze wiązać i dostosować pozycję do wieku, najpierw jak w kołysce, potem w pionie na brzuszku a później na plecach.
    Ja będę używać jak do sklepu albo z psem będę szła bo 3 piętro bez windy ma swoje wymagania :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2015, 20:54

liwi, Angela89, misia83, liloe, Fasia, Gosha, weronika86 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu a jaką masz chustę ? Bo zastanawiam się nad LL ale teraz pytanie czy płaci się za firmę czy naprawdę jest lepsza jakościowo niż te tańsze ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i Ola89 jeśli masz problemy z kręgosłupem to taka chusta wręcz odciąża bo dziecko i tak ponosić sporo trzeba ;-) poza tym tatuś może sporo kangurować - teraz ich kolej nosić te słodkie ciężarki :-D

Edit odciąża nie obciąża :-P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2015, 21:01

weronika86 lubi tę wiadomość

‹‹ 1968 1969 1970 1971 1972 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ