X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Ida Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 08:54

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela ja mam Lennylamb tkaną bawełnianą z bambusem. Koszt owszem 230 zł ale my poprosiliśmy o nią Św Mikołaja :-P

Aaaa Angela wygrałaś za rozpoczęcie 2 tys strony paczkę czopkow :-D :-D :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2015, 21:00

mimka84, Angela89, Ewelcia, mantissa, Ida, Fasia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaKwiatek wrote:
    Angela ja mam Lennylamb tkaną bawełnianą z bambusem. Koszt owszem 230 zł ale my poprosiliśmy o nią Św Mikołaja :-P

Aaaa Angela wygrałaś za rozpoczęcie 2 tys strony paczkę czopkow :-D :-D :-D

No właśnie chyba na nią zastanawiam wiem że można też zadzwonić do babeczki i ona przychodzi do domu i pokazuje wiązania. No i chyba skuszę się na LL muszę tylko męża przekabacić bo on powiedział że chusty nosić nie będzie - przekonam go i do tego :D

A za czopki podziękuje - świetnie radzę sobie bez nich może któraś chce ? :)

KasiaKwiatek lubi tę wiadomość

• misia83 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez jestem zdecydowana na LL tylko nie wiem czy bawełna czy bawełna z bambusem. Pomacam obie i sie zdecyduje. Nie wiem czy ten bambusik jest wart dopłacania tych 50 zł. Cos pisaliście ostatnio, ze bambus jest przereklamowany

bl9c4z17a80ayfoc.png
  • sylvia007 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    No właśnie chyba na nią zastanawiam wiem że można też zadzwonić do babeczki i ona przychodzi do domu i pokazuje wiązania. No i chyba skuszę się na LL muszę tylko męża przekabacić bo on powiedział że chusty nosić nie będzie - przekonam go i do tego :D

A za czopki podziękuje - świetnie radzę sobie bez nich może któraś chce ? :)
    Mi zostały tylko 2 to chętnie je przygarnę ;-)

KasiaKwiatek lubi tę wiadomość

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • misia83 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem ze można tez wypożyczyć te chusty, cena 20 zł plus przesyłka. Jeśli sie pózniej zdecydujesz na zakup, to obniżają cenę chusty o te 20 zł. Ja nie jestem zainteresowana, ale jeśli któraś miała by kupować w ciemno to zawsze można pierw potestowac

KasiaKwiatek, mantissa lubią tę wiadomość

bl9c4z17a80ayfoc.png
  • sylvia007 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia83 wrote:
    Ja tez jestem zdecydowana na LL tylko nie wiem czy bawełna czy bawełna z bambusem. Pomacam obie i sie zdecyduje. Nie wiem czy ten bambusik jest wart dopłacania tych 50 zł. Cos pisaliście ostatnio, ze bambus jest przereklamowany
    No niestety bombus jest przereklamowany tzn. nie jest zły, ale jak już pisałam to jest sztuczne włókno celulozowo czyli wiskoza. Niby ok, ale nie warto za nie dopłacać niewiadoma ile :-(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2015, 21:09

misia83 lubi tę wiadomość

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2015, 14:11

• misia83 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno te chusty z bambusem sa bardziej przewiewne i antybakteryjne, ale tak jak pisałam nie mam pojęcia o materiałach:(
    Edit. Z tego co cztytalam, to ta z bambusem będzie miała mniejszy supeł, ale łatwiej sie on luzuje w porównaniu do bawelny

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2015, 21:13

bl9c4z17a80ayfoc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2015, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paski kolor salsa :-)
    Misia też tak słyszałam o bambusie, podobno też bardziej wytrzymałe i elastyczne, trzymają swoje właściwości, nie odkształcają się przy używaniu. Ile w tym prawdy zobaczymy, a dziadkowie chcieli prezent zrobić więc zazyczylismy sobie taką :-P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2015, 21:16

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2015, 14:11

• Lwica Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    A czy któraś jeszcze pracuje??

Ja pracuje niestety jeszcze, zachrzaniam na 8 do 4 i tak do 2tyg przed terminem:(((
    Nie mam wyjścia niestety tu nie moge pójść na chorobowe, a jezeli wezmę chrobowe dłużej niż tydzień to powiedzą ze mam iść na macierzyński:(
    A im dłużej pracuje tym dłużej z maluszkiem moge byc w domu...takze wole sie przemęczyć :(((

oar8s65gn4hfzvo1.png
  • misia83 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    liloe wrote:
    Ja na temat bambusa mam swoje zdanie podobne do Sylwii, mi doradca z LL polecał bawełnę bo lepiej się dociąga niż domieszki i przy tym zostanę
    Liloe dlatego po Waszych wypowiedziach zaczęłam sie zastanawiać czy jest sens dopłacać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2015, 21:18

bl9c4z17a80ayfoc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ufff 2000 stuknelo można spokojnie pisać :-)

KasiaKwiatek, Angela89, hwesta lubią tę wiadomość

• misia83 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lwica wrote:
    Ja pracuje niestety jeszcze, zachrzaniam na 8 do 4 i tak do 2tyg przed terminem:(((
    Nie mam wyjścia niestety tu nie moge pójść na chorobowe, a jezeli wezmę chrobowe dłużej niż tydzień to powiedzą ze mam iść na macierzyński:(
    A im dłużej pracuje tym dłużej z maluszkiem moge byc w domu...takze wole sie przemęczyć :(((
    O kurczę Lwica, to dużo sił życzę i dobrego samopoczucia

bl9c4z17a80ayfoc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lwica wrote:

O rany, ale dziwnie i niefajnie. Gdzie miesazkasz?

• Lwica Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IDA- Zakupilas już te pieluszki wielorazowe?

oar8s65gn4hfzvo1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2015, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok wiem tyle że kupuje LL tkaną nawet znalazłam kartkę z warsztatów z numerem rabatowym teraz muszę zanalizować czy bambusową czy bawełnianą.

• Lwica Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzaryMary wrote:
    O rany, ale dziwnie i niefajnie. Gdzie miesazkasz?

Anglia. Niestety tutaj tak jest, nic nie poradze. Sa plusy i minusy w opiece ciążowej. Ogólnie w Polsce troche lepiej bo macie lekarza a tu tylko położna i ogólny. Bo większość z was prywatnie chodzi i tak takze macie cześciej.
    Plus ze niektóre leki za darmo np. Ja i maz mamy konflikt serologiczny i zastrzyk z antygenu-D miałam za darmo a w Polsce podobno wydatek 600zl.

Nie ukrywam żal dupke ściska bo chciałabym sobie w domu posiedzieć, jestem zmęczona ...

oar8s65gn4hfzvo1.png
  • sylvia007 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia83 wrote:
    Podobno te chusty z bambusem sa bardziej przewiewne i antybakteryjne, ale tak jak pisałam nie mam pojęcia o materiałach:(
    Edit. Z tego co cztytalam, to ta z bambusem będzie miała mniejszy supeł, ale łatwiej sie on luzuje w porównaniu do bawelny
    One absolutnie nie są antybakteryjne, jak coś co jest wytwarzane, dzięki chemicznym odczynnikom może takowe być. To zwykły chwyt marketingowy, niestety wiele osób się na to łapie. Fakt sam bambus ma właściwości antybakteryjne , ale materiał o którym piszemy jest tylko zrobiony z włókien wykonanych z celulozy, która została pozyskana z bambusa, a więc do samego bambus tak naprawdę bardzo mu daleko :-)

liloe lubi tę wiadomość

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
‹‹ 1969 1970 1971 1972 1973 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ