X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Ida Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 08:52

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2015, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KASIAB wrote:
    Dziewczyny uzywala ktoras platki mydlanych do prania dla dzieci? Wczoraj dostałam od koleżanki opakowanie.
    dołączam się do pytania, co z tymi płatkami :)

• KASIAB Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida ciężko mi jak mam siedzieć w domu np w święta od razu mi gorzej się robi a jak idę do pracy to super

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2015, 18:27

f2w3rjjgui4xt8ts.png
  • KASIAB Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy wrote:
    dołączam się do pytania, co z tymi płatkami :)
    Bo opinie czytałam na necie ze zapychają węża pralki bo ciężko się rozpuszczają chyba tylko w praniu ręcznym będę stosować skoro to już mam

Amy lubi tę wiadomość

f2w3rjjgui4xt8ts.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [Q

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 08:52

• Militta110816 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juutro wizyta ale sie ciesze! :-) ciekawe ile moja mała waży :-) jutro mam miec 3D jestem podjarana :-) kupilam dzis sudocrem do pupki, puder, oliwke z bambino wzielam i 2 mydelka z oliatum stwierdzilam ze m e bede kupowac tych plynow tylko mydelka i o wiele tansze sa zobaczymy jak beda sie sprawowac i wzielam jeszcze z nivea krem po kapaniu pisze zeby raz dziennie skore dziecka nim smarowac.W tej aptece gemini zakupie jeszcze pare masci te z linomagu z filtrem na slonce i cos dla siebie na sutki, wkladki laktacyjne widzialam ze tam w tej aptece z jonhsona 50szt sa po 15zl a ja w aptece kupowalam wczoraj za 28zl..bardzo mi siara leci w nocy przescieradlo zaplamilam.. Sa zaschniete plamy pizama to samo:-( z kosmetykow dla malej jeszcze na pepuszek jeszcze musze zakupic i gaziki i chyba tyle najwyzej cos maz mi dokupi jeszcze jak bede potrzebowala. Ostatnio w piatek bylam w biedronce i zakupilam te chusteczki z dady sensitiv 4 opak. Plus to pudelko mam nadzieje ze nic Karolci nie bd po nich bo na sam poczatek mam z pampersa chusteczki. Pampersow jedynek mam 3opak jak myslicie starczy mi czy moze za duzo tego?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2015, 19:09

sylvia007, Angela89, mantissa, Agusiek89 lubią tę wiadomość

01.06.2014 [*] Kochamy Cię Aniołku.. 10tc

♥ Karolinka ♥
    hv4q61j.png
  • Militta110816 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aa i zapomnialam wam napisac ze w nocy z czwartku na piatek tak mam sie brzuch napinal co chwile i bol krzyza nawet mocniejszy niz na okres juz mialam budzic meza i jechac do szpitala.. Nie moglam zasnac wogole, mala sie wtedy ruszac malo co ruszala.. Magnez biore 4x1 a i tak zdarzaja mi sie te bole krzyza.. Wydaje mi sie ze to te skurcze BH ale jutro i tak powiem lekarce o tym. I o tej siarze bo wydaje mi sie ze za duzo jej leci.. :-\

01.06.2014 [*] Kochamy Cię Aniołku.. 10tc

♥ Karolinka ♥
    hv4q61j.png
  • KASIAB Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    Ja rozumiem, że niektórzy bez pracy nie mogą żyć, ale pytałam o to czy dajesz radę fizycznie właśnie. Bo takie masaże czy tego typu rzeczy, które robisz wymagają fizycznej sprawności i siły, której teraz, w zaawansowanej ciąży jest raczej mniej. Nie boli Cię kręgosłup, brzuch się nie napina od wysiłku? Ile godzin dziennie pracujesz?
    różnie pracuje zalezy jaki dzien i jak sobie ustawie klientow mąż mi też pomaga bo to wspólny gabinet:) ale właśnie nic mnie nie boli, nogi nie puchną, właśnie we wcześniejszych miesiącach 1-3 bardziej to odczuwałam teraz fajnie sie pracuje:)

f2w3rjjgui4xt8ts.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 08:53

• haneczka Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Przeglądałam co tu się działo w weekend i jest mi mega smutno, że cała ta afera wpłynęła na konflikty między nami. :/

Czytałam opinię OvuFriend, która brzmi wiarygodnie oraz opinie nielicznych dziewczyn, które mają kontakt z Helą i jej ufają.
    Uważam, że jest to normalne, że pozostałe dziewczyny (w tym ja) czują się zdezorientowane i nie ma potrzeby oceniać kogoś za poglądy skoro mamy tylko słowo przeciwko słowu.
    Prawda jest taka, że tak samo można podważyć wiarygodność OvuFriend jak i wiarygodność Heli, która pisze tylko do kilku z nas i nie mamy pewności, że mówi prawdę. Może to brzmi przykro dla tych, które Heli ufają bezgranicznie, ale nie ma potrzeby oceniać pozostałych, bo zaufanie do kogoś jest kwestią indywidualną, a nie mamy w tej sprawie żadnych dowodów.

Wybaczcie, że wróciłam do tematu. Więcej już nie zamierzam. Ale miło byłoby zobaczyć tu z powrotem wszystkie Was gadające o pierdołach.

Krysti, wracaj do nas.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2015, 18:59

hwesta, Ida, Angela89, mantissa, Lali, Ewelcia, weronika86, Agusiek89 lubią tę wiadomość

• KASIAB Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    No to tylko pozazdrościć tężyzny fizycznej :)
    hi hi oby się przy porodzie potwierdziła!!!:)

f2w3rjjgui4xt8ts.png
  • KASIAB Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ile czekałyście na paczke z apteki gemini bo ja zamowienie i przelew zrobilam 6.01. i jeszcze nie mam, myśle ze jutro to już przyjdzie!! a co do jutro glukoza mnie czeka bleee nie wiem jak to zniose bo głodna się wczas robie i mnie z głodu aż naciąga ja muszę jesc!!

f2w3rjjgui4xt8ts.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 08:53

KASIAB lubi tę wiadomość

• mantissa Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KASIAB wrote:
    a ile czekałyście na paczke z apteki gemini bo ja zamowienie i przelew zrobilam 6.01. i jeszcze nie mam, myśle ze jutro to już przyjdzie!! a co do jutro glukoza mnie czeka bleee nie wiem jak to zniose bo głodna się wczas robie i mnie z głodu aż naciąga ja muszę jesc!!

Dasz radę. :) Tylko nie kaszl, bo skończysz jak ja. :P Generalnie, ja za drugim podejściem dałam z 10 kropel cytryny (bo mi pielęgniarka powiedziała, że mam dać ile chcę, jak najwięcej) ale w ogóle jej nie czułam. :P Jak dla mnie nie ma różnicy czy z cytryną smak czy bez. Tak i tak znośnie. :)

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2015, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najważniejsze żeby wynik dobry wyszedl,wszystko da się przeżyć :)

KASIAB lubi tę wiadomość

• sylvia007 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hwesta, ja miałam Ci napisać, że Twój nowy awatarek mnie rozczula za każdym razem gdy go widzę :-)

Militta110816 lubi tę wiadomość

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2015, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glukoza nie taka straszna :) dla mnie końcówka była najgorsza do przełknięcia. Później mi się tylko odbijało :)

KASIAB lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2015, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylvia007 uwielbiam kotki :)

• sylvia007 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hwesta wrote:
    Sylvia007 uwielbiam kotki :)
    Ja też :-)
    Dziewczyny właśnie weszła na nasze pierwsze strony i powiem wam, że trochę dziewczyn się z nami rozstało. Pamiętacie. MałąCzarną? Beszke? Z reszta nie tylko one

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2015, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Militta mi tez siara leci mocno,ja śpię z wkładkami laktacyjnymi żeby nie brudzic prześcieradła i koszul codziennie

‹‹ 1966 1967 1968 1969 1970 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ