X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mąż mi sie wepchnal na fotel u dentysty wiec mi zostaje czekanie. Ale za to Was trochę nadrobilam:-)

co do materaca ja mam taki jak pisałam dostalam go wraz z lozeczkiem za butelke wina :-) materac chcialam wywalic ale jego stan byl idealny bo pociecha spała z mama a lozeczko stalo nie używane. Sama z siebie bym nie wydała 400 zł na materac jeszcze nie oszalalam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2015, 13:35

mimka84, Krysti, mantissa, Gosha, Ewelcia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :-)

Widzę ze nastroje pozytywne. Tak trzymać :-)

Wrocilam z lumpeksu. Obkupilam mlodzieniaszka za cale 100 zeta!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2015, 13:51

Fasia, mantissa, Krysti, Eweliśka, Bambi85, Rudzia, sylvia007, MartaAlvi, liloe, weronika86 lubią tę wiadomość

• Fasia Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julek w 7 miesiącu życia brzuszkowego :))

Na wadze +9,5kg
    W pępku mamy 94cm! :D

50fbc6dcc1df97f9med.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2015, 13:53

Krysti, Eweliśka, CzaryMary, Bambi85, Rudzia, haneczka, sylvia007, MartaAlvi, Amy, misia83, mimka84, iwonka1077, Lali, liloe, KasiaKwiatek, Ewelcia, Angela89, weronika86, Gosha, kluska, Agusiek89 lubią tę wiadomość

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzaryMary wrote:
    Dzien dobry :-)

Widzę ze nastroje pozytywne. Tak trzymać :-)

Wrocilam z lumpeksu. Obkupilam mlodzieniaszka za cale 100 zeta!
    Szybka jestes obrotna :)

CzaryMary lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia śliczny brzunio Juleczek rośnie w mamci brzuszku :) p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2015, 13:53

Fasia lubi tę wiadomość

• Ola89 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do obwodu brzuszka to ja juz powyżej 100 cm... A nie wydaje się aż taki duży

relgwn15ds2ncxvn.png
  • Eweliśka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mary poka co kupiłaś:D

ug37roeq6z3ep1sa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia - pieeekny apartamencik dla niunieczka :-)

Krysti - to moje ostatnie podrygi. Czuje się jak orka, która morze wywalilo na brzeg.... Ledwo się tocze.

Nie wiem po co kupilam mu 6 czapek skoro w szufladzie mam juz z 10... Jestem nienormalna.

Fasia, haneczka, sylvia007, iwonka1077, Krysti, KasiaKwiatek, weronika86 lubią tę wiadomość

• Fasia Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola89 wrote:
    Co do obwodu brzuszka to ja juz powyżej 100 cm... A nie wydaje się aż taki duży

Wszystko zależy od jakich wymiarów się zaczynało :) ja mam już jakieś 30cm w obwodzie więcej ...

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    8485 wrote:
    dziewczyny ma ktoras liste co trzeba kupic w aptece gdzies kiedyś czytałam ale nie wiem na której stronie

Poniżej wrzucam zmodyfikowaną wersję tego, co podsunęły wcześniej dziewczyny oraz moje propozycje:

1. Facelle Rossmann płyn do higieny intymnej/ Lactacyd płyn ginekologiczny
    2. Majtki jednorazowe Horizon/ Majtki poporodowe BabyOno
    3. Waciki do uszu z ogranicznikiem
    4. Cążki/ nożyczki do paznokci
    5. Maść nagietkowa
    6. Lansinoh lanolina na brodawki w trakcie karmienia
    7. Podkłady Bella Mamma / podkłady ginekologiczne Absorgyn
    8. Hipp – żel do mycia ciała i włosków
    9. Hipp oliwka pielęgnacyjna do ciała niemowlaka
    10. Linomag maść do smarowania pupy przy przewijaniu / Bepanthen
    11. Linomag krem bobo a+e ochronny - na wyjścia na zewnątrz
    12. Octenisept
    13. Gaziki jałowe i niejałowe
    14. Sól fizjologiczna dla niemowląt
    15. Frida do noska lub inny aspirator
    16. Szczoteczka do włosków
    17. Ceratka ochronna na materac
    18. Smoczek uspokajający\ łańcuszek do smoczka
    19. Podpaski bella po porodzie
    20. Sudocrem
    21. Sab Simplex na kolki
    22. pieluszki tetrowe WEBER Lux 80x80cm
    23. ręczniczki z kapturkiem Baby Ono 100x100
    24. Duże płatki kosmetyczne do pupy
    25. Wkładki laktacyjne Lansiloh/ Canpol
    26. rivanol żel
    27. zasypka do pupy
    28. termometr pływający do kąpieli
    29. termometr elektroniczny dla dziecka
    30. myjka frotte
    31. chusteczki nawilżane Panda
    32. pojemniki na pokarm Avent
    33. Butelka 150ml + 250ml
    34. Szczotka do mycia butelek
    35. Higieniczne nakładki sedesowe
    36. Podkłady higieniczne na łóżko 60x60
    37. Osłonki na brodawki sutkowe BabyOno
    38. Woreczki na zużyte pieluszki
    39. Laktator
    40. Pieluszki NewBorn

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2015, 13:59

Fasia, CzaryMary lubią tę wiadomość

• Bambi85 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny ze mile slowa i sorki za wczoraj, za bardzo sie tu chyba uzewnetrznilam , niepotrzebnie tak marudzilam. Moje dziecko od kilku dni bombarduje adrenaliną , musze sie uspokoic mu tego oszczedzic. Ale siostra sie znalazla- jak pisalam zguila na imprezie telefon i sorka... bez komentarza. Dzisiaj z kolei snil mi sie tata ktory spadl z drabiny i mial nierowne zrenice, juz zadzwonilam zeby na zadne drabiny nie wchodzil . Boshe te moje sny mnie wykoncza, w zyciu nie snily mi sie takie rzeczy a teraz codziennie i takie straszne rzeczy, budze sie zmeczona po takiej nocy. Dzisiaj tez zle spalam, a kolo 11 obudzil mnie straszny halas na dachu- mamy sypilanie na poddaszu wiec wyobrazcie sobie jaki to byl huk. Przez te straszne wiatry co bylyw pt i sobote , maz zauwazyl ze dwie dachwoki sie "skrzywily" , napisal wczoraj maila do dewelopera, nikt nie zadzwonil od nich dzisiaj a o 11 ten halas. Pomyslalam ze dach nam sie wali- doslownie. Zbiegam na dol, otwieram rolety a tam 5 facetow z drabina w moim ogrodku radonie ten dach sprawdzaja... no cholera nie mogli zadzwnonic do drzwi, powiedziec dzien dobry, przyszlismy sprawdzic dach??ale ich opieprzylam. Nikomu nie zycze takiej pobudki.
    KASIAK ja jutro ide na glukoze.
    IDA moj maz jakos ostatnio zakywizowal sie jesli chodzi ociaze i w ogole przygotowanie (mimo ze w ogole prawie nie ma czas) wczoraj wlasnie zaczal ni z tego ni z owego czytac o diecie kobiety w ciazy a dzisaj do domu przytargal mi wlasnie pelno ryb fuuuj czasem lubie zjesc ale jakos ostatnio mnie od nich odrzuca .Ale on stwierdzilze w ogole ryba dobra na wszystko i bedziemy je jesc :D echh. do apropos Twojego dzisiejszego tematu w szkole rodzenia
    Amy mam nadzieje ze jednak lepiej u Ciebie. A jak sama jak piszesz masz niepokoj jedz sprawdz, to najlepsze wyjscie.
    Liloe no wczoraj ten brzuch jakos wybitnie mi sie nie podobal, a juz bylo duzo lepiej, ale mysle ze to na tle emocji. Polezalam/ leze dalej , wzielam dodatkowe tabsy, dzisiaj jak juz mi ten stres calkiem opadnie mam nadzieje ze sie uspokoi. Chociaz tak jak pislaam , dawno juz sie tak nie stresowlaam przed wizyta, ostatnio chyba na poczatku ciazy jakos, nie wiem skad ten niepokoj mi sie bierze.
    Fasia gratulacje, ja dzisiaj tez zaczynam III trymestr :D.
    Piszecie ze Wasze brzuchy rosna w oczach a moj jakby sie zatrzymal?? wybil troche w grudniu a teraz wydaje mi sie taki sam, chociaz go nie mierze regularnie, moze zaczne. Nie bede sie wkrecac, byle do piątku do wizyty.

Fasia, liloe, KasiaKwiatek lubią tę wiadomość

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eweliśka wrote:
    Mary poka co kupiłaś:D

A jak nie pokaże to naslesz na mnie myszy ? :-)

Ide odpalić aparatto. Może w tych ciemnościach egipskich cos się uda cyknac:-)

Eweliśka, Fasia, Krysti lubią tę wiadomość

• KASIAB Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mantissa wrote:
    Super, że się udało. :) Wyniki dziś czy jutro? Oby tylko wszystko było w porządku. :)

A w ogóle to dziś u mnie wizyta, co prawda tylko badanie, bez usg, ale zawsze. :)
    W środę wyniki będą juz u mojej gin wiec w przyszłym tygodniu je poznam.
    To powodzenia na wizycie, na pewno wszystko ok u kazdej kwietniowki ma byc oki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2015, 14:01

mantissa lubi tę wiadomość

f2w3rjjgui4xt8ts.png
  • Eweliśka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzaryMary wrote:
    A jak nie pokaże to naslesz na mnie myszy ? :-)

Ide odpalić aparatto. Może w tych ciemnościach egipskich cos się uda cyknac:-)

Ja tam w myszy nie wierzę:P

ale uwielbiam oglądac te małe szmatki:P

ug37roeq6z3ep1sa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eweliśka wrote:
    Ja tam w myszy nie wierzę:P

ale uwielbiam oglądac te małe szmatki:P

Dla Ciebie wszystko :-)

Cos znowu ze stronami sie mota. Ktoś cos usuwa czy jak ?

Eweliśka lubi tę wiadomość

• KASIAB Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi jakby bylo malo pobierania krwi to tak ucielam palec że jeszcze trochę i do szycia by byl!

f2w3rjjgui4xt8ts.png
  • KASIAB Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja 6.01. Robiłam zamówienie na aptekagemini.pl i dopiero jutro paczka przyjdzie!
    Prawdopodobnie będę miała córcie a siostra ma roczna córkę i ubranka da jak i wiele innych rzeczy a koleżanka wszystkie ubranka nowe kupowala dla córki ma pól roku i też da

Bambi85, mantissa, Eweliśka, CzaryMary, KasiaKwiatek, weronika86 lubią tę wiadomość

f2w3rjjgui4xt8ts.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2015, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia ale Ty masz super ten brzuch,u mnie jest maly,no ale Alicja waży pomiędzy 1200 a 1400, ha nie wiem gdzie ona się mieści w tej mojej pileczce:) przyszły mi farby te z Garnier olia rude,zafarbowalabym ale mi się nie chce :p może jak maz wroci... wieczorem naloze :)

• haneczka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia, pomijam śliczny i wielki brzuch, ale jakie Ty masz piękne Mleczarnie!!! :D

Bambi85, weronika86, Gosha lubią tę wiadomość

• Fasia Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hwesta wrote:
    Fasia ale Ty masz super ten brzuch,u mnie jest maly,no ale Alicja waży pomiędzy 1200 a 1400, ha nie wiem gdzie ona się mieści w tej mojej pileczce:) przyszły mi farby te z Garnier olia rude,zafarbowalabym ale mi się nie chce :p może jak maz wroci... wieczorem naloze :)

Dziękuję :) On na żywo wygląda na większy, serio. Ja jestem szczupła i w zasadzie tylko brzuch rośnie, w sumie to się cieszę :)
    Wielkość brzucha raczej nie ma nic wspólnego z wielkością dziecka także najważniejsze, że dzidzie rosną :)

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
‹‹ 1984 1985 1986 1987 1988 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ