X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2015, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hihi dziś do mnie dzwoniła babcia i pytała się czego potrzebujemy dla małej bo ona chce kupić :) No i powiedzieliśmy że mate edukacyjną może kupić bo ubranek mamy. Babcia się zgodziła ale pierw musiałam jej wytłumaczyć co to jest dokładnie :) Kolejny zakup odpada :) A wybrałam już taka fajna :D

Militta110816, Krysti, Ida, Gosha, mimka84 lubią tę wiadomość

• Nadzieja84 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny. Wy już spać się kładziecie a ja dopiero życ zaczynam:)

Poryczałam się od tych porodów na polsat cafe... straszne i wzruszające zarazem.

Z tą cukrzycą to nieprzelewki. Cięzko jest z dietą jak się uwielba słodycze ale warto. Moja siostra urodziła z cukrzycą ciążową pod koniec 7 miesiąca dziecko z wagą 3500g ! Jak to usłyszałam to wziełam sie za siebie bo w 9 miesiący może być i 6kg dziecko.
    Na razie radzę sobie sama bo wizytę u diabetologa mam dopiero 19 stycznia i wtedy glukometr mi przepisze i dietę.

Poza cukrzycą niepokoi mnie ból spojenia łonowego. Wczoraj ledwo chodziłam nie mówiąc o np zdejmowaniu czy zakładaniu spodni. Jak stoje na jednej nodze to mnie strasznie boli.

f2w39n73od63u4iv.png

w5wqdf9h5xdvdqnt.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 09:05

• Gosha Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    E tam, ja jem wszystko czego chcę a mój dzieć waży zawsze w normie :)
    Sytuacja sie komplikuje jak sie ma problemy z cukrem... ;)

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2015, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niestety z cukrzycą nie ma przelewek i trzeba pilnować się.. :(

Gosha lubi tę wiadomość

• Gosha Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ANGELA Ty szczesciaro! Same prezenty!
    NADZIEJA mam taki sam bol jak opisujesz u mnie jedt to przez to ze Mały jeszcze sie nie obrócił i mi nożkami mocno tam wszystko okłada, bo byłam z tym u lekarza.

Angela89, Nadzieja84 lubią tę wiadomość

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • Ida Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 09:06

Nadzieja84 lubi tę wiadomość

• Ida Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J

• Gosha Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KRYSTI. Rośniemy!!!! Ale bardzo ładnie! :)
    Tu tylko ja sie troszkę skurczylam ;)

Krysti lubi tę wiadomość

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • Nadzieja84 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie straciłam mojego lekarza ginekologa i pod koniec stycznia idę do nowego na karowej... takie mam szczęście niestety i wtedy powiem o tym bólu spojenia, które delikatnie mi towarzyszyło od dłuższego czasu a teraz masakra się robi bo dokładnie jest tak Ida jak piszesz, że nawet w nocy trzeba sie budzić bo boli przy zmianie boku a znowu Gosha też może mieć rację, że to przez okładanie nóżkami bo ja właśnie na dole najczęsciej kopniaki czuję i może potem boli od tego.

f2w39n73od63u4iv.png

w5wqdf9h5xdvdqnt.png
  • Gosha Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co tan, pokaże wam z okazji rozpoczęcia za niecałe 2 godziny 30 tygodnia!!!
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/4f7fb7f38a28.jpg
    Na zdjęciu staniczek do karmienia o ktorym była mowa wcześniej (2-pak z H&M)

Angela89, Krysti, Nadzieja84, Fasia, KasiaKwiatek, CzaryMary, Lali, Lwica, mantissa, Agusiek89, misia83, weronika86, Robotka1, MartaAlvi, liloe, Eweliśka, mimka84 lubią tę wiadomość

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2015, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosha wrote:
    KRYSTI. Rośniemy!!!! Ale bardzo ładnie! :)
    Tu tylko ja sie troszkę skurczylam ;)
    E tam ty tez rośniesz pięknie .Nie wiem czy zasne bo Ignaś się tak rozbrykał ze wygina mi brzuch w kazdą strone .

Lwica lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2015, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosha identyczny jak ja brzuch masz:)

Gosha lubi tę wiadomość

• Gosha Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NADZIEJA ja jsk sie w nocy obracam to muszę pipe trzymać taki bol, i próbuje sie rozbujać żeby sie podnieść żeby jak najmniej mięśni używać ;) boli to jak cholera.

Nadzieja84 lubi tę wiadomość

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • Gosha Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No masz racje KRYSTI podobne mamy brzuszki :)

Krysti lubi tę wiadomość

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • MłodaDama Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ja dzisiaj tak miałam,że jak kładłam się spać np wstałam do wc i się kładłam to takie rozrywanie czułam,że hoho w podbrzuszu i tak nisko ,ułożyłam się i przeszło masakra

Kurde nawet do łóżka położyć się nie da hehe obłęd ,przewrócić z boku na bok ehh ta ciąża ;p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2015, 22:23

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

om/tickers/bdhz0tsdh6vmhr9d.png[/img][
  • Nadzieja84 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosha wrote:
    NADZIEJA ja jsk sie w nocy obracam to muszę pipe trzymać taki bol, i próbuje sie rozbujać żeby sie podnieść żeby jak najmniej mięśni używać ;) boli to jak cholera.
    To właśnie mam tak czyli lekarz Ci powiedział, że to przez dziecko a nie rozchodzenie spojenia łonowego? Ida tak ma i ją z cesarką nastraszyli i ciekawe jak to z nami będzie w ten Wielki dzień:)

Młoda Damo witaj w klubie obolałych pipek:)

Brzuchy macie pierwsza klasa! Ja niestety chudne przez dietę cukrzycową i co za tym idzie i brzuch zmalał:(

f2w39n73od63u4iv.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2015, 22:23

w5wqdf9h5xdvdqnt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2015, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosha po nalesniczku cukier 119 :D Mmmmmniam! Z ta cukrzyca jakaś sciema chyba. A tak serio, to mały grzeszek,ale dietę trzymam raczej i 20 idę na wizytę do poradni diabetologicznej, a 21 na usg,bede znała wymiary Aluski:)

Gosha, Krysti lubią tę wiadomość

• Ida Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J

• Gosha Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja84 wrote:
    To właśnie mam tak czyli lekarz Ci powiedział, że to przez dziecko a nie rozchodzenie spojenia łonowego? Ida tak ma i ją z cesarką nastraszyli i ciekawe jak to z nami będzie w ten Wielki dzień:)

Brzuchy macie pierwsza klasa! Ja niestety chudne przez dietę cukrzycową i co za tym idzie i brzuch zmalał:(

f2w39n73od63u4iv.png
    Tak mi powiedział ale ze bol mam od kilku tygodni to wychodzi na to ze on jeszcze główka w dół nie był... Lekarz twierdzi ze do 33 tyg teoretycznie ma czas bo potem cieżko dziecku wykonać obrót 180 st.
    Wiem ze to oczywiście rożnie bywa... Ale tez mi juz zaznaczył ze w takim przypadku cesarka jak nic.

Mi wbrew pozorom brzuszek sie lekko zmniejszył jak i ja cała -na szczęście! Waga po małym spadku stoi z malutkimi wahaniami od 4 tyg, zasługa diety dla słodkich mamusiek ;)

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
‹‹ 2029 2030 2031 2032 2033 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ