Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Nadzieja84 wrote:A słodkie dziewczyny jak zaspokajacie potrzebę słodkiego? Słodzicie jakimś ksylitolem albo stewią? bo myślę nad jakimś ciastem, które bym mogła zrobić i nie zaszkodzić cukrzycy.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2015, 23:39
Nadzieja84 lubi tę wiadomość
-
GOSHA - w UK tez szczepią na krztusiec od 28tyg do 34i mi położna ostatnio zaproponowała ale powiedziałam ze sie zastanowię jeszcze -ale jestem raczej na 80% ;pózniej tez szczepią maluszka jak ma 2mce ale do tych dwóch mcy est ryzyko -bo maluchy takie nie umieją jeszcze kaszleć ;podobno duzo zachorować w ciagu pierwszych 6mies....takze myśle nad ta szczepionka ....
KRYSTI szczepisz sie????Gosha, weronika86 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLwica wrote:GOSHA - w UK tez szczepią na krztusiec od 28tyg do 34i mi położna ostatnio zaproponowała ale powiedziałam ze sie zastanowię jeszcze -ale jestem raczej na 80% ;pózniej tez szczepią maluszka jak ma 2mce ale do tych dwóch mcy est ryzyko -bo maluchy takie nie umieją jeszcze kaszleć ;podobno duzo zachorować w ciagu pierwszych 6mies....takze myśle nad ta szczepionka ....
KRYSTI szczepisz sie???? -
nick nieaktualny
-
Łooo, ile stron natrzaskałyście!
Ale po kolei.
Przykre wieści o Amy, no ale cóż. Jej decyzja, smutno, ale nic nie poradzimy...
KRYSTI, nie wiem czy Gemini ma opcję zapłaty przez PayU, ale najprawdopodobniej można płacić kartą, bo sprawdzałam kiedyś. Ale z drugiej strony, jakbyś zrobiła tam większe zakupy, to twoja mam by się chyba za bagaż nie wypłaciła, jakby miała Ci to wszystko przywieźć. Więc nie wiem czy jest sens.
HWESTA, ja się tak zastanawiam. A ty robiłaś powtórkę z glukozy? Oczywiście nie wiem, ale zasugeruję, może coś co zjadłaś poprzedniego dnia zaburzyło ci wynik. Znajoma tak miała, że wyszedł jej stan przedcukrzycowy, a na powtórce wszystko idealnie. Bo ty szczuplutka jesteś, prawda? Wczoraj jak byłam u lekarza i mu mówię, że się stresowałam tym badaniem, to powiedział, że ze mnie takie chucherko, że zupełnie niepotrzebnie, bo cukrzyca mało prawdopodobna.
Przy okazji muszę się pochwalić (?), żw od ostatniej wizyty (22.12) Przytyłam tylko pół kilo.
Ja też tak mam, że chwilę postoję albo pochodzę i już brzuch twardy jak kamień i ciągnie. ;/
W ogóle to musiałam dziś już przerzucić się na inną kurtkę, bo w mojej już mi ciasno. Mam płaszczyk od kuzynki, niestety rozmiar za duży i wyglądam trochę jak nietoperz, ale trudno.Dziecka nie będę cisnąć.
A niestety nic w lumpie nie mogę upolować, a na nową mi szkoda kasy.
KASIA KWIATEK - wg nowych wytycznych granica jest taka:
"
stężenie glukozy w osoczu na czczo od 92 do 125 mg/dl (5,1-6,9 mmol/l)
stężenie glukozy po 60 minutach ≥180 mg/dl (10,0 mmol/l)
stężenie glukozy po 120 minutach od 153 do 199 mg/dl (8,5-11,0 mml/l)
"
Ja na twoim miejscu bym się jakoś mocno nie przejmowała, chociaż wiadomo, że lekarz i tak musi zobaczyć. Tak jak mówisz, lepiej ze słodyczami przystopować, ale owocki wcinać.
Jutro, o ile nic nam niestanie na przeszkodzie, idziemy w końcu do sklepu poprzymierzać się z TŻem do wózków.Dobrać jakiś, który będzie nam obu do wzrostu pasował (ja 153, on 192 cm
) i wtedy będziemy czytać opinie i szukać używanego.
KasiaKwiatek, liloe, mimka84 lubią tę wiadomość
-
Dziewczynki drogie co do bólu kości tej jakby ją nazwać - łonowej to w poprzedniej ciąży miałam gdzieś od 30 tyg takie bóle i właśnie przy stawianiu na jednej nodze jak sie ubierałam czy dłuższym staniu w kuchni itp. Lekarz mówił wtedy że to ciało szykuje się do porodu. Teraz od 3 dni powoli odczuwam znów to "pikanie" łonowe.... więc to chyba natura...
A co do podawania wit K i D to mi pediatra powiedziała że dzieciom karmionym naturalnie wit K podajemy do 3 mies, na MM nie podajemy bo w mleku jest już a D dzieciom zimowym podajemy ok. pół roku a letnim ok. 3 miesiące i tak jakoś dostałam w aptece gratis jak kupowałam leki dla dziecka np na gorączkę czy coś to dawali i w sumie miałam tyle że wystarczyło jakoś do 8-9 mies życia (na bieżąco kupowałam oczywiście a jak z 4 op w sumie dostałam gratis to tak jakoś wystarczyło, a szkoda wyrzucić).Gosha lubi tę wiadomość
-
Ach jeszcze co do karmienia to u mnie było tak, że jak karmiłam małą z jednego cycusia to po chwili czułam napływ do drugiego (takie szczypnięcie) i zaraz miałam całą wkładkę laktacyjną mokruśką do wymiany
) i tak pór roku!!!
używałam wkładek johnson - teraz nawet w biedronce są coś ok 16 zł, za 50 czy 60 szt. Nie zdały egzaminu u mnie z belli takie cienkie że od razu przemakały, paczkę zużyłam w ciągu 2 dni. Ale jakoś po 4 miesiącach karmienia spróbowałam tych z Rossmanna - babydream. I niczym nie odbiegały od tych z johnsona także polecam bo one kosztują coś 6-7 zł jakoś. Paczkę już sobie kupiłam nawet. i obie firmy mają rzepy do mocowania - czasem niezwykle ważna sprawa :)a wiem ze nie wszystkie wkładki to mają
Jeju tu już wszystkie śpią tylko ja buszujęmantissa, Fasia, weronika86, KasiaKwiatek lubią tę wiadomość
-
a co do kolek przy małej używałam róznych a pomógł tylko sab simplex i szukam sobie gdzie można dostać. I uwaga - będzie lokowanie produktu
http://sab-simplex.info/ chyba można tu dostać
Dodam że wtedy znajomy kupował nam po drodze jak wracał z czech, tam są dostępne bez problemuWiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2015, 01:11
-
Hej dziewczyny. Ją dzisiaj nawet do 6 pospałam więc jest sukces
mąż wrócił z pracy z ogromnymi zakupami, więc jak już odwiozę Gabi do przedszkola, to resztę poranka mam już zajęto, bo muszę to wszystko rozpakować. Później siadam i kupuję komodę i regał dla Gabi
Fasia, Krysti, misia83 lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry
Widzę, że nie jestem dzisiaj pierwsza
Sniadanie zjedzone wiec jeszcze się kładę, wstanę pewnie po 11, a po południu powinnam dostać w końcu kasę z ZUS i będę mogła zrealizować zamówienie na Gemini i tym sposobem uszczuplic zasobnosc konta na ponad 450zlEhh ten mały urwis jeszcze się nie urodził, a już ciągnie kasę od matki
Angela89, iwonka1077, sylvia007, Ida, mimka84 lubią tę wiadomość
-
Lwica wrote:GOSHA - w UK tez szczepią na krztusiec od 28tyg do 34i mi położna ostatnio zaproponowała ale powiedziałam ze sie zastanowię jeszcze -ale jestem raczej na 80% ;pózniej tez szczepią maluszka jak ma 2mce ale do tych dwóch mcy est ryzyko -bo maluchy takie nie umieją jeszcze kaszleć ;podobno duzo zachorować w ciagu pierwszych 6mies....takze myśle nad ta szczepionka ....
KRYSTI szczepisz sie????
fasia nie slyszalas powiedzenia,ze dzieci to pasozyty? hahah najpierw zanim sie urodzi, pozniej tez wysysa..pozniej daj telefon, zrob prawko, wiec i daj samochod..pozniej czeka az fikniesz zeby przejac domhahhahaha a i sytuacja z mojego zoo rodzinnego...Stas widzi,ze maz cos nie teges...TATO DOBRZE SIE CZUJESZ? a moj maz : A DLACZEGO PYTASZ? CZYHASZ JUZ NA MOJE DOBRA CZY TAK Z TROSKI? hahahahah moj maz ma najzajebistszy kontakt z dzieciakiem
KasiaKwiatek, Fasia, Gosha, Angela89 lubią tę wiadomość