X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a i wczoraj byla wrozba w ciukierce krowce ZMIENIASZ MI CALY SWIAT... tatus dostal od synka..ale dumny :D mowi ze dla niego juz sie nic wiecej na swiecie nie liczy :D
    nie wiem dlaczego suwak mi pokazuje 27 i 6 dni! dzisiaj wchodze jak co srode w inny tydzien..czyli dzisiaj 29ty tydzien!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2015, 08:08

Fasia, Krysti lubią tę wiadomość

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2015, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mantissa wrote:
    Łooo, ile stron natrzaskałyście! :) Ale po kolei. :)

Przykre wieści o Amy, no ale cóż. Jej decyzja, smutno, ale nic nie poradzimy...

KRYSTI, nie wiem czy Gemini ma opcję zapłaty przez PayU, ale najprawdopodobniej można płacić kartą, bo sprawdzałam kiedyś. Ale z drugiej strony, jakbyś zrobiła tam większe zakupy, to twoja mam by się chyba za bagaż nie wypłaciła, jakby miała Ci to wszystko przywieźć. Więc nie wiem czy jest sens.

HWESTA, ja się tak zastanawiam. A ty robiłaś powtórkę z glukozy? Oczywiście nie wiem, ale zasugeruję, może coś co zjadłaś poprzedniego dnia zaburzyło ci wynik. Znajoma tak miała, że wyszedł jej stan przedcukrzycowy, a na powtórce wszystko idealnie. Bo ty szczuplutka jesteś, prawda? Wczoraj jak byłam u lekarza i mu mówię, że się stresowałam tym badaniem, to powiedział, że ze mnie takie chucherko, że zupełnie niepotrzebnie, bo cukrzyca mało prawdopodobna.

Przy okazji muszę się pochwalić (?), żw od ostatniej wizyty (22.12) Przytyłam tylko pół kilo. :D

Ja też tak mam, że chwilę postoję albo pochodzę i już brzuch twardy jak kamień i ciągnie. ;/

W ogóle to musiałam dziś już przerzucić się na inną kurtkę, bo w mojej już mi ciasno. Mam płaszczyk od kuzynki, niestety rozmiar za duży i wyglądam trochę jak nietoperz, ale trudno. :P Dziecka nie będę cisnąć. :) A niestety nic w lumpie nie mogę upolować, a na nową mi szkoda kasy.

KASIA KWIATEK - wg nowych wytycznych granica jest taka:
    "
    stężenie glukozy w osoczu na czczo od 92 do 125 mg/dl (5,1-6,9 mmol/l)
    stężenie glukozy po 60 minutach ≥180 mg/dl (10,0 mmol/l)
    stężenie glukozy po 120 minutach od 153 do 199 mg/dl (8,5-11,0 mml/l)
    "
    Ja na twoim miejscu bym się jakoś mocno nie przejmowała, chociaż wiadomo, że lekarz i tak musi zobaczyć. Tak jak mówisz, lepiej ze słodyczami przystopować, ale owocki wcinać. :)

Jutro, o ile nic nam niestanie na przeszkodzie, idziemy w końcu do sklepu poprzymierzać się z TŻem do wózków. :) Dobrać jakiś, który będzie nam obu do wzrostu pasował (ja 153, on 192 cm :P) i wtedy będziemy czytać opinie i szukać używanego. :)
    Mantinsa kochana moj R w pl będzie teraz w lutym takze wzmie od mamci ,a na tej aptece to nie zamawiam bo malo jest kosmetykôw z Hipp takze na alegro zamawiam wsio .Moja mama to pod koniec Maja dopiero bèdzie :D i sà kurierzy wrazie W :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2015, 08:09

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2015, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faaasia i będzie coraz gorzej z tą kasą :-P studnia bez dna :-D
    Ja właśnie się biję z myślami czy znany mi gripe water czy sab simplex... I nie wiem, poczytam sobie składy i opinie.

Też nie mogłam wczoraj zasnąć, po odebraniu w systemie tych wyników glukozy. Poszłam spać po 1. Ja też już po spacerku, młoda odwieziona do szkoły, a teraz zjadłam musli z mlekiem i zaległam na kanapie :-)
    O 13 na tvn style Historie Porody ;-)

Fasia lubi tę wiadomość

• Fasia Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika no właśnie słyszałam, a teraz będę mogła sprawdzić to na własnej skórze :D a męża masz udanego! Bardzo lubię takie relacje z dziećmi :))

KasiaKwiatek studnia bez dna tylko jak tu zarobić :P ja zamówię ten sab simplex bo duzo o nim dobrego słyszałam i czytałam i nie chce testować innych rzeczy na kolki

weronika86 lubi tę wiadomość

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaKwiatek wrote:
    Faaasia i będzie coraz gorzej z tą kasą :-P studnia bez dna :-D
    Ja właśnie się biję z myślami czy znany mi gripe water czy sab simplex... I nie wiem, poczytam sobie składy i opinie.

Też nie mogłam wczoraj zasnąć, po odebraniu w systemie tych wyników glukozy. Poszłam spać po 1. Ja też już po spacerku, młoda odwieziona do szkoły, a teraz zjadłam musli z mlekiem i zaległam na kanapie :-)
    O 13 na tvn style Historie Porody ;-)
    musze znalezc te porody...nie mam polskiej tv..w sumie mam iple i chyba lwica napomniala ze tam sa..zaraz oblukam :D

KasiaKwiatek lubi tę wiadomość

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2015, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez 29 tydz:) a ten suwczek trz odswierzać. A tak wogole to Dzieñ Dobry :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2015, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Môj Figluś daje popalić mi nocami :D rano :D moj się śmieje :)

• weronika86 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaa mam na ipli :D bede cisnac :D dzisiaj wieczorkiem bo zaraz stachulca musze zawiezc do szkoly :D

Krysti, KasiaKwiatek lubią tę wiadomość

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wrote:
    U mnie tez 29 tydz:) a ten suwczek trz odswierzać. A tak wogole to Dzieñ Dobry :)
    wlasnie tez zauwazylam u ciebie...mialam napisac, bo wiem ze mamy identyczny dzien porodu :D

Krysti lubi tę wiadomość

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wrote:
    Môj Figluś daje popalić mi nocami :D rano :D moj się śmieje :)
    moja mala nie jest bardzo ruchliwa, rusza sie delikatnie jak rybka i daje mamie odpoczac :D

Krysti lubi tę wiadomość

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2015, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasiu a ja właśnie znam gripe water :-) a sab simplex to dla mnie coś nowego na. No nic sprawdzę.
    Weronika to cisnij :-) ja już dziecię zawiozłam i leżę.
    Co do chłopów to ja widzę mam w domu identyczny egzemplarz jak Ty :-P żarty non stop, dystans do życia ale kontakt i porozumienie z dziewczynami super :-)

weronika86, Fasia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2015, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronika86 wrote:
    wlasnie tez zauwazylam u ciebie...mialam napisac, bo wiem ze mamy identyczny dzien porodu :D
    No tak :) moze razem bedziemy rodzic w terminie kto wie ale by bylo co :)

weronika86 lubi tę wiadomość

• Robotka1 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bryyy:)

Mantissa jest opcja Payu na gemini:) ja płaciłam:)

Krysti to co Ty chcesz z tego hippa jeszcze kupować?? ja kupiłam kilka niezbędnych rzeczy i w myślę że niektóre to i tak na wyrost:) ale coś pisałać o jakichś kremach dla mam więc pewnie tego nie ma;)

ja mam dziś księdza grrrr....nie pójdę na szkołę rodzenia ehhhh huj mnie chce strzelić ale co poradzę, gdyby nie mąż to bym go nie przyjęła w ogóle!

nooo Wera Twój suwak stanął w miejscu:D

a ja dziś zjadłam zupkę mleczną i już patrzę co by tu wszamać:D

ok zmykam, znów fajna pogoda to szkoda czasu na komputer:)

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propos ruchów to mój Miki chyba zdał sobie sprawę, że jest chłopcem i łupie mamę od środka na całego :-P

Krysti, weronika86, Gosha lubią tę wiadomość

• Lwica Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronika86 wrote:
    lwica ja tez mam te szczepionke, dzisiaj bede dzwonic umowic wizyte. to ta whooping cough nie?
    D

Tak, wooing cough, to rozumie ze sie szczepisz?

oar8s65gn4hfzvo1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2015, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu ty to masz super dwie córki od chowane będą ci pomagać przy dzidzi fajnie:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2015, 08:39

KasiaKwiatek, Gosha lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2015, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka gdzie Ty mieszkasz kobieto?! U mnie szaro, buro, ponuro. Niby ciepło ale fuj, nie mam ochoty na spacer :-\

Robotka1 lubi tę wiadomość

• weronika86 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:

Krysti to co Ty chcesz z tego hippa jeszcze kupować?? ja kupiłam kilka niezbędnych rzeczy i w myślę że niektóre to i tak na wyrost:) ale coś pisałać o jakichś kremach dla mam więc pewnie tego nie ma;)

ja mam dziś księdza grrrr....nie pójdę na szkołę rodzenia ehhhh huj mnie chce strzelić ale co poradzę, gdyby nie mąż to bym go nie przyjęła w ogóle!

robotka tak to jest jak sie jest atrakcyjna 90kg mama :D wszystko staje na moj widok :D :D nawet suwak :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2015, 08:41

KasiaKwiatek, Gosha, Krysti, Fasia, Robotka1 lubią tę wiadomość

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lwica wrote:
    Tak, wooing cough, to rozumie ze sie szczepisz?
    tak ide, poczytalam ulotki, poczytalam na necie i wole nie ryzykowac.

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2015, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:

No wlasnie maslo do ciala z hipp dla mam takie chcem http://naforum.zapodaj.net/thumbs/b58f1620b19e.jpg

‹‹ 2032 2033 2034 2035 2036 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ