X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2015, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja84 http://www.szpitalkarowa.pl/ i tam poszukaj cukrzyca w ciazy- dieta, fajne inf

• Nadzieja84 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    Ja mam ten ból od 15 tyg więc to nie kwestia okładania nóżkami dziecka. Mój nawet jest ułożony główkowo, poza tym wcześniej miał inne pozycje, a ciągle czuję to tak samo. Brzucha też do tej pory nie miałam wielkiego, dopiero teraz wyskoczył, a przytyłam w tej ciąży 0.5 kg, więc to nie ciężar ani dziecka, ani mój. To kość, czuję to wyraźnie. Jakby mnie ktoś skopał tak porządnie i miałabym ogromnego, bolesnego siniaka. Do tego takie uczucie rozrywania przy chodzeniu czy podnoszeniu nogi. Jak tłumaczyła mi położna to chrząstki się rozchodzą. Jak rozejdą się za bardzo to nie można rodzić sn, bo rozerwie Ci się miednica. Dlatego powinien obejrzeć to ginekolog, ale i ortopeda.

No to ładnie... właśnie tak to czuję a zaczeło się koło 20 tygodnia. Jutro mam wizytę u ortopedy ale w innej sprawie... kurcze wstydze się zapytac, bo co mam powiedzieć, ze mnie w pipce poli jak się ruszam, ubieram, przekręcam i czuje się jak kaleka? Wole chyba do wizyty u ginekologa poczekać...

w5wqdf9h5xdvdqnt.png
  • Gosha Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IDA to ja mam jednak chyba troszkę inaczej, mnie boli tak jakby szyjka macicy w siniakach była cała... W środku, głęboko w pipie ;) bol sie ciągnie momentami na uda nawet, ale utrudnia poruszanie sie, przekręcanie czy nawet podniesienie nogi żeby wejść do wanny :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2015, 22:31

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2015, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh no i nie wiem te moje wyniki takie na pograniczu, właśnie dostałam...
    Na czczo 85.8 to git
    Po 1 godz 131.6 ok
    Po 2 godz 140 ???
    I co myślicie?

• Nadzieja84 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hwesta wrote:
    Nadzieja84 http://www.szpitalkarowa.pl/ i tam poszukaj cukrzyca w ciazy- dieta, fajne inf

Dzięki znam i właśnie na tej stronce http://www.szpitalkarowa.pl/download/cuk_ciaz.pdf się opieram przed wizytą u diabetologa. tam są dobre wytyczne i dzieki temu sobie radzę jakoś i czuję się całkiem dobrze... choc czasem zgrzeszę np 1 herbaką z sokiem malinowym.

f2w39n73od63u4iv.png

hwesta lubi tę wiadomość

w5wqdf9h5xdvdqnt.png
  • Nadzieja84 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu moja siostra miała 142 po 2 h i miała cukrzycę.Skonsultuj z lekarzem.

w5wqdf9h5xdvdqnt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2015, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozostała morfologia i mocz w porządku

• Gosha Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HWESTA Ty szczesciaro ja po takiej kolacji to bym chyba do 200 dobiła! Aleee wskazówka! Sprawdź koniecznie jutro rano na czczo, bo mąka mleko to potrafi sie przełożyć na kilka godzin ;)

hwesta lubi tę wiadomość

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2015, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W czwartek mam wizytę więc będę wszystko wiedziała. Ale się wkurzyłam niepowiem...
    Eh kurde trzeba będzie pewno dietę zacząć chcąc nie chcąc :-\

• Ida Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Go

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 09:07

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2015, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaKwiatek wrote:
    Eh no i nie wiem te moje wyniki takie na pograniczu, właśnie dostałam...
    Na czczo 85.8 to git
    Po 1 godz 131.6 ok
    Po 2 godz 140 ???
    I co myślicie?
    Niby do 140 może być czyli wychodzi na styk.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2015, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaKwiatek są nowe normy i powyżej 153 po 2 h jest cukrzyca

• Nadzieja84 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaKwiatek wrote:
    W czwartek mam wizytę więc będę wszystko wiedziała. Ale się wkurzyłam niepowiem...
    Eh kurde trzeba będzie pewno dietę zacząć chcąc nie chcąc :-\

A przy poprzednich ciążach nie miałaś cukrzycy?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2015, 22:37

w5wqdf9h5xdvdqnt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2015, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u mnie na badaniach norma dokładnie 140 ale łapię się jak Ida i Angela napisały...na styk. Sądzę, że dobrze będzie przystosować ze słodyczami... :-( :-( płaczę ale cóż dam radę :-D tylko owoców sobie nie odmówię
    Nadzieja nie miałam w poprzednich, było w porządku

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2015, 22:40

Ida lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez poproszę o badanie na cukrzyce lekarza ,poloznej jak się pytalam machla rękà i mówi ze mi nie potrzeba tego robic bo mam wyniki ok:/

• Gosha Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KASIAKWIATEK tak chyba bardzo na styk te Twoje wyniki, prawda? Myśle ze nie ma co sie stresowac ma razie, czekaj cierpliwie na to co powie lekarz bo dla niektórych to moze byc ok. Jak masz glukometr sprawdzaj godzinkę po jedzeniu... Sama bajlepiej zaobserwujesz :)

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2015, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaKwiatek http://portal.abczdrowie.pl/pytania/badanie-obciazenia-glukoza-w-28-tygodniu-ciazy

KasiaKwiatek lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2015, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na Karowej obejmują programem powyżej 153 po 2 h wg nowych norm :) Kasia spoko:)

KasiaKwiatek lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2015, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieję, że mój gin też powie, ale jest na pograniczu ale oki. Pojutrze się zobaczy

• Nadzieja84 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak naciskam na wzgorek to przy dotyku nie boli tam kość żadna czy chrząstki. Ciągnie tak głęboko w tym wzgórku ale nie da się tego wymacać i jest to ból przypominający silne stłuczenie jakby mi ktoś nakopał tam a rwie przy podnoszeniu nogi zwłaszcza prawej.

f2w39n73od63u4iv.png

w5wqdf9h5xdvdqnt.png
‹‹ 2030 2031 2032 2033 2034 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ