X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvia007 wrote:
    Ja o 12 :-)

Juz się nie mogę doczekać :) mam nadzieje, ze wszystko ok z łożyskiem :)

• sylvia007 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaKwiatek wrote:
    MartaAlvi MartaAlvi Ty się nie stresuj, skoro tak robisz zawsze to Twoje ciało o tym pamięta :-) ale powoli ogranicz te hopki :-D brzuszek większy i niunia też i swoją wagą już już mocno naciska.
    Fasia jak jeszcze będziesz dorzucać to Ci zaraz 5 stowek pęknie :-P
    Co do materacy najważniejsze to aby był nowy, dla każdego dziecka indywidualny, wiadomo małe ciałka ale odkształcają.
    Kasiu, a wiesz, że ją nawet nie pomyślałam, że wypadałoby kupić nowy materac :-(

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wklejam informację od Amy :

Może to będzie dla większości z was wylaniem kwasu, więc proszę nie czytać jeśli nie jesteście zainteresowane. Nie chcę robić szumu, więc jeśli wasza babska4 ciekawość wygra, i skusicie sie przeczytać, co ta idiotka znów wymyśliła, to zastrzegam sobie ciągnięcia tematu w nieskończoność, bo juz było ostatnio za dużo syfu na forum.... Przepraszam, że się nie pożegnałam..... nie lubię robić scen a to tak byłoby właśnie odebrane przez większość i uznałam, ze usunięcie przeze mnie konta będzie - DLA mnie najlepszym rozwiązaniem. Umiem sie przyznać do tego, że moja metoda jest zwyczajnie świńska i obraziłam tym wiele z was, nie to było moim celem. Wiem też że moje tłumaczenie się i tak nie zmieni że jak ktoś pomyślał o mnie źle, nagle mnie zrozumie. Macie prawo. Jestem w chuj sarkastyczna i mowie co uważam, ale zawsze staję w obronie Kwietniówek. ( I tu pewnie zaraz ktoś mi zarzuci, że skoro tak mi na was zależy - to mogłam się pożegnać - wrzućcie na luz :) ) Nawet stanęłam po stronie Krysti jak Psotka wyśmiewała się z jej pisowni mimo, że juz wtedy Krysti zlewałam.. bo jakieś dwa miesiące wcześniej sie poróżniłyśmy. Ja na prawdę przeżywam to co się dzieje na forum... nie przychodzę tam tylko pośmiać sie, wyciągnąć wnioski i generalnie mieć zlewający stosunek po wylogowaniu... ale mam tez swoje zasady o których bym pewnie napisałam, gdyby nie to, że tak źle na to wszystko zareagowałam. Nawet teraz podnosi mi sie ciśnienie jak o tym myślę, dlatego dla mnie najlepszym wyjściem było odizolowanie się, mimo, że sprawiło mi to wielką przykrość, bo siedziałam na forum non stop. Już dużo napisałam, ale w sumie nie napisałam powodu swojego odejścia. I teraz niestety musi sie pojawić wątek Krysti, wcale nie będę ściemniać że coś innego popchnęło do usunięcia konta. Nie będę o nic oskarżać, napiszę jak odebrałam to co się działo w ostatnich dniach.. Oczywiście ignoruję to co pisze Krysti od jakiegoś x czasu - nie komentuje, nie wdaję się w dyskusję, po prostu wrzuciłam na luz po pewnym spięciu, które mnie zabolało... a zabolało, bo Krysti najpierw wypytywała co u mnie - po czym czegoś nie zrozumiała, a ja starając sie jej wytłumaczyć o co mi chodziło ona skwitowała, że to nie na miejscu że robię na forum szum z życia prywatnego - po tym stwierdziłam że odpuszczam wymianę z nią zdań... Po sytuacji z Helką, ogólnie napisałam, że zadziwia mnie postawa osób, które zachowują się jak chorągiewka na wietrze... i Krysti znów odebrała to nie wiem bardzo personalnie? Na to wychodzi bo skierowała do mnie jakieś zdanie, że uważam się tu za Boga i jestem najmądrzejsza, a tym samym chyba was wszystkie mam za IDIOTKI? tak to odebrałam... Oczywiście poprosiłam ją, żeby nie kierowała do mnie słów bo ja tego też nie robię.. Chciałam żeby już cała sprawa ucichła... Pojawiła się Psotka i oczywiście moj sarkastyczny język się nie mógł powstrzymać i napisałam, że jesteśmy Kwietniówkami i u nas nie wolno mieć swojego zdania po czym zakończyłam wypowiedź emotką ":P" żeby wszystko było jasne.. I to również zostało odebrane personalnie.. Nie ukrywam, że słowa które padły do mnie od Krysti spowodowały, że ja sama się mocno zdenerwowałam i przez zdenerwowanie zaczął mnie boleć brzuch i to cały czas sie nasilało. Rano przeszło, ale później znów Krysti zaczęła nawiązywać do tego co robię - czyt. usuwam zdjęcia, poczym skomentowała to nawiązując oczywiście do sprawy z moim mężem - niestety usunęła szybko komentarz. I tu dla mnie została przekroczona jakaś bariera, której ja sama nigdy nie przekraczam. Polubienie, przez nią faktu że boli mnie brzuch z wkurwienia, było dla mnie już ostatnią rzeczą którą chciałam zobaczyć. Zwyczajnie się popłakałam - tak Gruboskora, sarkastyczna ja się popłakała. To dla mnie był powód, dla którego nie chciałam być dłużej na forum... przez tą sytuację nadal nie chcę. Jest mi okropnie przykro, że podjęłam taką decyzję, bo siedzę na forum bardzo długo, wszystkie z nas bardzo lubię, nikomu w życiu nie życzę źle, jesteście każda wyjątkowymi osobami i wniosłyście w moje życie wiele radości, wiedzy.. Być może nie wszystkie darzymy siebie taką samą sympatią ale to juz nieważne. Było minęło... Mam nadzieję, że teraz na forum już będzie spokój.. życzę wam wszystkiego dobrego, zdrowych dzieciaków i najmniej problemów :) Żeby było jasne - nie oskarżam o nic Krysti - chciałam przedstawić powód swojego usunięcia się z publicznego życia...napisałam już dość dużo i pewnie wiele uzna że za dużo, bo odbierze, to jako atak.. Nie atakuję, usunęłam się, żeby już nie było kwasu, bo widzę, że moje ignorowanie niczego nie zmieniło. Wszystkiego dobrego!
    Zastrzegam sobie również, komentowania mojej spiny z Krysti. To nasza sprawa której nie dało się załatwić jak widać na priv.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2015, 12:51

Gosha, weronika86 lubią tę wiadomość

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • sylvia007 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1501 wrote:
    Juz się nie mogę doczekać :) mam nadzieje, ze wszystko ok z łożyskiem :)
    Ja też już się doczekać nie mogę :-) i wierzę, że u nas wszystkich już do porodu będzie wszystko ok

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • Ola89 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz nam niewiele zostało do tej bezpiecznej granicy 36 tygodnia także musi być ok :)

sylvia007, Anka1501 lubią tę wiadomość

relgwn15ds2ncxvn.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaKwiatek wrote:
    Fasia jak jeszcze będziesz dorzucać to Ci zaraz 5 stowek pęknie :-P

Tego się boję własnie. Kasę dostałam, a zaraz jej nie będzie :P i jak tu zyć przez kolejny miesiąc :P

KasiaKwiatek, Anka1501 lubią tę wiadomość

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia ja łóżeczko miałam to samo dla dziewczyn, ciuchy, wózek, rowerki, zabawki, materac zmieniłam po rozmowach na uczelni z rehabilitantami. Materacyk się ugniata, odkształca, tak mi radzili i było w tym dużo racji a koszt w sumie niewielki jak na oszczędności, które ma się mając drugie dziecko.
    Teraz sprawa była jasna bo dla Mikiego nie miałam nic :-P

Anka1501, mimka84 lubią tę wiadomość

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy jeśli to czytasz - wróć! Nie da się być zgodnym zawsze i z każdym. Przecież to nie o to chodzi :( jesteśmy tu w związku z cudem, który nas połączył - wszystkie czekamy na nasze skarby.
    Nie jesteśmy tu po to, żeby się komus podobać.
    Ja tez mam czasem z kimś spiecie ale to nie znaczy, że tej osoby nie lubię. Przecież się znamy tylko na podstawie postów! Amy jesteś Kwietniowka i wracaj do nas :)

sylvia007, Eweliśka, KasiaKwiatek, Ewelcia, Angela89, mimka84, CzaryMary, Agusiek89, Gosha, weronika86 lubią tę wiadomość

• sylvia007 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaKwiatek wrote:
    Sylwia ja łóżeczko miałam to samo dla dziewczyn, ciuchy, wózek, rowerki, zabawki, materac zmieniłam po rozmowach na uczelni z rehabilitantami. Materacyk się ugniata, odkształca, tak mi radzili i było w tym dużo racji a koszt w sumie niewielki jak na oszczędności, które ma się mając drugie dziecko.
    Teraz sprawa była jasna bo dla Mikiego nie miałam nic :-P
    Ja to w 100 % popieram, ale zupełnie mi to do głowy nie przyszło. Ciąża jednak odmóżdża :-) ją chyba kupię taki jak dla Gabi czyli kokos-pianka.

KasiaKwiatek lubi tę wiadomość

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    haneczka czy to Ty ostatnio wklejałaś listę rzeczy, które zamawiałaś na gemini ??
    Jesli tak to mogłabym ją jeszcze raz prosić, bo mi umnknęła a chciałam jeszcze sprawdzić czy ktoś ma może coś czego i mnie na liście brakuje :) przymierzam się do zamówienia :P

Fasiu, ja jeszcze nie zamawiałam, ale uporządkowałam to co pisały dziewczyny i dodałam swoje propozycje. Z tym, że część z tych rzeczy nie będzie dostępna na Gemini. Proszę bardzo: :)

1. Facelle Rossmann płyn do higieny intymnej/ Lactacyd płyn ginekologiczny
    2. Majtki jednorazowe Horizon/ Majtki poporodowe BabyOno
    3. Waciki do uszu z ogranicznikiem
    4. Cążki/ nożyczki do paznokci
    5. Maść nagietkowa
    6. Lansinoh lanolina na brodawki w trakcie karmienia
    7. Podkłady Bella Mamma / podkłady ginekologiczne Absorgyn
    8. Hipp – żel do mycia ciała i włosków
    9. Hipp oliwka pielęgnacyjna do ciała niemowlaka
    10. Linomag maść do smarowania pupy przy przewijaniu / Bepanthen
    11. Linomag krem bobo a+e ochronny - na wyjścia na zewnątrz
    12. Octenisept
    13. Gaziki jałowe i niejałowe
    14. Sól fizjologiczna dla niemowląt
    15. Frida do noska lub inny aspirator
    16. Szczoteczka do włosków
    17. Ceratka ochronna na materac
    18. Smoczek uspokajający\
    19. Podpaski bella po porodzie
    20. Sudocrem
    21. Sab Simplex na kolki
    22. pieluszki tetrowe WEBER Lux 80x80cm
    23. ręczniczki z kapturkiem Baby Ono 100x100
    24. Duże płatki kosmetyczne do pupy
    25. Wkładki laktacyjne Lansiloh/ Canpol
    26. rivanol żel
    27. zasypka do pupy
    28. termometr pływający do kąpieli
    29. termometr elektroniczny dla dziecka
    http://www.aptekagemini.pl/termometr-microlife-fr-100-skroniowy.html
    30. myjka frotte
    31. chusteczki nawilżane Panda
    32. pojemniki na pokarm Avent
    33. Butelka 150ml + 250ml
    34. Szczotka do mycia butelek
    35. Higieniczne nakładki sedesowe
    36. Podkłady higieniczne na łóżko 60x60
    37. Osłonki na brodawki sutkowe BabyOno
    38. Woreczki na zużyte pieluszki
    39. Laktator
    40. Pieluszki NewBorn

Fasia lubi tę wiadomość

• Fasia Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haneczka - dziękuję :)) sprawdzę czy mi czegoś brakuje :P

A Rivanol to na co?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2015, 13:09

haneczka lubi tę wiadomość

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szlag napisałam do Amy z nadzieją, że czyta i mi się całe wykasowalo... Piszę jeszcze raz... :-\

weronika86 lubi tę wiadomość

• sylvia007 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haneczka a rivanol w żelu to w jakim celu???

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 09:10

• Eweliśka Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida to zależy, od sklepu i od modelu czasem są dostępne od ręki, ja wstępnie pytałam to Pani powiedziała do tygodnia. Nie wiem jak przez internet ale chyba to samo.

Ida lubi tę wiadomość

ug37roeq6z3ep1sa.png
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, znalazłam taki kocyk za 20 zł. Wydaje się aż za tani jak na taki wygląd. Co myślicie? :)
    http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=4924147002&ars_source=ars&ars_socket_id=11&ars_rule_id=21

Krysti lubi tę wiadomość

• Fasia Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się nie orientuje w kwestii wózków, także IDA nie pomogę

Ida lubi tę wiadomość

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • MartaAlvi Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a co to są te duże płatki kosmetyczne? Chodzi o te co tam są z Kindii dla niemowląt albo z baby ono?

24.04.2014r. Zawsze będziemy Cię kochać Aniołku [*] 10tc
    fQ2H26U.jpgfQ2Hp2.png
  • adk_1989 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    Wczoraj pytałam, ale chyba nie zauważyłyście - czy któraś się orientuje ile czeka się na wózek? Słyszałam, że nawet 4 tygodnie.

Wszystko zalezy od wózka i od sklepu. Jedy Fyn Memo np. czas oczekiwania to około 4 tyogodni dlatego że nie produkuja na zapas ale dopiero na konkretne zamówienie. A szwagierka kupowała teraz Baby Desing Lupo i kupiła od reki. Nie ma reguly niestety.

Ida lubi tę wiadomość

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida czeka się różnie, w zależności od dostępności, ale dzis jedna ze styczniówek napisała, że owszem wreszcie doszedł, ale kolor gondoli nie ten :-\ warto z wyprzedzeniem kupić jeśli wysyłkowo

Ida lubi tę wiadomość

‹‹ 2038 2039 2040 2041 2042 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ