Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
A ja dziś wkraczam w 26 tydz
później może jakieś zdjęcie
Dziewczyny co do sączących się wód płodowych to ostatnio też się nad tym zastanawiałam bo coś mi ciekło i w sumie już nawet podejrzewałam nietrzymanie moczu. Powiedziałam o tym ginowi, zbadał i stwierdził że to infekcja - uwaga bezobjawowa! Nic mnie nie boli i nie swędzi a jednak. Dostałam jakieś globulki i jest lepiej także sprawdzić to
Kwestia materaca. Otóż wystraszyłam się tych robali i zrobiłam porządny wywiad w różnych sklepach. Producenci oczywiście dają gwarancję na materace z łuski gryczanej ale pod warunkiem że nie jest ona w wilgotnym pomieszczeniu - czyt, także po zalaniu:/ Co do robaków każdy się zapiera że nie ma możliwości ale opinii na necie jest sporo że właśnie tak się dzieje - tym bardziej jeśli któraś ma problemy z molami to już na pewno bym się nie zdecydowała.
Jeśli chodzi o materace piankowe czy lateksowe to w 3 sklepach powiedziano mi że są za miękkie dla noworodków! w sumie w każdym z 3 sklepów polecali lateksowo-kokosowy, gdzie przez pierwsze miesiące dziecko leży na stronie kokosowej a później na lateksowej. Pianka jest bardziej elastyczna od lateksu więc teoretycznie mniej polecana. Nie wiem czy dobrze zrobiłam ale skusiłam się właśnie na taki materac... ceny w sklepach są kosmiczne ale znalazłam gdzieś na allegro chyba za 115zł więc znośnie
haneczka, misia83, sylvia007, Ida, mantissa, mimka84 lubią tę wiadomość
-
No to kupię sobie taki kocyk i jeszcze jakiś cieńszy.
Nie sądzę, by taki mega gruby był nam potrzebny, bo od kwietnia to już powinno być coraz cieplej.
Mnie w tym kocyku zastanawia tylko wymiar taki dziwny, ale z tego się nie strzela, więc biorę
Jeśli macie godne polecenia ręczniczki z kapturem to chętnie zobaczę. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnymisia83 wrote:Krysti i po co takie rzeczy piszesz. Wiesz, ze jesteś pozytywną i lubianą tu osobą. Po co takie teksty, chcesz zwrócić na siebie uwagę, albo żeby dziewczyny zaczęły Cie znów błagać żebyś została? Zadko zabieram głos przy jakiś sporach czy nieporozumieniach, ale tym razem musiałam. Wypowiadam sie tylko w swoim imieniu. Ja tez czasem jestem w gorącej wodzie kąpana, ale za 3 miechy będę matka. To juz nie byle co, warto czasem sie zastanowić i przemilczeć cos niż klepać a potem żałować.
Rudzia, KasiaKwiatek, weronika86 lubią tę wiadomość
-
No ja was chyba zastrzelę! Krysti kobieto LUZ!!! siedź na dupce i tak jak dziewczyny piszą filtruj to co Ci nie odpowiada! Nikt Cię o nic nie oskarża i nic nie mówi więc nie widzę powodu do obrażania się i odchodzenia czy przenoszenia się gdzieś indziej!
Amy apel też do Ciebie: wracaj ale to już! Ja wiem że czasem niektórych rzeczy nie da się czytać... nie czytaj wtedy, jak tak robię i żyję
Nie wiem dziewczyny co się z Wami dzieje ale to już jest ciut śmieszno-wkurwiająceSpiąć poślady, niedługo będziecie matkami a tu takie rzeczy
wiem że czasem coś tam zaboli bo któaś coś napisze ale to INTERNET i pewne rzeczy trzeba olać! Wracać mi tu obydwie i koniec tematu. Nie odnosimy się do tego co było... jedziemy dalej!
Angela89, Rudzia, KasiaKwiatek, MartaAlvi, liloe, mantissa, mimka84, Gosha, Krysti lubią tę wiadomość
-
Eweliśka wrote:Kasia ja mam jutro wizytę, czekam mnie dziś depilacja i od rana już mam wizję ile to przede mną gimnastyki tego wieczora:p szczęśliwe te co macie wanny!
Ewelcia, misia83, Eweliśka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Fasia, ja kupiła grubszy kocyk bo mam tylko jeden kombinezon na wyjście ze szpitala. Jak będzie zimno to tym kocykiem młodego przykryje i będzie git. Kocyka będę pózniej używała, a jak kupie jakiś gruby kombinezon w razie W to tylko na raz czy dwa. Zima kocyk tez sie przyda:)
Fasia lubi tę wiadomość
-
misia83 wrote:Fasia, ja kupiła grubszy kocyk bo mam tylko jeden kombinezon na wyjście ze szpitala. Jak będzie zimno to tym kocykiem młodego przykryje i będzie git. Kocyka będę pózniej używała, a jak kupie jakiś gruby kombinezon w razie W to tylko na raz czy dwa. Zima kocyk tez sie przyda:)
Ogólnie uważam, że kocyk to dobra rzecz - jak teraz się gruby nie przyda to zimą na pewno, tylko ważne aby był wiekszy bo dzieci rosną
Ja mam zimowy kombinezon i ten duży kocyk o którym pisałam - więc jak go zlożę kilka razy to będzie jak w saunie pod nimmisia83 lubi tę wiadomość