X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronika86 wrote:
    a no tak zapomnialam o hemoroidach..a jablka ci nie pomagaja? moja mama i tati tez strasznie cierpieli przez hemoroidy. wspolczuje.

Nie mogę jeśc jabłek ..

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    Dzięki Kochana za info. Ale jednak takie opinie mnie nie przekonują. Czytałam i nawet z życia wiem, że jak spojenie rozejdzie się za bardzo (nie wiem ile dokładnie, ale są jakieś normy), to miednica pęknie i wtedy czeka Cię leżenie w gipsie przez kilka miesięcy. Takie gadanie o hormonach to brednie, bo chociaż oczywiście działają, ale jeśli komuś złamie się np. ręka to hormony tego nie załatwią...
    Moja znajoma miałam 2 cesarki właśnie z powodu rozejścia się spojenia. Badał ją zarówno ortopeda, jak i ginekolog i obaj uznali, że nie może rodzić sn. Poza tym nawet wczoraj na SR lekarz o tym nam mówił. Na pewno nie można tego tak bagatelizować. Ja wybieram się na pewno na konsultacje do ortopedy, teraz tylko mam problem w tym, żeby właśnie nie trafić na takiego, co Ty... Chciałabym, by rzetelnie się moim problemem zajął a nie odsyłał do gina, który już i tak to bagatelizuje. A nawet na necie jest trochę takich przypadków z rozejściem się spojenia, wystarczy poczytać.
    Ech, czasem wydaje mi się, że my, zwykli ludzie wiemy więcej niż lekarze...
    oj ida racja..ja 10 lat liczylam na lekarzy...sama sie leczylam dzieki temu jeatem w ciazy..przed ciaza moje biegunki nikomu nie przeszkadzaly! sama wprowadzilam 2 miesiace przed zajsciem diete bezglutenowa i zaszlam w ciaze sama, choc moj gp w 7tc stwierdzil ze to cud..cukier tez sama unormowalam po miesiacach lektury.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2015, 12:57

Ida lubi tę wiadomość

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • Ewelcia Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka sto lat! Niech CI życie miłym będzie a dzidzia urodzi się piękna i duża i w terminie :)

Jaga - póki to jednorazowy wyskok to ja bym się nie martwiła, aczkolwiek musisz zwrócić uwagę na jego zachowanie. Ja jestem świeżo w temacie bo moja 5-letnia chrześnica zaszalała z wyimaginowaną przyjaciółką, którą wszędzie prowadzała ze sobą, mamie kazała ją karmić, ubierać, w sklepie wszystko chciała kupować podwójnie itp i złościła się strasznie jak ktoś jej mówił że tu nikogo nie ma. A oczywiście jak zrobiła coś złego to nie ona tylko ta druga. Sprawa przybrała ogromne rozmiary bo wszyscy się z tego śmieli i lekceważyli -wylądowaliśmy u psychologa dziecięcego i jakoś się udało z tego wybrnąć.
    Póki jest to jednorazowe i w ramach zabawy to odpuść ale na dłuższą metę zwróć uwagę czy nie przesadza z tym swoim światem

weronika86, mantissa, haneczka lubią tę wiadomość

• Ida Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 09:49

weronika86, Rudzia, KasiaKwiatek, CzaryMary lubią tę wiadomość

• Fasia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja84 wrote:
    Fasiu miałam tragiczne zatwardzenia i pomagają 2 mandarynki i pomarańcza dziennie oraz do obiadu np ryż brązowy i sraczkopędny makaron razowy. Miałam takie problemy, że już nawet czopki nie chciały pomagac i żadne metody w stylu siemiania lnianego, suszonych sliwek namoczonych na noc, ani kiwi, ani grapefruty, ani środki dozwolone typu lactuloza czy duphalac.

Dobra już więcej się nie wtrącam:)

trzymajcie się

f2w39n73od63u4iv.png

Mandarynka i pomarańcze nie pomagają, bo jem i niestety nic to nie daje .. Spróbuję może z tym ryżem i makaronem .. Dzięki

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Gosha Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja84 wrote:
    A i do słodkich dziewczyn uwaga! To, że cukier po coli się nie podniósł a po owocach tak nie oznacza że cola jest ok. Niestety może się pojawić hiperglikemia opóźniona.

Nie mam dużo czasu ale zawsze zajrzę do Was choćby na chwilkę,

Buziaki

f2w39n73od63u4iv.png
    Zgadzam sie z Toba w 100%!

Kurczę HWESTA Ty lepiej powtórz badania... Pijesz Cole, jesz big mac, naleśniki itp i masz wyniki ok... Ja tak jak pisze NADZIEJA, ostatnio skusilan sie na frytki na obiad własnej roboty do rybki i dopiero nast dnia rano po śniadaniu takim jak zawsze 162 cukier...

weronika86 lubi tę wiadomość

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzia wrote:
    FASIA wlasnie ja nie wiem czy Ona rosnie jak powinna.. poki waga leciala w gpre to sie tym nie martwilam.. a ja sie nie obycham po prostu jem jak jestem glodna wczesniej tylam bo mala rosla a teraz tylko kilo od 4 tyg..
    rudzia jesli stracilas z 500gr to mla to wyrownala swoja waga dlatego waga ci teraz stoi... ja jestem przerazona jak mi brzuch jeszcze uroanie a urosnie na pewno :-)

Rudzia lubi tę wiadomość

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam przygotowana porcję owoców, ale chyva sobie daruje bo wypilam kawę i juz pogonilo mnie :p

Krysti, haneczka lubią tę wiadomość

• Nadzieja84 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    Dzięki Kochana za info. Ale jednak takie opinie mnie nie przekonują. Czytałam i nawet z życia wiem, że jak spojenie rozejdzie się za bardzo (nie wiem ile dokładnie, ale są jakieś normy), to miednica pęknie i wtedy czeka Cię leżenie w gipsie przez kilka miesięcy. Takie gadanie o hormonach to brednie, bo chociaż oczywiście działają, ale jeśli komuś złamie się np. ręka to hormony tego nie załatwią...
    Moja znajoma miałam 2 cesarki właśnie z powodu rozejścia się spojenia. Badał ją zarówno ortopeda, jak i ginekolog i obaj uznali, że nie może rodzić sn. Poza tym nawet wczoraj na SR lekarz o tym nam mówił. Na pewno nie można tego tak bagatelizować. Ja wybieram się na pewno na konsultacje do ortopedy, teraz tylko mam problem w tym, żeby właśnie nie trafić na takiego, co Ty... Chciałabym, by rzetelnie się moim problemem zajął a nie odsyłał do gina, który już i tak to bagatelizuje. A nawet na necie jest trochę takich przypadków z rozejściem się spojenia, wystarczy poczytać.
    Ech, czasem wydaje mi się, że my, zwykli ludzie wiemy więcej niż lekarze...

Czytałam ale tak mnie jakoś chociaż na chwilę uspokoił ten ortopeda;) oczywiście nie zbagatelizuje i dalej będę gina męczyć ale faktycznie w tym kraju to zanim do lekarza się wybierzemy musimy poczytać żeby nie dać sobie krzywdy zrobić... na własnej skórze kilka razy się przekonałam. Np. w dzieciństwie mądrzy profesorowie po bolesnych badaniach stwierdzili że mam zanik mięśni i mam na wózku jeździć.... a pewien masażysta stanowczo zaprzeczył i wyleczył mnie bo miałam więzadła naderwane i dlatego miałam problem z chodzeniem. Gdyby moi rodzice uwierzyli tym profesorom ordynatorom to faktycznie by mi zanikły te mięśnie nieużywane.

w5wqdf9h5xdvdqnt.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fasia a dlaczego jablek nie mozesz?

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • Ida Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 09:50

• iwonka1077 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    Rudzia - ja w całej ciąży przytyłam 0,5 kg. I co, moje dziecko nie rośnie? Rośnie i jest zawsze w normie :) Nasza waga, a waga dzieci to dwie różne kwestie :)

A na zatwardzenie nie ma nic lepszego, według mnie, jak 1-2 jabłka dziennie. Działa, jak natura chciała! :D
    taaa moze u ciebie ja pije wode pozniej zdarza mi sie zjeśc jablka i nic i tak dwa dni średnio co drugi dzień ale z problemami że mam wrażenie że rodzę :)

Marcelek 3560,58 cm <3
    201504034562.png
    12.02.2014 [*]aniołek <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosha ja po zwykłym obiedzie typu : udko z kurczaka pieczone, ziemniaki, marchewka z groszkiem ok. 130 cukier po 1 h. Mam trochę wyższy generalnie,ale nie wiem czy to cukrzyca... wynik jest jaki jest,ale staram się nie popadać w paranoje, bo nie są b wysokie te wyniki,oczywiście mam jadłospis, z grubsza przestrzegam, czasem pozwolę sobie na wyskok typu big mac,ale baaaardzo rzadko,we wtorek mam wizytę w poradni i zobaczymy. Na czczo cukier od 74 do 87

Gosha lubi tę wiadomość

• Ida Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 09:50

iwonka1077 lubi tę wiadomość

• mantissa Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wracając do "kulania się", wczoraj aż gadałam do brzucha, że to nie może tak być, że on żyje swoim życiem i "chodzi" nie tam gdzie ja chcę. :P Jaka ja się niezgrabna zrobiłam. ;_; Wchodzę do pokoju, uważam jak mogę, żeby deskę do prasowania ominąć a brzuch siup, na samą deskę wpada. :P Nie kontroluję go. :P Żeby wstać z łóżka, to muszę się bujnąć, ale najczęściej to TŻ proszę, żeby mnie popchnął.
    Ale jestem pozytywnie zaskoczona, bo chyba zauważył, że mi ciężej, bo jak mi coś spadnie to sa z siebie podnosi, żebym się za dużo nie schylała i jak ktoś domofonem dzwoni albo kot miauczy za drzwiami, nawet w nocy, to sam wstaje i wpuszcza, bo mówi, że mu przecież łatwiej niż mi się wykulać. :)To dopiero coś, bo zwykle ciężko go z wyra wyciągnąć. :P

weronika86, hwesta, Fasia, Ida, Ewelcia, haneczka, KasiaKwiatek, KasiaKwiatek, Agusiek89 lubią tę wiadomość

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    Ania 100 lat!! wszystkiego najlepszego:D

Ja jak Mantissa-panna:D

Wera Ty młoda dupa jesteś:D ja w tym roku 30 skończę:D i też chciałam drugie dziecko urodzić przez trzydziestką:D

ej laski nie gadajcie że rozstępy będą wam o dzieciach przypominać:D nie wystarczy że do roku czasu będą nam te dzieci na cyckach wisiały? a potem i tak będziemy o nich myślały no stop prawie??:P
    rozstępom mówimy nie:D

byłam wczoraj w mydlarni u mnie w mieście, boshhhh jaki zapach!!!! weszłam i mówię"ale tu pięknie pachnie, proszę pani przyszłam tutaj bo chce ręcznie robione naturalne mydełko" ahhaha

wybrałam grejfrutowe, no boskie!! i olejek migdałowy:D tak jak Rudzia:)
    można nim potem dzidzia smarować na codzień nie używając zbędnych kosmetyków:) jak skończę pierwsze opakowania tych co zamówiłam to kupię znów albo migrałowy albo już kokosowy:)

aaaa i bardzo zainteresowało mnie mydło marsylskie, bardzo duża kostka, podobno idealna do mycia ran poporodowych a także tych pooperacyjnych, no i najważniejsze bardzo dobre dla dzieci od pierwszych dni życia:) ahhh pójdę tam jeszcze ale po kolejnej wypłacie;) mydło marsylskie sobie kupię na pewno:)

a ten olejek migdałowy idealnie nawilża skórę:) przy nim dopiero widzę że te palmersy czy ziajki to pikuś choć do palmersa nie mam nic:)

co tam jeszcze? aaaa lecę za 2 godzinki do ortodonty no i teraz mam zamiar na spacerek wyskoczyć bo pogoda znów wiosenna:D nawet pomyślałam o przepraniu kocyków może ale się uspokoiłam:) mam czas w końcu:)

zjadłam sobie własnie parówki, kanapkę z dżemem i popiłam kakao:D mniam:D
    Ja robotka kocham mydla i ich zapachy :) kupuje rózne i się myje nimi zadnych zeli pod prysznic nie uzywam :) jak będe tez w mydlarni u mnie tu w w miescie to ci fote zrobie i pokaze jakie tu mydla są :) ja wyjsc z tego sklepu nie mogę.

• ziolko Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MADROBIŁAM!!! jestem z siebie taka dumna, że szok :D
    Nie mogę więcej dopuścić do takiej sytuacji, że 100 stron muszę nadrabiać (ale to wszystko przez ten cholerny szpital).

Anka- wszystkiego najlepszego życzę z okazji urodzin!! :)
    Ja jestem rybką jeśli chodzi o znak zodiaku, także urodziny mam w marcu.

Jeśli chodzi o zaparcia - bo widzę, że ten temat na tapecie - to u mnie jest tragedia. Jednak wielka tragedia. Jem po dwa jabłka dziennie, suszone śliwki, co rano piję kefir albo maślankę i nic! jak to Fasia stwierdziła- nawet mnie nie zakręci :( ostatnio przy wizycie w toalecie dwa dni temu myślałam właśnie, że urodzę! już nie wiem jak sobie z tym radzić.

Jeśli chodzi o pozytywne sprawy to chciałam pochwalić Fasiowy brzuszek! wszystkie są śliczne no ale Fasia to mogłaby z tym swoich brzucholem na jakąś wystawę jechać :D i chyba by wygrała :)

A do nieprzyjemnych forumowych spraw nie będę się w ogóle odnosić, co by nie zaczynać znów burzy :)

weronika86, Fasia, iwonka1077, Bambi85, mantissa, Ida, Gosha, Ewelcia, misia83, KasiaKwiatek, Angela89, Agusiek89 lubią tę wiadomość

Aniołek 07.05.2014r.- 10tc.
    Synek 19.04.2015r.
    3i49vcqg486cyhk3.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    Mówisz? Hm, no na mnie jabłka działają idealnie. Ale musi to być regularnie codziennie przez dłuższy czas. Wtedy żadne frytki czy słodycze mi nie straszne. Ale wcześniej, zanim zaczęłam jabłkową dietę, to też miałam skojarzenia z parciem podczas porodu :D
    na mnie tez dzialaja jak po kazdym posilku zjem jablko

Ida lubi tę wiadomość

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronika86 wrote:
    fasia a dlaczego jablek nie mozesz?

Ja całe życie nie przepadałam za jabłkami. Może z 5szt w ciagu roku udawało mi się zjeść :) w ciąży odważyłam się raz, we wrześniu bodajże, dostałam takiego skrętu jelit, takiej kolki i bóli brzucha, że myślałam, że się wykończę ... Dziekuję ale więcej nie będę próbować ...

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wlasnie ziolka jak u ciebie po szpitalu? jakies newsy?

mantissa lubi tę wiadomość

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
‹‹ 2060 2061 2062 2063 2064 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ