X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • iwonka1077 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvia007 wrote:
    A ja odwiozłam Gabi do przedszkola, ogarnęłam dom i rozpakowałam paczkę z allegro, bo już przyszła ta z kocykiem, a swoją drogą super ten kocykj taki milusi, gładziusi no i ma boską aplikację :-) Zjadłam przed chwilą śniadanie, bo mąż na mnie nakrzyczał, że mu dziecko głodzę i planuję poszukać jakiegoś sprzedawcy na allegro u którego mogłabym większość rzeczy typu butelki, smoczki itp. pozamawiać.

I DZIEWCZYNY JAK KTÓRAŚ WYBIERA SIĘ JESZCZE NA ZAKUPY TO MAM KUPON DO SMYKA -20% OD CEN WYPRZEDAŻOWYCH!!!
    jak ktoś chętny, to oddam, bo to tylko na ten weekend, a ja się nie wybieram
    z kuponu nie skorzystam niestety a jaki ty ten kocyk miałaś przypomnisz????? :)starej sklerozie ;)

Marcelek 3560,58 cm <3
    201504034562.png
    12.02.2014 [*]aniołek <3
  • Justinka Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvia007 wrote:
    A ja odwiozłam Gabi do przedszkola, ogarnęłam dom i rozpakowałam paczkę z allegro, bo już przyszła ta z kocykiem, a swoją drogą super ten kocykj taki milusi, gładziusi no i ma boską aplikację :-) Zjadłam przed chwilą śniadanie, bo mąż na mnie nakrzyczał, że mu dziecko głodzę i planuję poszukać jakiegoś sprzedawcy na allegro u którego mogłabym większość rzeczy typu butelki, smoczki itp. pozamawiać.

I DZIEWCZYNY JAK KTÓRAŚ WYBIERA SIĘ JESZCZE NA ZAKUPY TO MAM KUPON DO SMYKA -20% OD CEN WYPRZEDAŻOWYCH!!!

O ja ja chce :) jeśli można, bo na pewno się wybieram :) muszę kupić prezent chrześniakowi a przy okazji może coś jeszcze wyhaczę dla swoich dzieciaczków :)

Anielka 10.04.2015 /// 3620 g 56 cm
    201504101680.png
    Tymon 28.09.2012 /// 3830 g 58 cm
    683907699a.png
  • sylvia007 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justinka wrote:
    O ja ja chce :) jeśli można, bo na pewno się wybieram :) muszę kupić prezent chrześniakowi a przy okazji może coś jeszcze wyhaczę dla swoich dzieciaczków :)
    Justinka wysłałam zaproszenie :-)

Justinka lubi tę wiadomość

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvia007 wrote:

Polecam sprzedawcę r_p77 :) Sprawdzony i stosunkowo niedrogi

sylvia007, Justinka, Krysti lubią tę wiadomość

• weronika86 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i bylam w klinice i tak jak myslalam..bakteryjne zapalenie pochwy...tak myslalam, bo swedzi troche, uplawow brak...ale dostalam antybiotyk :( czopki bez recepty nie pomogly na dlugo ostatnim razem..dobrze,ze zmusilam polozna,zeby wymaz zrobila, bo menda, na wszystko ma odpowiedz : W CIAZY TAK MOZE BYC PO PROSTU..gowno moze jak swedzi!
    dostalam metronidazol czy cus podobnie sie nazywa...za godzinke pojde wybiore recepte..dostalam az dawke najwyzsza na 7 dni..400mg 3 razy dziennie. No nic trzeba zwalczyc bakterie! musze odbudowac jakos flore bakteryjna po antybiotyku, co moge uzywac?
    na 26ego mam wizyte na szczepionke na krztusiec, dzisiaj nie zrobila, bo musze wyleczyc najpierw infekcje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2015, 10:19

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • sylvia007 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwonka1077 wrote:
    z kuponu nie skorzystam niestety a jaki ty ten kocyk miałaś przypomnisz????? :)starej sklerozie ;)
    Z babyono o taki
    f2ae611d083a5a34med.png

Justinka, weronika86, Eweliśka, KasiaKwiatek, Bambi85, Krysti, Fasia, misia83, Agusiek89 lubią tę wiadomość

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • Rudzia Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie.. bylam u innego lekarza na konsultacji.. rana sie nie goi, ale nie chcialam wam wczesniej znowu marudzic :(

Lekarz powiedzial ze mam sie zglosic w 36 tyg na cesarke :( na rane nic nie dal bo jest tam infekcja i pomoze tylko antybiotyk ktprego w ciazy nie mozna.. do tego mam grzyba;/ o ktorym wczesniej nikt mi nic nie powoedzial ;/ mam ograniczyc cukier..

Sprawdzil tetno Malej i serduszko i wszystko jest okej widzialam ja :) aaaa i jest teraz ulozona dupka do dolu -jednak ;)
    Jestem zla ale i szczwsliwa ze w koncu wiem cp i jak..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2015, 10:12

18.04.2015 (42+2) Sofia 4500g; 54cm <3
    l22njw4zq8sux6j8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronika86 wrote:
    no i bylam w klinice i tak jak myslalam..bakteryjne zapalenie pochwy...tak myslalam, bo swedzi troche, uplawow brak...ale dostalam antybiotyk :( czopki bez recepty nie pomogly na dlugo ostatnim razem..dobrze,ze zmusilam polozna,zeby wymaz zrobila, bo menda, na wszystko ma odpowiedz : W CIAZY TAK MOZE BYC PO PROSTU..gowno moze jak swedzi!
    dostalam metronidazol czy cus podobnie sie nazywa...za godzinke pojde wybiore recepte..dostalam az dawke najwyzsza na 7 dni..40mg 3 razy dziennie. No nic trzeba zwalczyc bakterie! musze odbudowac jakos flore bakteryjna po antybiotyku, co moge uzywac?
    na 26ego mam wizyte na szczepionke na krztusiec, dzisiaj nie zrobila, bo musze wyleczyc najpierw infekcje.

Pij na dzień dobry dużo naturalnych jogurtów. Jak będziesz w aptece to weź coś osłonowego. Ja brałam trilac u nas.

weronika86 lubi tę wiadomość

• Eweliśka Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a czy te nasze dzieci po porodzie będą zachowywały sie jak w brzuchu? jak to jest? jak szaleje w nocy teraz to potem bedzie to samo czy to nie ma żadnego przełożenia?

ug37roeq6z3ep1sa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzia wrote:
    Jestem po wizycie.. bylam u innego lekarza na konsultacji.. rana sie nie goi, ale nie chcialam wam wczesniej znowu marudzic :(

Lekarz powiedzial ze mam sie zglosic w 36 tyg na cesarke :( na rane nic nie dal bo jest tam infekcja i pomoze tylko antybiotyk ktprego w ciazy nie mozna.. do tego mam grzyba;/ o ktorym wczesniej nikt mi nic nie powoedzial ;/ mam ograniczyc cukier..

Sprawdzil tetno Malej i serduszko i wszystko jest okej widzialam ja :) aaaa i jest teraz ulozona dupka do dolu -jednak ;)

Biedna, ale dobrze że wkońcu trafiłaś na ogarniętego lekarza. Cukier ogranicz bo przez niego grzyby się rozwijają. I masz o wszystkim pisać - to nie marudzenie !

Rudzia lubi tę wiadomość

• sylvia007 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzia wrote:

Rudzia przykro, że z tą raną tak wyszło, no i że cesarkę będziesz mieć ( chyba, że chciałaś, to ok :-) ), ale przynajmniej szybciej troszkę Sofijkę zobaczysz, a to jest plus :-)

Rudzia lubi tę wiadomość

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eweliśka wrote:
    Dziewczyny a czy te nasze dzieci po porodzie będą zachowywały sie jak w brzuchu? jak to jest? jak szaleje w nocy teraz to potem bedzie to samo czy to nie ma żadnego przełożenia?
    Robotka pisała że tak, ja mam cichą nadzieję że nie. Bo moja mała od 20 -24 daje czadu i od 7 rano to samo.

• sylvia007 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eweliśka wrote:
    Ja po Gabi i po tym co mi lekarze mówili, to charakter dzidzi ujawnia się już w brzuchu, a więc jeśli teraz jest aktywna, to po porodzie też taka będzie, a i jeśli teraz co noc łobuzuje, to jak się urodzi to też tak zostanie :-)

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • iwonka1077 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvia007 wrote:
    Z babyono o taki
    f2ae611d083a5a34med.png
    aha no sliczny, faktycznie wrzucalas teraz sobie przypominam :)
    a on ma tylko minki i ten material tak??? bo jestem na etapie poszukiwania cienkiego, zeby kolorami pasował do kremowego wózka...

Marcelek 3560,58 cm <3
    201504034562.png
    12.02.2014 [*]aniołek <3
  • Eweliśka Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale żeście mnie pocieszyły:P

ug37roeq6z3ep1sa.png
  • Eweliśka Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzia uszy do góry!!

Rudzia lubi tę wiadomość

ug37roeq6z3ep1sa.png
  • Gosha Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eweliśka wrote:
    Czytałam ostatnio ze od około 30 tyg dziec zaczyna układać sobie rytm spania itp czyli teoretycznie od tego czasu mozna obserwować i liczyć sie z tym ze tak bedzie po porodzie.
    Pamiętajcie dziewczyny ze jest wiele sposób na zmienienie potem rytmu dnia dzidzi. Np po każdym porannym karmieniu spacer, w koncu w tym czasie nauczy sie spać jak bedzie godzinkę czy dwie w wózku, tak samo kąpiel tak działa, potem higiena chwilka gadania z mama, cyc i wiadomo ze musi iść spać...

weronika86, Eweliśka, KasiaKwiatek, Rudzia, Fasia, Agusiek89 lubią tę wiadomość

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • sylvia007 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwonka1077 wrote:
    aha no sliczny, faktycznie wrzucalas teraz sobie przypominam :)
    a on ma tylko minki i ten material tak??? bo jestem na etapie poszukiwania cienkiego, zeby kolorami pasował do kremowego wózka...
    Tak, taki jest bym powiedziała nie za gruby, nie za cienki :-)

iwonka1077 lubi tę wiadomość

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to ja nie mam tak zle bo mala jest aktywna od 8 rano do ok 11..pozniej od 19.00 do 22.00 i cosza cala noc :-)

Eweliśka, Fasia lubią tę wiadomość

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • Gosha Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RUDZIA trzymaj sie :* marudzisz pisząc ze nie chciałaś nam marudzić... Przeciez wszyscy tu żyjemy takimi wlasnie informacjami. 36 tydzien... O matko toz to z a 7 tygodni!!! I ogranicz cukier na ta infekcje, i drożdże tez, najlepiej chlebki na zakwasie. Ja jak tylko zaczynam jesc zwykle pieczywo to tez mam te problemy :(
    Edit. W zwiazku z tym ogranicz tez piwooo! ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2015, 10:28

Angela89, weronika86, CzaryMary, iwonka1077, KasiaKwiatek, Rudzia, liloe, mantissa, Fasia, misia83 lubią tę wiadomość

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
‹‹ 2083 2084 2085 2086 2087 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ