X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Ulka84 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronika86 wrote:
    ulka ja nie mam kluc tylko w tym miejscu taki rozchodzacy sie bol miesiaczkowy, ktory spinal mi dzisiaj brzuch..mega sie przestraszyla , nie oowiem a ja rzadko panikuje bo biore ciaze jako naturalny stan...ja rowniez pracuje..moze to u nas od pracy wlasnie? ja musze stac w pracy no i w domu pozniej tez musze obszykowac, posorzatac...ale maz mi zakazal sprzatac tylko ze on sam sie nie ruszy za bardzo i mnie to wkurwia..wole 10min dziennie orzeznaczyc niz ooznie caly dzien ograniac... a moze te bole od nadaktywnosci dzidzi? mi wczoraj i dzisiaj mala strasznie daje popalic i tez sie zastanawiam czy to nie od tych ruchow? nawet 2 nospy forte nie podzialaly niestety dlatego sie wystraszylam..musze niestety wiecej lezec i sie juz oszczedzac

może tak, ja znowu siedzie 8,9 godzin w pracy przed komputerem. teraz jak odpoczełam w domu to mi przeszło ;) Chyba rzeczywiście musimy się zacząć bardziej oszczędzać
    Dzięki dziewczyny za pomoc, na was to zawsze można liczyć :)

weronika86 lubi tę wiadomość

m3sx3e3kz15rjscs.pngmhsvk6nlmw3zvwuz.png[/url]
    Aniołek - maj 2016
    Aniołek - maj 2014
  • Lali Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bambi czyli lezenie sie oplacilo i sa efekty :)

Bambi85 lubi tę wiadomość

6gcc7ob.png
    Pola 04.2012 <3
    Laura 04.2015 <3
  • Lali Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulka84 wrote:
    może tak, ja znowu siedzie 8,9 godzin w pracy przed komputerem. teraz jak odpoczełam w domu to mi przeszło ;) Chyba rzeczywiście musimy się zacząć bardziej oszczędzać
    Dzięki dziewczyny za pomoc, na was to zawsze można liczyć :)
    Ja sie mecze z rwa kulszowa a lekarz polecal na to ruch, moze to u Ciebie wlasnie rwa skoro tyle czasu spedzasz w pozycji siedzacej w pracy? A tak z ciekawosci zapytam do kiedy chcesz pracowac? Bo my tu wszystkie prawie sie lenimy na L4 ;)

6gcc7ob.png
    Pola 04.2012 <3
    Laura 04.2015 <3
  • Bambi85 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w zwiazku z tym, ze pomyslne wiadomosci dzisiaj, jutro idziemy na szkole rodzenia w pigulce, taka weekendowa, co by sie moj pracoholik czegos dowiedzial o porodzie i dzieciach, bo jakos tego nie wiedze inaczej ; ). Ja tez moze jakos te pare godzin wysiedze.
    EDIT

Lali no oplacilo sie, tzn i tak szalec nie moge, ale poczucie psychiczne mam zdecydowanie lepsze (bo ten tydzien mialam ciezki z wielu wzgledow, czulam sie tez zle), oszczedzac sie bede dalej ale z czystym sumieniem czasem sobie gdzies wyjde : )

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2015, 22:30

Angela89, Ida, Fasia lubią tę wiadomość

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • Lali Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bambi jak myslisz ile kg mozna dzwigac w ciazy? Bo ja wieczorem zanosilam corke spiaca do lozka cale 12 kg, i w sumie zaluje ze to zrobilam bo chyba max 5kg co?? Ehh meza nie bylo a mi usnela na kanapie biedula zmeczona.

6gcc7ob.png
    Pola 04.2012 <3
    Laura 04.2015 <3
  • Justinka Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mimka84 wrote:
    Przyszły dopiero dziś moje koszule z IF, zamawiałam L i powiem Wam, że super są! W ramionach, na plecach, super leżą, także się cieszę że nie brałam M bo by się pewnie ciągnęły pod pachami. Oczywiście na strefie brzucha się nie koncentrowałam, bo to mają być do karmienia a nie ciążowe :P
    No właśnie też mocno zastanawiam się nad tymi koszulami i cały czas zastanawiam się między M a L :) teoretycznie patrząc na obwód klatki piersiowej że obecnie mam 98 to wypadałoby L, a obwód bioder no cóż, prędzej brzuch tu jest istotny żeby się zmieścił ;) bo biodra mam 94 a brzuch 100 ;) aa i bądź tu mądry :) a Ty Mimka jakie masz wymiary? :)

Anielka 10.04.2015 /// 3620 g 56 cm
    201504101680.png
    Tymon 28.09.2012 /// 3830 g 58 cm
    683907699a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2015, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lali wrote:
    Bambi jak myslisz ile kg mozna dzwigac w ciazy? Bo ja wieczorem zanosilam corke spiaca do lozka cale 12 kg, i w sumie zaluje ze to zrobilam bo chyba max 5kg co?? Ehh meza nie bylo a mi usnela na kanapie biedula zmeczona.

OOO też jestem ciekawa, bo we wtorek idę znów opiekować się koleżanki synkiem a on waży już 7-8kg i będę musiała tylko liczyć na siebie

• Bambi85 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze nie wiem , ja w ogole nic nie dziwgam, ale mysle ze 3-5 to max, na pewno nie 12 ! Lali nie szalej tak, bo wystarczajaco mamy tu wszystkie problemow, A zle sie czujesz po tym?? Teraz to sie poloz i odpoczywaj.

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • KASIAB Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lali wrote:
    no w ciąży max 5kg, uważajcie dziewczyny!!

f2w3rjjgui4xt8ts.png
  • sylvia007 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podczytywałam was oglądają maraton chirurgów 11 sezon i oczywiście na finale poryczałam się okrutnie, dobrze, że sama w domu jestem, bo wstyd by był straszny, nie mogłam tego płaczu opanować!!!

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiedzie co, zaczynam coraz bardziej się bać :P Siedzę teraz i zastanawiam się jak to będzie. Tyle pytań się w mojej głowie się pojawia. Normalnie stresa mam :D Bo plany planami ale jak to wyjdzie wszystko się okaże. Zastanawiam się czy będę wiedziała że mała się najadła. Zastanawiam się czy lepsze jest karmienie na żądanie czy co 2-3 godziny ?

KasiaKwiatek, weronika86 lubią tę wiadomość

• Lali Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bambi85 wrote:
    kurcze nie wiem , ja w ogole nic nie dziwgam, ale mysle ze 3-5 to max, na pewno nie 12 ! Lali nie szalej tak, bo wystarczajaco mamy tu wszystkie problemow, A zle sie czujesz po tym?? Teraz to sie poloz i odpoczywaj.

Leze teraz, na szczescie nie czuje jakiegos dyskomfortu, nie zrobie juz tak wiecej, ehhh głupia ja

weronika86 lubi tę wiadomość

6gcc7ob.png
    Pola 04.2012 <3
    Laura 04.2015 <3
  • Justinka Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lali - właśnie znalazłam szary tiul szerokości 50 cm... są takie dostępne, ale wymiaru 15 cm nie ma nigdzie :| w żadnym internetowym sklepie ani na allegro... trudno już zamówiłam bez szarego... może między czasie się pojawią to dokupię... jeden sprzedawca pisał że powinny być w marcu.... :)

A jak tam dziewczyny wasze filcowe karuzele? Jestem strasznie ciekawa efektów, bo chyba żadna ostatecznych fotek nie wrzucała :)

201504101680.png
    683907699a.png
  • Justinka Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Wiedzie co, zaczynam coraz bardziej się bać :P Siedzę teraz i zastanawiam się jak to będzie. Tyle pytań się w mojej głowie się pojawia. Normalnie stresa mam :D Bo plany planami ale jak to wyjdzie wszystko się okaże. Zastanawiam się czy będę wiedziała że mała się najadła. Zastanawiam się czy lepsze jest karmienie na żądanie czy co 2-3 godziny ?
    Zdecydowanie na żądanie :) a kiedy będzie najedzona, będziesz wiedziała, spokojnie :) widać kiedy dziecko je a kiedy cycem się bawi - ciumka ;)

sylvia007, weronika86 lubią tę wiadomość

201504101680.png
    683907699a.png
  • Lali Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justinka ja tez kupiłam 15 centymetrowe :)

6gcc7ob.png
    Pola 04.2012 <3
    Laura 04.2015 <3
  • Bambi85 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SYLWIA na jakims kanale leci czy w necie ogladasz?? ja tez bardzo lubie ale mam duze zaleglosci, w sumie nie wiem czemu na l4 od sierpnia ich nie nadrobilam : P
    ANGELA prawda jest taka ze od momentu jak zobaczylysmy te 2 wymarzone kreski obawy sie juz nie skoncza, najpierw w ciazy ( same widzicie jak jest) a jak sie dzieciaczki urodza bedzie jeszcze gorzej, milion pytan bedzie sie klebic w glowie
    LALI taki jednorazowy grzech trudno , czasem pewne rzeczy robi sie odruchowowo a potem sie zastanawia echh. Najwazniejsze ze dobrze sue czujesz, teraz odpoczywasz no i super.
    Ja do poludnia nakrecalam sie tu z Ida ze w sumie to do 2 miesiecy sie trzeba ogarnac i juz cieplo mi sie zrobilo, ze w zaszdzie z moim terminem na 15 kwietnia za 3 miechy moge juz miec dzidziusia w domku. A u tego gina polozna mowi, ze teraz juz ostatnia wizyta w odstepie miesiaca- 13 lutego mam, w piatek tez zeby bylo smieszniej : P, i juz z ktg a potem juz co 2 tygodnie. Robi sie goraco. Podejrzewalam ze to dzisiaj uslysze ale dopiero jak to uslyszalam znowu po raz koljeny do mnie dotarlo, ze czasu coraz mniej.

Ida, Lali, weronika86 lubią tę wiadomość

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2015, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justinka mam nadzieje że wszystko to tak łatwo przyjdzie :)

Dobra kobitki kładę się do łóżka czytać "Język niemowląt" może coś mądrego się dowiem i będę bardziej spokojna.

Bambi85, Ida, Lali, weronika86 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2015, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bambi85 wrote:
    SYLWIA na jakims kanale leci czy w necie ogladasz?? ja tez bardzo lubie ale mam duze zaleglosci, w sumie nie wiem czemu na l4 od sierpnia ich nie nadrobilam : P
    ANGELA prawda jest taka ze od momentu jak zobaczylysmy te 2 wymarzone kreski obawy sie juz nie skoncza, najpierw w ciazy ( same widzicie jak jest) a jak sie dzieciaczki urodza bedzie jeszcze gorzej, milion pytan bedzie sie klebic w glowie
    LALI taki jednorazowy grzech trudno , czasem pewne rzeczy robi sie odruchowowo a potem sie zastanawia echh. Najwazniejsze ze dobrze sue czujesz, teraz odpoczywasz no i super.
    Ja do poludnia nakrecalam sie tu z Ida ze w sumie to do 2 miesiecy sie trzeba ogarnac i juz cieplo mi sie zrobilo, ze w zaszdzie z moim terminem na 15 kwietnia za 3 miechy moge juz miec dzidziusia w domku. A u tego gina polozna mowi, ze teraz juz ostatnia wizyta w odstepie miesiaca- 13 lutego mam, w piatek tez zeby bylo smieszniej : P, i juz z ktg a potem juz co 2 tygodnie. Robi sie goraco. Podejrzewalam ze to dzisiaj uslysze ale dopiero jak to uslyszalam znowu po raz koljeny do mnie dotarlo, ze czasu coraz mniej.

A żebyś wiedziała, ciągle jakieś zmartwienia ciągle jakieś myśli.
    Do mnie też dotarło że czasu coraz mniej. Na tej wizycie którą będę miała to się dowiem czy CC mnie czeka czy SN. Można powiedzieć że 2 miesiące w moim przypadku zostało bo kwiecień to czekanie na szpilkach. Jeszcze gdzieś w tym czasie muszę się obronić - a nie mam weny :P

• Bambi85 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela dasz rade, zmobilizuj sie pare dni , napiszesz a obrona jakos pojdzie. W sumie nie wiem ile sie taka prace pisze, bo ja nie musialam ale maz pisal kilka magisterek i tez zostawial na ostatnio chwie, kilka dni przysiadal ostro i bylo zawsze na 5.
    Kurcze glupio mi, bo kiedys takiej dziewczynie z poza naszego watku polecilam swojego gina; ona pytala ile wizyta itp wiec jej napislam, a okazuje sie ze po nowym roku troche podrozalo i glupio mi troche, no ale z drugiej strony skad moglam wiedziec,a nie pamietam jej nicka zeby ja znalezc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2015, 22:58

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • mantissa Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvia007 wrote:
    Podczytywałam was oglądają maraton chirurgów 11 sezon i oczywiście na finale poryczałam się okrutnie, dobrze, że sama w domu jestem, bo wstyd by był straszny, nie mogłam tego płaczu opanować!!!

Ja też oglądam! Uwielbiam. :) Chodzi Ci o ostatni odcinek ten grudniowy, tak? Bo to jeszcze nie koniec sezonu, po prostu przerwa dłuższa. :)

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
‹‹ 2101 2102 2103 2104 2105 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ