Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Bambi85 wrote:Hello, jestem i ja, ale doczytac Was to masakra, zostawić takie na pół dnia a potem godzina czytania.
Jestesmy po wizycie no i jest lepiej, szyjka ma 35mm, tzn ta zamknieta czesc bo ten "lejek" tez jest ale nie powieksza sie, za to szyjka wydluzyla wiec powiedzmy ze jestem usatysfakcjonowana. A maly wazy 1150g : ).
Mila 79 witaj.
WERA sorki ze dopiero teraz, widze ze troszke lepiej sie czujesz, ale juz powoli przychodzi czas, ze wszystkie powinnysmy sie oszczedzac. Metronidazol doustnie- ogolnie lubie ten antybiotyk bo fajnie dziala na bakterie beztlenowe, 3x400 to taka srednia dawka, w ciazy ma kategorie B wiec niby mozna aczkolwiek ja nawet nie w ciazy zachowuje ostroznosc za nim go komus wlacze- niewydolnosc nerek, uszkodzona watroba itp. Ulatwilo by nam dedukcje gdyby w ogole Ci powiedzieli co Ci tam wyszlo, moze rzeczywiscie antybiogram jest taki ze nie bylo co innego dac. A z drugiej strony nieleczone, przewlekajace sie infekcje sa niebezpieczne dla dziecka- hipotrofia, przedwczesny porod . Z reszta taka infekcja (znowu bym nam ulatwilo gdybysmy wiedzialy jaka dokladnie) moze byc nawet wskazaniem do cc albo przynja,mniej do podania antybiotyku po porodzie i Tobie i dziecku. Podsumowiujac jednak zaufalabym temu GP- widzial w koncu ten posiew i bierze odpowiedzialnosc i leczyla infekcje bo plusow wydaje sie byc wiecej. A bedziesz miala jakas kontrole, kontrolny posiew itp???Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2015, 23:00
Bambi85 lubi tę wiadomość
-
mantissa wrote:Ja też oglądam! Uwielbiam.
Chodzi Ci o ostatni odcinek ten grudniowy, tak? Bo to jeszcze nie koniec sezonu, po prostu przerwa dłuższa.
Bambi oglądałam na FOX LIFE, nagrałam sobie ostatnio, bo od dzisiaj nie ma już tego kanału, ale chirurdzy mają lecieć na FOX. Wolę oglądać w TV niż w internecie, bo jakoś lepiej się skupiam, choć dzisiaj akurat skupiłam się za bardzoBambi85 lubi tę wiadomość
-
ok. Ja zmykam, a tak w ogóle to coś mi się belly zawiesza, przed chwilą, miałam, że strona internetowa niedostępna, wkurza mnie to!
A jeszcze miałam wam powiedzieć, że ostatnip się cieszyłam, bo po antybiotyku w końcu miałam dobre wyniki z moczu, no to dzisiaj znowu mnie pęcherz zaczął boleća już myślałam, że będę mieć chwilę spokoju
-
sylvia007 wrote:Finał 10 sezonu, nie 11, ten kiedy Cristina odchodzi.
Bambi oglądałam na FOX LIFE, nagrałam sobie ostatnio, bo od dzisiaj nie ma już tego kanału, ale chirurdzy mają lecieć na FOX. Wolę oglądać w TV niż w internecie, bo jakoś lepiej się skupiam, choć dzisiaj akurat skupiłam się za bardzo
A to źle napisałaś.
Ja wszystko pobieram, bo lubię na bieżąco a do tego serdecznie nie znoszę lektora ani reklam. No i mogę oglądać kiedy chcę.Bambi85 lubi tę wiadomość
-
No wg mnie infekcje intymne leczy sie u obojga partnerow,bezobjaowe zakazenie tez moze byc jak najbardziej. Zstanawiam sie tylko czy u kobiety leczenie doustne jest wystarczajace, zwykle daja jeszcze globulki zeby dzialac miejscowo.Weronika a nie mozesz sie do jakiegos gina tam dostac, jestem za tym zeby kazdy zajmowal sie swoja dzialka, wiem ze w Anglii Gp zajmuje sie wszystkim ale jakos mnie to nigdy nie przekonywalo.
weronika86 lubi tę wiadomość
-
Bambi85 wrote:No wg mnie infekcje intymne leczy sie u obojga partnerow,bezobjaowe zakazenie tez moze byc jak najbardziej. Zstanawiam sie tylko czy u kobiety leczenie doustne jest wystarczajace, zwykle daja jeszcze globulki zeby dzialac miejscowo.Weronika a nie mozesz sie do jakiegos gina tam dostac, jestem za tym zeby kazdy zajmowal sie swoja dzialka, wiem ze w Anglii Gp zajmuje sie wszystkim ale jakos mnie to nigdy nie przekonywalo.
-
weronika86 wrote:bambi tutaj jedynie gp moze dac mi polecenie do gina..tu nie jest jak w polsce..nie moge sie ot tak umowic do gina...mam na miejscu polskiego ale nie nalezy on do super ekspertow, zaplacilabym 130f za wizyte plus pelno platne za leki, recepte, czyli ok 200f a czeka nas przeprowadzka..nie mam luznycb 200f zeby tak sobie pojsc...a i tak dopiero wizyty ma pod koniec lutego...i doopa... przejde sie do gp i poprosze o antybiotyk moze dla meza, albo kupie mu krem mienscowy? wlasnie dziwie sie co to moze byc skoro nie przenoose na meza? drozdze, grzybki czy bakterie sie przenosza przeciez?
weronika86 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
O jaa. Znalazłam absolutnie uroczą apke do liczenia kegli. Aż będę ćwiczyć z przyjemnością.
Nazywa się Kegel Kat.
Poza tym będę dziś chyba w kibelku nocowac, bo wypilam chyba z pół litra wody i ciągle mi się sikac chcę.weronika86 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDzień dobry Dziewczynki
Sobota,noc super, po wczorajszym pakowaniu dziewczyn, wyjściu do restauracji i odwiezieniu ich na zbiórkę padlam o 22.30 i spałam do 7. Pewnie pospałabym dłużej ale panom śmieciażom zachciało się podjechać pod mój dom przed 7 i stali z terkoczącym silnikiem z 15 minut...
A ja wstałam i co...w kuchni stało ptasie mleczko...zjadłam 5Krysti, weronika86, Robotka1, Gosha, Fasia, Agusiek89 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyWitam się w 30 tygodniu! W końcu!
byłam wczoraj po skierowanie do tej poradni diabetologicznej na Karowa i jak się gin dowiedział ( jakiś z enel medu) ze utrzymują się te bóle brzucha i napinania co jakiś czas to od razu dal skierowanie do szpitala i kazał iść na ip żeby sprawdzili jak szyjka itd,on nie mógł bo słabe usg miał w gabinecie. Na ip- badanie,ktg i do domu. Szyjka w badaniu USG 35 mm wiec znacznie lepiej,nadal brać leki i się oszczędzać, ale po domu wstawać moge,plavkiem nie musze leżeć i te napinania z bolem to taki urok mojej ciazy... i tyle. W enel medzie dostałam skierowanie na usg w 30 tyg- idę w piątek i na badania krwi,wiec zaoszczedze troche,a nawet sporo
Ola89, weronika86, Robotka1, Gosha, Fasia, KasiaKwiatek, Krysti, Rudzia, misia83, Agusiek89 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny