X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bambi85 wrote:
    Hello, jestem i ja, ale doczytac Was to masakra, zostawić takie na pół dnia a potem godzina czytania.
    Jestesmy po wizycie no i jest lepiej, szyjka ma 35mm, tzn ta zamknieta czesc bo ten "lejek" tez jest ale nie powieksza sie, za to szyjka wydluzyla wiec powiedzmy ze jestem usatysfakcjonowana. A maly wazy 1150g : ).
    Mila 79 witaj.
    WERA sorki ze dopiero teraz, widze ze troszke lepiej sie czujesz, ale juz powoli przychodzi czas, ze wszystkie powinnysmy sie oszczedzac. Metronidazol doustnie- ogolnie lubie ten antybiotyk bo fajnie dziala na bakterie beztlenowe, 3x400 to taka srednia dawka, w ciazy ma kategorie B wiec niby mozna aczkolwiek ja nawet nie w ciazy zachowuje ostroznosc za nim go komus wlacze- niewydolnosc nerek, uszkodzona watroba itp. Ulatwilo by nam dedukcje gdyby w ogole Ci powiedzieli co Ci tam wyszlo, moze rzeczywiscie antybiogram jest taki ze nie bylo co innego dac. A z drugiej strony nieleczone, przewlekajace sie infekcje sa niebezpieczne dla dziecka- hipotrofia, przedwczesny porod . Z reszta taka infekcja (znowu bym nam ulatwilo gdybysmy wiedzialy jaka dokladnie) moze byc nawet wskazaniem do cc albo przynja,mniej do podania antybiotyku po porodzie i Tobie i dziecku. Podsumowiujac jednak zaufalabym temu GP- widzial w koncu ten posiew i bierze odpowiedzialnosc i leczyla infekcje bo plusow wydaje sie byc wiecej. A bedziesz miala jakas kontrole, kontrolny posiew itp???
    bambi bede miala jeszcze raz robione 19ego lutego, pojde jutro sie zapytac co tam dokladnie wyszlo, poprosze o wydruk. ostatnio bylo napisane Thrush wiev drozdzak ale nie wiem dokladnie jaki...w sumie mi sie pojawia jam nie trzymam diety, gdy jem za duzo slodyvzy czy produktow mlecznych. rozmawialam z gp tak pobieznie i tlumaczyl,ze to tzrzeba wyleczyc przed porodem..najbardziej mnie dziwi ze mowil ze maz nie musi, ze nie przeniose a wiem ze grzybka mozna na partnera przeniesc..meza nic nie swedzi choc wiem,ze jesli nie swedzi tk tez nie znczy ze nic nie ma nie? tak normlnie nie mam z tym problemow...ostatni raz mialam wlasnie tez w ciazy,12 lat temu..pozniej pojawilo sie w marcu tamtego roku no u teraz znow. dopytam jutro dokladnir i dam ci znac...z drugiej strony bralam w maju ten sam antybiotyk z jakims dodatkowym na ropien zeba w tamtym roku i nie pomogl na te infekcje...wiec moze sle dobrany jest?? lepiej dopytam jutro, bo tak to tylko gdybac mozna...dziekuje ci serdecznie za rady! ogolnie nie mam nigdy problemu z tym antybiotykiem...antybiotyk biore raz na kilka lat jedynie...nie czuje sie po nim zle, nic mnie nie boli oprocz tych boli miesiaczkowych, ale wlasnie gp napomnial tak jak ty ze te bole moga byc od i infekcji wiec tak jak napisalas moze miec wpkywa na wczrsny porod...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2015, 23:00

Bambi85 lubi tę wiadomość

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • Lali Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werka mąż moze tez miec, Ty sie wyleczysz antybiotykiem i znowu moze sie przeniesc od meza? i tak w kółko, ale ja sie nie znam, Bambi pomoze :)

Bambi85, weronika86 lubią tę wiadomość

6gcc7ob.png
    Pola 04.2012 <3
    Laura 04.2015 <3
  • sylvia007 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mantissa wrote:
    Ja też oglądam! Uwielbiam. :) Chodzi Ci o ostatni odcinek ten grudniowy, tak? Bo to jeszcze nie koniec sezonu, po prostu przerwa dłuższa. :)
    Finał 10 sezonu, nie 11, ten kiedy Cristina odchodzi.
    Bambi oglądałam na FOX LIFE, nagrałam sobie ostatnio, bo od dzisiaj nie ma już tego kanału, ale chirurdzy mają lecieć na FOX. Wolę oglądać w TV niż w internecie, bo jakoś lepiej się skupiam, choć dzisiaj akurat skupiłam się za bardzo :-)

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • sylvia007 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ok. Ja zmykam, a tak w ogóle to coś mi się belly zawiesza, przed chwilą, miałam, że strona internetowa niedostępna, wkurza mnie to!
    A jeszcze miałam wam powiedzieć, że ostatnip się cieszyłam, bo po antybiotyku w końcu miałam dobre wyniki z moczu, no to dzisiaj znowu mnie pęcherz zaczął boleć :-( a już myślałam, że będę mieć chwilę spokoju

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • mantissa Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvia007 wrote:
    Finał 10 sezonu, nie 11, ten kiedy Cristina odchodzi.
    Bambi oglądałam na FOX LIFE, nagrałam sobie ostatnio, bo od dzisiaj nie ma już tego kanału, ale chirurdzy mają lecieć na FOX. Wolę oglądać w TV niż w internecie, bo jakoś lepiej się skupiam, choć dzisiaj akurat skupiłam się za bardzo :-)

A to źle napisałaś. :P
    Ja wszystko pobieram, bo lubię na bieżąco a do tego serdecznie nie znoszę lektora ani reklam. No i mogę oglądać kiedy chcę. :)

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
  • Bambi85 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wg mnie infekcje intymne leczy sie u obojga partnerow,bezobjaowe zakazenie tez moze byc jak najbardziej. Zstanawiam sie tylko czy u kobiety leczenie doustne jest wystarczajace, zwykle daja jeszcze globulki zeby dzialac miejscowo.Weronika a nie mozesz sie do jakiegos gina tam dostac, jestem za tym zeby kazdy zajmowal sie swoja dzialka, wiem ze w Anglii Gp zajmuje sie wszystkim ale jakos mnie to nigdy nie przekonywalo.

weronika86 lubi tę wiadomość

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bambi85 wrote:
    No wg mnie infekcje intymne leczy sie u obojga partnerow,bezobjaowe zakazenie tez moze byc jak najbardziej. Zstanawiam sie tylko czy u kobiety leczenie doustne jest wystarczajace, zwykle daja jeszcze globulki zeby dzialac miejscowo.Weronika a nie mozesz sie do jakiegos gina tam dostac, jestem za tym zeby kazdy zajmowal sie swoja dzialka, wiem ze w Anglii Gp zajmuje sie wszystkim ale jakos mnie to nigdy nie przekonywalo.
    bambi tutaj jedynie gp moze dac mi polecenie do gina..tu nie jest jak w polsce..nie moge sie ot tak umowic do gina...mam na miejscu polskiego ale nie nalezy on do super ekspertow, zaplacilabym 130f za wizyte plus pelno platne za leki, recepte, czyli ok 200f a czeka nas przeprowadzka..nie mam luznycb 200f zeby tak sobie pojsc...a i tak dopiero wizyty ma pod koniec lutego...i doopa... przejde sie do gp i poprosze o antybiotyk moze dla meza, albo kupie mu krem mienscowy? wlasnie dziwie sie co to moze byc skoro nie przenoose na meza? drozdze, grzybki czy bakterie sie przenosza przeciez?

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • Bambi85 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 23:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronika86 wrote:
    bambi tutaj jedynie gp moze dac mi polecenie do gina..tu nie jest jak w polsce..nie moge sie ot tak umowic do gina...mam na miejscu polskiego ale nie nalezy on do super ekspertow, zaplacilabym 130f za wizyte plus pelno platne za leki, recepte, czyli ok 200f a czeka nas przeprowadzka..nie mam luznycb 200f zeby tak sobie pojsc...a i tak dopiero wizyty ma pod koniec lutego...i doopa... przejde sie do gp i poprosze o antybiotyk moze dla meza, albo kupie mu krem mienscowy? wlasnie dziwie sie co to moze byc skoro nie przenoose na meza? drozdze, grzybki czy bakterie sie przenosza przeciez?
    no przenoszą się raczej... wiem, ze to nie takie proste wszystko tam jest, musisz sie zdac na swojego GP, mysle ze wie co robi, a realia są jakie są

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • Bambi85 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 23:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    uciekam , skoro jutro musze wstac o jakiejs nieludzkiej porze- SR na 10 , dobranoc

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2015, 23:58

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2015, 00:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Link dla kobiet w ciązy mające cukrzyce moze się przyda którejś z was

http://www.szpitalkarowa.pl/download/cuk_ciaz.pdf

Gosha lubi tę wiadomość

• mantissa Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2015, 00:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jaa. Znalazłam absolutnie uroczą apke do liczenia kegli. Aż będę ćwiczyć z przyjemnością. :D Nazywa się Kegel Kat. :P

Poza tym będę dziś chyba w kibelku nocowac, bo wypilam chyba z pół litra wody i ciągle mi się sikac chcę. :P

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
  • Ewelcia Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2015, 00:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok moi chłopcy w końcu zasnęli więc to chyba też inf dla mnie że mogę się spokojnie położyć i nie będą przeszkadzać w zasypianiu :P

Dobranoc

Krysti, KasiaKwiatek, weronika86, Agusiek89 lubią tę wiadomość

• adk_1989 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2015, 04:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juhu! Udało mi się dospać prawie do 4! :D a teraz - śniadanie :)

weronika86, Fasia lubią tę wiadomość

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • adk_1989 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2015, 05:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolejny maly sukces z rana! Złamany ząb na pół! Ehhh...

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2015, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Dziewczynki
    Sobota,noc super, po wczorajszym pakowaniu dziewczyn, wyjściu do restauracji i odwiezieniu ich na zbiórkę padlam o 22.30 i spałam do 7. Pewnie pospałabym dłużej ale panom śmieciażom zachciało się podjechać pod mój dom przed 7 i stali z terkoczącym silnikiem z 15 minut...
    A ja wstałam i co...w kuchni stało ptasie mleczko...zjadłam 5 :-D :-P

Krysti, weronika86, Robotka1, Gosha, Fasia, Agusiek89 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2015, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieñ Dobrŷ U mnie tez noc przespana super :)Milego Dnia :)

• Lali Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2015, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Brzuchatki :) ja nie wiem czemu Wy nie mozecie spac, ja spie jak zabita :P Malutka tez spi cala noc, jeny moze tak bedzie po porodzie :)?? Hehe marzenia :P

Krysti, weronika86, Agusiek89 lubią tę wiadomość

6gcc7ob.png
    Pola 04.2012 <3
    Laura 04.2015 <3
  • Ola89 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2015, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej witam się w 30 tygodniu :) ja miałam straszna noc okropnie się nie wyspalam pewnie nadrobie w ciągu dnia :)

hwesta, weronika86, Robotka1, Gosha, Fasia, KasiaKwiatek, Krysti, Rudzia, sylvia007 lubią tę wiadomość

relgwn15ds2ncxvn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2015, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 30 tygodniu! W końcu! :) byłam wczoraj po skierowanie do tej poradni diabetologicznej na Karowa i jak się gin dowiedział ( jakiś z enel medu) ze utrzymują się te bóle brzucha i napinania co jakiś czas to od razu dal skierowanie do szpitala i kazał iść na ip żeby sprawdzili jak szyjka itd,on nie mógł bo słabe usg miał w gabinecie. Na ip- badanie,ktg i do domu. Szyjka w badaniu USG 35 mm wiec znacznie lepiej,nadal brać leki i się oszczędzać, ale po domu wstawać moge,plavkiem nie musze leżeć i te napinania z bolem to taki urok mojej ciazy... i tyle. W enel medzie dostałam skierowanie na usg w 30 tyg- idę w piątek i na badania krwi,wiec zaoszczedze troche,a nawet sporo :)

Ola89, weronika86, Robotka1, Gosha, Fasia, KasiaKwiatek, Krysti, Rudzia, misia83, Agusiek89 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2015, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I miałam dziś sen erotyczny:D z kajdankami i wogole uhuhuhu

Anka1501, weronika86, Robotka1, Gosha, KasiaKwiatek, Ewelcia, misia83, Agusiek89 lubią tę wiadomość

‹‹ 2102 2103 2104 2105 2106 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ